Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ncsbp

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasva a kommenteket úgy tűnik, a helyzet sok esetben ugyanaz: egy idős ember ha bekerül a kórházba, az már csak egy halálra ítélt"kolonc". Édesanyám rendszeresen járt a háziorvos és szakorvosok által előírt vizsgálatokra. Ennek ellenére nem vették észre, hogy komoly…..
ncsbp 2011.05.24 22:08:36
Sajnos ma ez a magyarországi helyzet. A mai napig az orvos-társadalom feudális rendszerű.
Ismerősömnek azért születtek - az oxigénhiány miatt - szellemi fogyatékos ikrei, mert a két lány éppen Karácsony és Újév között akart megszületni. Csak ekkor a Főorvos Úr külföldön volt. A kollégái hiába látták, hogy meg kellene indítani a szülést, csak senki nem mert a Főorvos Úr (mert az Édesanya az Ő paciense volt) betegéhez nyúlni.
Felejtsük el? Régen volt?
A két lány itt él közöttünk 18 évesen...

Egy másik eset:
Volt kollégámmal történt az idei tavaszelőn a kistarcsai Kórházban.
Iszonyatos fájdalmak között mentő vitte be a péntek esti ügyeletre (SBO). Az ott ügyeletes orvos 4 óra várakozás után(!) azt mondta, hogy jobb lenne, ha nem szimulálna, menjen haza és jegelje a hasát. Olyan stílusban tette ezt, hogy az egyik fia fogta le a másikat, hogy ne menjen neki az orvosnak.
Hétfőn reggel bevitték autóval a kórházba, ahol az orvos azonnali műtétet rendelt el, hiszen egy perforált vakbélgyulladással állt szemben!
Több hét kórházi ápolás, több hét otthoni lábadozás következett. Több mint két hónap után ment vissza dolgozni.
Most azon tárgyal ügyvédjével, hogy kártérítést indít és feljelentést tesz az orvos ellen.
... bevallom, én biztatom.

Elképzeltem, hogy én is csak akkor kezdenék el dolgozni a közalkalmazotti fizetésemért, ha előbb valaki egy borítékot csúsztat a zsebembe... aztán felébredtem.

Megoldás anno:
Réges-régen Kínában a császár orvosa csak akkor kapott fizetést, ha a császár egészséges volt. Ha beteg lett az uralkodó, akkor egy petákot sem. Sőt! Ha annyira beteg lett, még akár le is fejezték az orvost! ("Régi szép idők")

Megoldás ma:
Hajlandó vagyok havi "apanázst" fizetni az orvosomnak, ha dolgzom és nem vagyok beteg. (Világos, akkor tudok pénzt keresni.)
Ha beteg vagyok és nem tudok pénzt termelni, akkor az orvosnak sem tudok adni.

Innentől abban érdekelt, hogy minél több egészséges embere legyen és ne minél több betege.

El is felejtettem... van néhány, több ezer százalékos haszonnal dolgozó gyógyszergyár...