Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wágner Anna

92 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
※ Változások az elmúlt öt évben Kínában az elmúlt öt év során a kungfu teázás mellett egy új esztétikai irányzat és gyakorlat is szárnyra kapott, összefüggésben a felsőbb osztályban élő, műveltebb kínaiak történelmi hagyományokra való visszatekintésével, továbbá a japán és tajvani teaszertartás…..
※ A Lapsang, ahogy ismerjük A Lapsang Souchong teával a legtöbben találkoztunk már és hajlamosak vagyunk beskatulyázni egy életre. Sajnos Európába zömében a gyengébb minőségű, nem feltétlenül fenyőn füstölt, szürkésfekete levelek jutnak el, amely sokszor kesernyés, néha…..
Ebben a bejegyzésben a teaválasztást szeretnénk megkönnyíteni számotokra. A két legfontosabb dolog, amiből ilyen esetben kiindulunk: 1.MILYEN ÁLLAPOTBAN VAGYUNK2.MILYEN ÁLLAPOTBAN SZERETNÉNK LENNI. Ugyanis túl az egyéni ízlésen és preferenciákon a tea igenis hatással van a…..
Kínában a hegy és tó találkozása az Istennel való párbeszédre, filozofálásra, verselésre és önművelésre kifejezetten alkalmas, teatermesztésre pedig tökéletes. Az eredeti Dong Ting BiLuoChun Jiangsu tartomány Dong Ting hegyéről származik a Taihu tó környéki hegykoszorúk…..
Chayi vagy "Art of tea" "Van-e otthonotokban szépség, mely a szívet a fából, kőből faragott tárgyaktól a szent hegyig vezeti? "/K. Gibran A teaművészet a kínai kultúra legszélesebb körben elfogadott része. A régi életstílus a nyolcvanas években éledt újjá, mint a szabadidő…..
Azoknak, akik rendszeresen nekem szegezik a kérdést, hogy a nyugati sajtóban olvasható esetek a kínai ipar és fogyasztás felélénküléséhez kötődő természeti károkkal kapcsolatban mennyiben érintik a teatermesztést, álljon itt pár gondolat. Kérdés, hogy a magas víz-, talaj- és…..
Tea beszerzés-------------------------------------------Ma reggel nekivágtunk a Zhou Wu Shan hegynek (Zhejiang) Anji Bai Cha-ért. (A Lu hegy felhői után a második kedvenc zöld teám). Először vonatra, később buszra szálltunk, majd megérkeztünk a hegy lábához. Teáztunk, kóstoltunk,…..
Beszerző körút-------------------------------- Ma elhatároztuk, hogy felkutatjuk nektek a Zhejiang tartománybeli zöld teákat első körben a piacon, mivel Zhejiang (Dzsötyieng, fővárosa a Nyugati tó partján fekvő Handzsó) a zöld teák földi paradicsoma, Kína legkiválóbb zöld…..
Tegnap meglátogattuk a Hu Xin Ting Teaházat Shanghajban. A nehéz odajutást és folyamatos elkeveredést egy estébe nyúló teázás követte. A teaházat egy Yu (Jü) nevű gazdag kereskedő építtette 1537-ben saját használatú kertje mellé egy kis tó közepére. A csodálatos épületet…..
Nívós teás szaklap az öt tajvani oolong tesztjében a következő értékelési szempontokat adja meg. 1: a levelek egységes és fajtára jellemző, szépnek mondható, látható megjelenése; 2: a likőr a szín, textúra és más folyékony ismérvek összessége; 3: a türelem a próbák,…..
Tudom, hogy megunhatatlan teázóhely a Kopaszi gát és a Margitsziget, mégis most javasolnék egy rejtettebb, sokkal vadregényesebb helyet arra az esetre, ha az említett helyszíneken a következő napokban, különös tekintettel október 23-át, nagyobb tömegek verődnének össze…..
A tajvani teatermesztők nem férnek a bőrükbe A tajvani ámbra illatú GABA oolong (organic amber GABA oolong) idei fejlesztésként látott napvilágot. De most ne egy neuromorf chipre gondoljatok. Ez egy teljesen új feldolgozású tea, amely most jelent meg a piacon, és azért írok róla,…..
A bambusz divat, ahogy a pandaminta is A bambusz innovatív felhasználására minden évben születik valami szuperkúl megoldás, amiben a formatervezők az anyag szépségére és sokrétű felhasználására szeretnék felhívni a fogyasztók figyelmét. A cikk végére tartogatok egy menő…..
Mivel nem áll meg a természet a nyárnál és kicsit hűvösebb napok jönnek, elhatároztuk, hogy megtámogatjuk a rózsák hervadását egy érdekes, Kínában kifejezetten gyengélkedés és meghűlés esetén ajánlott, ám az itthon fogyasztott herbáriumoknál lényegesen finomabb és…..
A fehér tea tipikus nyáresti ital: kellemesen hűsít, illata betölti a levegőt, gyümölcsösen édes, mindemellett nincs komolyabb élénkítő hatása. A jobb fehér teák illatban lényegesen erőteljesebbek mint ízben, leginkább holdkertek szürkület után nyíló virágaira…..
A dobozon olvasható felirat szerint intelligens, microcomputer által vezérelt, hőfokszabályozós szuperlényről van szó, de az intelligencia elsősorban a több száz éves múltra tekintő teakiöntés és ehhez kapcsolódó ergonómiai és funkcionális jellemzőkben nyilvánul meg, nem…..
Városi legendák Elég sok városi legenda kering a puerh tea imádói és tisztelői között, miszerint a teát több évre elássák a föld alá. Mivel alapvetően nagy híve vagyok a közösségi mendemondáknak ezt semmiképpen nem szeretném megcáfolni. Pusztán bemutatok egy helyet…..
Wágner Anna 2014.05.12 21:54:44
@szél-víz: én is a te leírásaidat :)
A yunnani tavasz Ezt a teát Miss Wang készítette nekem először Kunmingban, ugyanis Yunnan tartományban kora tavasszal nem elsősorban zöld, hanem rügyteákat és maochat főznek. A déli felhők birodalmában friss rügyekkel éltetik a tavaszt, pontosabban a tavasz örvendezteti meg őket…..
Ma sikerült megkedveltetni magunkat a Zhiju Chafang 智矩茶房 (Bölcs Tanítás) teaházban. Miután kétszer félrenyeltünk odajött egy kedves hölgy, hogy esetleg akarunk-e forró vizet inni tea helyett. Aztán elhangoztak a szokásos kérdések, hogy honnan jöttünk, miért vagyunk itt,…..
Leültünk este az ablakba puerhezni, hogy felszívjunk egy kis gondolatot a környezetből és egymásból. Kiválasztottuk a bőrönd legjobb teáját, amit még Kunmingban kaptunk Bai Wenxiang teamestertől. Egy teamestert úgy képzeljetek el mint egy borászt, beszerzi a megfelelő…..
Mindig is lenyűgözött a Miss Wang boltjában szétáradó élet. Tulajdonképpen ez az eleven öröm vonzott be első alkalommal is, ami nemcsak a boltban, de már a bolt előtt is megragadja az embert. A hely tele van teákkal, szellemszobrokkal, virágokkal és vele, aki ebédet és vacsorát…..
Ez a bejegyzés olyan teáskannákról szól, amik nem nagyobbak két összefordított tenyérnél, de az apró agyagedényekben készített oolong és puerh teák sokkal ízesebbek lesznek. A kanna egyfajta kultikus tárgy és személyes holmi, egyes esetekben életre szóló szívügy :) Bár a…..
Az utóbbi időben számos Kínából hazatérő utazó és más szerencsefia teásdobozai kerültek a kezünkbe. A díszes dobozok egy ideig minden különösebb érdeklődés nélkül hányódtak otthonukban, majd elég volt egyszer megkóstolni a teát, hogy a fellelkesült fogyasztók…..
Megszagolni és megérezni Közeledik a december, elérkezett a sütött teák szezonja. Ilyenkor a tajvani pörkölt oolongok és a wuyi hegyi teák között keresgélek amíg forr a víz. Meleg hatású, tüzes aromájú, különösen ízes és illatos teák, szürcsölésük közben olyan…..
Az Arany Viziteknős nem szerepel a tíz leghíresebb kínai teák listáján és még csak nem is az egyik legismertebb Wu Yi hegyi oolong. Mindez nem számít, ha olyan teáról van szó, ami gyönyörű, zseniálisan ízletes, megragadja a figyelmet és csak tucatnyi ember kóstolta. A Wu Yi hegy…..