Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flankerr

140 bejegyzést írt és 6072 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bemutató ezen, meglehetősen hosszú részében a H-22 további részleteiről, és bevetési módjáról, a kapcsolódó elképzelésekről lesz szó először. Ezután a másik fő fegyver, a H-15 következik, majd a további harci eszközök a Tu-22M-en. A sorozat első része ITT, az előző pedig ITT található - ez…..
Flankerr 2019.10.21 23:08:13
@molnibalage: A Háború Művészete oldalon pár hetente megjelenik egy tök részletes, jól meg írt hadihajós sztori, de nagyjából ennyi
 Az úgy volt, hogy drága videojátékos podcastunkkal, a Checkpointtal augusztusban Soundcloudon túlléptük az egymillió hallgatást, és ebből az alkalomból megosztottuk veletek egy Mazurral turbózott, félig-meddig elhalt projektünket, a Képtelen Krónikát. Kicsit félve tettük ezt, mert komoly témát…..
Az eredeti sugárzás szerinti 2x07 epizód Manhattanben kezdődik, öreg Indy egy fényképkiállításon szemlélődik, címe: Vlagyimir Lenin - Jelenetek egy forradalomból. Közeledik a záróra, a kurátor távozásra kéri Indyt, de az nem mozdul. Hosszan nézegeti az egyik képet, ami zászlókkal, transzparensekkel…..
  Tegnapi bejegyzésemhez két figyelemre méltó hozzászólás érkezett. Az egyiket tanítványom írta, szerinte az önkormányzati választás kommunikációs értelmezése „tűpontos”. Örülök az elismerésnek, de komolyan veszem az elmarasztalót is, aki szerint „Nem az információs lehetőségek hiánya miatt…..
A minap a Ritkán Látható Történelem, az egyik - igencsak méltán - legnépszerűbb blog.hu-s oldal készítője, JTom felvetette, hogy összeállíthatnék egy képes posztot a repülés témájában. Mindez nagy megtiszteltetést és érdekes, jó lehetőséget jelentett számomra, szóval némi válogatást követően meg is…..
Flankerr 2019.10.10 19:45:24
:)
Flankerr 2019.10.14 23:56:25
@Maga Lenin: Ez esetben remélem hogy a Ticonderogákról lesz szó :)
1. Tarlós István mondta Tarlós Istvánról   Ötéves korom óta Fradi-drukker vagyok. (Magyar Hírlap, 2010. szeptember 11.) Igazából egy álmom volt budapestiként, hogy Budapest főpolgármestere legyek. (Demokrata, 2016. július 20.) Ha valaki a mi politikai közösségünkön belül keményebben fogalmaz, az…..
Flankerr 2019.10.12 20:40:35
A héten a vitorlázórepülő körökben hullámrepülési lehetőségeiről ismert Gyöngyös-Pipishegy sportrepülőtéren tartja Air Wolf Hunting 2019 fedőnevű, főként kutató-mentő orientációjú gyakorlatát az MH86 és az együttműködők. A hétfői éjszakai mozzanatoknál a LégierőBogger is jelen lehetett,…..
Flankerr 2019.10.08 22:49:36
A változatosság gyönyörködtet, úgyhogy sín- és közúti döcögés helyett zenéljünk megint egy kicsit: merítkezzünk meg a youtube-on százával fellelhető demók és korai verziók tengerében! A Queen The Show Must Go Onja szintetizátorok nélkül is elég megrázó darab. Úgy sejtem, hogy Freddie éneke már a…..
Flankerr 2019.10.05 12:36:53
Flankerr 2019.10.06 22:07:39
@Hamster: Miért ne? A magyar nyelv legszebb találmánya sok éve :)
Amikor év elején felvettünk egy adást Buttinger Gergellyel, homályos ígéretként elhangzott, hogy egyszer majd a legendás Boros-Szikszai művészpárossal is készítünk egy felvételt. Ennek az ígéretnek a felét most betartjuk, új adásunk vendége ugyanis Szikszai Gábor, akivel elég szokatlan helyzetben…..
Flankerr 2019.10.06 00:36:20
@Majdénmegmondom: kutya baja sincs nálam a Soundcloudnak, sose volt. Más podkasztnak se
A módszer a Fideszé, a Rogán-Habony tengely lejárató akcióira hajaz. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, 444.hu, 2019. szeptember 26.) Nem szerencsés ilyennel szórakoztatni a választókat két héttel a választás előtt. (Horváth Csaba szocialista…..
Köszönöm az érdeklődést, az autó elkelt Három évvel és egy hónappal ezelőtt vettem magamnak egy E36 M3-at. Csodálatos életünk volt együtt, és most eladom. Ha kijössz a szombati PP-re, megnézheted magadnak. Nem sokat írtam róla az elmúlt években, csak csendben élveztem. És költöttem rá. Nem…..
Sokszor és sokat írtunk már évfordulóik kapcsán korábbi filmek magyar szinkronjáról, ahol minduntalan említésre kerültek a kor nagy színészei. Közülük azonban már sokan nincsenek velünk, így ennek apropóján új, havonta megjelenő portrésorozatot indítunk, melyben külön-külön foglalkozunk majd velük…..
Alig telt el 24 óra, és az egyik tévéműsorban megszólaltatták az MSZP volt elnökét. Lendvai Ildikó azt firtatta, vajon „Ebből Őszöd vagy Watergate lesz-é?”. (ATV, 2019.09.27.) Fején találta a szöget. Napokkal a történtek után is ugyanez a kérdés, bár az a benyomásom, hogy az önkormányzati…..
Az eredeti tévésugárzásban ez volt a 2x01, ennek megfelelően öreg Indyvel kezdünk, aki New Jersey fővárosában, Trentonban egy utcai postaládában kutakodik könyékig. Ám érkezik a szigorú, bár fiatal postáskisasszony és elhajtja az öreget, ne piszkáljon ott, mert minden, ami a ládában van, a…..
Flankerr 2019.09.29 21:21:17
@Gabba: Nahát, nem tudtam hogy ennek volt valós alapja.
A legutóbbi napokban Tarlós beolvasott, Orbán előre gondolkodott, Kocsis Máté karácsonyozott, Karácsony fröccsözött, Lendvai pedig izgult. Lefülelt mondatok.   Nem pártot, hanem kurzust kell szervezni. (Puzsér Róbert publicista, független főpolgármester-jelölt, Azonnali.hu, szeptember 23.) Nálunk…..
HamPLÓ Egy Tatra a Tátrában 2019.09.26 07:00:00
2019 az évek óta tervezett, de eddig meg nem valósított vasútmániás kiruccanások éve volt: végre sikerült "bányászlámpás" motorkocsival utaznom, végre sikerült elkapnom egy hullámos oldalú Tatra villamost, és végre sikerült elcsípnem gyerekkorom egyik kedvenc járművét a Tátrai Villamosvasúton. Évek…..
Flankerr 2019.09.28 23:56:52
Médiatanárként szívesen fedezek föl tehetségesnek ígérkező fiatalokat. Közéjük soroltam egy Lendvai Péter nevű pályakezdőt, akinek interjúira 2017-ben figyeltem föl a Fühü.hu digitális felületén. Feltűnően tájékozottnak mutatkozott, otthonosan mozgott a közéleti személyiségek közelében, némelyiket…..
Ismét magánszemélyek magánkiadása révén bővülhet ismeretünk a közelmúlt hadtörténetnek kulcsfontosságú témájáról, a bő harminc éven át Magyarországon állomásoztatott szovjet nukleáris fegyverekről. Az angol nyelven, Oksnar - Fully Assemled State   Soviet Nuclear Weapons in Hungary 1961-1991 címen…..
Flankerr 2019.09.27 18:15:49
Az E3 mellett a Tokyo Game Show-ról is már évek óta tolunk egy adást, és mivel egy hete volt az idei, nagyon esedékes már ezt a poszt. Szóval idén csak a Checkpoint fele jutott ki az expóra, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy felvegyünk egy adást - Grath Pilicsabáról, és Tokióból. Mivel…..
Flankerr 2019.09.23 23:08:03
@Grath: a PG Minire én is nagyon erősen befizetnék :)
Legelőször a kétezres évek közepe-vége felé találkoztam először a Jóbarátokkal, az egyik kereskedelmi tévé adta, és emlékszem, mennyire vártam, hogy az epizódvégi Warner Bros logó megjelenése után ugyan lesz-e még egy rész, vagy egy film fog következni? (Igen, megnézhettem volna a műsorújságot, vagy…..
Szánthó Miklósról nem találtam minden kétséget kizáró életrajzi adatokat. Annyit azért tudhatni róla, hogy a jogászi diploma után 2007-ben kezdte elemzői pályafutását. A harmincas évek második felében járhat tehát. Megalapította az Alapjogokért Központot, egy annyira független civil szervezetet,…..
Becsülöm D. Tóth Krisztát, hogy kilépett a kereskedelmi tévék bűvköréből. Észrevette a válságjeleket, ezért megalapította a WMN.hu-t. Szívós munkával brand-et épített ki, fogalomnak számít az igényes nők körében. Tegnapi cikkében a fake news-jelenségről tűnődött. Talán legfőbb megállapítása ez: „A…..
HamPLÓ Autóš képek 2019.09.18 07:00:00
És akkor megint autózunk egy kicsit. Legutóbb elcsúsztunk a drágább jószágok felé, úgyhogy most nézzünk néhány csehszlovák remeket a rendszerváltás előttről! Múlt hónap végén villamosokat nézni mentem Brnóba, de a síndöcögények felvonulásának körítéseként állt néhány öreg gumikerekű is a…..
Pontosan emlékszem azokra a hétköznapi estékre, mikor felcsendült a TV-ből az ikonikus Vészhelyzet főcím a zöld villódzások és az ER felirat kíséretében, majd a színészekhez tartozó magyar hangokat lehetett hallani. Kívülről fújtam a szinkronszínészek nevét, de még a sorrendjét is, ha pedig olykor…..
Nem tagadom, foglalkoztat az úgynevezett Puzsér-jelenség. Korábban mellőztem az összes tévé- és rádióműsorát, irtózom ugyanis a kiabáló emberektől. Aztán elkezdtem olvasni a cikkeit, és kiderült, hogy figyelt az egyetemen, ahol történelemre és irodalomra tanították. Nemrégiben azt olvastam például…..