Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AR-Peter

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
AR-Peter 2012.01.21 23:15:36
@hauptrichter: De legalább az MTV viszont egy _üres utcát_ mutatott az Opera előtti tűntetés helyett. Persze az rendben volt, ugye...
AR-Peter 2012.01.22 00:05:41
OFF
@hauptrichter: "igazából csak az egyik oldalnak fontos tényleg az ország, a nép hosszabb távú jövője... találd ki, melyik oldal az"
Biztos nem OVi, mert neki kb. csak a hatalmikomplexusának kielégítése fontos. Mellesleg pedig feépíti a Horthy és Rákosi féle Mo egyvelegét... Mindenesetre írigyellek, hogy te legalább jól érzed ma magad Mo-n.
ON
  A helyzet, hogy fáradhatatlanul keresem a tehetségeket. És sokszor nem a hiperlátvány alatt titkolózik egy autóőrület, hanem bizony be kell lesni a géptérbe. Ott lakhat a titok, az őserő. Egy kisebb kupac ilyen autóra, épített turbók kicsi Mekkájára leltem egy…..
Tartsanak velünk az egyik legextrémebb sportfajtába – az újautó-fenntartás izgalmas, bugyogó, zűrös poklába! Kommentelje az azonos című írásunkat!..
AR-Peter 2011.03.23 21:49:40
@butschq: Goto alfaamore.hu ;)
AR-Peter 2011.03.23 21:57:43
@butschq: Várunk szeretettel. De jól gondold meg. A végén még elkapod a vírust... B)
AR-Peter 2011.03.23 22:36:04
@Shadowbull: Ahh. Akkor vedd úgy, hogy a kedvedért odaírtam, hogy "szinte".
A Baleno költségszámításait hadd kezdjem a kedvenc kommentemmel, amit valami használtautós cikkemhez írt be valaki. Aszondja: azért jó a regadó, mert a használtautóknak van ára. Hát van, csesszék meg! Nálunk minden használt kocsi annyival drágább bármely más országhoz képest,…..
Rájöttem! Gyurcsány Ferenc 2011.03.15 11:21:00
Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor két jó kiállású politikus. Régóta méregetik egymást, régóta vitatkoznak, és valljuk be, sokszor nehéz eldönteni, melyiküknek is lehet valójában igaza. De míg Gyurcsány Ferencet még miniszterelnök korában is gyakran kaphattuk füllentésen,…..
Volt már egy hasonló című poszt, abban egy lehetetlen dizájn próbált lenyomni a torkunkon a Gadgetsdna egy kínai forrásra hivatkozva, a most nyilvánosságra került képek már sokkal hihetőbb változtatásra tippelnek: A képeket a iDealsChina tette közzé, állítólag az Apple…..
Nem is olyan régen, ez év májusában vettem részt Hosszú barátommal első, 1/100-as ralimon. Először persze húztuk az orrunkat, mert milyen rali már az, ahol nem lehet rendesen csapatni és a helyezést javarészt a hülye fotocellák és a századmásodpercek döntik el? Aztán…..
AR-Peter 2010.10.21 11:45:48
Ha megengeditek idéznék egy másik fórumról:
""alfa giulietta 1,4 turbo120.

a motorja kibaszott jó, turbólyuk semmi, megy mint a meszes.
a futóműve megint nagyon jó, stabil, csöndes, bár a hungaroringen azért készült pár kép, amin jól látszik, hogy igennagyot dől, bár egy alsóközepes utcai autónál egy nem túl szokatlan, ha pályára téved. :))) a váltó szintén nagyon jó, a fék is szuper, a kétszer fél óra ringen nyelezést fáradás nélkül elviselte azzal együtt, hogy az esp-t nem lehet kikapcsolni, a dízel giuliettán a mansellben többször is láttuk, hogy fékezés nélkül is füstöl a betét, annyira próbálja összeszedni az autót a menetstabilizáló.
ez például a mitónál azt eredményezte, hogy a második menet utolsó köreiben a célegyenes végén elforrt a fék és a gyereknek csak annyi ideje maradt, hogy kézifékkel elfordítsa az autót,így nem orral álltak bele a gumifalba, hanem lapjával.:)))
..."

Ezt az írást, minden valószínűség szerint egy újságíró kollégátok követte el. Számára - és a MiTo-t tönkretevő ember (?) számára - úgy tűnik még mindig nem egyértelmű, hogy 5-6 millióért nem jár versenytechnika. A tesztautók ilyenformájú lennullázása saját magukat minősíti. (Még ha ők ezt viccesnek is találják.)

Rendben van, körözzetek a Ringen a személyautókkal, de legalább ne nullázátok le teljesen őket...

Természetesen nagyon érdekelne, hogy konkrétan melyik újság "szakértő kollégái" voltak ezek...
Most, az esőverte szerkesztőségben ülve éppen eszembe jutott, mekkora mázlijuk is volt a rendezőknek a múlt hétvégi AlfaCity100 találkozóval. Mintha a Jóisten is kegyeibe fogadta volna a tisztaszívű alfásokat: hétágra sütött a nap, kellemes szellő fújdogált. A komáromi…..
„Nem minden arany, ami fénylik” - akartam a címet adni, aztán eszembe jutott egy jobb, a „Szopás Baloccóban”, de végül nem vitt egyikre se rá a lélek. Olyan csodás volt ez az egész meghívás, hogy idióta címmel nem akartam elrontani az emlékét. Meg unprofi…..
AR-Peter 2010.05.29 11:52:49
@Csikós Zsolt: Ha érdekes gépeket nézegetsz, akkor ajánlom figyelmedbe a Fuji S6500fd-t!! Nem sok jobb (képminőségű) nem-DSLR kamera létezik SZVSZ. Érdemes a vele készült képeket is megnézni a neten.
Jöjjön hát délutánra is egy lista, mert bizony vannak komoly alapvetések, ami nélkül élni sem érdemes. Ilyen például az, hogy a listák jók, szóljanak bármiről is. A Mashable filmes összeállítását sem illethetem más szóval hát, mint príma. (Mert bár a…..
2010 Genf.    A világ egyik -ha nem a legjelentősebb- nemzetközi autókiállítása. A gyárak szeretik a genfi autószalonra időzíteni új modelljeik bemutatását, hiszen az új év eleje  nagyon jó alkalomnak ígérkezik a frissített modellév vagy a teljesen új modellek…..
Karesz rég volt ennyire lelkes. Tegnap reggel megjött a vezérműlánc a motorhoz, azonnal befűzte, átforgatta kétszer önindítóval, volt rögtön olajnyomás - ezt már az előző posztban megírtam. Egész délelőtt és kora délután az olajteknőt rángatta le a motorról, vizsgálta a…..
Nem túl régen Sanyi megaposztjában arra kereste a választ, mi az igazán megfelelő "válságautó" azoknak, akiknek feltétlen szükségük van autóra, de a lehető legkevesebb ráfordítással szeretnék megúszni. Konklúzióként eredményt hirdetett, képzeletben az én nyakamba…..
Fília Pub Egyben a Swift 2010.03.10 08:00:00
Nem mai történet, de tartozom még a Swift törés utáni kalandjaival. Valahol ott maradt félbe a történet, hogy az autó bekerült a munkahelyemre, és a bontó peremén csendesen várta, mit hoz a sors. Nem volt sok esélye arra, hogy újra aszfalton találja magát, az autó…..
AR-Peter 2010.03.10 23:09:34
@prokee: "A 20 éves Trabantomat én is jobban tisztelem, de a Swift vállaltan közlekedési eszközként került a flottába. Ő szolgál engem, nem én őt."

Ott a pont. Szolgál. Hülye mentalitás, de ha szolgál, esetleg kaphat is valamit? Vagy egy gép tegye a dolgát, a végén essen szét, oszt jónapot? Remek fogyasztói hozzáállás.

Más részről furcsa, hogy nem zavar, a kék autó fekete elsőrésszel? Tényleg nem bántja a szemed? Mert a jelek szerint arra magasról teszel, hogy "kintről" hogyan ítélnek meg. :)

Remélem sosem leszek annyira megszorulva, hogy egy málló autót kelljen látnom naponta.

CsGergo: Én is egészségesen lenézem a Suzukit, mert egy tucatholmi. És mégis. Vannak előnyei, mert fapados ugyan, de mégis teszi a dolgát rendesen. Sem egy Swift-be sem egy F Astrába nem rúgnék bele, csak azért mert sok van belőle.

Olaj azért lesz cserélve a Swiftben, vagy mindig csak a hiányzó mennyiség lesz pótolva? (Komolyan kérdezem, nem bosszantásból.)
Belsőség A láthatatlan melós 2010.03.09 14:45:00
Kevés szó esett az egész expedíció atombiztos hátterét adó Insigniáról. Zokszó nélkül vitte a négy embert, és a plafonig rakott csomagokat, olyan robbanékonyan, mint ha semmi sem lenne az utastérben. Na ja, az a kétliteres turbómotor, a maga 220 lóerejével nem volt éppen vérszegénynek…..
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
AR-Peter 2010.03.08 19:13:39
@samadar 2: Remélem szabadságon vagy és nem a munkahelyedről írkáltál nap közben. Mert ha igen, akkor neked is be kéne tartani az írott és íratlan (morális) szabályokat. Ha érted mire gondolok...

És még valami az NKH-nak és társainak. (Rólad jutott eszembe, mert te is a köz szolgálatában állsz.) Az milyen lenne, ha esetleg nem hülyeségeken rugóznátok, hanem egy élhető ország megteremtésén fáradoznátok (értelmes és betartható, ám nem túlhegyezett szabályokkal)?
Belsőség A film forog tovább 2010.03.07 19:12:00
Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban érthető módon nem lehetett. Elmondani is nehéz, kicsit olyan volt az egész, mintha egy film forogna, amiben lehetetlen módon mi is szereplők vagyunk. Nem volt azonban csapó és a jeleneteket,…..
AR-Peter 2010.03.07 21:25:18
AR-Peter 2010.03.07 21:43:39
@pxaba: dr.oid maga is orvos. Nem látod a nevét? :))
AR-Peter 2010.03.08 00:01:56
@duplakuplung: Találó címek. :)
De várjuk ki a végét... Talán történik még ez-az. :)

@MKati: Az a baj, hogy ha féfiak olyasmin lelkendeznek, mintpl. hogy egy nő tudja, mi az a porlasztó, akkor egyből azt kapjuk a fejünkhöz, hogy hímsoviniszták vagyunk. :)
(Vagy csak nekem volt szerencsém ilyen eseteket megélni?)

Mindenesetre örülök, hogy van kivétel.
És annak is, hogy ma már teljes lesz a család. Ennek asszem Te is. :)