Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phoenix_HTKA

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gábor..
Phoenix_HTKA 2022.01.04 12:40:31
@árpika: szerintem egyelőre nem kell borúlátónak lenni túlságosan.

Tekintve, hogy az európai összefogású fejlesztési projektek milyen "hatékonyak", kötve hiszem hogy belátható időn (és határidőn) belül összeáll a projekt, még akkor is, ha az A400M bakijainak tapasztalatát és a technológiákat fel tudják használni a fejlesztéskor.

Mire az FMTC hadrendbe áll, addigra a KC-390-essel több mint egy évtizednyi repülési tapasztalat lesz (lehet kettő is), több tucat vagy még több szolgálatba állított példánnyal, ha (remélhetőleg nem fut bele az EMBRAER konstrukciós hibákba, ahogy az Antonov tette és amire az Airbusnak is van esélye, bármennyire is tapasztalt.

Piac szempontjából sem temetném a KC-390-est. Lehet, hogy az EU-ban beszűkül a piac, mert a pártoló országok (már a befektetésük miatt is) az FMTC mellett döntenek, de a világpiac nem lesz annyira türelmes.
Függetlenül attól, hogy a megszegést illetően kit milyen felelősség terhel, úgy tűnik, tényleg kimúlik a közepes hatótávolságú nukleáris erők felszámolásáról kötött szovjet-amerikai egyezmény (INF), a hidegháború lezárásának talán legfontosabb lépése. Csak remélni lehet, hogy a nagyhatalmi…..
A brazil (ki)választás miatt önbizalommal telten, a svájci népszavazás miatt tagadhatatlanul izgalomban égve folytatódik Linköpingben, a Gripen-program hazájában az újgenerációs (NG) változat fejlesztése. A LégierőBlogger a napokban ebbe a munkába nyerhet bepillantást. A…..
Phoenix_HTKA 2015.08.12 13:01:56
@zord: azért nem eszik olyan forrón a kását, hitelt vesznek fel a programhoz. Egészen pontosan 4.6 milliárd dollárt 25 évre 2.19%-os fix kamatra, 8 éves grace perioddal. Ez azért kimaradt a FAB hivatalos közleményéből...
Mától kapható az Aeromagazin különszáma a magyar nemzeti helikopterbeszerzésről. Lehetséges típusok, megoldások és persze a követelmények, ahogy Magyarország repülős magazinjának szakírói látják. Fogyasszátok egészséggel! Zord..
Phoenix_HTKA 2014.04.01 20:48:29
@elgabi: még nem. még.
Air Power Blog Air Power News 14. 2013.12.04 21:49:54
Induljon a 14. hírbejegyzés, s ha már a helikopterfenntartás és beszerzés a népszerű téma mostanság, stílszerűen a 705-ös egy részletével. Zord..
Sikerről szólnak ma a hírek, a hazai Gripen-flotta tízezredik órájának megrepüléséről (aktuálisan tegnap történt meg). A szerződés fenntarthatósága, a megfelelő mennyiségű üzemanyag és a műszaki állomány megtarthatóságának és utánpótlásának háromszögében…..
Phoenix_HTKA 2013.12.22 20:40:24
@futobolond: nem feltétlenül Gripen-műszakisokról beszélünk, a kecskméti bázison dolgoznak más repülőműszaki szakemberek is (LéJü). Itt nem alapfeltétel az érettségi, mint említettem sok kollégám csak szakmunkást/iparit végzett és úgy dolgozik az Ancsán.

Emellett közalkalmazottak vagyunk és nem az a bértábla vonatkozik ránk, mint a katonákra.
Phoenix_HTKA 2013.12.23 17:04:40
@75AP:

Rosszul gondolod, a LéJü-től ugyanúgy kivezényelték a gátra a közalkalmazottakat is. És szarabb elhelyezést kaptak, mint a katona kollégák egy része, akik a Dunakanyarhoz kerültek. Kb a személyi állomány mozdítható részének 85 %-a kint volt és pakolta a zsákot... Akik bent maradtak azok az utánpótlást koordinálták vagy kompresszorkezelőként várták a vezénylést.