Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leo18

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta aktívan biciklizem Budapesten (de lélekben örök autós maradok, aki korábban bringás volt), eleve nagyobb lelkesedéssel figyelem azokat a híreket, amik a bicikliseknek szólnak, ráadásul ez a tematika most találkozik a másik szívügyemmel: a főváros képének átszabásával.…..
Van egy egyetemek közötti nemzetközi verseny, melynek a lényege, hogy fel kell építeni egy napenergiával működő házat. Az USA Energetikai Minisztérium szervezi, a neve pedig Solar Decathlon és 2002-ben indult történetében ez az első alkalom, hogy magyar csapat is sikerrel…..
Leo18 2011.04.19 16:38:02
@soproni1: Kedves soproni1!
Nem igazán értem a "A fantázia többet ér, mint a tudás !" mondatát...
A szövegben is benne van, hogy ez a ház fel lesz építve, kint Madridban! Szóval ez egy picivel több lesz, mint fantázia, és emiatt meglehetősen nagy tudáspróba és tapasztalatszerzési lehetőség a hallgatók számára!
Ha érdekli a projekt, akkor nézze meg a honlapjukat:
www.odooproject.com
Leo18 2011.04.19 17:05:26
@Denzelii: Kedves Denzelii!
1. Ha közvetve is, de a hőszivattyú is a Nap energiájából nyer hőt.
2. A napelem villamos energiát állít elő a napsugárzásból, így a rekuperátor, a napkollektoros és a hibrid rendszerek szivattyúinak villamosenergia-igénye is kielégíthető a Napból nyert energiával.
3. Alapból madridi viszonyokra lesz tervezve a ház, de Magyarországon is életképesnek kell lennie, és a magyar viszonyokra való optimalizálás a talajszondás hőszivattyúra váltás oka. A szövegben is benne van...

Örvendetes, hogy érdeklődik a projekt iránt!
www.odooproject.com
Leo18 2011.04.20 21:46:33
@Denzelii: Kedves Denzelii!
Jól látja, Madridban egész más a helyzet, és ennek a háznak elsősorban ott kell teljesítenie a versenyen!
Másfelől az "életképes" és a "jelentős változtatások nélkül eladható, piacosítható" ház szerintem nem ugyanazt jelenti.
A megtérülés kérdése egy kicsit bonyolultabb, mert a túltermelési időszakban a fel nem használt villamos energiát vissza lehet táplálni a hálózatba! Aminek átvétele az áramszolgáltató részéről itthon jelenleg enyhén szólva is bonyolult...
Egyébként a versenyben ki van kötve, hogy csakis napenergiát lehet használni (a hazai viszonyok miatti módosítások más kérdés), és emellett rengeteg más megkötés is van.