Regisztráció Blogot indítok
Adatok
colored.white.stripes

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabadka város Beköszöntő 2010.06.05 10:40:00
  Munk Artúr (1886-1955) szabadkai születésű író Köszönöm addig is... című életrajzi művét így kezdi: "Poros szülővárosom, Szabadka a világ legnagyobb faluja. Kegyetlen szél söpri az utcák porát egyik kerületből a másikba, teleszórja szemünket, szánkat,…..
colored.white.stripes 2013.03.25 21:14:41
"Vagy engedélyezik, hogy szerb színekben kajakozzak vagy két évig szünetet tartok." – nyilatkozta Douchev-Janics Natasa és cáfolta, hogy felmerült volna, esetleg bolgár színekben indulna, hiszen bolgár állampolgár férje révén nem kellene kivárnia a két év szünetet, ugyanis az a…..
Szurkolunk a mieinknek és számoljuk az érmeket, látszólag mindez pofonegyszerű, valójában mégsem? A vajdasági magyar sajtó és a vajdasági magyar emberek többnyire zsigerileg politikailag korrektek. Gyurta Dani és magyar olimpikon társai aranyérmei magától értetődően…..
colored.white.stripes 2012.08.10 21:53:24
@MTi: sajnos nem :(
Taljánok közbeszóltak...
Androlib blog. Bipp! Adós, fizess 2012.05.18 15:05:00
Egy ideje a levegőben lóg a hívások, sms-ek és mms-ek megadóztatásának tervezete, ami azért kellemetlen, mert a tavaly  kivetett telekom adót még képesek voltak a szolgáltatók benyelni, az idei fekete levest viszont már nekünk kell meginni.     A T most küldött…..
colored.white.stripes 2012.05.19 03:05:47
"a tavaly kivetett telekom adót még képesek voltak a szolgáltatók benyelni"

Meg ne sajnáljam a szegény szolgáltatókat!
index.hu/tech/cellanaplo/2012/05/18/magyarorszagon_a_legdragabb_a_mobilozas/

Le tudnának ők nyelni ettől nagyobb falatot is, de egyszerűbb velünk megfizettetni.
Azért az érdekes, hogy ugyanazokat a jogokat követelik maguknak mint egy hazai cég, de pl az északi országokban a Telenor előfizetőkkel felét fizettetik mint velünk. Mi nem követelhetjük ugyanazokat a tarifákat, ugyanazokat a jogokat mint a skandinávok vagy németek?
Hosszú menetelés volt, de még nincs vége A címben szándékosan fogalmaztam ennyire óvatosan. Igaz, a tagjelöltséget előkészítő feladat- és feltételsorozat teljesítésének végére pont került a tegnap esti brüsszeli vacsorán, a Szerbiának felmutatott zöld jelzés lezárta az…..
colored.white.stripes 2012.03.02 22:21:01
@Jobboldali, de nem nemzeti:
Akkor, mi most nem vagyunk lúzerek és nekünk nagyon jó?
A felsorolt országoknak nem kereskedelmi partnerei vagyunk (és Szerbia sem az lenne), hanem inkább gyarmatai!
Serbia Insajd Nem érteni szerb 2012.01.26 14:46:00
A horvát RTL tévét egy nézői bejelentés miatt büntetnék meg. A tisztelt néző azt kifogásolta, hogy a Žikina Dinastija c. szerb sorozatot fordítás nélkül sugározták. A horvát NMHH fenyegetésére a televízió élesen reagált, és az illetékesek lemondását követeli. Tudjuk, a…..
Cukiságok A Milka csoki gyártója ajándékcsomaggal köszöntötte a a közép-szerbiai Čačak közelében lévő Jezdina faluban született halványlila-fehér tarka kisborjút. (Annyira halványlila, hogy inkább szürke, de ne legyünk ünneprontók.) "Kellemesen meglepődtünk, hogy…..
Korábbi posztjaink a témában: 1. Öt trollhárító a külhoni szavazók védelmében 2. A zEmberek véleménye a 6árontúliak szavazójogáról 3. Orbán Viktor csak egy politikus A határon túliak választójogáról A határon túli magyarok választójogáról racionális vitát…..
colored.white.stripes 2012.01.14 20:56:10
@KopaszMercis:
"Nem nagyon volt turelmem ezt vegig olvasni, de az elv a kovetkezo..."
Ha nem volt türelmed végigolvasni, mások véleménye, érvei nem is érdekelnek, de azért a sajátodnak hangot adsz, eléggé egyedi stílusban.
Az elved akár logikus is lehetne, néhány nagyvárosi szavazóhelyen le lehetne zavarni a választásokat. Mert ugye azt követve; a munkanélküliek, segélyből élők, köztisztviselők, de még a politikusaink vagy a nyugdíjasok sem szavazhatnának, mert hát ők sem fizetik ki a beugró árát. (Mielőtt megkapnám, hogy a "nyugdíjasok fizettek eleget addig, ameddig dolgoztak", felhívnám figyelmeteket hogy azt a pénzt már régen elittuk. A KopaszMercis elve szerint, most kell, hogy fizessenek!)

Igazából ezt az egész hisztit a szavazati jog körül, nem nagyon értem. Én inkább egy erkölcsi kötelességnek érzem, nem valami fasza jognak. Pontos adatot nem tudok, de mennyien mennének el ma szavazni? 40%?
És sikerült az elmúlt 60 évben egyszer is úgy élni a jogunkkal, hogy nekünk azután jobb lett?
Azt már nem is kellene említenem, hogy pillanatnyilag annak esélye, hogy változásról döntsön egy választás, szinte nulla.

Szerintem, a határon túli magyaroknak le kellene mondani szavazati jogukról, amennyiben azt megkapják (nem lenne bűntudatuk a mindenkori győztesek tettei miatt).
A határon belül élőknek meg lelkesen támogatniuk kellene a kintiek szavazati jogát, mert akkor bármikor át lehetne hárítani a felelősséget, hogy: "miattuk győztek!"
Amióta reklám van a Tényekben, a műsorvezetők unatkoznak, miközben mi azt nézzük, hogy most harminc darab multivitamin áráért harmincöt szemet kapunk. Csak a kiemelt gyógyszertárakban. Persze azt is képzelhetném, hogy a reklámszünet közben Várkonyi Andrea horgol, Azurák Csaba…..
colored.white.stripes 2012.01.06 05:56:25
@hasznavehetetlen régensherceg:
a @szabóZ kimoderál a "zsindex" miatt is ám, csak az előbb elfelejtette leírni! :)
                                    Alapesetben nem posztolunk kereskedelmi hirdetés-jellegű cikket, de egy olvasónk megkért rá, hogy segítsük népszerűsíteni a volt Jugó tévécsatornákat kínáló…..
Ha már egyszer elmaradt az idei havas karácsony, és úgyis mindjárt vége az évnek, akkor foglalkozzunk a tavasszal és a nyárral. A "Tesco-s márkaként" ismert angol F&F ugyanis már megmutatta, mivel várja a közönségét hamarosan. A dolog különlegessége, hogy…..
colored.white.stripes 2011.12.26 09:55:01
@Tesztelo.hu: Igazad van, de... Nem csak a tehetősebbek válogathatják meg, hogy hol vásárolnak. Olyan helyen lakom, ahol a Tesco meg a piac is közel van. A piacon, a rengeteg kínai áru és árus mellett, magyar kisiparosok is kínálják termékeiket. Többek között zoknit. Na itt vásároltam magamnak már sokszor. Biztos, hogy nem drágább a tuskós cuccnál és a minősége tényleg jó. Persze nincs rajta, hogy F&F. Csak Balázsné kisiparos világoskék címkéje, amin annyit ír, hogy "Férfi zokni". De nekem ez pont elég, hogy megvegyem. Mert Balázsné a mi emberünk! Tescoban meg vásároljanak az angolok!
colored.white.stripes 2011.12.26 10:00:00
@hagyma: @HgGina: @1rem1 Art:
Lájkolom a kommentjeiteket. :)
Bevezető Nem először jelentkezünk kávéról szóló írással, de ebből a témából sosem lehet elegünk egy délszlávokról szóló blogon. Igaz, szegény horvátok kissé háttérbe szorultak, mert a török kávé náluk kevésbé divat, mindenesetre ők is koffeinfüggők, csak…..
Serbia Insajd Hosszú, forró nyár 2011.10.05 15:16:00
Horvátország Nem csak a Kárpát-medencében, hanem a dalmát tengerparton is eddig szokatlanul enyhe, nyárias az idei ősz. A strandfotók alapján meg nem mondani, hogy azok októberben, és nem augusztusban készültek. A fenti képen látható, Péter Anna-frizurás fürdőző szerencsésnek…..
colored.white.stripes 2011.10.05 17:22:32
@MTi:
De festett a szőke! Nem baj?
(mondjuk, attól még lehet buta) :)
Dragan Đilas "Ha, mint a legtöbb országban, a polgármester hatáskörébe tartozna e döntés meghozatala, nem engedélyeznék egy ilyen felvonulást" – nyilatkozta Dragan Đilas, Belgrád polgármestere egy tévéműsorban. Mint arról blogunk is beszámolt, az október 1-re…..
colored.white.stripes 2011.10.04 17:10:56
@kaleidoscope:
Miért függ össze ennyire a pride és az EU csatlakozás???
colored.white.stripes 2011.10.04 17:53:09
@bikmakk:
Na ezért mondom, hogy igaza van a polgármesternek. Nem lehet Belgrádot, egy felvonulással Amsterdammá varázsolni! (a Riblja Čorba is arról énekelt, hogy mennyire más világ a kettő: www.youtube.com/watch?v=Vz41ekCXlhg)
Kell az oktatás, a párbeszéd, a tolerancia és idő. Elég sok idő. És akkor lehet majd melegfelvonulást tartani incidensek nélkül.
colored.white.stripes 2011.10.05 16:01:21
@kaleidoscope:
A további bővítésről nem emberjogi aktivisták döntenek, ezt azért tisztázzuk le. A döntéshozók először is hazafiak, pártkatonák és magánemberek (ideális esetben ez a sorrend). Azt vizsgálják, hogy a hazának, a pártnak és a magánembernek megéri e (anyagilag) az adott ország csatlakozása. Ez itt a lényeg. Amennyiben nem, akkor jöhet "az emberi jogok" szöveg.
Szerbia és a többi balkáni ország (Magyarország is ide tartozik), még nem lehetne EU tag. És nem azért, mert betiltják vagy akadályozzák a melegek felvonulását. Inkább azért, mert nekünk az EU kicsit olyan, mint a MÁV vasúthálózatának a TGV. Túl szép, túl gyors és ki tud siklani.
A belgrádi pride betiltásakor arra hivatkoztak a hatóságok, hogy nem tudják biztosítani rendezvény biztonságát, mivel előzetesen több szélsőséges, homofób csoport jelezte, hogy meg fogja támadni a pride résztvevőit. A felületes szemlélő még azt is gondolhatná, hogy ez egy…..
Serbia Insajd Kezdődik? 2011.09.19 20:55:00
Szerb hadkötelesek mobilizálása Koszovó: Kinek Észak, kinek Dél. Sokadszor agyonparafrazálva Balázs Attilát, a címadás Michelangelóját: Kinek tartomány, kinek állam. A belgrádi Helsinki Bizottságtól kért segítséget egy férfi, aki hadkötelesként tartalékos behívót…..
colored.white.stripes 2011.09.25 10:28:14
@GOLAZ111: :)
Tanulja meg!
Paravinja-ügyHorvátország- Szerbia - BoszniaHetek óta egy minden bizonnyal elkövetett, szörnyű kéjgyilkosság borzolja több jugoszláv utódállamban a kedélyeket. Szinte biztos, hogy egy tizenhét éves lányt ölt meg egy kamionos, ám az áldozat teteme még nem került elő. Dragan…..
colored.white.stripes 2011.09.25 10:24:24
@Deak Tamas: A lányt továbbra sem találják. A gyilkosság és nemi erőszak elkövetésével vádolt Dragan Paravinja vizsgálati fogságban.
Paravinja és családja (mindannyian horvát állampolgárok) politikai menekült státuszt kért Horvátországtól. Elutasították.
Az iskolájában eljárás indult egy újvidéki középiskolai angoltanárnő ellen, aki homofób és soviniszta nézeteit hangoztatta a Facebook-oldalán. Facebookra felhelyezett képe a sarokban látható. A felirat kb: "Tahók, tűnés!" Jelena Popović-Ivanović, a Bácsfi Diána…..
colored.white.stripes 2011.09.22 22:18:57
@Maisie MacKenzie:
Amit leírtál, azt lájkolom!
Népszámlálás 2011 Događa se narod ("Megtörténik a nép") – harsogta a kilencvenes évek szerb politkai propagandája; sajnos azokban a vészterhes időkben nem a nép, még csak nem is a nemzet, hanem kizárólag a kirekesztő nacionalizmus volt az, ami "megtörtént". A következményeket…..
colored.white.stripes 2011.09.22 15:55:46
@TrueY:

Fodor valóban sokszínű figura. Olyan narancsosankékesvörösenzöld.
Azért, hogy egy párt (bármelyik), centralizált ebben az országban, csak magunkra (választókra) haragudhatunk. Ha nincs egy központi figura a pártban, elveszítik a szavazatokat. (például: MDF, MSZP, SZDSZ, KDNP, részben a Kisgazdák is).
Szóval nekünk, szükségünk van egy Orbánra, Gyurcsányra vagy Sztálinra, mindegy mi a neve!
Ivan Szotirov, Szófia főpolgármester-helyettese bejelentette, hogy a köztéri fémszobrokat ezentúl beépített GPS-jeladóval védik a színesfém-tolvajoktól. A bolgár főváros vezetőségének akkor telt be a pohár, amikor néhány nappal ezelőtt ismeretlenek megkísérelték ellopni a…..
colored.white.stripes 2011.08.22 03:05:14
@Peter T. Sinclare: Attól függően, hogy melyik intézetben tölti büntetését a tolvaj, naponta 8-20 ezer forinttal terheli a költségvetést. Figyelembe kell vennünk, hogy ezek az emberek(?) nem a komoly iskolázottság vagy szakmai gyakorlat miatt vannak ott. Azzal a munkával amit el tudnak (akarnak) végezni, éjjel-nappal dolgozva sem tudnák megkeresni még az ellátásukra fordított összeget sem.

Marad a drasztikusabb megoldás.
  Kávé, "sa naših prostora" A bejegyzés alapjául szolgáló kis videót az imént találtam. Természetesen, mint mindennel kapcsolatban, most is lehet vitatkozni arról, hogy hogyan is készül az autentikus domaća kafa (illetve kava vagy kahva), de abban mindenki egyetért,…..
colored.white.stripes 2011.06.28 19:49:30
@feketelen:
Doboj környékéről költözött Szabadkára egy ismerősöm. Többször jártam náluk úgy 20-25 évvel ezelőtt. Kávé előtt minden alkalommal pálinkát itatott velem. Nem is akármilyent. Egy külön dzsezvában cukrot pörkölt, mindaddig még az sötétbarna nem lett, ekkor levette a rezsóról és ráöntött 2 dl pálinkát és szétosztotta kettőnknek. Ezután kezdte felesége a kávéfőzést és mire elkészült vele, a forró pálinkának el kellett fogynia. Három kávé után nem tudtam merre van a bejárati ajtó :)
Hogy Boszniában ittak e ilyen pálinkát a kávé mellé, azt nem tudom, de ha egyszer összefutnák vele, megkérdezem.
colored.white.stripes 2011.06.28 20:07:32
@kutya vacsorája:
Boszniában sem gázon főzik. Én kifejezetten szeretem hallgatni a platnin suhogó víz hangját, lángon nem ugyanaz.
Aki naponta iszik ilyen kávét, ne kövesse el azt a hibát, hogy elmossa a dzsezvát. Csak ki kell öblíteni és a tűzhely közelében tartani: "Ako ko naidje jebiga". (ha valaki betévedne basz.d)
Mert a régi Jugo területén nem volt kérdés, hogy ha rokon, szomszéd, ismerős vagy akár ismeretlen betévedne hozzád, a kávé kötelező!
colored.white.stripes 2011.06.28 22:00:55
@feketelen:
Hodzic Ejub
A neve alapján az volt.
Néhány napja ért csúfos véget a spliti melegfelvonulás. A horvát média csak a tengerparti Belgrádként emlegette a várost, világos célzást téve a brutális belgrádi felvonulásokra. A horvátok, akárcsak mi magyarok, mindig sokkal felvilágosultabb, kulturálisan felsőbbrendű…..
colored.white.stripes 2011.06.19 09:29:07
@Halihó:

"Nos, tökéletes leírást adtál a szopásról, nyalásról, seggbekúrásról... mármint a heterók közötti szexuális tevékenységről. Ezek mind gusztustalan, biológiai zsákutcák.

És akkor még olyanról nem is szóltam, mint psi-kaki szex meg még tucatnyi egyéb szexuális irányultságról, fétis szex, BDSM szex stb."

Akikről itt írtál, azok is felvonultak mostanában?
Serbia Insajd: Mladić-dosszié; fantasy edition (Styxx és bikmakk közös agymenése) Tito marsall egykor és most: 1945 elején és a letartóztatását követő rendőrségi felvételen  Új Szabad Nép, 1961. május 26. Szenzációs bejelentést kürtölt világgá a Szrbijug…..
colored.white.stripes 2011.06.07 20:44:24
@MTi: Az elsőt ismertem, de a második nagyon jó! :)
Tarr Béla találkozása Kusturicával Némi hely-, és nyelvismerettel rendelkező kisbloggeri háttéremberként elkísértem Péter Annát, a Malackaraj sztárbloggerináját, vajdasági és belgrádi fapados gasztrotúrájára. Anna mellett velünk tartott Papi nevű kutyája, valamint egy…..