Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálóczi Krisztián

13 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar kormányzat és a civil szervezetek között létrejött konfliktus részletei mára valószínűleg mindenki számára ismertek, így nem kívánom ezeket újra bemutatni. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy rámutassak azokra a kommunikációs félreértésekre és baklövésekre, amik az…..
Publius Vagy ingyen, vagy sehogy? 2013.03.24 13:08:29
A minap volt szerencsém belebotlani egy, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánjával készített interjúba az mno.hu-n. Botos Máté dékán úr szinte minden egyes szavával egyet lehet érteni, és egyet is értek a többségével, azonban…..
Publius Sok HaHa semmiért 2013.02.12 10:06:29
"And when you see a crowd I see a flock" Az idézett sor a Housemartins nevű brit banda Sheep című számából származik, és  jól illusztrálja minden érzésemet, amelyet a Hallgatói Hálózat tegnapi tüntetésén átéltem. Hatalmas különbség van ugyanis a tömeg és a nyáj…..
Múlthét pénteken olvastam G. Fodor Gábor „A liberális kérdés” című bejegyzésének első részét. Ma volt szerencsém a folytatáshoz. Nehéz helyzetben van ilyenkor a publicista, hiszen választania kell: a két bejegyzésre (mint a gondolati egység összességére), vagy…..
Publius Tisztáldozat a mattért? 2012.05.03 13:06:00
Az Országgyűlés tegnap megválasztotta Áder Jánost Magyarország új köztársasági elnökének. A szavazás könnyen ment: nem volt a kormánypárt részéről képviselő, aki ne tisztelte volna meg bizalmával Ádert. Az első köztársasági elnöki beszéd sok újdonságot hozott, és…..
Publius Lefektetett moralitás 2012.05.02 12:41:00
Bár az én vagyonomnál valószínűleg több tisztessége van Gyurcsány Ferencnek, kénytelen vagyok már a bevezetőben leszögezni: nem áll szándékomban az egykori miniszterelnökünket plagizálással vádolni. Ugyanis nem szabad puszta feltételezések és a politikai érdekeknek…..
Jelen bejegyzés mind tartalmát, mind pedig hangnemét tekintve különbözik az eddigi posztoktól. Ugyanis kivételesen nem egy - klasszikus értelemben vett - politikai kérdésre vagy történésre reflektál, hanem csupán egy szerencsétlen esetre, amelynek főszereplője Kumin Ferenc, aki…..
Kálóczi Krisztián 2012.04.14 16:58:57
@Golovics József: A számból vetted ki a szót.
Publius Eső után köpönyeg 2012.01.11 13:57:00
A társadalmi feszültség megnyilvánulásának lehettünk szem- és fültanúi január 2-án. A demonstráció alkalmával elhangzott egy olyan kérdés, amelyet azóta a közvélemény magáévá tett, és amely jól tükrözi a mindennapi társadalom szülte indulatokat, amiben elveszítjük…..
Kálóczi Krisztián 2012.01.11 23:36:50
@Jofiu: Éppen ez az. Jogos lenne a kérdés, ha nem köztársaság lennénk, de ez Magyarország államformája. Ne gondoljuk, hogy minden országot, ahol köztársasági elnök létezik, köztársaságnak hívnak a nevében is.
Az analógia jó volt;)
„ Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam.” Ha a churchilli gondolatmenetet követem, okafogyottá válik kizárólag az egyes közvélemény-kutató intézetek legfrissebb méréseire támaszkodni. Egyrészt azért, mert a különböző intézetek más-más…..
Publius Időközi válaszok 2011.11.17 11:56:00
A kettes országos egyéni választókerületben vasárnap megtartott időközi választások első fordulójának eredményei nyilvánosságra kerültek. Sok meglepetéssel nem szolgáltak a már megismert adatok, ugyanis nagyjából tudni lehetett, hogy a hazai pálya előnyét élvezve, a Fidesz…..
Kálóczi Krisztián 2011.11.17 23:32:21
@iii: A jogos ellenérveket mindig szívesen veszi az ember, úgyhogy köszönöm az érdemi hozzászólást!
Gyurcsány Ferenc MSZP-ből való távozásáról és új pártjának megalakulásának tényéről nem lehet nem írni. Ennek a kötelességnek vagy unaloműzésnek már eleget is tettük egyszer, azonban ez az írás más aspektusból igyekszik megközelíteni a pártszakadás…..
Kálóczi Krisztián 2011.10.30 20:06:43
@Szalai Ervin: Áhá, hogy erről volna szó.
Kálóczi Krisztián 2011.10.30 21:27:36
@Golovics József:Továbbra is azt csinál, amit akar, akár új frakciót is alakíthat, hiszen szerinted is, tök mindegy, hogy hol ül, a személyére szavaztak, nem a pártjára.
Publius „Kamikazék” 2011.06.04 17:20:00
Bizonyára mindenki tisztában van a szó jelentésével, mégis jobbnak érzem tisztázni, hogy mit is foglal tulajdonképpen magában, ugyanis a gondolatmenet megköveteli. Kamikazenak azokat a japán pilótákat nevezik, akik a II. világháborúban, saját életüket feláldozva az ellenség…..
Kálóczi Krisztián 2011.06.04 18:53:44
@jenőke: Ha lennél szíves azt is kifejteni, hogy mit nem látok jól és miért, akkor talán érteném is a hozzászólást. Így, kérlek, ezt tedd meg, különben nem jutunk egyről a kettőre.
És valóban úgy ír az ember, ahogy gondolod; beírtam én is a google-be, hogy kamikaze (mert annyire szeretem ezt a szót) és elolvastam, hogy mit jelent.
A Fideszről alkotott véleményedet talán jobban értem, és lehet igazad is van, de azt majd talán később tárgyalja valamelyikünk.
Köszönöm a hozzászólást!
Kálóczi Krisztián 2011.06.05 10:04:37
@Kettes: Sajnálom, ha fájdalmat okoztam, de nem, nem írógépen írok. Ez vicc volt, semmi több:)
Kálóczi Krisztián 2011.06.06 09:06:44
@jenőke: Sajnálom, de eleget tettél a kérésemnek. Kimerítő választ adtál, nem tudok mit hozzáfűzni, elfogadom őket. És elismerésem, a japán kultúra után való érdeklődésed miatt, de a lényeg nem abban volt.
Tényleg köszönöm az észrevételeket.
Publius Egyébként meleg van! 2011.05.31 14:41:00
„De az egyforma meztelenséggel mindenkinek egyforma jogot adott mindenre”   Szabó Lőrinc sora a legalapvetőbb természetjogi törvényt mondja ki: ember és ember között jogegyenlőség van; olyan jogegyenlőség, amelyet Istentől (a versben: istentől) kaptunk és, amelyet…..