Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálmán Mihály

73 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ukrán hackercsoportok által hétfőn kiszivárogtatott dokumentumok szerint Putyin Raszputyinja, a rendszer ideológiai és hatalomtechnikai megalapozója, a Krím orosz megszállásának állítólagos kitervelője, Vlagyiszlav Szurkov ruszin, magyar és román segítséggel tervezhette megszállni Kárpátalját…..
Nem csak Boross Péternek jutott eszébe 1956 hatvanadik évfordulóján az amerikai imperialisták gaztetteit felhánytorgatni, de az orosz köztévének is. Maga Dmitrij Kiszeljov, az orosz állami média igazgatóhelyettese és az állami hírügynökség igazgatója tartott szovjetorosz történelemórát hetente…..
Terrorbombázások, dezinformáció, orosz tüntetők és provokátorok, menekültbuszoztatás: ilyen aktív intézkedésekkel próbálja gerjeszteni Putyin a menekültválságot és az európai szélsőjobbal karöltve felhasználni azt az EU ellen...
Bódis András, a melegek iránt nem lanyhuló érdeklődést mutató Heti Válasz ügyeletes emberarcú konzervatívja annyira megörült egy névtelen blogbejegyzésnek, hogy rögtön össze is vagdosott belőle egy ízlésesen „Liberális barátaim, ti lesztek az elsők!” cím alatt futó…..
Utánanéztünk honnan szedte a Fidesz és sajtója az újabb összeesküvés-elméletet, és egészen hajmeresztő forrásokat találtunk. Hétfő reggel robbantotta a menetrendszerű Soros-bombát a kormánypropaganda fő szócsövévé avanzsált Magyar Idők: „Soros György a «fehér világ»…..
Seychelles-szigeteki offshore behajtócég, jobbikos múlt, szebb jövő: ismerjék meg az embert, aki szobrot állíttatna a zsidótörvényeket előkészítő Hóman Bálintnak! Pecsét az alapítvány beszámolóján / birosag.hu Visszatáncolni látszik a kormány a hazai és nemzetközi…..
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter dilettáns módon, nyíltan beszélt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén az általa felügyelt polgári, illetve a kormány alá tartozó katonai titkosszolgálatok Ukrajnában folytatott tevékenységéről. A hatás nem is maradt el:…..
Schiffer András vette észre, hogy az angyalföldi Fidesz Facebook-oldalára a háborús bűnökkel vádolt, korábban tíz évig a Hágai Nemzetközi Törvényszék vendégszeretetét élvező Vojislav Šešelj vajdától származó szöveget posztoltak. A cikk ráadásul a…..
Igencsak beijedt kormány a gyűlöletplakátok leszaggatására és lefestésére irányuló kampánytól. A fideszhatalom tűzzel-vassal irtja az autonóm cselekvést, és megretten attól, amikor idősebb és fiatalabb átlagpolgárok, pártok, vagy éppen politikailag aktív fiatalok spontán…..
Bár Vona naphosszat a Jobbik néppártosodásáról álmodozik nyilvánosan, a végeken még nem felejtették el a gyökereiket a Jobbik-alapszervezetek. Jékén például nyilas propagandával kampányolnak. Már többször írtunk arról, hogy mekkora különbség van a Jobbik…..
Schmidt Mária beveti politikai szövetségeseit a Sorsok Házáért folytatott harcban. De biztos jó az, ha az emlékezetpolitikát a politikai erőviszonyok határozzák meg a szakmaiság és a társadalmi konszenzus helyett? Másfél éve húzódik a Sorsok Háza kálváriája. A projekt…..
Kedden már írtunk arról, hogy Apáti István Jobbik-alelnök a párt tévéjében ismét zagyvaságokat hadovált a melegek jogairól, de a képviselő mondatai olyan finomságokat rejtenek, hogy érdemes jobban szétszálazni őket. Az adás elején egy, a párjával csaknem hat és fél éve…..
Miközben a Jobbik a mérsékelt álarcát próbálgatja, szövetségesei Hitlert ünneplik, képviselőiről pedig egymás után buknak ki a gyilkos rasszista indulatokat bizonyító adatok. A Betyársereg Hitler-emléktúrájára reagálunk. A cigányokat a zsidók biológiai fegyverének tartó,…..
Március 16-án Fördős Attila váci polgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában adott interjút a diákok állami rendezvényekre való kirendelését nyílt levélben elutasító Madách Imre Gimnázium fenyegetéséről. A polgármester szerint egyébként a beszélgetés baráti…..
Egy hete írtuk meg, hogy a KLIK öt váci iskolából 10-10, Pest megyéből összesen 250 gyereket buszoztatna a KLIK a Honvédelmi Minisztérium budapesti rendezvényeire, valamint Orbán Viktor Múzeum kerti beszédére. Legújabb cikkünkből pedig az is kiderül, hogy Budapesten is hasonló…..
„Pont a szabadságélmény veszik el” – mondta nekem egy tanár azzal kapcsolatban, hogy mindkét szabadsággal kapcsolatos nemzeti ünnepünkre hivatalos szervek rendelnek ki diákokat. Ahogy korábban megírtuk, öt váci iskolából 10-10, Pest megyéből összesen pedig 250 diákot…..
A fideszistáknak ismét gyerekekre fáj a foga, ezúttal váci iskolásokat rendelnének a budapesti állami március 15-i ünnepségre. Hiába, a lengyelek kiábrándultak a moszkovita fordulatot végrehajtó Pártból és nem jönnek, a Békemenet vérfideszes nyugdíjashordái pedig nem mutatnak…..
Tavaly szeptemberben több tízezer emberrel együtt meneteltem Moszkvában az ukrajnai orosz agresszió ellen. A menet egyik szervezője Borisz Nyemcov, a múlt pénteken lelőtt orosz ellenzéki vezető volt. Bár a menet útvonala mellett rendőrök álltak sorfalat, felülről mesterlövészek…..
Borisz Nyemcov, 1959-2015 (liveinternet.ru) A közvetlenül a Kreml melletti Bolsoj Moszkvoreckij hídon egy fehér kocsiból, négy lövéssel kivégezték a putyinellenes orosz ellenzék egyik vezéralakját, az 55 éves Borisz Nyemcovot. Nyemcov az Orosz Köztársasági Párt és a Szolidaritás…..
Korábban blogunk feltárta a cigányozó mezőtúri jobbikos ideiglenes nevelőjéül kijelölt hajdúhadházi roma jobbikos antiszemita megnyilvánulásait, valamint a tapolcai jelölt antiszemita és cigányellenes fröcsögését. De lehetséges volna, hogy mindez csupán szerencsétlen…..
Colleen Bell, az újonan érkezett amerikai nagykövet, akitől a kormány és a kormánysajtó valamilyen megmagyarázhatatlan okból az amerikai-magyar kapcsolatok enyhülését várta erősen kezdi budapesti pályafutását. Bell és Junger az amerikai nagykövetségen (US Embassy Hungary…..
Már szinte nem múlik el nap anélkül, hogy a Jobbik jelöltjei ne keverednének cigányozós-zsidózós botrányokba. Múlt héten az index fedezte fel, hogy Kötél János, a Jobbik mezőtűri jelöltje a cigányok kiirtásáról delirál, mire a kormányzóképes cukikampányt folytató Vona…..
Ahogy a minszki maratoni béketárgyalástól készült tudósításban is jeleztük, az államfők valójában nem jutottak egyezségre, mindössze egy közös nyilatkozatot tettek közzé, teli általánosságokkal. Ugyanakkor még ebben is lehetnek buktatók, hiszen amellett, hogy hitet tettek…..
A minszki Függetlenség-palotában tárgyalt egymással 16 órán keresztül Putyin, Porosenkó, Merkel és Hollande. A vendéglátó Lukasenka belarusz elnök. A tét nem kicsi, minden oldalról az utolsó esélynek tekinttették a máig húzódó tárgyalásokat arra, hogy képesek legyenek…..
Kettős Mérce Putyin hét főbűne 2015.02.08 17:12:41
Tekintettel Putyin közelgő budapesti látogatására – mely az első bilaterális találkozója lesz az EU-ban az MH17 lelövése óta –, az alábbiakban néhány pontban röviden bemutatjuk, mik voltak a másfél évtizedes putyini rezsim legsúlyosabb bűnei, hogy kit is fogad majd…..