Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Audiolife

361 bejegyzést írt és 936 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megláttam, hogy megjelent a Cobra, az Audio Note Uk legújabb integrált erősítője, amit már elég régen ígérnek, egyből az jutott eszembe, hogy írok róla egy posztot. Viszont csak ilyen béna címek jutottak az eszembe, mint például: "high-end aprópénzért", vagy a "belépő szint alatt árban".…..
Szerintem tök érdekes dolog, hogy a zenei fősodor mellett milyen megjelenések azok, amelyek valamit visszaadnak a korunkból, egy olyan világból, ahol a kereső algoritmusok irányítják az életet...
Audiolife 2019.11.13 21:47:35
@kirwani: Nincs mit, van belőle vinyl is, én azt vettem meg. Szépen van keverve és tényleg fasza lemez lett. Ma például ezt hallgattam, meg a Kelemen Quartet koncertjét, amit a Carnegie hallban vettek fel és Kurtágot játszanak rajta.
Audiolife 2019.11.15 09:41:11
@Techmoan: Alapaból sehonnan nem tudom. Az új lemezek esetében, mivel cd-t már nem nagyon nyomnak, eleve vinily master készül. Az elektronikus zenében van pár olyan studio, ami garancia arra, hogy jó lesz.

A régi lemezek esetében - és igaz ez főként a Music On Vinyl kiadványokra - sajnos gyakran a cd mastert vágják rá a lemezre. Ezeket azért kerülöm. Tanulság: mindent akkor kell megvenni, amikor megjelenik.
Nos, a jubileumi éves audio seregszemle, dzsembori, találkozó, bemutató, show meg még ki tudja mi, bizonyos szempontból túlteljesítette az elvárásokat. Mármint az enyém(eke)t, ha fogalmazhatok így. Simán lehet, hogy másoknak meg nem jött be annyira, de hát ilyenek vagyunk, mindenki másért megy...
Audiolife 2019.11.04 12:48:57
@.bta: ugyan….túlliheged. Ez pont ugyanaz, mint a vinyl meg a bakelit. Nyilván a bakelit téves, hiszen a jelentése nem jelöli pontosan, hogy miből van a lemez, de a beszélt nyelvben elterjedt.

Akik a komolyzenéhez mint stílushoz ragaszkodnak, többnyire kirekesztő értelemben teszik, és azt akarják ezzel közölni, hogy az mindennél különb. A szövegben is ilyen értelemben szerepel. Ellenben ha megkérdezek egy komolyzenészt, hogy mitől komoly a klasszikus zene, többnyire mosolyogni fog a kérdés naivitásán.
Audiolife 2019.11.06 15:39:34
@.bta: mondj kérlek még néhány köznyelvi szinonímát a bakelit lemezre. De ha már nyelvészt játszunk, akkor ugye a köznyelvben a használat az elsődleges, tehát akkor azt kellene definiáldon, hogy a köznyelvben mi a különbség a komoly illetve a klasszikus zene között használati alapon.
Audiolife 2019.11.06 15:40:33
@.bta: Anélkül, hogy érdemben reagálnék, nem nagyon értem a kirohanás értelmét.
Tóth Viktor Arura trió, a Szemed kincse című lemezének bemutatóján, a koncertfelvezetőben hangzott el a kérdés Viktortól: mit lehet venni 700 forintért?..
Audiolife 2018.12.14 11:52:48
@Lőtéri Kutya: Azt én sem tudom, hogy hol vásárol, de nem is ez a lényeg. Amúgy elvonultan él egy tanyán. De ebből talán több minden kiderül:
ekultura.hu/2017/04/25/interju-toth-viktor-2017-aprilis
Audiolife 2019.10.31 22:39:08
@havasicsóka: Az attól függ, hogy milyen rendszerben szeretnéd használni. Az ANT melegebb, ezzel együtt sötétebb hangú, mint az A42. Az egyik több hangulatot, míg a másik több ritmikát tud.
Mivel mindkettőt ki tudod próbálni, érdemes otthon nyugodt körülmények között meghallgatni és aztán dönteni.
Audiolife Hétvégén hifi show 2019.10.25 11:52:25
Idén a szokásos november első hétvégéje helyett a későn jött nyárt idéző október végén lesz a hifisó. Ráadásul a jubeliumi, egészen pontosan a huszadik.  Az utóbbi időben szokás lett szidni a rendezvényt, többnyire azért, mert a szervező nem kötődik szorosan a hifihez, és mert láthatóan nem szívből…..
Audiolife 2019.10.28 09:11:46
@Techmoan: igen, a szombat kifejezetten telített volt.
Nem tudom, ki ismeri és olvassa a positive-feedback-ra költözött Jeff's place nevű blogot. Én sem merültem el benne mélyebben, de egyszer-kétszer beleolvastam, amikor éppen az első öt találatban benne volt, ha valamit kerestem. Itt - Nála - olvastam a mikrofonkábelekről, amelyeket érdemes…..
Audiolife 2019.10.16 15:17:11
Ha van az audioban igazi legendás vállalat, amelyben a hagyomány és a minőség valóban az elsődleges, akkor az egészen biztos, hogy az amerikai Grado Laboratory, amely a megalapítása óta ugyanannak a családnak a tulajdonában van, és ma is gyakorlatilag ugyanolyan módszerekkel készül, mint 1953-ban,…..
Audiolife 2019.10.07 09:59:54
@Sipi81: Az lehet, hogy így reklámozza, de jellemzően nem nagyon találtam olyan más céget, amely hatvan év ugyanúgy kézzel készülne. Az a mondat erről szól.
Audiolife 2019.10.08 14:14:30
@Swinn: Köszi, azokat meg én nem ismerem.
Audiolife 2019.10.13 14:55:26
@.bta: köszi a kiegészítést.
Ritkán van olyan, hogy tanácstalan vagyok bizonyos termékekkel kapcsolatban. Na nem azért, mert mindent ismerek, hanem inkább azért, mert a hifi ilyen egyszerű dolog számomra: tetszik vagy nem tetszik. Viszont a TT3 meglehetősen rútul kifogott rajtam...
Audiolife 2019.09.30 11:58:51
@Analoglued: Hát most mit tegyek, ha ezek voltak bekötve? A lemezjátszó alapvetően engem érdekelt, bár nem vagyok potenicális vásárló. Az ára meg annyi. amennyi, erre sincs ráhatásom.

Az AN "szerelemről" már nagyon sokat írtam, nekem ez a márka van otthon, ezt használom, de lehetne más is. Csak azért nem fogom eladni, hogy másról is írhassak. Főként, hogy teljesen elégedett vagyok velük.

Szerintem azt te is tudod, hogy sok helyre hívnak, nem mindenhova megyek el, főként azért nem, pontosan tudható, hogy az lenne a PR. Az AN pont nem ilyen, soha nem szóltak bele, hogy mit írok. Ráadásul tudható, hogy a Note önmagában nem hisz az ilyen jellegű reklámban, és persze van rajtam kívül is ezernyi cikk róla. Ha valaki ezen a szinten mozog, mindent megtalálhat anélkül, hogy akár egy soromat is olvasta volna.

Nyugi, a tehetség nem szokott csak úgy elúszni, de ha gyengül a színvonal, majd igyekszem pontosabb lenni.
Audiolife 2019.10.07 10:18:42
@Lőtéri Kutya: Gábornbak nem a lemezjátszóval volt/van baja, hanem a cikkel. Konkrétan azzal, hogy nem indokoltam meg pontosan, hogy milyen, hanem csak a saját benyomásaimat írtam le.

A Schiit-tel kapcsolatban nem hiszem, hogy less tapasztalat, nincs magyar forgalmazója.
A dán zenekar utolsó nagylemeze, a Piramida, ami egy elhagyatott, a sarkkörön túli halott városról szóló konceptalbum volt, elég nagyot szólt az indie-pop-rock szcénán belül, és mivel bekerült pár év végi ún. "legjobb lemezek" válogatásba is, így azon kívül is...
Audiolife 2019.09.23 12:07:27
@paszulycsi: Nincs mit, örülök, hogy tetszik.
Megbeszéltük, hogy ki veszi meg a jegyeket, mert én éppen a fél hetes előadás kezdésre fogok odaérni. Először ezt túlóvatoskodásnak éreztem. Arra gondoltam, hogy ki néz ma zenei dokumentumfilmeket - főleg moziban? Leszünk vagy öten a nézőtéren, na jó tizen, de semmi extra. ..
Audiolife 2019.09.19 14:57:07
@Techmoan: Több okból ment haza: a családja és a karrierje miatt. Párizsban a művészeti világért volt oda, abban a korban egyébként is Párizs volt az erurópai kultúra központja, amúgy meg a filmzene egy egyszeri megbízatás volt. A jazz mint műfaj az USA-ban sokkal gazdagabb volt, mint akárhol másutt.

A filmben ez a rész túlságosan le van rövidítve, és úgy tűnik, hogy Miles azért kezdett el kábítószerezni, mert a párizsi kiruccanás és az otthagyott szerelme miatt készült ki. Valójában Miles már otthon is sokat használt mindenféle ajzószert, és a függőségre is hajlamos volt.
Audiolife 2019.09.23 12:06:34
@Lőtéri Kutya: Köszi, rámegyek.
Nyilván minden jelentős zenészről és zenekarról készül majd valamilyen film, vagy ún. játékfilm, ami ugye a szokásos holliwood-i közhelyekkel operálva "dolgozza fel" a "legendák" életét, vagy dokumentum film, amiben sohasem látott képeket, és soha nem hallott felvételeket láthatunk, hallhatunk. ..
Audiolife 2019.07.30 12:39:41
@herelovasz: Köszi. Ezekből asszem egyet nem láttam még.
Audiolife 2019.08.03 15:15:21
@herelovasz: Egyet nem láttam. A Gould-ról szólót.
Audiolife 2019.09.19 11:36:12
@Techmoan: Köszi. Tegnap sikerült megnéznem, a legutolsó posztban írok róla, hogy milyen volt szerintem.
Nem tudom, ki mennyire figyeli a nemzetközi angol nyelvű zenei sajtót – én sem követem szorosan – de úgy tűnik, hogy óriásit szólt a Norman Fucking Rockwell! címre keresztelt album...
Audiolife 2019.09.09 21:26:53
@badwater: nyilván mindenki más téved és persze köszönjük az értékes észrevételt. Gondolom a zeneszerző alatt a producerre gondoltál.
Audiolife Bill Frisell – Harmony 2019.08.27 10:46:36
Ha kattintékony figyelemfelkeltő címekben utaznék, írhattam volna azt is, hogy a jelenleg élő egyik legjobb gitárosnak most jelenik meg az első lemeze a Blue Note-nál, ami ugye meglehetősen híres jazzkiadó. Valójában azonban a lemeznek már voltak előzményei, mégpedig Charles Lloyd korábbi albumán,…..
  Amikor először írtam Line Magnetic-ről, akkor nem gondoltam volna, hogy alig telik el egy hónap és már a kezemben tartom a csomagot, amiben ott lapul az ország első és egyelőre egyetlen LM 215-ös cd játszója...
Audiolife 2019.03.05 22:47:02
@badwater: Azt szeretem az ilyen kommentben, hogy ugyan nem látott semmit, amit meg igen, azt nem veszi észre. Vagy direkt érti félre.

A ház nem 1 mm-es, én ilyet nem írtam sehol, de ha megnézed, a képeket is látni. Az átlag ezen a szinten sokkal gyengébb, amit szívesen fednek el a húzott alumínium előlappal, ami ugyan jól néz ki, de semmit nem változtat semmin. Hogy csak egy példát hozzak a CA 840-ese 4 kiló körül van és az tényleg egy mm-es házban van, igaz alu előlappal.

A "zúgó, ócska trafó" - ezen komolyan felröhögtem. :-)

A belsőt láthatod a fotókon. Erre nem tudok mit mondani. Az meg hogy "hülyére verne" bármit is, én tuti nem írtam. Olvasd el még egyszer. De tényleg, komolyan írtam, hogy ha van tipped, ami ennyibe kerül és kb mellé lehet tenni, szívesen meghallgatom, ha hozzá lehet jutni.
Audiolife 2019.03.05 22:48:33
@Homo ludens: 250 körül van, függően az árfolyamtól. De ezt Az OZ Audio tudja pontosan megmondani.
Audiolife 2019.08.21 10:16:21
@.bta: Hát vagy inkább az, hogy egy ilyen posztot mindenki "vásárlást segítő" opcióként olvas, ahogy minden technikai jellegű oldalt és blogot.

Pedig tök egyszerű a dolog: el lehet menni meghallgatni, haza is lehet vinni. Aztán mindenki eldöntheti, hogy "igazat" írt-e a "tesztelő" vagy sem.
 Talán írtam már, hogy nem vagyok nagy fejhallgató fan. Egyrészt kissé zavar, hogy valami van a fejemen, másrészt nálam nem volt eddig igazi felhasználói kérdés, hiszen többségében a „nagy” hifit hallgatom...
Audiolife 2019.08.13 14:44:26
@Swinn: Köszi a tanácsot, régóta nézegetem, talán most ősszel meg is lépem.
Ja és örülök, hogy újra itt :-) Mi most a "nagy" rendszer?
 A Calexico zenéjére lenne igazán alkalma a crossover kifejezés, ha az nem lenne foglalt már és nem a klasszikus kortárs illetve a jazz keverékét értenék alatta. De mit is játszik a Calexico?..
Amikor először hallottam a Massdropról, elég érdekesnek tűnt. Aztán kicsit gondolkoztam rajta, és lassan elfogyott belőlem az érdeklődés a "módszer" iránt és inkább az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy nem csak a kínaik hamisítanak. Hanem némi plusz profitért akár maga a gyártó is - a saját…..
Audiolife 2019.04.30 09:41:47
@Harry Popper: Köszi. Nem is állította senki, hogy bonyolult. Az én részemről arról van szó, hogy miért vegyek - adott esetben kis értékkülönbözet miatt, itt elsősorban a Meze fejesről beszélek - olyat, ami bevallottan gyengébb, amikor ott az eredeti, a kettő között meg van 20 dollár.

Ez miért éri meg a gyártónak? Mármint az, hogy lebutítja a saját termékét és egy másik forrást választ ahelyett, amit ő is meg tudna tenni. Facebook hirdetést feladni 5 perc, és a Meze oldalon ott a webshop. Ezen túl a Massdrop sem csinál sok mindent.
Nekem ez nem áll össze, és ezért vagyok bizalmatlan.
Audiolife 2019.04.30 11:53:21
@Harry Popper: Hát éppen ez az, hogy azt nem tudjuk, hogy pontosan miben tér el. Mert ő azt mondja, hogy olykor gyengébb - olcsóbb fülpárna, stb -, olykor meg csak annyit, hogy eltér a frekvencia menet - ez pont arra utal, hogy nem ugyanaz, tehát a gyártónak mégiscsak kellett vele dolgoznia - ez élből üti az az érvet, hogy bent maradt a raktáron, vagy a kifutó.

Én egyedül itt vagyok rosszhiszemű és mondom azt, hogy ez az, ami nem ment át a minőségi rostán. De ez csak egy feltételezés, abból sem a túl hízelgő fajta.

Ha mindehhez hozzáveszem, hogy szinte az összes gyártó Kínában gyártat, nagy mennyiségben, annyira nem is elszállt a gondolat. Ha pedig azt is, hogy a gyártó így mennyire jól jár, már egészem kerekedik a dolog.

A Meze egyáltalán nem ismeretlen, egy hifistának meg főleg nem. És az Ő marketingje még olcsóbb is. Ugyanis a nagy audio portálok örömmel lehoznak egy cikket egy ajándék fejesért, plusz ugye Ő a viszonteladói hálózattal is nyomul, ami szintén sokkal erősebb, mert a forgalmazók meg a helyi lapokba fognak íratni olyan arcokkal mint Én is vagyok, ami meg tök ingyen van.

És ha ehhez hozzáveszem azt a talán nem túl ördögtől való tapasztalatot, hogy olyan kicsi "butikgyártó" mint a hazai Pointe egy hónap alatt két 500 forintos facebook "kampánnyal" összehozott több mint 3 ezer like-ot, akkor még érdekesebben alakul a dolog.

És gondolom - de ez is csak feltételezés -, hogy nem a Meze kereste meg a Massdropot, hanem fordítva.

Hát, most újra leírta, ami a cikkben van, de mindegy.
Audiolife 2019.06.26 16:21:01
@attila12345: Pont erről beszélek én is.
Történt ugye, hogy a TJ Full music 2A3-asított 300B-jét meghallgattam. Aztán valahogy nem találtuk a kémiát, és az egyik cső fokozatosan elhalkult. Bár nem szólt rosszul és el is tudtam volna fogadni, hogy mostantól együtt élünk, még sem így döntöttem...
Audiolife 2019.06.22 13:06:23
@Homo ludens: Köszi. A Sparkler kis 5 wattos erősítőjét hallgatom nyáron.
Itt írtam róla:

audiolife.blog.hu/2018/09/24/japan_kocka_jatek_sparkler_audio_sparkling_erosito
Hogyan lesz a szamba divatból stílusteremtő album és mindennek mi köze van a hifihez? Mit keres az ötvenes évek egyik legjobb tenorszaxofonosa, Stan "the Sound" Getz a történetben, és mi köze a Jazz Samba-nak az amerikai külügyhöz?..
Ongaku apróért? Ugyan már, legyintenénk erre. Ez biztosan valami trükk. Marketing meg sok-sok felfújt „hűha”, de eredmény az semmi. Itt persze senki nem beszél olcsóról, csak relatíve olcsóról. Az Ongaku mondjuk valamennyire még stimmel is, de ez nem az az Ongaku, amire…..
Audiolife 2019.06.11 14:02:22
@SWL: Köszi.
A múlt hónapban jelent meg Sir Schiff András dupla lemezes Schubert kiadványa az ecm-nél. Nem akarok sem nagy szavakat használni, sem a revelációmat írásba átvinni, de kétségtelenül az év egyik kiemelkedő klasszikus lemeze, ha nem a legjobb...
Audiolife 2019.05.27 10:58:48
@Sz. E.: Szerintem ahhoz, hogy Schiff szerint az elektronikusan erősített popzene ("populáris zene", ahogyan ő fogalmaz) vulgáris és nincs benne zeneileg érdekes, valamint túl hangos, nincs sok köze ahhoz, hogy hogyan szólaltja meg a klasszikus szerzőket.

Amúgy ezek közül két megállapítással én is egyetértek - szerintem is üvöltenek a slágerek és tök egy kaptafára készülnek.

Az elektronikus zenét persze másképp ítélem meg, ettől függetlenül szerintem ez a két lemez klasszis minőség.
Hiába van már létjogosultsága a high-enden belül a kábeleknek, én valahogy mégis ingoványos területnek érzem. Nem azért, mert bizonytalan vagyok a hatásukban, vagy abban, amit egyes esetekben hallok, hanem sokkal inkább azért, mert a befogadói oldal - és ez ugye az olvasókat értem - valamiért még…..
A mostani etapban – ahogy közeledik a nyár – úgy lesz egyre fényesebb, vidámabb és naposabb a mixajánló is...
A TJ Full Musicról már jó pár éve írtam. Akkor még csak ismerkedési fázisban tartottunk és a netről bogarásztam az infókat, hogy egy posztot össze tudjak hozni...
Hangfalat soha nem tesztelek otthon, pedig felajánlás volt jó pár. Nagyon ritkán teszek csak kivételt, a sajátomat leszámítva talán ez az első alkalom...
Audiolife 2019.04.18 11:35:57
@morgológ: Kedves NG!

Nagyon könnyűt kérdezel. A hazai kereskedők 99%-a odaadja kipróbálni a termékeit. A hozzám hasonló bloggerek is beengednek szinte bárkit - még a privát szférájukba is. Én egy ideje húztam egy határt, de még így is van havi egy-két vendégem. Időmtől függően szinte mindenre válaszolok, vagy itt, vagy itt mailen.

Van nagyon sok külföldi fórum, és egyéb infószerzési lehetőség.

Az utolsó mondatodban van a lényeg. Meg fogsz lepődni, de én is így csinálom - egész egyszerűen azért, mert nem lehet máshogy.
Olvasd el Line Magneticről szóló posztot, abban írtam erről.
Audiolife 2019.04.18 16:44:06
@PiBá: Próbáltál már ilyet, vagy a működési elvére vagy kíváncsi?
Audiolife 2019.04.19 19:06:25
@PiBá: alap esetben nem csak a frekvencia a lényeg, hanem a jelek felfutó éle, amin sokat javít. Emiatt a hatása nem a magas frekvenciákon érvényesül. Ha kipróbálsz egyet, egyértelmű lesz.