Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rhubarbjelly

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tulajdonos megszünteti a Népszabadság nevű egyik utolsó kommunista bástyát. A nemzetközi sajtó és az EU minden próbálkozása ellenére senkit sem érdekelt az ügy. Ritkán kerül fel Magyarország a címlapokra az EU vezető újságainál. Egyik ilyen alkalom volt a migránskvóta elleni népszavazás, majd,…..
A kvótareferendum tanulságos volt minden félnek. Az eredmény egyrészt jogilag érvénytelen, másrészt elsöprő erejű lett (98,3%-os "NEM" arány). Minden EU tagország és az EU vezetése is figyelemmel kísérte az eseményeket és a kvótareferendum meghatározó irányokat szabott a politikában. A FIDESZ…..
rhubarbjelly 2016.11.01 10:30:25
@Dörnyei József: 60% véleménye az, hogy nem dőlt be a gyűlöletkeltő propagandának. ez sokkal elsöprőbb, mint a nem szavazatok aránya.
Az élet sokszor megvicceli az embert. Elég régen voltam utoljára Budapesten, de persze 2015 Január 3.-án rögtön muszáj volt bemennem. Az első utam a helyi benzinkúthoz vezetett, ahol hatalmas sor volt a pénztár előtt, még a vártnál is hosszabb. Nem értettem, hogy miért…..
...  a legfejlettebb 25 település között mindössze három olyan kisváros van, amely nem valamelyik fővárosi kerület, ezek Budakeszi, Dunakeszi, Szentendre és Érd.   vs.hu 2014.11.27..
rhubarbjelly 2014.11.28 09:33:57
@városi fiú: ja, a kampányban is megmondták h 40 km út készült el és leszünk szívesek ettől hasra esni, szal azt hiszem, h ezzel meg a lsitával Érden tényleg eljött a kánaán...
Négy évvel a nagy magánnyugdíjpénztári (manyup-) balhé után úgy tűnik, a rendszer maradékát is be akarja szántani a kormány. Miközben akkor - zsarolás ide, süketelés oda - formálisan nem történt olyan, hogy az állam a tag hozzájárulása nélkül elvegye a törvény erejénél…..
rhubarbjelly 2014.11.23 12:14:24
@polyvinyl: fejezd már be, 2012. márciusa óta NEM kötelező befizetni.
"a magánnyugdíjpénztári tagdíj kötelező jellege megszűnik. Ez azt jelenti, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarítása növeléséről minden magánnyugdíjpénztár-tagnak önmagának kell majd gondoskodnia, és önkéntesen vállalt mértékben fizetnie a tagdíjat. (A magánnyugdíjpénztári tagdíjbefizetés hasonlóan működik a továbbiakban, mint egy önkéntes nyugdíjpénztári számlára történő befizetés.) Pénztárunknál az egységes tagdíj mértéke 0 Ft."
A FIDESZ hagyta megdögölni a MALÉV-et kormányzása elején. Az előző ciklus végén pedig nagyszabású turizmus fejlesztésbe fogott. Eközben azt tapasztalta, hogy a turisták szinte csak keletről jönnek, nyugatról csak az olcsó turisták vagy azok sem. A dolgok között összefüggés…..
Lejárt a személyi igazolványom. Mit csinál ilyenkor az ember? Megnézi, mi kell a pótláshoz, és elmegy az okmányirodába. A keresés első eredménye, hogy az okmányt hivatalosan már nem személyi, hanem személyazonosító igazolványnak hívják. Ha valaki tud erre bármilyen indokot…..
Naiv ellenzékimörcsandájz-kisiparos viktoros vécépapírral akart berobbanni a jövőre értelemszerűen hatványozódó szardobáló-piacra. A váratlanul megnövekedett gyártási költségeket olcsó hirdetésekkel szerette volna kompenzálni, de az apróhirdetéses oldalak nem nézik jó…..
eLzsÉ tegnap éjjel nagyon jól fogalmazta meg a problémát, ezért hozzászólását most teljes terjedelmében kiemelném ide: A köszönés érdekes dolog, én is mindig morfondírozok rajta. Amíg a Szigetre jártam, ott eszembe sem jutott köszönni, annyian jöttek szembe, hogy semmi…..
Bár mindkettő édeskés, körülbelül ennyi is a hasonlóság. Amúgy nem rokonok, az édesburgonya a nevén kívül még csak nem is burgonyaféle. Tavaly találkoztunk először: egy recept kapcsán keresgéltem és találtam nagy nehezen batátát. Aztán kicsit utánanéztem, mi fán is…..
Valakinél csörgött a vekker, hogy már legalább 2 éve nem született új cikk a paleo étrend lejáratására, tehát a téma újra eladható... És ez lett az eredmény. Jaj. Értem én az igyekezetet, hogy beszéljünk a témáról, de miért nem olyanok teszik ezt, akik értenek is hozzá…..
Bár a meteorológusok szombatra szeles, borús időt mondanak, ne adjuk fel a reményt! A hétvégén annyi érdekes program ígérkezik, hogy inkább hallgassunk a skandináv bölcsességre, mely szerint nincs rossz idő, csak nem jól öltöztünk fel. A Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében…..
Sziasztok, újra csinálunk Futóblog ruházati terméket, sőt, innentől igyekszünk majd valamiféle rendszerben előállni velük hallgatva a közönség bátorító szavára. Úgy döntöttünk, hogy a comeback dizájnnak egy örök klasszikust választunk új csomagolásban. Nem is húznnk…..
rhubarbjelly 2013.09.13 08:36:30
@rrroka: olyan sok fényvisszaverő izé nincs rajta, két vékony csík a karján, a nyakán hátul a zsinórnak a kis fül, meg elöl a pipa, viszont nagyon jó felső, nekem van és imádom, és az ár is jó, csak hát feketében... :-( még vergődök egy darabig.
András oldalán megakadt a kommunikáció, miután a cserecipője is rossz méretű lett, másodszorra viszont nem ő hibázott: Eddig szerencsésnek mondhattam magam, az online vásárlások alkalmával nem értek csalódások, azt kaptam, amit vártam; most viszont belefutottam egy pofonba a…..
Budapest agglomerációjának egyik legnagyobb rejtélye, hogy mit keres egy kaliforniai chef Diósdon, aki ráadásul a stílusát is messze földről hozta. A Johnny's Bistro sok meglepetést tartogatott nekünk, fővárosiaknak mindenképp - exkluzív beszámoló csak először, csak…..
Minek írják ki az oldalukra, hogy másnapra szállítanak, ha valójában több hétig tart ez a művelet? Párom már régóta áhítozott egy Kindle e-könyvolvasóra azonban csak 3-4 hónapja jötte el az, hogy össze is spórolta az árát. Már csak azon tanakodott hol is vegye meg.…..
Zoltán is eljutott az emberiség egyik legrégebbi megválaszolatlan kérdéséig, azazhogy miért nem lehet úgy aszfaltozni, hogy az ne menjen tönkre néhány hónap alatt? Különösen úgy misztikus az ügy, hogy ismer olyan útvonalat, ahol 30 éve nincs kátyú: Tisztelt Magyar közút!…..
rhubarbjelly 2013.04.25 16:17:06
rhubarbjelly 2013.05.01 14:07:37
@ColT: igen, és úgy néz, ki h már örökké így marad :-)
Az utolsó raktárkészletek kiürülésével végleg megszűnt a Kleenex zsebkendők hivatalos forgalmazása Magyarországon. Pánikra semmi ok, a dörzspapír alapú termékek széles választéka továbbra is elérhető, és mindig kéznél van az orosz megoldás lehet rendelni külföldről…..
(Csaba olvasónk küldte be a történetét. Ezen a szép tavaszi pénteken ezzel a poszttal búcsúznánk hétvégére. Enjoy! – angelday) Pár éve kezdtem el futni, alkalmanként, hobbi szerűen, de már régóta megvolt bennem az érzés, hogy egyszer majd szeretnék lefutni egy maratonit.…..
Futóblog Vacsorára bármit 2013.04.08 09:18:13
Tegnap 2 óra 31 perc alatt futottam le a VIII. Tóparti Futópartit a Velencei-tó körül, Agárdon. A táv 28,28 km, mindez az edzésterv által előírt 155-ös pulzussal. Ez a pulzusszám nálam egy aránylag könnyed, szinte beszélgetős tempó. A dolog érdekessége, hogy ebben a tempóban…..
Futóblog Téli gumi vagy hólánc? 2012.12.20 10:20:51
Biztosan ti sem vagytok papírkutyák és csodás edzéseitek vannak még ebben a hideg időben is a szabadban. Ha így van, akkor bizonyára ti is szembesültetek már azzal, hogy mennyi probléma van a nyári futócipőkkel a téli futások alkalmával. Az egyik, hogy bár nyáron aránylag jó…..
Azoknak, akik iPhone-t használnak a futáshoz és Nike Plusszal mérnek, tölthetik a friss update-et a magyar App Store-ból. Akinek még nem lenne meg az app, ne csüggedjen, mert ingyenes. Androidra is elérhető, de az ottani verziók egy picit lépéshátrányban vannak még. Az…..