Regisztráció Blogot indítok
Adatok
allegravelli

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
allegravelli 2018.07.08 08:05:14
@ali.v: Nem éltetek együtt és nem is ismertétek egymást. Gyakorlatilag BÁRKIT elvehettél volna, tökmindegy, csak az istened parancsai szerint élj. Hátborzongató ez a mélykeresztény stíl...
Will Honeycutt 1995 óta a Liberty Egyetem professzora, a szakterülete a hitvédelem valamint korunk aktualitásai. 25 éve házas, három felnőtt lány édesapja, aki a gyülekezetükben örömmel tanítja a fiatal felnőtteket. A cikk most jelent meg a Crosswalk keresztény portálon. A…..
allegravelli 2015.02.09 22:50:40
allegravelli 2018.07.08 07:54:05
@Vipera01: Na, ettől vagyok rosszul. Mert azért, mert csak, mert azt mondtam, mert eleve elrendeltetett. Még szerencse, hogy nem hiszek benne. Mármint a létezésében igen, csak abban nem, hogy ez bármit is számítana.
Budai látképpel nyitunk, meg azzal, hogy Tünde és fia a Teslával rója a várost. Az előző részben kapott ajándék graffiti lelőhelyét nyomozzák. No nem azért, mert a bekeretezett verziója még nem volt elég, sokkal inkább megsemmisítő szándékkal. Szerencsére nem kell sokáig kutatniuk, hamarosan eléjük…..
nem tanmese Huszonnyolc hét 2017.11.29 15:08:28
Huszonnyolc hét Pontosan emlékszem, két héttel a születésnapom után volt, akkor még magabiztosan sétáltam be a rutinnak vélt vizsgálatra. 28. hét. Ennyi időt kapott a kisfiú. Úgy tűnt, hogy az élet nem megy el büntetés nélkül egyéb más bűnök mellett sem,  miért maradnék én ki...
Fotó: Bene Krisztián a Kúrián vezetőszáron (© Zsolnai Péter) Miközben már jelenlegi partnere, Noémi sem kíváncsi a lúgos orvos perére, Bene Krisztián és ügyvédje szintet lépett az arcátlan védekezésben a Kúrián: rágalmaznak. Bene Krisztián és ügyvédje, Dr. Szekér Gyula, a Szekér Ügyvédi Iroda…..
allegravelli 2017.06.10 16:04:00
@Krumpli Bogart: Leesik az állam, Undorodom tőled. Nagyon erősen és szívből remélem, hogy nincsenek gyerekeid vagy olyan az életedben, aki rádszorul. Te az a fajta patkány lehetsz, aki, ha bántod a másikat, mindig szépen elmagyarázod, hogy csak ő lehet a hibás. Még magyarázd be azt is, hogy a nő elkábította saját magát és önkezével lúgozta le a saját nemi szervét, csak hogy jóóól behúzhassa a csőbe ezt a drága, remek kedves embert. A válasszal ne fáraszd magad, bármit írsz, nem fogok rá reagálni.
A Norbi-jelenség nem csak a magyar társadalom igényszintjét és átlagos értelmi színvonalát mutatja meg jobban bármely statisztikai adatnál, de egyre látványosabban teszi ki a farkát az asztalra az…..
allegravelli 2017.05.02 23:51:05
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: A Persiltől és a Blend-a -medtől az inzulinrezisztens vagy amúgy is cukorbeteg ember nem lesz betegebb. Norbi kajáitól viszont igen, hiszen tele vannak keményítővel, fruktózzal, szójával, tejfehérjével stb.
A kreatívokkal kapcsolatban elterjedt tévhit, hogy babzsákokban füvező csodabogarak, akik nem csinálnak semmit, miközben a bennfentesek szerint ez kemény meló, és az egyik legsokoldalúbb, legizgalmasabb foglalkozás a világon. De hogy lesz valakiből kreatívigazgató? Hol lehet megtanulni a szakma…..
Általános gyakorlat, hogy a munkáltatói felmondást közös megegyezésként kezdeményezi a munkáltató. Az állásodat tehát mindenképpen elveszíted, viszont a közös megegyezés egy tárgyalási lehetőség, amit érdemes kihasználni. Miért ajánlják fel? Egyik ok, hogy az egyszerű munkáltatói felmondásban…..
allegravelli 2017.04.19 20:48:48
@jobangel: Szia, Jobangel! Hűha, nagyon köszönöm a gyors választ és a linket :-) Valójában nem fizetnek érte, jól tippeltél, ugyanis az alapbérbe "építették be". Ami azt jelenti, hogy kértem nettó X Ft bért, amit meg is adtak, majd beleírták a szerződésbe, hogy ennek 1/3-a a tilalmi pénz.Szóval, elvileg ez alapján semmisnek lehetne tekinteni a megállapodást, mert nem képezheti az alapbér részét, tudtommal. De igazad van, az ügyvéd majd megmondja a tutit:-)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Szerkesztők! Én egy Postai raktárban dolgoztam pár évig Pesten. A Közvetlen Főnökasszony szörnyű a kis kedvenceivel együtt, akik minden nap bejártak hozzá jelenteni az irodába. Ez a Kis…..
allegravelli 2017.04.10 21:15:46
@Szumátriai Patkánymajom: Minden munkát be lehet árazni. A tiéd - ha jól emlékszem - nettó 180-at ér. Évek óta olvasom, hogy te ezért nem akarsz semmit sem tenni, ez neked alanyi jogon jár. Kérlek, meséld el nekem, hogy ezek után miért is kellene, hogy megemeljék a fizetésed? :-)
Kedves Norbi! Régóta figyelemmel kísérem a munkásságod, és bár se a termékeid célközönsége, se rajongód nem vagyok (soha nem olvasnék el egy Blikket vagy Borsot, amiben a te magánéletedről van valami újabb részlet, meghagyom ezt azoknak a csekély értelmi képességű proliknak, akiknek erre van…..
allegravelli 2016.10.03 18:53:35
@Zsuzsi25: Szia, csatlakozom az előttem szólóhoz: ez sajnos nem normális dolog, mindenképpen kivizsgálás kellene...Én pár éve paleózom, emgem rendbetett, de nincs mindenki számára üdvözítő módszer, van, akinek a vegán jön be, más a ketogénre esküszik. A Norbi kajáit régen próbáltam, műízű, ehetetlen f*s, a löttyei is borzasztóak. Egy érdeme van, amit elismerek: rengeteg embert rábírt a mozgásra.
"Házinyúlra nem lövünk." - tartja a mondás, és nem véletlenül mondják. Elég fájdalmas tud lenni egy szakítás, ha utána nap mint nap látnod kell a másikat. Mégis, a tiltás ellenére a legtöbben háznyúlra lőnek. (Egyébként, a házinyulakat megfojtani szokás, ha jól sejtem.) Ugyanakkor a főnököddel…..
allegravelli 2016.09.04 23:44:15
@Spiritmonger: Tökéletesen összefoglaltad a lényeget:-D Lehet vitatkozni, hogy a 4 felsorolt pont közül melyik a "leggázabb" (csak hogy a posztoló stílusában fogalmazzak), de számomra az utolsó veri ki a biztosítékot. Ez az álszent míszpicsás rinyálás. Azért kíváncsi lennék, hány éves, ha a bétahím, akit dobott, 22...Bár a dolgokhoz való hozzáállása alapján talán ez mindegy is.
Gabi maga is elismeri, hogy mindkét alkalommal volt alapja a légitársaság problémázásának, de nem érti, hogy miért nem akartak segíteni a megoldásban, pláne, hogy fizetni is hajlandó lett volna. Szia Homár El szeretném mesélni hogyan nem szálhattam fel a Wizzair egy-egy járataira, ami…..
allegravelli 2016.03.31 18:35:43
@sugargiraffusplumps.: Az nem "béz ból", hanem "bézbóz"! :-)
Klasszikusokat csak pontosan!
www.youtube.com/watch?v=BfTrLOEgRcA
Orbán Viktor 21. századi körülményekről beszélt az egészségügy kapcsán évértékelőjében. A szomorú valóság azonban az, hogy a magyar kórházakban borzalmas állapotok uralkodnak. A helyzet tarthatatlanságával természetesen a Fideszen belül is tisztában vannak, rendkívül…..
allegravelli 2016.03.18 17:07:30
@brumm.a.tejbe:
Hagyd el, az ilyenek tipikusan szenvedni akarnak. Nagyon szép és nemes, csak éppen felesleges...
Ridley Scott nimbusza az elmúlt években teljes mélypontra jutott. Hibáztathatnám ezért a divatfikázókat, akiknek elég egy-két közepesen komplex gondolatot elültetni a fejükben ahhoz, hogy mérhetetlen gyűlölettel támadjanak olyan ambiciózus darabokat, mint a Prometheus és A…..
allegravelli 2016.03.18 08:51:12
@danialves: Most néztem meg a filmet. Szerintem meg pont a drámai rész van elhanyagolva, ami a Matt Damonnal való azonosulást elősegítené. Úgy értem, persze, izgalmas volt egy bizonyos szintig, de maga a főszereplő nem érdekelt különösebben. Ha Scott kicsit visszavett volna ezekből a "mekgájveres" dolgokból, talán hitelesebb lett volna...Be is aludtam rajta:-) Bár lehet, ez engem minősít...
Oké-oké, hogy vicces színház meg minden, de ez azért ez: "a jegyvásárlást követően e-mailben lehet jelezni az igényemet, miszerint látni is szeretném a színpadi előadást". Ennyi erővel a cipőboltban jelezhetném, ha hordani is akarom a lábbelit, vagy a könyvesboltban, hogy nem csak a borítót kérem,…..
A mai bejegyzésben sajnos egy korábban már ismertetett szomszédi konfliktus folytatását olvashatjuk, amit kommentben írt a korábbi leveléhez. A levélíró úgy néz ki, hogy nagyon belenyúlt az alsó szomszédjával, aki mint látszik, szándékosan próbálja elüldözni őket a lakásukból, mindezt legtöbbször a…..
Amikor A nagy dobást feltűnt a láthatáron, őszintén nem tudtam eldönteni, mire számítsak tőle: egyrészt a 2008-as válságról készült már két remek darab (Inside Job, Margin Call), és bár ez a film látványosan közönségbarátabb hozzáállást ígért, nehéz volt kihámozni az…..
allegravelli 2016.02.14 20:02:02
@Korifeus: Amit írsz, inkább az indie-filmekre lehet igaz, B-katnak nem ezek az elsődleges jellemzői...
allegravelli 2016.02.14 20:13:23
@danialves: Nekem az volt a bajom a filmmel, hogy mialatt arra koncentráltam, hogy megértsem ezeket a pénzügyi machinációkat, kissé elsikkadt a művészi élvezet...Nem vagyok pénzügyi zseni, viszont butának vagy nehéz felfogásúnak sem tartom magam. Úgy érzem, hogy mindezt Michael Moore is összedobhatta volna. Kicsivel talán kevesebb tény, kevesebb szereplő (Baum csapata helyes kis felskiccelt alakokból állt, de egy nappal a film után már a nevükre sem emlékszem), kevesebb kamerarángatás talán többet ért volna...
allegravelli 2016.02.15 22:54:23
@danialves: Kösz a tippet, bakancslistára felvéve :-)
Premier ma este az FX-en. A sztori: az OJ Simpson-tárgyalás, és azok részletei olyan szemszögből, amilyenből még nem láttuk. Alkotója Ryan Murphy, főbb szerepekben Cuba Godding Jr, John Travolta, Courtney B. Vance, Nathan Lane, Evan Handler, David Schwimmer, Sarah Paulson, Robert Morse,…..
Először úgy döntöttem, nem szállok be az Uber-taxis vitába. Aztán eszembe jutott jó néhány olyan élmény, ami miatt ma már inkább az éjszakai BKK-járatokat választom, vagy igyekszem elérni az utolsó metrót. Mert hogy egyelőre sem a taxisoknak, sem a nyilvánvaló adókerülőknek nem fizetek, az…..
A Sat-TV-Rádió számolt be arról, hogy több tévéadó kerül ki a szolgáltatók kínálatából januártól, egészen egyszerűen azért, mert megszűnnek. Nem csoda, a magyar piacon jelenleg elérhető 130-140 adóból, jó, ha 50 léte lenne indokolt, de mindegy. A tények: Január 1-től…..
allegravelli 2015.12.22 07:15:15
Az állami szervek idén igazi Grincsként lopják el a karácsony szellemét. (Nem, most nem arról lesz szó, hogy Orbánék mennyi közpénzt lopnak, bár arról is írhatnánk.) Olyan felháborító eseteket szedtünk össze, ami nem csak az érintetteknél, de minden jóérzésű embernél is…..
allegravelli 2015.12.08 23:24:46
Tegnap délután, jóval a ma hajnali eredményhirdetés előtt megjelent a Wikipedia The Voice-oldalán, hogy Király Viktornak kellett távoznia a műsorból (majd rá két órára ennek cáfolata). Mivel az oldalt tulajdonképpen bárki szerkesztheti, nem volt szabad felülni neki, amikor…..
Egyik kedvenc színészem, a Javier Bardemmel rendszeresen összekevert Jeffrey Dean Morgan kapta meg Negan szerepét a The Walking Deadben, akiről annyit kell tudni, hogy nála rohadékabb karaktert még nem láttam a sorozat alapjául szolgáló képregényben. A Kormányzó, a Terminus…..
allegravelli 2015.11.11 22:14:37
A téma: karrier és család. Az alany: Yvonne Dederick, a TV2 társtulajdonosa. A készítő: a TV2 Aktív című műsora. Kínossági faktor: űberelhetetlen.  ..
allegravelli 2015.08.05 21:31:55
@wantirna: Nem. Az a kínos, hogy szerinted, ha valaki lemond az anyaságról a munkája javára, az csak áldozat lehet...:-D
Az általad vázolt, gyermekvállalást elősegítő és megkönnyítő lehetőségek pedig nem különösebben elérhetőek Magyarországon.