Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MaxRebel

40 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Max Rebel A Forma 1 zajáról... 2012.07.29 15:35:34
Az MR mozgalom idén végre mérőeszközzel is meggyőződhetett arról, ami 'egyszerű' kerepesi lakosként csak érzékszervi tapasztalat alapján volt eddig vélhető: Az F1 futam zajszintje (még helikopterestől is) alatta marad, bizonyos gyéren (vagy egyáltalán nem) látogatott…..
Max Rebel Zajszakértés? 2012.06.21 12:10:00
Több helyen, többször is olvasható/hallható volt már, hogy a faluban magánszemély, civil szervezet, -és újabban az önkormányzat is- műszervásárlást, és 'maszek' zajméréseket forgat a fejében. Noha ez (lévén nem szakember végzi egy e célra gyártott, hitelesített…..
Max Rebel KáKáTé 2012.06.02 19:35:00
Helyi civileknek, ismert és még ismeretlen véleményformálóknak, értelmes párbeszédre és/vagy érdemi információkra (és moderált fórumra) vágyóknak érdekesség: Létrejött a 'Kerepesi Kerekasztal Társaság', és az ő weboldaluk. Oldalt a linkek közül is elérhető.---->..
Szó szerint (is) linkelés, hisz aki jobban odafigyelt, az már tudja: a Hungaroring által készített, és a lakosság rendelkezésre bocsátott 'zajtáblázat' semmire sem jó. Egy ideje már nem is elérhető a régi helyén, hisz az önkormányzat weboldaláról -ki tudja mi okból-…..
Max Rebel Hungaro-kamu 2 2012.04.25 20:41:00
Jellegzetes példa: 2012. április 25-én, a Hungaroring weboldala szerint nincs rendezvény, a zajtáblázat szerint zöld jelölésű (alacsony zajhatású) nap. Ennek ellenére egész nap veszélyes mértékű zaj érte Kerepes lakóit. Még este 8 órakor is járművek körözgettek a…..
Max Rebel 'Bréking nyúz' 2012.04.23 11:37:00
Perközösség tagok figyelem! Ma megjött a rég várt információ az ügyvédektől, hogy a perkereset (állítólag hetekkel ezelőtt) a bíróságra került. Ettől függetlenül a 'maszek' rögzítés és méregetés folytatódik. Már csak azért is, mert például a mai napra sem volt…..
Max Rebel Hungaro-kamu 2012.04.22 18:44:00
Március eleje-közepe körül szemlélhették meg a kerepesiek először a Hungaroring 'jótéteményét', a zajtáblázatot. Nem mintha bárkit is megnyugtatott volna, hogy onnantól fogva napra pontosan képben lehet majd, illetve hogy tervezetten vághat neki a 2012-es zajszezonnak, hiszen -a…..
A perközösség tekintetében előrelépés nemigen történt. Az ügyvéd 'alszik' az ügyön, a legutóbbi információ szerint a perközösség tagjai sem mind írták még alá (vagy nem küldték még vissza) az utolsó kereset-módosítást. Ami a mostani felállásról elmondható, hogy a…..
Annak ellenére, hogy 2012. januárjától 'teljesítési kötelezettsége' van a Hungaroringnek, a pálya vezetősége mégis egészen mással törődik: Miközben növeli a versenypálya kihasználtságát, azzal szórakoztatja a jámbor kerepesieket, hogy színes kis táblázatba foglalta,…..
A Hungaroring és Kerepes közt kötendő együttműködési megállapodásról -helyi szokás szerint- elfelejtették tájékoztatni az érintetteket/sértetteket/ügyfeleket, és ismét a lakosság feje felett (és kárára) hoztak döntéseket, és kötöttek egyezséget.Többek szerint a Kerepes…..
Max Rebel MR és Szolidaritás 2012.02.04 19:28:00
Az elmúlt hónapokról: Az országban tapasztalható állapotok (és, hogy hová vezethet a jelenlegi, politikának nevezett, múltba révedő, átgondolatlan, kirekesztő, ostoba, szakmaiatlan, jogtipró kapkodás és rombolás) az MR mozgalom több tagja számára világossá tette, hogy ki kell…..
A beígért időponthoz képest több hetes késéssel (meglep ez még valakit?) befutott végre a várva-várt, bíróságra benyújtandó kereset második (elméletileg végleges) verziója. Az elemzése és véleményezése folyamatban van.Az MR mozgalom ezúton is köszöni a helyi…..
Max Rebel Ütik a vasat 2011.12.13 14:14:00
A ma társadalmának magas ingerküszöbét (vagy muszáj-szülte tűrőképességét?) ismerve kifejezetten meglepő, de mégis igaz, hogy egyre jobban aktivizálódik a 'jónép'. Senki ne higgye, hogy az ebben a blogban, vagy a különféle körlevelekben és internetes platformokon,…..
Max Rebel Kereset-tervezet... 2011.12.11 10:10:00
A jogászok által összeállított, bíróságra benyújtandó dokumentumok problémás pontjainak egyeztetése most folyik. A legfontosabb feladat a perközösség (és a lakosság) érdekeinek érvényre juttatása, a jogsérelem megszüntetése, a lehető legkevesebb kompromisszummal. Mivel a…..
Max Rebel Civil Iránytű 2011.12.02 19:54:00
Hamarosan a kerepesi postaládákban landol a Pátria Egyesület kiadványa, a 'Civil Iránytű'. A (várhatóan havi? negyedéves? rendszerességgel) megjelenő lap, helyi problémákat boncolgat, és közérdekű információkkal szolgál. Ellentétben a 'Kerepesi Vélemény' újsággal, mely…..
A Szilasligeti Teleház Közhasznú Egyesület körlevele, a szabályozási terv kapcsán:..
Ha ilyen környezettudatos lakosok lennének képviselők, talán megragadnának minden alkalmat, hogy a testület és a polgármester orra alá dörgöljék a makacs tényeket, és felhívnák a figyelmet a valós problémákra. Netán megjelenhetne a helyi újságban is...Egy civil levelezésének…..
Max Rebel Egy tevékeny képviselő 2011.11.22 09:54:00
Ki hinné, de Kerepesen van olyan képviselő is, aki -igaz, személyes megkeresés és konzultáció eredményeképp, de- érdemi választ ad a civil felvetésekre/közérdekű ügyekkel kapcsolatos kérdésekre. Sőt, lépéseket tesz illetve kezdeményez.A képviselő válaszleve (formailag…..
Max Rebel Mogyoród is besokallt? 2011.11.20 11:31:00
Az alábbi linken található cikk már csak annak okán is kifejezetten érdekes, hogy eleddig Mogyoród vezetése a Hungaroring érdekeinek maximális kiszolgálását tartotta szem előtt, mind saját lakosságának, mind a kerepesi panaszosoknak a véleményét/kéréseit ill. hatósági…..
Max Rebel Kerepesi kóstoló 2011.11.08 17:31:00
Jöjjön egy kis ízelítő, Kerepes lakosságát mostanában érintő/érdeklő ügyekről. Három különböző ügy részlete, bennük több feltáratlan probléma. Aki többet szeretne megtudni, netán véleményt is kíván nyilvánítani a közügyekkel kapcsolatban, az KATTINTSON és…..
Egyre több dokumentum kerül fel, a 'Max Rebel' -néven megtalálható Facebook oldalra. A település egyéb ügyeivel kapcsolatban is fellelhetők ott különféle csemegék. A kapcsolatfelvétel után ('+1 add friend') elérhetővé válnak az anyagok. A mozgalom oldalához csatlakozók…..
Max Rebel Rebel Face 2011.10.20 11:10:00
MR mozgalom a Facebook-on is. Nem csak a Hungaroring zaja elleni harcra fókuszál az oldal, hanem téma lehet egyéb, a közösséget érintő jogsérelem, törvénytelenség, visszaélés, környezetkárosítás, vagy egyéb 'közérdekű' probléma. Egyre fontosabbá válik -a zaj kapcsán is-…..
Max Rebel Kezdődik! 2011.10.05 18:48:00
Eljött a napja, hogy a zaj elleni per végre ne csak helyi tervként, elméletben és álmokban létezzen. Hosszadalmas szervezőmunka és sok-sok egyeztetés után, az összes anyag és megbízási szerződés az ügyvédhez került. A zajszezon végéig még becsatolhatóak további…..
Max Rebel Zajmérés 2 2011.09.30 14:54:29
Az alábbi, (ma délben készült) videóhoz szükségtelen a kommentár: ..
Max Rebel Zajmérés 2011.09.23 14:51:00
A mai naptól végre megkezdődhetnek az MR blog tájékoztató jellegű zajmérései. Zajnapokon a falu különböző pontjain, véletlenszerűen lesznek elvégezve a mérések, melyekről videó is készül.Az elmúlt napokat gyógyítandó, az első mérés a szilasi csendben készült…..