Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hacuka

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tiszteletem   Nos azt hiszem semmi sem változik! A fiam is hasonló gondokkal küzd jelenleg is ! A történet:  Jelentkezett egy céghez ahol közölték ,már másnap dolgozhat! Felvette a munkát, majd pár nap múlva megkapta a papirokat, amiből kiderült.....akinél…..
Tisztelt Szerkesztőség!  Az én problémám nem egyszerű és nem rövid sajnos. Megpróbálom röviden összefoglalni.  A feleségem több éve egy multinál dolgozik és a karrierje szépen fejlődött megérdemelten, hiszen napi min.10-12 órákat dolgozik. A munkahely miatt…..
Hacuka 2013.08.29 19:26:49
Menten fegyverhez nyúlok ha meghallom azAMBRÓZIA szót - dúdolhatnám, ha nem lenne most már halálosan komoly a dolog. Erről a dalról improvizáltam: Komolyan, már bocs, de ennyi félrevezetett embert egy rakáson és egyik olvassa a másiktól és írja le ugyanazt. A net, az Isten…..
Hacuka 2013.08.24 23:21:27
Tök igazad van! Ez már tényleg túlzás, és a parlagfű nem játék. Volt olyan, aki az allergiára azt mondta, hogy az csak hiszti, meg pszichés dolog. Hogy be kell baszni az allergiást egy kazal parlagfűbe és majd elmúlik neki. Ja. Kapna is olyan anafilaxiás sokkot...
Mostanában sokat háborgok ezen a parasztvakításon, ami megy az ezo-öko-bio körökben. Ez amúgy milliós üzlet. Nemcsak a gyógyszeripar a milliós üzlet, annak bizony van konkurrenciája is, a kiterjedt alternatív gyógyászat. Ennek az ezo-bio iparnak a nagy hívei a naiv, befolyásolható emberek. Valami felrebben a neten, valami új őrület, és akkor orrba-szájba terjeszti a fellelkesült népség. Minden összeesküvés-elmélet gyártónak és terjesztőnek üzenem, hogy eléggé kisarkított dolog az, hogy az orvostudomány és a gyógyszeripar gonoszul az orránál fogva vezeti a népet. Persze, nyilván ez is üzlet, mint minden más, de van jó oldala is. Általában az egészségügy helyzete miatt tűnik úgy, hogy az általános orvoslásnak nincs semmi haszna, hogy gonoszak. De vannak jó dokik (általában nem sztk.-sok) és vannak jó módszerek is.
Én is évekig küszködtem allergiával. A tünetek nem voltak már annyira hevesek az elmúlt években, de az orrnyálkahártyám krónikusan duzzadt volt a gyulladás és az orrcsepp-függőség miatt. Amint elment az orrspray hatása, jött az orrdugulás. Elvégeztek rajtam egy lézeres orrkagyló műtétet, és azóta jobb. Esténként még bedugul, de szignifikánsan kevesebbet spray-zek. A szteroidos orrspray-ket és az antihisztaminokat elhagytam. Na? Akkor most az orvostudomány a gonosz? Kifogtam egy jó dokit, aki végre valami használható megoldással hozakodott elő.
Az alternatív gyógyászok talán nem akarnak lehúzni pénzzel? A bioboltok nem árulnak méregdrága termékeket? Csak az gyógyszeripar a pénzéhes?
Nem azért írom ezt, hogy egyik irányba is elbillentsem a mérleget. Azért írom, hogy végre meglássák az emberek, hogy az éremnek mindig két oldala van. Hogy azok a paranoiások, akik köpködik az orvosokat, a gyógyszereket, gondoljanak arra, milyen jó találmány például az érzéstelenítő. Milyen jó, hogy egy műtéttel el lehet érni, hogy később jobb legyen!
Én sem szeretem tömni magam gyógyszerekkel. Jobb, ha minél kevesebbet kell szedni. De jó az is, hogy ha szükség van rá, akkor van...
Hacuka 2013.08.24 23:26:14
@viragimado: Az immunterápia nem összekeverendő a házilag kutyult parlagfűlekvár kezelésekkel. Amikor az ember otthon önkezelésbe fog, abból sosem sül ki semmi jó. Hogyan állítja be, mekkora legyen az az "adag", amivel elkezdi hozzászoktatni magát? Hogyan dönti el, mekkora mennyiséggel kezdje el a hozzászoktatást?
SzumóNé története: Engem is megtaláltak, nem egyszer. Az első a 90-es évek elején volt, az unokatesómék teljesen fejest ugrottak az Amway-be. Az unokatesó célja egy tűzpiros Mercedes volt, 1 éven belül. Természetesen, 1 év múlva ott álltak nyakig eladósodva úgy, hogy…..
Hacuka 2011.12.21 12:56:01
Mostanában már kiszagolom amikor valaki MLM-szagú ajánlattal környékez meg, de ez nem volt mindig így. Egyetemistaként, mikor munkát kerestem, belefutottam pár újsághirdetésbe, ami a gyanútlan embereket csőbe húzza. A hirdetés nem mond semmit arról, hogy ez MLM, sőt, nagyon kevés információt közöl a munka jellegéről. Többnyire irodai munkaként hirdetik. Viszont ott a tel.szám, fel lehet hívni. A nő nem sokat mondott a telefonban arról, hogy mi ez, mit kell csinálni, mennyit fizetnek stb... Kicsit zavaró volt a stílusa, mint aki nagyon siet valahova, és borzasztóan nem ér rá beszélni a munkáról, viszont egyeztessünk időpontot. (Azóta tudom, hogy fokozott óvatossággal kell kezelni azt, aki ennyire kerüli a témát és semmit sem mond.) Naivan belementem a találkozóba, ami az életemből elvitt 2 órát, plusz az utazás. A nő az elején leszögezte, hogy nem, ez nem piramisjáték, de a következő pillanatban már egy háromszöget készült rajzolni a papírlapra... eh. Majd kiderült, hogy 40ezer a belépési díj (akkor 2006-ban). Nem is említem, a szokásos mézesmadzag el volt húzva... Mondtam neki, én nem akarok emberekre rátukmálni termékeket. Különféle kínai gyógynövényes termékeket, fogkrémet, mosóport kellett volna eladni, persze borsos áron, mert már eleve nagy kiszerelésben árulták csak. (Később gyors fejszámolást végeztem és rájöttem, hogy a nagy kiszerelésű 15 ezer Ft-os fogkrém kurvára nem éri meg ahhoz képest, amennyibe egy átlagos fogkrém kerül) Szóval mondtam én nem akarok senkire rátraktálni termékeket, erre ő: nem rátukmálni kell, csak felhívogatni az ismerőseimet, és hogy ajánljam nekik, hogy én segíteni akarok. Hogy érdeklődjek a hogylétük felől, és ajánljam fel a segítségemet. Akkoriban még nem pörgött az észjárásom akkora fordulatszámon, mint most, tehát időbe tellett, mire felálltam és otthagytam. Azóta tudom, nem érdemes vitatkozni ezekkkel.
A másik a Zepter volt. Itt is irodai munkaként hirdették, mégpedig számítógépes. Felhívtam, találkoztunk. Jó sok embert toboroztak össze. Előadás. Itt kellett volna lelépni. Azért gondoltam, egy próbát megér. Erre kiderült, hogy le kellett menni a metró aluljáróba, embereket "összefogdosni" úgymond. Kérdőívnek álcázott adatszerzés, majd felhívogatni az embereket, hogy nyert a nyereményjátékon, fáradjon be az előadásra átvenni a terméket. A termékbemutató valójában egy agymosás, főképp nyugdíjasokat paliztak be, hogy vegyenek bioptron lámpát meg légtisztító berendezést pár százezerért, részletfizetéssel. Úgy állították be a terméket hogy az kurva jó, szerencsétlen nyugdíjason látszott, hogy szeretné, csak hát nem futja rá neki. A menedzser, aki akkor már állítólag milliókat keresett, fitymállóan megjegyezte a "kollégák" közt, hogy nehogymár ne tudják kifizetni a terméket, amikor a részletfizetés csak egy csoki ára naponta. Jó fej. Kezdtem megundorodni. Másnap már nem mentem be.
Az Amway szintén átbaszás volt. Egy ismerősöm adta meg a számom a csajnak. Úgy állították be, mintha számítógépes munka lenne. Először azt hittem, valami weboldalfejlesztés lehet tán, mivel akkoriban ahhoz értettem csak. A nő ködösített, én meg nem voltam elég résen. Megbeszéltük, találkozunk. Pár lelkes tanárnő szervezte az előadást, akik ebből akartak meggazdagodni. Hogy az Amway milyen fasza és hogy mennyire megéri belépni. Végighallgattam az előadásukat. Majd mondták, hogy szombaton lesz valami fő-fő előadás, és hogy a belépők csomagja ennyi és ennyi Ft, stb. stb. Ekkor már résen voltam, elkezdtem számolni. Vajon miért jobb nekem az, ha az Amway-es C-vitamint veszem meg? Kértem egy árlistát. Ekkor derült ki, hogy árlistát majd akkor kapunk, ha beléptünk. De azért jófejségből kerítettek egyet. Végignéztem a listát, mi mennyibe kerül, és rájöttem, hogy borzasztóan borsos a termékek ára, épp csak ezt az elején elfelejtik közölni. Lelkesednek, hogy ha sokat melózol és embereket toborzol, akkor majd ennyi és ennyi % kedvezményt kapsz a termék árából. Hát akkor már inkább máshol megveszem féláron, nehogymár még gürcöljek is azért az árért, ami máshol már eleve adott! Köszönöm, nem kérem.
Következő alkalommal egy nem túl közeli ismerősöm hívott fel, hogy találkozzunk, mert a barátjának van egy jó üzleti lehetősége, de a telefonban nem akarja részletezni. Szokatlan volt. Rákérdeztem, mi az. Nem mondta meg. Kösz, én ehhez túl elfoglalt vagyok. Bye
„Kétszer beszéltünk meg randit, és mindkétszer én mondtam le, mert közbejött valami, amit nem tudtam időben máshova szervezni” – ha egy srác rád ír a neten, mert beleszeret a fotódba, az még kevés a sikeres randihoz. Ha még az is kiderül, hogy fiatal kora…..
Hacuka 2011.06.21 12:16:16
@Alfonzina: Ki mondta, hogy le van rögzítve??? Én nem kötelezek rá senkit. Amit ezzel mondani akartam, az az volt, hogy a csaj azt furcsállta, hogy valaki 28 évesen már elvált. Inkább azt kéne furcsállni, aki még 30 fölött sem házasodik meg.
Hacuka 2011.06.21 12:17:13
@mooon:): Azzal sincs semmi baj.
Hacuka 2011.06.21 12:30:25
@Caddy: Én egy szóval nem mondtam, hogy menjen hozzá. Ezt csak odafantáziálod, mint a többit is. De nagy barom lehet az, aki csak azért vakar le valakit, mert kétszer elvált. Hirtelen már nem is számít, milyen embernek ismerte meg eddig, ugyebár. Mert milyen furcsa az, hogy kétszer elvált, koptassuk le gyorsan, igaz? Olyat sem láttam még, hogy valaki azon hüledezik, ha valaki már túl van egy házasságon.
„Felhívtam és csak annyit közölt, hogy egy folt tátong a nyakán és hogy milyen durva volt tőlem, hogy kiszívtam a nyakát, és hogy Ő még ilyen szégyenbe sohasem került” – az első randi után a csaj annyira kiborul a szétszívott nyakától, hogy azonnal elzavarja…..
Hacuka 2011.06.17 13:52:46
Sokan félnek elmenni pszichológushoz, mert úgy érzik, ha felkeresnek egy pszichológust, akkor bizonyára pszichés problémáik vannak (vagy ha nincsenek, majd a pszichológus talál) ráadásul, ha kiderül, hogy pszichológushoz járnak, akkor azt hiszik majd róluk, hogy betegek, őrültek.…..
„Megkérdeztem tőle, hogy jár-e valamilyen diszkont kedvezmény nekem, ha csak színlelem az orgazmust?” – a vicces srác a neten egy örömlányba botlik, ami elég sokkolóan hat rá ahhoz, hogy végleg feladja a dolgot. Ám az utolsó pillanatban becsúszik egy rendes lány,…..
Hacuka 2011.06.01 11:01:01
@Köldökszösz (csodalampa): Ezzel egyetértek.
Ha egy nő nem ad magára, azt nem fogja tudni azzal kompenzálni, hogy az IQ-ját, EQ-ját, SQ-ját villogtatja. Mégis hány nő nyugtatgatja magát azzal, amikor az ostobácska szexi modell a tévében összehord egy rakás baromságot, hogy ő mennyivel intelligensebb, értékesebb a modell picsánál, és hogy igazából nem is baj, ha lóg a melle és petyhüdt a teste, mert a belső úgyis fontosabb...
„Ugye, nem ugathatom le, meg nem oszthatom ki, mert a főnököm. Meg nem is lépi át azt a határt, hogy leteperjen vagy ilyesmi” – ha az ötvenes kövér főnöknő rád mászik, jobb ha becsukod a szemed és tűrsz. De akár ki is találhatsz magadnak egy okos kis…..
Hacuka 2011.05.31 14:41:23
@Nard: Egyáltalán, minek kellett megemlíteni? :)))))
Olvastam a szóváltást az ölelős tanárnő és a csalódott vendég között.Nem akarok állást foglalni a témában, mert nem az egyedi eset érdekes, hanem a mögötte meghúzódó jelenség.Régen járok masszázsra, de nem csak masszázs érdekel, hanem az összes alternatív gyógymód.…..
Hacuka 2011.05.28 06:48:15
„Hamarosan a nő újra jelentkezett és felhívta magához a páromat borozni, szerencsére velem együtt. Végre tudomásul vette, hogy a pasi foglalt" – mit tennél, ha egy nő ráakaszkodna a pasidra, moziba és parkolókba cibálná? Mindez már bőven kimeríti az udvarias…..
Hacuka 2011.05.17 15:27:30
@Kytia: De megérte, nem?
„Csak az erősebb nősténnyel párzik a hímoroszlán? A mai nőkben iszonyú görcsök vannak, mi több: görcs erdők” – egy igazi férfiúi kifakadással indítjuk a hetet. A fiatalember megosztja velünk értékes megfigyeléseit, melyek azt a kérdést feszegetik, hogy miért…..
Hacuka 2011.05.17 15:14:44
Hacuka 2011.05.17 15:21:44
@Bundabandi: Ezt én is megfigyeltem. Egyre több olyat látni, aki már úgy öltözködik, mint egy stylist, ill. olyan fotókat csináltat magáról, mintha profi fotós készítette volna.
„A mindennapokban olyanok vagyunk, mint két legjobb barát, leszámítva a köszönés-csókokat” – sztorink egy korábbi posztunkhoz kapcsolódik, ám a mai kalandban egy lány panaszkodik arra, hogy pasija egyre inkább lakótárssá kezd konvertálódni mellette. Eltűntek a…..