Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ChessCharles

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
2012. január 17. kedd, 18.00 óra Matyi Csongor pszichológus, pszi-kutató előadása A prezentáció célja bemutatni a hallgatóságnak a kutatáspszichológia azon területét, amely tudományos módszerekkel igyekszik kutatni az anomáliás észlelési jelenségeket. Ez a tudományos parapszichológia világa, mely…..
ChessCharles 2012.01.21 23:26:20
@fordulo_bogyo: "Tovabbra is fenntartom, hogy meggyozo bizonyitekok eseten azoonal megvaltoztatnam az allaspontomat.
Ilyen bizonyitekkal meg nem talalkoztam."

a probléma igazából az, hogy a "meggyőző bizonyíték fogalma" területenként lehet-e relatív?

Ezen a területen túl szigorú kritériumot követelsz meg, míg más területeken már enyhébbet is elegendőnek tartasz.

lesswrong.com/lw/1gc/frequentist_statistics_are_frequently_subjective/

" Parapsychologists are constantly protesting that they are playing by all the standard scientific rules, and yet their results are being ignored - that they are unfairly being held to higher standards than everyone else. I'm willing to believe that. It just means that the standard statistical methods of science are so weak and flawed as to permit a field of study to sustain itself in the complete absence of any subject matter. With two-thirds of medical studies in prestigious journals failing to replicate, getting rid of the entire actual subject matter would shrink the field by only 33%. We have to raise the bar high enough to exclude the results claimed by parapsychology under classical frequentist statistics, and then fairly and evenhandedly apply the same bar to the rest of science."
ChessCharles 2012.01.22 14:06:10
@fordulo_bogyo: "Nem a stisztikai szignifikancia az amit kritizalok, hanem a hatas nagysaga, reprodukalhatosaga (vagy annak hianya).
"

reprodukálhatóság?
nem olvastad el alaposan - vagy szándékosan nem akarod megérteni:
"With two-thirds of medical studies in prestigious journals failing to replicate, getting rid of the entire actual subject matter would shrink the field by only 33%."
A Szkeptikus Klub következő összejövetelének programja: A polarizált fény biológiai hatásai Falus András akadémikus, intézetvezető (Semmelweis Egyetem, Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet) A polarizált fény (Bioptron, Sensolite) biológiai hatásait eddig többé-kevésbé szubjektív leírásokból…..
ChessCharles 2012.01.05 11:44:46
@fordulo_bogyo:
>"Lehet, hogy akkor minden pacies allpota javult volna."

nehogy már azt mond, hogy a hagyományos kezelés nem ér semmit se .. csak mert attól nem minden páciens állapota javul. ...
ChessCharles 2012.01.05 13:22:40
@bcs222:

>"Megjegyzem, ez az okfejtésed: ...
> meglehetősen abszurd. "

nem abszurd..
proaktív - praktikus hozzáállás.

van egy probléma, amire keresem a megoldást ...
Ha a legvalószínűbb megoldás nem működik, akkor veszem a következőt a listáról.

ha egy kézrátételes gyógyító hatékonysága dokumentáltan jó, akkor nem abszurd és irracionális elmenni hozzá és tenni egy próbát.
ChessCharles 2012.01.05 13:30:27
@bcs222: "de még az is lehet, hogy kimondottan gátolja a spontán gyógyulást."

akkor ezt - ebben az esetben a hagyományos kezelésnél is vizsgálni kellene - mert ott még jobban igaz lehet ezeknél a betegeknél.

a nagy kérdés, hogy van-e jogom "nem tudományosan" meggyógyulni.

szerintem van.
  Trianon igazságtalansága fáj. Azoknak is, akiknek a területveszteség a nemzeti öntudatuk döntő elemévé vált, és azoknak is, akik fontos, de nem kizárólagos traumaként tekintenek a békeszerződésre. Mégis, a magyar politikai közösségnek ma nincsen érvényes,…..
Nemrég jelent meg egy cikk az általam már hivatalosan is áltudományosnak és megbízhatatlannak nyilvánított oldalon a natúrszigeten a következő címmel: "Klinikai bizonyítékok: igenis vannak!". A cikk egy Dana Ullman nevű úriember könyvére (A Homeopátia Forradalma) hivatkozik, amelyben elvileg…..
ChessCharles 2011.04.18 18:45:51
@pounderstibbons:

szerintem akkor is lehet benne valami ..
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18801188
ChessCharles 2011.04.20 10:43:51
@pounderstibbons:

Sok nyitott kérdés van még..
de a modellen már a fizikusok is dolgoznak.

arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0911/0911.4514v1.pdf
ChessCharles 2011.04.20 15:12:27
@pounderstibbons:

a linken egy olyan hipotézis volt, ami szinkronban van Hahnemann elméletével.

ennyi és nem több.

amin el kell gondolkodni, az csak annyi, hogy a HPt bírálok érvei között van 1-2 áltudományos is.
Az elmúlt időszakban két súlyos ipari katasztrófa borzolta a kedélyeket. A minket érintő ajkai zagytározó katasztrófája után a Japánban zajló nukleáris krízisre figyel az egész világ. A Szkeptikus Klub következő rendezvényén szakértőink e két eseményt fogják elemezni 20–30 percben, és…..
ChessCharles 2011.04.18 14:36:29
@mimindannyian:

Ahogy Hetesi fogalmaz, a társadalom dönti el, hogy milyen kockázatot vállal. A probléma igazából az, hogy a kockázatokat nehéz becsülni.

"Hetesi Zsolt szólt arról, hogy elméletileg ilyen katasztrófa, mint amely a fukusimai atomerőmű megrongálódását okozta tíz a mínusz hatodikon, azaz 100 millió reaktorévben egyszer fordul elő. Mint hozzáfűzte, vannak kockázatok, amit a társadalom elfogadhatónak ítél és van amit nem. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy fogynak az uránkészletek, így korlátja van az nukleáris energiatermelésnek is."
ChessCharles 2011.04.18 16:15:37
@mimindannyian:

lehet, hogy elírás .. ( mindenütt így szerepel ..)
ChessCharles 2011.04.18 16:18:54
@sztrugackij:

A GreenPeace&LMP&Országos Atomenergia Hivatal kerekasztal beszélgetésén elhangzott egy jópofa mondat:

"Az Energiaklub munkatársa szkeptikus a biztonságot illetően: minden atomerőművet biztonságosnak tartanak addig, amíg nem történik valami baj."