Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jweiss

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon jelentős az eltérés a nők és a férfiak fizetése között. Némi javulás megfigyelhető volt a 2005-től 2014-ig tartó időszak alatt, 19-ről 17 százalékra csökkent az eltérés az azonos pozícióban dolgozók között. Ezzel egyébként jobban állunk, mint az OECD…..
Plakátkampányt készített a Fidesz „gongója”, a CÖF.  A párt-civilek ezúttal az ellenzéki politikusok kártékonynak ítélt menekültügyi megszólalásait vették górcső alá, arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a „politikai idiotizmus” milyen veszélyes. Nem árulták…..
"Az egész eljárás nem rólunk szólt, hanem a politikáról." (Császy Zsolt) Térjünk most vissza egy pár pillanatra a szerdai, Sukoró-ügyként ismertté vált perhez, illetve az ott hozott elsőfokú, nem jogerős ítélethez. Mint akkor is írtuk, a bíróság négy év letöltendő…..
Számos hasonlóság fedezhető fel Orbán Viktor 2006-os és 2015-ös politikai cselekedei között. Ő diktálta akkor is a gyűlöletet, az országmegosztást - és most is. 2006-ban is hónapok alatt készítette elő a fizikai erőszakot és ezt tette 2015-ben is. Kilenc éve az őszödi…..
Az Index.hr hírportál ma hozta nyilvánosságra azt a mobiltelefonos videofelvételt, amelyiken Dubrovnik óvárosában két rendőr nem azért vert erőszakkal bilincsbe és fújt négyszer szembe könnygázzal  egy helybéli, 37 éves egészségügyi technikust, mert teszem azt kirabolt egy…..
Ebben az országban mindenki mindenkinek az ellensége, rosszakarója, kioktatója. Ebből annyira elegem van már, mint amennyire neked abból, ha nem süt a nap (vagy süt a nap). Soha semmi nem jó. Bloggerként ezerszer megkapom a kommentekben, hogy mennyire balibsi hantabanta vagyok, mert…..
A Los Angeles megyei seriff hivatala szeretné megértetni a lakossággal, hogy nem tudják újraindítani a lefagyott Facebook-ot.  Forrás: CNET Amikor a Facebook leáll, mint ahogy tette tegnap is egy kis időre, nem az utcákon tombol a pánik. Hanem minden otthonban, irodában, iskolában,…..
jweiss 2014.08.03 08:04:56
Az EU átlaghoz képest tartós felzárkózó pályára került a magyar gazdaság, és a régiós gazdaságokhoz képest is megállt az évtizedes leszakadás. Végre egy ütemben fejlődik Magyarország a visegrádi országok átlagával. Igen, ez a helyzet kedves olvasók! Mi, a Nívó blog…..
jweiss 2014.08.02 17:17:59
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
jweiss 2014.07.31 17:02:11
@Croma Soma: Leszarom.
Mélyen el kell gondolkozniuk a szaúdi férfiaknak a legújabb statisztikák és kutatások eredményein. A szaúdi nők körében bekövetkező népszerűség-csökkenésük ugyanis arra mutat rá, hogy mégsem vált be a több ezer éves, "nőelnyomó" minta, ami szerintük a jól működő, erkölcsös társadalmat, jólétet és…..
jweiss 2014.07.29 07:27:16
Nem elég elítélni Izrael állam primitív, törzsi jellegű megtorló akcióit! A magyarországi és nyugat-európai reakciók egy jó része amolyan törzsi vendettának tartja a zsidó állam reakcióját a három zsidó fiú elrablása és a Hamasz rakétatámadásaira adott választ. Az…..
jweiss 2014.07.27 12:13:27
@Csehszlovák Kém: Közösülnék anyáddal törzsi alapon.
Gyé egy szinte mindennapos szivatás részese lett, amikor igent mondott a Citibank által telefonon felajánlott személyi hitelre. Kiderült, hogy mégsem kaphatja meg, de azt, hogy miért, semmilyen formában nem hajlandók elárulni:Lassan másfél éve vagyok többé-kevésbé elégedett…..
jweiss 2014.07.19 20:04:04
@SomethingWild: Így, 3 év távlatából szerintem Kulicsnak volt igaza.
A tegnapi Népszava talán legérdekesebb írása Ujhelyi István bejelentkezése az MSZP alelnöki posztjára. A brüsszeli egzisztencia fedezetéből foglalja össze, miként újítaná meg a Magyar Szocialista Pártot. Okfejtését úgy tömöríteném, hogy „az MSZP padlóra került”, mert…..
jweiss 2014.07.13 21:58:27
@bölcsbagoly: Nem kell foglalkozni a bolsevik söpredékkel, lehúznak a saját mocsári szintjükre.
Az ellenzéki médiában kiverte a biztosítékot Schmidt Mária cikke. A Heti Válasz múlt heti számában megjelent eszmefuttatás tartalmára több szót nem vesztegetnék; akit érdekel, elolvashatja a hetilapban. Vagy a Népszabadság mai számában tudomást szerezhet róla, interjú…..
A Bors mai számában kétoldalas cikk foglalkozik Ördög Nórával, vagyis pontosabban nem kizárólag Nórával, hanem férjével, a fotós Nánási Pállal is, akiről Kolosi Péter megpengeti, hogy akár ő is távozhat a csatornától. Nánási fotózta az X-Faktor…..
jweiss 2014.07.12 16:49:26
Nem elég, hogy nem pártatlanok, közhelyeket pufogtatnak és néha a játékosok neveit sem sikerül megjegyezniük, a vb kommentátorai néha olyan dolgokat is elnéznek, amiket minimális felkészüléssel simán tudni lehetne: például azt, ki a Costa Rica-i elnök mostanában. Menczer Tamás…..
jweiss 2014.07.06 12:41:19
A HírCsárda megszerezte a fővárosi taxisrendeletet. 1. § A taxisofőrök neve főleg Imre és János, a könnyebb megjegyezhetőség miatt.2. § Önvédelmi fegyverként legfeljebb másfél méter pengehosszúságú szamurájkard lehet a csomagtartóban.3. § A szélvédőn legfeljebb 2 db…..
jweiss 2013.04.29 21:24:51
Az úgynevezett „valós” alkotmányjogi panasz jogintézményével viszonylag kevesen élnek, mint jogorvoslati lehetőséggel, az állítólagos eredményességéről sokat elárul az alábbi vélemény: az AB elutasító végzéseinek indokai sokszor légből…..
jweiss 2013.04.29 14:54:47
Magyarország Alaptörvényének IV. módosítása körül az elfogadását követően sem ültek el a hullámok. Bár a köztársasági elnök - kisebb bakikkal - aláírta és kihirdették, s végül 2013. április 1-jén hatályba is lépett, azonban kérdéses, hogy meddig marad ebben a…..
jweiss 2013.04.29 11:11:27
A külföldi munkavállalás egyik nagy veszélye, hogy ha az ember nem elég óvatos, könnyen pórul járhat. Ez történt mai szerzőnkkel, Tiborral, aki egy tenerifei munka reményében vágott neki, de gyorsan csalódnia kellett. Talán túlságosan éltek bennem az elmúlt évben…..
Szombaton délután átvonult a budapesti belvároson az utolsó Critical Mass. Már az újpesti rakparti gyülekezőnél látszott, hogy nagyon sokan, több tízezren gyűltek össze, hogy végigtekerjék a 16 kilométeres távot, amely Petőfi híd - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca…..
A 168Óra volt oly kedves, hogy felhívta a figyelmet Debrecen város kétmillióért megalkotott himnuszára. Az alkotó, a hetilap szerint, a művelődési ház igazgatója és csapata volt. Íme az alkotás! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=96YM7O_Bxlg Hallgatom e…..
Kicsi a világ. Ennél nagyobb közhely nem jutott eszembe arról a jelenetről, amikor egy idegennel folytatott párperces beszélgetés után kiderül, hogy 28 közös ismerősötök van, egy oviba jártatok, és ugyanaz az urológusotok. Ennél persze lehet sokkal kínosabb is. Például ha…..
Önmagát valamire is tartó publicista nem áll neki a trash-kultúrát (?) ócsárolni: nem feketepákózik, nem kiszeltündézik, nem elemzi, mivel masszírozták a nézők agyát az Éjjel-Nappal Budapest legutóbbi adásában. Jóérzésű polgár nem jelöl ki magának efféle ellenfeleket,…..