Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Online Távmunkás

161 bejegyzést írt és 11051 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ír főváros gyönyörű és izgalmas, amelyben a szórakozási lehetőségeket is megtalálni, ugyanakkor ha valaki elvonulna a természet csendjébe, azt is könnyen megteheti. Persze az ottani életnek is vannak árnyoldali, elég csak a magas költségeket és a rossz tömegközlekedést…..
Ha jön az elutasító válasz az álláshirdetésünkre, mindenféle indok nélkül, ez a kérdés biztos felmerül bennünk. Az álláskeresőket sokszor meg kell győznöm arról, hogy a legtöbb esetben szinte biztos, hogy semmi baj sem volt velük, bizony a kiválasztás valamilyen szinten szubjektív műfaj is, és…..
Online Távmunkás 2019.05.22 23:48:46
@Balfredo Alfredo: Az adott esetben a kritériumrendszer korrekt volt, azt kérték számon, ami a hirdetésben volt, viszont a hiányolt súlyozás arra világíthatott volna rá, hogy a két szakterület határán dolgozó projektvezető esetén milyen mértékben fontos nekik az adott szakterületek ismerete, a vezetői tapasztalat és a projektmenedzsment módszertannal kapcsolatos korábbi tapasztalat. Én nagyjából egyenlő súllyal próbáltam bemutatni magam, náluk 10-50-40% volt a súly az értékelésben, így szakemberként a legjobbak között voltam, de a projektes és vezetői tapasztalatból túl keveset mutattam meg.
         Az Átlátszó olyan dokumentumokat talált, amelyeket nem lehet megmagyarázni. Orbánékon keresztül fizettek le az azeriek egy belga politikust.        Kurvaélet, ha ezt megússzák, akkor, bocs Big JC, de a papád nem létezik...
Viktor időnként - talán átiszogatott zsugás nap után - büszkén megemlíti, hogy ő mekkora májer ultiban. Mi több, párhuzamot von e játék és a politika között mondván, hogy aki jó kártyás, az csak kiváló politikus lehet, és szerinte az ulti igazi hungaricum, ezt csak mi magyarok tudjuk jól játszani.…..
Online Távmunkás 2019.05.22 17:45:43
@ursus artos: Focizni ennyi hájjal már nem tud, marad az ulti...
Ma 15 éves a Wizz Air, ugyanis 2004 május 19-én szállt fel az első járatuk, Katowicéből.  Az évforduló kapcsán összeszedtük azt a 15 legfontosabb és leghasznosabb tudnivalót, amely azonnal eszünkbe jut a céggel kapcsolatban. Kezdő fapados utasoknak, ha nem akarnak nagyon ráfázni,  kötelező! 1.…..
Online Távmunkás 2019.05.21 21:50:35
@tejfogbandi: Az Erste egy ideje azzal veri át az embereket, hogy az SMS-ben nem az aktuális árfolyamot küldi, hanem a középárfolyamot. Ezt akkor vezették be, amikor emelték az árfolyamrést...

@_e30st_: @Ultras1899: Azzal tisztában vagytok, hogy hétvégén 1% extra díja van a revolutos pénzváltásnak?

@nerock: Mivel a posztolók nem Londonból vagy Brüsszelből ingáznak, hanem minél extrémebb helyekre utaznak, nem meglepő módon mást tapasztalnak, mint az átlagos utazó.
Az elmúlt napok egyik legnagyobb meglepetést keltett, fővárosi vonatkozású híre az volt, hogy – mint Tarlós István főpolgármester bejelentette -,  a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján  el kell bontani a Nyugati téri felüljárót. A hivatalos indokolás szerint a főváros szakadatlan…..
Ritkán van itt a blogon könyvajánló, különleges alkalom ez. Leginkább azért, mert kellően megilletődtem, amikor egy tanácsadó szakpszichológus keresett meg azzal, hogy vinne egy-két gondolatot a blogomból... így az álláskeresés során megtapasztalt személyiségtesztes őrület is belekerült ebbe a…..
Online Távmunkás 2019.05.19 08:38:47
@Lady.Bird: Az a baj a Myers-Brigg típuselmélettel, hogy kamu:
- az eredményességről szóló tanulmányok többségét a tesztet áruló cég emberei publikálták, nem független kutatók
- bizonyítottan alkalmatlan a szakmai alkalmasság és az előmenetel megjósolására
- a pár hét múlva megismételt teszten megváltozik az emberek besorolása, mivel az emberek többsége nem a skálák valamelyik végén, hanem a közepén helyezkedik el, de az eggyel kisebb vagy nagyobb pont valójában nem jelenthet ellenkező személyiséget
- gyakorlatilag csak az extrovertált-introvertált skála hoz ki értelmezhető eredményt, bár az is keveri az introvertáltat a neurotikussal
- a teszt eredményét a vizsgált személy könnyen manipulálhatja, mert minden kérdésnél egyértelmű, hogy melyik válasz milyen irányba viszi az eredményt, nincsenek validációs kérdések
- a típusok leírása légbőlkapott és mindenkinél van több olyan típus is, amelyik esetében elégedett a teszttel, mert magára ismer
Nagy kérdés számomra is, hogy vajon mostanában több az allergiás, beteg(eskedő) gyerek, vagy egyszerűen csak jobban odafigyelünk a jelekre és hatékonyabb a szűrés? Nem csak Magyarországon, Norvégiában is gondot jelent az alacsony születésszám, végül beszélgethetünk arról is,…..
Las Vegas legújabb (és legdrágább) lakosztálya olyan, mint egy ultramodern pláza és egy lepkemúzeum keveréke. Kipróbálnád? Két évvel ezelőtt már bemutattam nektek egy impozáns Las Vegas-i szállodát - egészen pontosan a The Cosmopolitant -, most viszont egy annál sokkal (de sokkal) menőbb (értsd:…..
Online Távmunkás 2019.05.18 23:44:53
@teéjesenmindegy: A kilátás kárpótol a béna belsőért.

@Snedronningen: Tuti kapnak naponta több tucatnyi megkeresést önjelölt influenszerektől, akik szívesen posztolnának ingyen szállásért cserébe...
Hétfőn elkezdődött a 3-as metró felújítása a déli szakaszon, emiatt Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat. Most elmondom, hogy mi a tapasztalatom a helyzetről és mi a véleményem a pótlásról. Az északi-szakasz…..
Online Távmunkás 2019.04.24 08:36:06
@nickM: Köszönjük a BKK-t védő hazugságodat.

@Reisezugwagen: Délen se kátyúmentesítettek, valamelyik utat már a hétvégi pótlóbuszok is tönkretették, a Kétfarkúak akarták betömni a lyukakat...

@gomboc r2r: A vonatok telítettsége időponttól és útiránytól függően nagyon nagy szórást mutat azon a vonalon is, de ezt a MÁV leszarja.
JobAngel Szabadúszó leszek! 2019.05.14 06:00:00
Elegem van a munkahelyekből, főnökökből, álláskeresésekből, freelancer leszek. Jól hangzik? Jól bizony, aki megteheti, vágjon bele. De jól gondolja át az alábbiakat: 1. Nincs havi fix, kockázat van Nem jön a fizetés minden hónap elején automatikusan, a folyamatos ügyfélkapcsolat hozza a…..
Írtam mostanság az álláskeresők által használt kifogásokról, amik olyan jól mennek sok álláskeresőnek, mintha tankönyv lenne rá. Persze nincs, de a közvélekedés nem véletlenül alakul úgy, ahogy… Pl. most itt egy ilyen képzeletbeli tankönyv kitépett lapja, rajta egy írás, ami sajnos mindenkinek árt.…..
Az amerikaiakkal való hatékony metakommunikációról már elmélkedtem korábban, de arról még nem, hogy miképp érdemes jól és hatékonyan beszélgetni velük. Essék akkor most szó erről, bár szerintem az általam tapasztaltak és leírtak nem csak amerikaiakra és nem csak idegenekkel való társalgásokra…..
Online Távmunkás 2019.05.12 22:44:21
Izgalmas kutatásról számolt be a mexikói UNAM egyetem, Filemon Alvarado és Edgardo Morales eredményei szerint "jelentősen" boldogabbak azok a férfiak, akik egy telt hölggyel élnek házasságban. A pszichológia tanszéken végzett munka szerint az úgynevezett plus size nők karcsúbb társaikhoz képest…..
A Sports Illustrated 'Swimsuit' nevű, bikinis lányokat felvonultató kiadványa minden évben debütál az újságos standokon - ez idén sem volt másként. A magazinban való szereplés minden sztárnak, topmodellnek és szépségkirálynőnek hatalmas elismerés: Amerikában például olyan nagy őrület van a Sports…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Mindannyiunkban él egy kép arról, melyek a boldog, mosolygós országok és melyek azok, ahol az emberek inkább negatívan állnak az élethez. Nem kell messzire menni: minket, magyarokat jellemzően a második csoportba szokás sorolni (hogy igazságosan-e vagy sem, az más kérdés), míg a…..
Nincs már egy hónap az EP-választásig, ez már kampányidőszak, ehhez képest az van, hogy semmi nincsen. A finish uborkaszezonját Bangónénak sikerült elvinnie a szabad asszociációs patkányozással. Ilyenkor linkelni szoktam, mégiscsak médiaetika, de jelen esetben olyan szinten nem történt semmi, hogy…..
Online Távmunkás 2019.05.05 13:21:56
@F.M.J.: Nézd végig, hogyan változtak a demokrácia működését biztosító és a kormány hatalmát korlátozó intézmények az utóbbi 9 évben. Gyakorlatilag mindet megszüntették vagy a kormány nevezi ki őket hosszú évekre, semmi függetlenség nincs. Márpedig az különbözteti meg a diktatúrát a demokráciától, hogy senkinek sincs korlátlan hatalma...
Amíg például nem gond, ha egy kormánypárti kézbe kerül több mint 450 sajtótermék, de megakadályozták, hogy nem kormánypárti sajtócégek felvásárolják egymást vagy éppen állami hirdetésekből és megrendelésekből tartanak fenn több tucatnyi újságot, tévét, rádiót és internetes portált vagy éppen a médiatanácsban csak fideszesek ülnek és pártszimpátia alapján ítélnek...
Online Távmunkás 2019.05.07 22:11:29
@F.M.J.: Az alkotmánybírák kinevezésének módja már nem sokat számít azok után, hogy jelentősen leszűkítették, ki és milyen ügyekben fordulhat hozzájuk. Ráadásul eltörölték az új fideszes alkotmánybírókra vonatkozóan a 70 éves korhatárt, miután a nekik nem tetsző bírókat már nyugdíjazták minden szinten.

A Fidesz meghosszabbította több pozícióban a kinevezés idejét, hogy a parlamenti ciklusnál hosszabb legyen, pl. médiatanács.

Az melyik ország működésének jó, ha a nem politikai pozíciókba is csak az állampárt embereit nevezik ki, a szakmai hozzáértést figyelmen kívül hagyva?

Abban igazad van, hogy az ellenzék 2006-2010 között évtizedekre elásta magát és manapság se tudnak egy kormányhoz elegendő, tucatnyi épkézláb embert felmutatni. Viszont a Fidesz csak azért tűnik kormányzásra alkalmasabbnak, mert bármennyire hülyék is, a maffia összezár a pénz lenyúlása érdekében. Persze az is jól jött nekik, hogy a válság utáni fellendülés idején kormányoznak, amihez nem kell tehetség...

2010 előtt minden kormány hirdetett az ellenzéki médiában is, mivel a kormány elvileg nem a pártot, hanem az országot vezeti. Akkor volt felhördülés, amikor a kormánypárti média 60%-ot kapott, manapság már 90% felett járunk. Sok fideszes propagandalap gyakorlatilag egy titkárnőt is alig tudna fizetni a nem állami bevételeiből, ilyen szinten a mi adónkból tartják el őket. Az is elég komoly probléma, hogy a kormány üzenetei nem az ország lakosságának tájékoztatását, hanem a saját fanatikusaik agymosását szolgálják...
Online Távmunkás 2019.05.09 20:25:27
@F.M.J.: A gazdasági fellendülésről csak annyit, hogy akkor indult be a magyar gazdaság növekedése, amikor egész Európa növekedett és 2011-2017 között a kelet-közép-európai átlagtól kisebb volt a magyar gazdaság növekedése. Egyébként mostanra a fél világ elkezdett takarékoskodni a következő válságra, Magyarország nem, de így sincs kiugró fejlődés...
Végül nem fapados légitársaság nyerte meg a szerbiai Nis repülőtere által tizenkettő államilag támogatott útvonalra kiírt pályázatot, hanem az Air Serbia, így a 2015. októberében bezárt belgrádi járata után újra visszatér Budapestre a szerb nemzeti légitársaság, legalább öt évre.  Júniustól újra…..
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
        "Ezzel szemben én úgy látom, a Soros Egyetem több szakán komoly indoktrináció folyik. A matematikai rész kiváló, a filozófia tanszék is, meg gondolom, több más is. De vannak kimondottan olyan részek, melyeknek célja Soros nyitott határok mozgalmának támogatása, és a fehér ember…..
       Ezért támadt az Akadémia a magyar kormányra - címmel uszult rá az állampárt ökle az MTA-ra. Nem, nem vicc, tényleg ez a címe. Természetesen névtelen a szerző, és holnap, az akadémiai közgyűlésen Palkovics miniszter le fogja tagadni, hogy tudott a cikkről.  Sőt, ki fogja kérni magának, hogy a…..
Online Távmunkás 2019.05.06 08:33:46
@Bogomil: Sose volt az átlagos szavazó egyik oldalon se visszafogott és a mondjon le vagy ne mondjon le kérdést sima pártszimpátia alapján kezelik.
Egy népszerű gazdasági oldalon megjelent egy cikk, most tessék nagyon figyelni, egy hazai bank ingatlan értékesítésével foglalkozó vállalkozásának munkatársától, arról, hogy miért is érdemes ingatlan venni. A cikk címe a „Tízből nyolc fiatalnak esélye sincs, hogy saját…..
Cristiano Ronaldo amúgy is tekintélyes autógyűjteménye egy nem hétköznapi darabbal bővül. Értesülések szerint ugyanis a portugál sztárfocista vette meg a Bugatti La Voiture Noire-t, amelyből egyetlen egyet készítenek...