Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drover(fanyul társa)

0 bejegyzést írt és 442 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018 októberének végén Baranya megye székhelyére, Pécsre utaztunk, hogy néhány napon keresztül a városban és környékén nézelődjünk, kiránduljunk, keressünk fel középkori történelmi emlékhelyeket: várakat – Szigetvár, Siklós, Pécsvárad –, templomokat, kolostorokat és végül a mohácsi csatateret.…..
Mizantróp Kik a magyarok ősei? 2019.09.29 16:45:00
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
drover(fanyul társa) 2019.09.30 16:34:51
@blognar:
a hunok minta szlávok ősei....
Huu...b..meg. Ez nem semmi. Innentől hihetőbbé válik a Piroska meg a farkas meséje is..
drover(fanyul társa) 2019.09.30 16:40:50
@Gery87:
Trvtkonak annyi a köze a horvátsághoz - hogy horvát. Mint én is, soha nem volt magyar nemzetiségű a családunkban. Meg még sok száznak sem, itt ahol lakunk. Ettől magyar állampolgárok vagyunk még, de hál' istennek nem kell hamis eredetmítoszokat fabrikálni a létünkhöz.
fáymiklós A megskalpolt nő 2019.08.26 07:01:35
Az utolsó mohikán most megjelent, teljes változatának utószavában említenek egy képet, amely Jane McCrea-t ábrázolja, akit éppen megskalpolnak a huronok. Hogy ez a történet lett volna Cooper fejében, mint modell a Munro-lányok és Magua kalandjaihoz. Első pillantásra lehetetlennek látszik, hiszen Az…..
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
drover(fanyul társa) 2019.07.29 16:00:26
@kewcheg:
Nem. Az illírek a horvátok. A szlovének délre került tótok. A szlovákhoz hasonlít a nyelvük. Azt se mondanám hogy homogén, mert élnek ott németek, magyarok, olaszok, horvátok. Csak ők ebből nem csinálnak problémát, így nincs hangsúlya.
drover(fanyul társa) 2019.07.29 16:10:45
@Gleccsertetű:
nem hinném, hogy bármi féle libsi beállítottságom lenne, de már idestova 20 éve dolgok Ausztriában, és nekem veled ellentétben van összehasonlítási alapom mindenre. No meg már rég elfelejtettem hogy a magyar politikai viszonyok bűzös szarban úszó tábor felosztását.
drover(fanyul társa) 2019.07.29 16:12:57
@movhu:

Igaz. De azért ott már fel - fel bukkan a besurranó SPAR...
A múlt héten zajlott le San Diego-ban a képregény- és fantasy rajongók talán legközkedveltebb közönségtalálkozója, a Comic-Con. A blogon már több ízben is foglalkoztunk a rajongói jelmezekkel, ezúttal pedig e nagyszerű esemény adta az ötletet, hogy összeállítsam – a blog egyik legsikeresebb…..
A szirupos Modern Talking 85-ben lenyomta a teljes hazai zeneipart, a tinik között pedig eluralkodott az őrület...
Már csak néhány nap van hátra és a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is el fogják árasztani a közösségi oldalakat a kitűnő bizonyítványok fényképei. Ennek a jelenségnek a kapcsán osztjuk meg gondolatainkat és tanácsainkat a tanévzárót követő lelkiállapotokról. Tanárként a tanév vége mindig…..
A XV. kerületi önkormányzatnál úgy döntöttek, hogy nem válaszolnak a Járókelőtől érkező közérdekű bejelentésekre. Szerintünk ez nem opcionális feladat, így közérdekűadat-igényléssel fordultunk az önkormányzat Városüzemeltetési Osztályához, és az összes idei bejelentésüket megoldatlanra zártuk az…..
drover(fanyul társa) 2019.06.20 09:10:25
@kéki béla:
A lényeget nem érti senki. nem a polgármester vagy a hivatal válaszol. Honnan tudnák, mit és hol kell csinálni? Erre vannak az üzemeltető cégek, pl. a XV. - ben a RÉPSZOLG, vagy a XIII. - ban a Sima út, a XIV. -ben a ZVK. stb. Azt hiszi az itt hisztiző Járókelő meg a tisztelt kommentelő Közönséges Közönség, hogy nem tudják, mit és hol kell megcsinálni? De az biztos nem megy, hogy két eldobott papírzsepkendő, meg egy összetagolt kuka miatt majd kék lámpával száguld az illetékes cég a helyszínre.
"Furcsa ember ez a zalaegerszegi plébános!" (Bárdossy László, miniszterelnök) Kétségkívül a revízió egyik legfurcsább párbeszéde Pehm József és Bárdossy László között zajlott le 1941. június 17-én, amikor a későbbi esztergomi érsek távoztában nemes egyszerűséggel rávágta a miniszterelnökre az…..
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
drover(fanyul társa) 2019.04.25 09:32:44
@Zabalint:
A zuglói vonalon nincs nagy autóforgalom estétől, 10 -től nagyobb a csend mint a közkedvelt, szmogfogó ótvaros Rózsadombon. Éjszaka gyakorlatilag alig van autó kb. reggel fél hatig. Ezért zavaró a - cáfolva Vanek úr kollégát - nem 600 méteren, hanem kb két - háromszáz méteren, kieresztett futóművel három percenként eldübörgő 20 éves fapados szarok. Most valami miatt eltűntek fölülünk a felszálló óriásgépek, amik iszonyatos erőlködéssel próbáltak fordulni és emelkedni kb. a Fogarasi felett. Néha az volt az érzés. hogy na, most csúszik vissza és bumm! Na ezek aztán hosszú percekig reszkették az ablakokat a tolósugárral, szerintem már Tárnok felet járt, még mindig berezgett az ablak. A Ferihegy felett eljárt az idő, beérte a város, költöznie kell a Kunságba valahova 40 - 50 kilométerre a senki földjére. Nyugaton ez bevett példa. Ez nem a MÁV és nem a BKV vagy más állami cég, akinek a mindent leszaró tetüségét tűrni kell.
Rettenetesen idegesítenek a politikai élőhalottak. Mégis nehézemre esne kifejezni azt a megvetést, amit az SZDSZ nevű 2010-ben választók által végleg elzavart párt a mai napig kelt bennem. Túl hosszú a bűnlajstromuk, hogy kiemeljek bármit is. A négyes metró, a korrupció csak hab volt a tortán. A…..
A Fidesz úgy tesz, mintha nem is rúgta volna össze a port saját pártcsaládjának tagjaival. Használják ugyanis az Európai Néppárt nevét, logóját, eszközeit, mintha nem kiabáltak volna kígyót, békát, Soros Györgyöt az EPP politikusaira azután, hogy nagy többséggel felfüggesztették a magyar kormánypárt…..
• "Állon csapták", "megalázták", "rövid pórázra fogták" Orbánt, de lehet, hogy végén mégis ő nevet, mert a néppárti ellenlépés túl kevés és a pártcsalád túl későn szánta rá magát , viszont a Fidesz elbízta magát • Az európai konzervatívok időt nyertek miután éveken át tartó engedékenységükkel…..
drover(fanyul társa) 2019.03.22 09:59:39
@6.Lenin: Ez mind semmi.
Ismerek itthon két pestlőrinci péket, akik elmentek Debrecenbe virágkertésznek, de most ketten bérelnek egy 3 m2 -es spájzot, ennek ellenére a vonatjegyre való sem jön össze nekik a hazautazáshoz.
Hallottam, hogy országunk agyonhájpolt gyárában 40 csontozó bérel egy szivattyúházat, és egymásműszakból lementett nyesedékét lopkodják a hűtőből. Igaz nem keresnek valami jól.
Ismerek egy embert, akinek a keresztfia 4 éve egy edinburgh - i pubot vezet magyar létére a barátnőjével, most jöttek haza éppen egy új Mondeóval. Azért, hogy az itteni IKEA - ból küldjék ki a kecójuk bútorzatát, mert itt nagyobb a választék.
És ha hiszi, ha nem ez utóbbi igaz.
Fullasztó autóforgalom, a parkoló autóktól elakadó trolik, kiforduló járólapok, szemét, hányás a sarokban, sütőport kokainként áruló csalók... Tömegturizmus? A budapesti hatóságok megtalálták a megoldást! Rendőrség vitte el azokat, akik felhívják a problémákra a figyelmet...
drover(fanyul társa) 2019.03.22 09:41:44
@Dan da Man:

Hát.. távol tartva magam ettől a témától csak azt jegyezném meg, hogy ha valaki vállalhatatlan, akkor az maga.
A két delikvens elfogadható módon szalonzsidózott egy kicsit. legyünk őszinték, ebben a mértékben az ország 99% -a nem kapja fel a fejét rá.
De az Ön két beírása egy fejvesztetten szélsőséges, habzószájú, bunkó,kirekesztő, sértegető hányás.
Jó napot.
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
drover(fanyul társa) 2019.02.22 09:47:17
@teéjesenmindegy:
Végre egy ember aki racionálisan gondolkodik, és látott már autót kinyitott motorháztetővel is. :)
Nem hiszem, hogy túlzok, ha azt mondom, a következőkben az év vasúti történéseinek legnagyobbikáról lesz szó. Nevezetesen a Budapest - Hatvan vasútvonal már egy éve folyamatban lévő felújításának aktuális szakaszára gondolok, amely egy nagyjából 30 kilométer hosszú pályarész majd' az egész évre…..
A nyugdíjasok minősítgetéséről valóban sok minden elmondható, egyetlen dolog azonban biztosan nem: hogy az lehetetlenül távoli volna az állampárt lánglelkű harcosaitól. De arról valamiért nem beszélnek, hogy róluk vajon mennyire mutatott pontos képet és mi mindent árult el az a bizonyos másik,…..
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..