Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akarcs

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
Kiss Judit Ágnes naplova A buzik 2018.11.30 05:29:00
Régóta várt ez az írás vázlatban. Aktualitását az adja, hogy egy online magazin nemrég visszavonta az írói megbízásomat, mert "utánam néztek", és azt találták, hogy valahol kiálltam a melegházasság mellett. Nem tudom, hogy a személyes Facebook-oldalamon vagy ezen a blogon találtak-e valamit, de itt…..
akarcs 2018.12.04 17:00:56
Alapozással kéne kezdeni. Minimum ezt elolvasni:
hu.wikipedia.org/wiki/Homoszexualit%C3%A1s

És ezzel túlléphetünk a biológiai meg egyéb, mindig előkerülő tévedéseken.
Túl vagyok azon, hogy bárkit meg akarjak győzni. Nézem, hogy húsz-harminc év után akár hogyan próbálnak kimászni azok, akik magukhoz tértek, megerősödtek, a nárcisztikus személlyel kötött kapcsolatból. A bántalmazó viszonyból. Hogy a lehetetlennel határos. Hogy kimászva az egyikből, hogyan zuhannak…..
Valamelyik este azon tépelődtem félálomban, hogy legközelebb melyik golyóstollról írjak "litániát". Elég sok van, amiről már régóta szeretnék regélni. De aztán épp, mielőtt teljesen elnyomott volna az álom, eszembe jutott, hogy az egyik legismertebb magyar golyóstoll, az ICO 70 vagy ICO Scripto még…..
Hacsak nem nézed árgus szemekkel minden nap az adalékanyagok listáját a címkéken, akkor most lehet, hogy kellemetlen (vagy akár undorító) meglepetések érnek...
A Vernee zászlóshajója érkezett meg hozzám, ami szerénytelenül a Nap, a gyógyítás és a művészetek római istenének nevét kapta. A paraméterek alapján van is esély arra, hogy rászolgál a nevére, ugyanis brutális processzor, sok memória és erős GPU chip dolgozik benne, és egy olyan minőségű kamera,…..
Mélytorok: 1) a hímtag tövig bekapása, a gag-reflex (öklendezés) totális hiánya miatt lehetséges. Kedvelt pornós toposz, Deep Throat címmel egy klasszikus film központi témája is, a főhősnőnek a csiklója a torkában van. 2) Az elnök emberei című filmben szereplő informátor kódneve, aki a…..
Az országos rádiók konzervet sugároztak, a vezető hírportálok nagyrészt kidőltek, a vidéki rádiósok és a közösségi média azonban megmentette nemcsak az újságírók becsületét, hanem valószínűleg számos ember életét is a márciusi télben. A magyar médiaelit…..
A halálbérlet normális lakás volt, élt benne egy kis család, dolgozó apa, dolgozó anya, gyerekek. Halál se volt benne egy deka se. Nagyonis élt, látszott az a bizonyos polgári jólét, a kerámialapos tűzhely, minden szobában laptop, minden volt. A ház előtt egy passat és egy golf,…..
akarcs 2011.10.28 10:48:58
Appleblog Utazó iPhone: Canton 2011.08.06 16:22:00
Sziborg kapta le az Utazót, amint Kínában egy erkélyen sütteti a csatlakozóit. A helyszín Guangzhou, más néven Kanton, Kína, Föld bolygó. Épp a Canton Fair, vagyis a nemzetközi vásár zajlott a lábai alatt. Utazónk nem kisebb elhatározással érkezett ide, mint hogy felkeresi a…..
Appleblog Imádom a technológiát 2011.06.01 12:27:00
Hétvégén a barátnőm feleségem családjának a vidéki nyaralójában voltunk, kerti partin vettünk részt. Ádámnak épp semmi dolga nem volt, úgyhogy áthívtam, egyen már velünk egy jót. Telefonban kezdtem el magyarázni neki, hogy jut el a kis Duna-menti nyaralóhoz, melyik főutat…..
akarcs 2011.06.01 13:26:11
A szó, amit kerestél: technika. Nem a technológia. Az angolok kissé más értelemben használják, ez vihetett félre.

hu.wikipedia.org/wiki/Technol%C3%B3gia

"A technológia (...) az ember által készített olyan célszerű, az egyéni (emberi) képességeit megnövelő eszközökről (...) szóló ismeretek gyűjtőneve"
"Magukat a technológiai eszközöket (...) egyszerű szinten szerszámnak, fejlettebb szinten technikának nevezzük.
akarcs 2011.06.01 13:47:54
@Magyarósi Csaba: Ez a te blogod :) mindazonáltal ez a szóhasználat engem arra emlékeztet, ahogy a "célkitűzés" elterjedt a "cél" helyett. Mintha egy hosszabb szó automatikusan jelentőségteljesebbé tenné a mondandót. Pedig megtenné a rövidebb is...

Na, mára elég is volt a szemantikából:)