Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lángoló

1567 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Strong Deformity már egy ideje újra mocorog, jöttek már új dalok is, szóval aktív a zenekar, még ha nem is úgy, ahogy régen, sok koncerttel, lemezekkel. Ez változni fog jövőre, amit egy új dal kíséretében jelentenek most itt be a Lángolón. Kováts Tibor basszusgitáros mondta: A Riding A…..
A Beb-Hop Slammers kevesebb mint egy évvel bemutatkozó lemeze után ismét új albummal jelentkezik. A Figure out the Way ezer ízéből a Summer című dal klipje az egynyári szerelmeket idézi fel. A Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramja által támogatott csapat egy mozgalmas évet hagy háta mögött,…..
A Tha Shudras ismét egy sokszínű dalt írt, amiről a zenekar frontembere, azaz Trap kapitány azt mondja az értelmezése legalább annyira sokszínű, mint az ősz, amikor a klipet készítették. A Vigasztal egy imidzsvideót kapott, mivel a tagok nem szerették volna csak egyetlen történetszállal behatárolni…..
Péntek este Sacred Reich- Night Demon- és Grave-koncert lesz a Dürer Kertben, ami így alapból már egy kultikus estét ad ki ezekkel a nevekkel. Alább a svéd death metal alapzenekarnak számító Grave basszusgitárosával, Tobias Cristianssonnal olvasható egy beszélgetés...
Szerdától péntekig, azaz november 13–15. között újra lesz BUSH, azaz Magyarország egyetlen kelet-európai zenei klubfesztiválja, ami éppen annyira szól a szakmának, mint az újdonságokra nyitott, igazi különlegességeket kereső közönségnek. A kulturális intézetekkel együttműködésben idén 15 ország 35…..
A Biztosan kihajt a Miskolcról induló, 2012-ben alakult Sign eddigi legérzelemdúsabb szerzeménye, ahol a zene alapoz az emocionális szövegnek. Czinke Máté, a zenekar frontembere elárulta, hogyan is született aszöveg és dallam:  A Biztosan kihajt komoly kérdéseket feszeget, az emberi élet értelmét…..
A TÜLK-tagok külön-külön régóta hangsúlyos szereplői a magyar zeneipar különböző és sikeres formációinak. Eddigi munkásságuk műfaji különbözősége (pop, népzene, electronic, free jazz, klasszikus zene), ám zenei gondolkodásuk hasonlósága adja az új stílus érdekességét. A fúvósok biztosítják azt az…..
A Milkovics Mátyás és Izsó Bogi énekesnő alkotta electropop duó új videójában egy modernkori “western” vízióra invitál. A dal a múlt hibáin továbblépő ember és a természet együttműködésének egyfajta metaforája. A klipben megjelenő indián sámán szellem elvezeti a lovast a lóhoz, ezzel összeilleszti a…..
Fél évtized után ismét Magyarországon koncertezik a világ egyik legnagyobb hatású gitárosa, Tommy Emmanuel. November 10-én a Barba Negra Music Clubban vendége Ripoff Rasklonikov lesz. Az osztrák származású-dalszerző gitáros Y.G. Blues című dalának videópremierjével ünnepli a lehetőséget, amit itt a…..
Már egy jó ideje Spotify-fiókkal is bővült a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával felállt oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban. Legutóbb már írtunk ezekről a lejátszási listákról, úgyhogy mi most csak a picit…..
A nemrég megjelent live sessionök, az Angel és a Wire Mesh után az Island egy teljes értékű klip lett az Indeed zenekartól. A felvételeken látni, hogy az alkotói élvezték a forgatást, de a szavaikkal élve, nem vitték túlzásba a dolgot. Hamisítatlan DIY életérzés-videó, sok nyár és még több rock and…..
Ritka az, hogy 40 körüli felnőtt férfiak fiatalkori lendülettel alapítsanak zenekart. Éppen ezért lehet érdekes a Stifler Mamája bemutatkozó anyaga. A 90-es években élte meg zenei szocializálóját a mai 40-es korosztály, így szinte természetes, hogy egy ebből a generációból sok zenész merít ihletet…..
Az Indigó Utca neve sokak számára ismerősen csenghet a PontPontPont miatt, most azonban új anyaggal készültek, melyben új terepre tévedtek, ahol, a párkapcsolatokban felbukkanó szövevényességet boncolgatják. A Labirintus arra próbálja felhívni a figyelmünket, hogy a két ember közti kapcsolat sosem…..
Egyik első, triójának írt dalához készített klipet Gyémánt Bálint. Az Indigo a True Listener című lemezen szerepelt, a gitáros szerzeményei közül a líraibb, dallamosabb kompozíciók közé tartozik. Mivel ez a dal azt mutatja, hogy honnan indult a Gyémánt Bálint Trio, a most megjelent klip egy korszak…..
Megjelent a Magidom zenekar legújabb klipje, ami a március végén bemutatott, Plakátmagány című nagylemezük Füstnyi emberek dalára készült.  Az említett albumon a komoly, borúsabb témák mellett (ön)ironikus, optimistább pillanatok is akadnak, az új klipes dalt, a Füstnyi embereket pedig talán az…..
Október 24-én lezajlott lezajlott a Hard Rock Cafe és a Dreher közös őszi tehetségkutatója, amin a nyertes zenekar egy évre ingyensört kap a próbatermedbe, saját estét a Hard Rock Cafeban, fellépést a FEZEN-en, 200.000 forint értékű zenekari merchandise-t, 1 millió forint értékű médiacsomagot és…..
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a korábbi teljes zenekaros felállás után hivatalosan tavaly kezdte meg működését. Saját bevallásuk szerint alapvetően akusztikus, alternatív-pop örömzenét játszanak, abból a fajtából ahol a dalokban egyaránt fellelhető a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a…..
Legyen szó a gyorsabban haladó másik sorról a közértben vagy akár a legfontosabb hívás előtt lemerülő telefonról, egy biztos, Murphy törvényét senkinek nem kell bemutatni. Az Einstand zenekar mégis úgy döntött, hogy megteszi, mégpedig egy dal formájában. A 2018-as Ellenség EP után itt a Mörfi, amely…..
Aki járatos a hazai underground hip hop berkeiben, annak ismerősen csenghet Tibes neve az Ecküvel közös Boom Bap, vagy a 2012-es Red Bull Pilvaker harmadik helye kapcsán. A korábban Veszprémben nyomuló MC élete 2016-ban új fordulatot vett, az addig bulis életmódjáról és zenéiről ("Minden nap ünnep",…..
Mától (majdnem) teljes egészében elérhető a Fangler’s második nagylemeze, amit az elejétől a végéig itt a Lángolón lehet először meghallgatni, és általánosságban ezt mondja róla K. Fangler Péter frontember: A második lemez talán olyan mint egy második gyerek. Itt már sokkal jobban lehet tudni,…..
A Caesar’s Bread zenekart a kőbányai Szent László Gimnázium diákjai alapították 2015-ben. Dalaik emberi kapcsolatokról, a szerelem jó és rossz oldalairól, valamint társadalmi kérdésekről szólnak. 2016 végén jelentették meg első, Attention! címre keresztelt EP-jüket, 2017 májusában megnyerték a…..
Novemberben érkezik a GrundRecords gondozásában a Fonogram-díjas Halfway Till Morning lemez folytatása, ám előtte még digitális kislemezzel rukkol elő a Peter Kovary & the Royal Rebels. A csapat ezúttal egy tőlük kicsit meglepőnek tűnő dallal jelentkezik, amiről így nyilatkozott a Kőváry Péter…..
Október 13-ig lehetett jelentkezni a Hard Roc Cafe és a Dreher közös őszi tehetségkutatójára, amin a nyertes zenekar egy évre ingyensört kap a próbatermedbe, saját estét a Hard Rock Cafeban, fellépést a FEZEN-en, 200.000 forint értékű zenekari merchandise-t, 1 millió forint értékű médiacsomagot és…..
Ahogy két hónappal ezelőtt már beharangoztuk, 3 évvel a debüt 80 Miles Out & Six Feet Under után mai napon jelenik meg a néhol éteri post rock/ shoegazer, néhol pedig ultra súlyos budapesti post metal trio Hegy második lemeze, a We Won’t Make It Home. A zenekar szerint a lemez direktebb,…..
Már egy jó ideje Spotify-fiókkal is bővült a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával felállt oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban. Legutóbb már írtunk ezekről a lejátszási listákról, úgyhogy mi most csak a picit…..