Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Organizmus

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A Magyar Pszichológiai Társaság beszámol számos olyan "pszichológiai területeken folyó képzésről, amelyek megtévesztőek lehetnek mind a laikusok, mind a szakemberek számára. (...) A megtévesztés lényege, hogy a képzést végző cégek személyek, gyakran arra hivatkoznak, hogy képzésük akkreditált."…..
Organizmus 2013.08.24 22:16:31
@Mr_Master: Hát, igen, magam is csak több állami diploma megszerzése után jöttem rá, hogy a képzés ebben az országban csak leszűkíti a látókörödet. Mire elkezdett érdekelni a pszichológia is, arra jutottam, hogy mindenhogy szeretném tanulni, csak a Kazinczy utcában nem. És semmit sem ér a többi diplomám sem, a szakmám idős, tapasztalt szakemberektől, könyvekből autodidakta módon, és interakciókból tanultam meg. Hiszen az egyetemeken csak az a lényeg, hogy horribilis összegeket fizess a minél jobban kitolt elméleti hiábavalóságok dogmaként sulykolásáért, hiszen csak egy diploma ingyenes, ugye, és lényeg, hogy sokáig fizess. Ha újra kezdhetném, nem mennék ilyen képzésre, sokkal színvonalasabb önálló GYAKORLATORIENTÁLT kezdeményezések vannak jóval olcsóbban. Számomra a TUDÁS a lényeg, és sajnos, már az általános iskolában is magamba tömtem haszontalanságokat e tekintetben.
A gyermekem nem jár majd iskolába, hiszen csak csőlátásra és birkulásra tanítják. Más tanulási formát képzelek el számára, nem ezt.
Az önkéntességről csak annyit, hogy ebben az országban ez nem jelenik meg valódi formában, hiszen a gazdagok nem jótékonykodnak, és a humán területen tevékenykedőket használják az ingyenes tevékenységekre is, így az önkéntesség kihasználássá degradálódik, sohasem tenném Magyarországon, inkább másképp segítek.
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
Organizmus 2011.12.30 22:56:17
Tudom, tudom, így utólag majdnem mindegy, hogy beleszólok-e, de csak most akadtam erre az írásra.
Csak azért lyukadtam ki itt egyébként, mert 3 teljesen állami képzésen megszerzett diploma, pszichológiai szakvizsga után jutottam el arra a pontra, hogy elkezdek tanulni a Hellinger Intézetben. Nagyon közel áll hozzám ez a terápiás módszer. A módszerek ugyanis sokfélék. Mindig az a JÓ módszer, amelyik segít. Ennyire egyszerű ez, szükségtelen túlkomplikálni. Akár még egy pap is segíthet, hiszen vannak, akik ebben hisznek, és nem érdekli őket a tudomány. Csőlátó az a pszichiáter, aki nem fogad el olyan módszert, amely sokakon segít. Ha hozzá nem áll közel, ne művelje! Dolgozzon úgy, ahogy ő TUD.
A Hellinger Intézet családállító szakemberei nem műveletlenek, sokan közülük szintén pszichiáterek.
Itt a listájuk, érdemes megnézni a bemutatkozásukat.

www.hellingerintezet.hu/h-jelentkezes.html

Én nem fedeztem fel közöttük egyetlen képzetlen bunkót sem. Aki látott ilyet, kérem, javítson ki! :-)
Én butaságnak inkább azt tartom, ha valaki olyan dologról nyilatkozik, amelyről nincsenek ismeretei. Sosem tennék ilyesmit.
Egyébként magam is egy képzetlen bunkó családfelállítónál érzékeltem először mi is lehet a lényege a módszernek. Nem volt jó a szakember, az eredmény mégsem lett katasztrofális. És örülök, hogy kipróbálta, ha nem tettem volna, nem mentem volna el egy KÉPZETT SZAKEMBERHEZ, aki felkeltette az érdeklődésem a módszer iránt. Hálás vagyok mindkettőjüknek. :-)
A Magyar Munka Terv új rendszere a munkaerőpiactól elidegenítő, alacsony bérezésű, sok ponton a két világháború közötti ínségmunka intézményére hasonlító rendszert alakít ki. A biztosítási elvű álláskeresési támogatás leépítésével növeli az…..
Organizmus 2011.07.13 18:35:47
@malacz69 eurofanyalgó: Különben Te ÉVI 350 ezer forintból tartod el a családod? :-)
Csak erre a kis infóra vágyom! :-)
Organizmus 2011.07.14 09:00:39
@malacz69 eurofanyalgó: És diplomával nem vagy képes egy fikarcnyi empátiát sem felmutatni? Hol alkalmaznak ilyen taplókat, és főleg hol tudtál diplomát szerezni? Én meg nem dolgozom, na szép! Ilyen ez az ország, ezért vagyok már munka nélkül fél éve, mert minden szemét dolgozhat. Belegondoltál már abba, hogy milyen lehet ÉVI 360 ezerből megélni, úgy hogy becsületes munkabíró emberként nem kellettél sehová? Vagy ez számodra nehéz? Mert Te még sosem éltél át ilyesmit, aki igen, az csak dögöljön is éhen?
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..