Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pobjeda elvtárs

0 bejegyzést írt és 533 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paks II engedélyezési eljárásához készült környezeti hatástanulmány igen nagyvonalúan bánik a konkrétumokkal. Leginkább nélkülözi azokat. Nincsenek benne olyan konkrét adatok, határértékek és jellemzők, ami alapján ténylegesen meg lehetne állapítani, hogy a tervezett atomerőmű milyen hatással lesz a…..
Pobjeda elvtárs 2017.07.19 08:21:38
@Paks2: Ugyan hogy jön az import a !!!megtermelt!!! KWh/g Co2 kibocsájtáshoz?

Importtal, vagy import nélkül a magyar VER fele CO2 kibocsájtással termel mint a német.

Ha környezetvédő lennél, akkor ez számítana neked.

De te csak a babonáidat hajtogatod, és még arra sem voltál képes hogy miután konkrétan megmutattam neked hogy igenis ott vannak a számok a hatástanulmányban, hogy helyreigazítsd a blogposztodat egy update keretében.
Pobjeda elvtárs 2017.07.19 14:52:08
@Paks2:

Figyi ennyire hülye nem lehetsz. A MEGTERMELT áram KWh per CO2 gram arányába az import nem számít bele, mert azt nem it termelik meg.

Felfogtad?

A magyar Paks Alapu VER pont fele akkora CO2 kibocsájtással dolgozik per megtermelt KWh, mint a német. Szóval te egy brutálisan környezetszennyező alternatívát erőltetsz.
Pobjeda elvtárs 2017.07.19 18:39:28
@Paks2:

Ja hogy te csak egy troll vagy.

0% importtal pont a fele a kibocsájtásunk a Németnek, 100% import esetén nem termelünk azaz nem értelmezett a megtermelt KWh eső CO2 gram kibocsájtás sem, mert nullával osztás nem értelmezett.

Semmilyen olyan eset nincsen amikor Magyarország nem fele annyi CO2 kibocsátással termelne hála az atomenergiának, mint a környezetromboló németek.

A tény az hogy mi környezet-barátak vagyunk, a németek meg környezetromboló klíma gyilkosok.

Ez van pici trollom, tetszik vagy sem, nem fog megváltozni.
Nem bonyolult. Az atomenergia messziről olyan tökéletesnek tűnik, mint az örökké termő fák: alacsony szén-dioxid-kibocsátás, tisztán működő erőmű, a környezetet nem terheli, megbízhatóan, csendesen, észrevétlenül és teljesen hibátlanul működik. Az egész olyan, mint egy szmájlis matrica az…..
Reflektor Népszavazást Paksról! 2017.02.24 14:50:58
    Az olimpia megrendezése becslések szerint mintegy 3000 milliárd forintba került volna, nagyságrendileg annyiba, mint amennyibe a paksi atombővítés fog fájni. A két projektet abból a megközelítésben is párhuzamba lehet állítani, hogy mindkettő évtizedekre határozza meg Magyarország sorsát. Sőt,…..
Pobjeda elvtárs 2017.02.25 08:53:22
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez nem igaz. Se a Siemensnek, se senki másnak nincs ilyen rendszere. Az elektromos áram ipari tételben gazdaságos és környezetbarát módon nem tárolható. Ennyi a sztori.
Pobjeda elvtárs 2017.02.25 08:57:20
@Könnyen elkaptuk, uram!: A kedvenc németországodban a cvilágon a legdrágább az áram, ők a legkörnyezetszenyezőbbek, és a hálózatuk a kaszkád összeomlás szélén táncol, folyamatosan a környező országok hálózatát rángatják hogy ne omoljanak össze. De már nem sokáig, mert mindenki fázistolót épít ellenük. Mindenki szó szerint, az összes szomszédjuk. Ők is látják ezt rá is léptek a fékre, és betiltották az ész nélküli szélfarm telepítést, kvótázzák, a fékre léptek, és törvényileg tiltották meg a gázos erőművek bezárását, miközben épülnek a szenes giga erőművek hogy megmentsék a rogyadozó hálózatot. Mocskosan szar minőségben de legalább brutál drágán termel Németország. Szemben a zöld Franciaországgal, ahol alig van emisszió, a fűtés is környezetbarát, jó minőségű az hálózati szolgáltatás, és még olcsó is. A tények makacs dolgok.
Pobjeda elvtárs 2017.02.25 08:58:38
@szabadság elvtársak!: A baj az hogy az atomhulladék 90% nem az erőművekben keletkezik, hanem az iparban, gyógyászatban. Viszont az atomerőművek finanszírozzák a hulladék kezelését. Szóval ha nincs atomerőmű attól hulladék még marad, csak pénz nem lesz a kezelésére.
Akkor most az oroszozás az új zsidózás? Különben is, mit kell úgy pattogni az oroszokon, amikor az amerikaiak legalább akkora és legalább annyi háborús bűnt követtek el?..
Pobjeda elvtárs 2016.12.25 13:09:26
@Mr. Waszabi: Ezt most érvnek szántad? :))))) Sztalin elvtársad Félig grúz, félig oszét volt. Orosz soha. Ha már történelem.

A Szovjetunió 25 éve megszűnt, ha már történelem.

Folytassam? Minek égeted magad ha közöd nincs a dologhoz?
Pobjeda elvtárs 2016.12.25 13:24:33
@Mr. Waszabi: Hogyne, Hitler, és mondjuk Dzsingisz kán is nagyon véres örökséget hagyott, meg mondjuk Pol Pot is. Hogy is kapcsolódik ez az 1991 ben létrejött Orosz (Nem grúz, Nem oszét, Nem ukrán) Föderációhoz?

Hogy kapcsolódik ez a MA és az elmúlt 25 évben vérengző USA-hoz???

Kapj már magadhoz. Tetszőleges USA elnök Az elmúlt fél évszázadban több ember haláláért felelős mint Pol Pot.

Senki a kanyarban sincs az USA-hoz képest. Adott a XXI század legvérengzőbb agresszor lator állama az USA, 30+ agresszióval, te meg a nagyhatalomhoz képest meglehetősen békés Orosz Föderációra mutogatva próbálod meg kimosdatni az USA sok millió halottját, kinzókamráit, drónos és egyéb orgyilkosságait????

Milyen ember vagy te????

Tag
Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika „Zvi” Greengold tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jom kippuri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal, leleményességgel és szerencsével tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán-fennsíkon…..
Baranyi Tamás Péter Az „elfelejtett háborúként” is emlegetett koreai háború egy olyan konfliktus, ami napjainkban sem ért még véget: Észak legutóbb 2014-ben üzent hadat Délnek, igaz, csak „félig”, bármit jelentsen is ez. Az 1950–53 között zajló vérfürdő fordulatos története során a fővárost, Szöult…..
Pobjeda elvtárs 2016.06.29 10:58:09
Szia,

Elég jó összefoglaló, de kimaradt pár lényeges információ. Például hogy Délen majdnem egy az egyben a Japán kollaboránsokból alakították meg a amerikaiak a saját kormányukat, ami aztán szörnyű elnyomást vezetett be. Délen is komoly támogatottsága volt a kommunistáknak két ok miatt. A japán kollaboránsok elmaradt felelősségre vonása, és a földosztás elmaradása miatt. A Koreai polgárháború tkp már 1948 ban elkezdődött, délen tömegesen lázadtak fel a Koreaiak az USA által a nyakukba tett ex Japán kollaboráns kormány ellen, amire az az USA tudtával, és jóváhagyásával szörnyű mészárlásokkal reagált. Nem véletlen hogy ebben az időben a migráció iránya jellemzően Északi volt. Délre csak a felelősségre vonás elől menekülő japán kollaboránsok és családjuk jött. Az ENSZ felhatalmazás is tévedés. Egyrészt nézd meg a dátumokat, az USA jóval az előtt a hírhedt BT ülés előtt beavatkozott a Korai háborúba, ami prima facie agresszió volt. A BT határozatairól az ENSZ alapokmány 27 cikke rendelkezik.

"Minden más kérdésben a Biztonsági Tanács határozatait tagjainak az összes állandó tagok egybevágó szavazatait magában foglaló hét (ma kilenc a bávítés miatt -- beszúrás tőlem) igenlő szavazatával kell hoznia. A VI. fejezet és az 52. cikk 3. pontja értelmében hozott határozatoknál mindazonáltal a viszályban érdekelt félnek tartózkodnia kell a szavazástól."

Azaz a Szovjetunió részvétele vagy külön kifejezett tartózkodása nélkül érvényes határozatot nem lehet hozni - bővebben Leo Grossnál olvashatsz róla. Ráadásul az USA ekkor már harcban állt, bombázta Korát és katonái harcoltak Korea földjén azaz az alapokmány értelmében tartózkodni lett volna *köteles*. Viszont a 84. számú BT határozatot 7 szavazattal fogadták el, ami nem tartalmazta a Szovjetunió Igen szavazatát, sem kifejezett tartózkodását (távollévőként adminisztrálták) viszont az USA akinek nem volt szavazati jog a kérdésben mert harcban állt, leszavazott igennel.

Ezt nyugaton nem szeretik reklámozni, bár ugye Leo Gross amerikai volt, mi több ENSZ tekintetében máig az egyik legnagyobb szaktekintély.

Szóval a Koreai háború egyátalán nem olyan Fekete Fehér ahogy beállítani igyekeznek. Egy polgárháború volt, és a Déliek nemhogy szentek nem voltak de tömegmészárlásokat követtek el a civil lakosság ellen (pl. Bodo League,Jeju stb.) - a háborúban és előtt és 95% ban csak a déliek - és a lakosság nem támogatta őket, 400 ezer Déli állt be az Északi hadseregbe, Délen meg véres kényszersorozásokat tartottak mint a National Defense Corps incidens, ahol majd 100 ezeren haltak bele a sorozásba, kiképzésbe, menetelésbe.

Szóval a Koreai háború modern történelmünk leginkább átideologizált, széthazudott, és félreértett eseménye.
Pobjeda elvtárs 2016.06.29 13:13:31
@BircaHang Média szerkesztősége:

Igen, valószínűleg így lehetett. És persze azt sem szabad elfelejteni hogy ez nem klasszikus háború volt hanem egy polgárháború, amibe az USA, majd Kína stb. beavatkozott. A déli tömegmészárlások pedig nem olyan dolgok ami mellett bármilyen állam vezetése csak úgy elmehetett volna.

Szerintem.
Pobjeda elvtárs 2016.06.29 13:15:20
@Buchhalter:

A mészárlások 1948 ban kezdődtek, nem a háború alatt. A Koreai háborúban és előtte a Dél Koreai hadsereg igazi brutális mészárosként viselkedett. Nem csoda persze, hiszen a katonai politikai vezetést a Japánok által kinevelt kollaboráns káderek adták.
  Tévedésben vannak azok, akik szerint a demokrácia azt jelenti, hogy pár évenként a szavazólapon egy x-et húzunk az egyik rubrikába, akár választásokról, akár népszavazásról van szó. Ha ez így lenne, akkor Azerbajdzsán vagy Oroszország ugyanolyan demokratikus ország lenne mint Németország vagy…..
Mottó: "A magyar ember vagy sörös, vagy boros, de nem Soros" (M. T.)  Nagyon árulkodó, ahogy a kormány és a feje beleálltak a sorosozásba.  Persze eddig is akadt mindig valami kreált ellenség, amely jól jött a tábor egyben tartásához és a lopások elfedéséhez, de itt mélyebb okok is lehetnek.  Az…..
Mit tegyen az az Éhes Burgerező, akinek elege lett a McDonald'sból, mert az a Gazdasági Versenyhivatal szerint extra minőségűnek kikiáltott hamburgereiben valójában bőrcafatokat árult? Ha következetes akar lenni, akkor keres magának másik hamburgerezőt. És a mi Éhes Burgerezőnk ilyen ökörszerűen…..
A párizsi támadások után új lendületet kapott az úgynevezett Iszlám Állam bombázása, de ennek hatására a szíriai válság megoldása csak messzebb került. A légicsapások már 2014 óta tartanak, ezek fokozása egy politikai rendezési folyamat előmozdítása nélkül csak…..
Úgy látszik, az Egyesült Államok nem tanult az afganisztáni példából. Akkor a mudzsahedeket fegyverezték fel a Szovjetunió elleni harcra, akikből utóbb Amerika legmegbízhatóbb ellenségei lettek, Omár molla és Oszama bin Laden vezetésével. Most az atv.hu számolt be arról, hogy a…..
Robbant a bomba! A Volkswagenről kiderült, hogy évek óta csalt a környezetszennyezési szimulátoron. Közkedvelt autói a laboratóriumi körülményektől eltérve (amit egy titkos számítógépprogrammal szabályoztak a hatóság háta mögött) a napi használatban akár 40x károsabb…..
A 444.hu tegnapi írásában sajnos nem sikerült a lényeget megfognia, nem akarták észrevenni az egyértelműt és felültek a mainstream vonatra. Egyértelmű, hogy a Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorában sakk-mattot adott Ibolya Tibor fővárosi főügyésznek. De nem azért, amire…..
Aki még nem olvasott Greg Egant, nem tudja mi az a hard science-fiction. Lehetnek róla mindenféle tévképzeteink, olyan ősi elemekkel, mint a Heisenberg-féle határozatlansági reláció, de a zsáner nem ilyen. Egan csinálhat bármit, azt úgy teszi, hogy a legfrissebb tudományos…..
Idén mintha varázsütésre az ország egy jelentős része az orosz elit barátjává vált volna. Egyszerűen fel nem fogom. Magyarország három nagy forradalmából kettőt a ruszkik vertek le – a legutóbbit kicsivel több, mint 50 éve. Az elmúlt 70 esztendőből 45-ben megszálltak…..
Pobjeda elvtárs 2014.12.30 13:20:02
@toportyánzsóti:

Valójában az Oroszok alig isznak többet nálunk vagy a franciáknál, viszont az orosz populációban a ADH1B*2 allél előfordulása 4-5x a magyar átlagnak, azaz a lakosság majd felének szervezete jóval gyorsabban bontja le az alkoholt, és genetikusan védett az alkoholizmus ellen, szemben a magyar lakosság egytizedével. Azaz valójában a magyarok vagy a franciák között sokkal több az alkoholista. Ami a korrupciót illeti , azzal ugye tisztában van hogy a világon legtöbb pénz az USA-ban megy korrupcióra. Különösen az energia szektorban és a védelmi iparban óriási a korrupció, évente ellopják a teljes magyar államadósságot. Oroszország kispályás a korrupció volumenében az USA-hoz képest.

Ami a Birodalmi álmokat illeti, arról meg talán Guatemala, Panama, Nicaragua, Irak, Líbia, Szíria, Afganisztán, Jugoszlávia, Jemen, etc, etc. népeit kéne megkérdezni.

Egyéb felvetés? :)
Pobjeda elvtárs 2014.12.30 13:57:41
@sule.andras:
*Az, hogy az USA igyekszik egy forradalomnál feltérképezni és kihasználni a helyzetet, helyzetet teljesen logikus*

Természetesen logikus. Birodalmi logika.
Csakhogy az ENSZ KGY 3314. számú határozata alapján háborús cselekmény, agresszió.

"- Az agresszor ellen fel kell lépni valahogy, hogy a további agressziótól eltántorítsuk"

*a parlamenti pártok írták alá, nem a tüntetők.*

Én azért a szvoboda zászlaját láttam lengeni a parlamentet megrohamozók feje felett. Ugye?

A parlamentben pedig a ugyanazok az emberek szavaztak igenel, és fogadták el az alkotmányt megsértve Janukovics eltávolítását akik aláírták. Úgyhogy ez olcsó kifogás és nem állja meg a helyét.

A tömeg sosem ment be a parlamentbe. A szvoboda fegyveres szárnya ment be, és a parlament ellenzék.

*– történt ilyen?*

Természetesen történt. Olvasta az Ukrán alkotmányt? Az elnök felmentését az összes képviselő 3/4 (338 képviselő) kezdeményezheti, és az alkotmány bíróság hozza meg a döntést. Ezzel szemben Horthy "megválasztásához" hasonló körülmények között fegyveres nácik által megszállt parlamentben összevissza nyomkodott szavazógéppel is csak 328 szavazatot sikerült összehozni. Az alkotmánybíróságot pedig összeverték, és elkergették. Azaz közjogilag Janukics felmentése érvénytelen, mandátuma lejártáig ő Ukrajna elnöke. Mivel a választásokat az Ukrán elnök írja ki így természetesen alkotmányos, és demokratikus választások sem voltak. Pláne úgy nem hogy a puccsot nem támogató pártokat betiltották, irodáikat felgyújtották, lerombolták, jelöltjeiket képviselőiket összeverték, megfélemlítették. Ezek mind benne vannak az EBESZ jelentésben. Az hogy a jelentést azzal kezdték hogy a választások demokratikusak voltak, majd oldalakon keresztül részletezték az atrocitásokat urnatöméseket, csak az EBESZ belső dichtomiáit, és átpolitizáltságát mutatja be. No persze sok újdonság nincs benne, amióta a Milosevics perben kiderült hogy sikerült az Irángate ügy egyik gyanúsítottját, egy a CIA-nak dolgozó (beismerte a perben) úriembert kinevezni az EBESZ megfigyelők élére Koszovóban. Meg is dolgozott a pénzéért sikerült úgy mészárlást kreálnia, hogy még az sem számított hogy a szerb belügyesek egy AFP forgatócsoportot vittek magukkal, aki végig filmezte hogyan számolnak fel egy üres faluban berendezett albán katonai bázist, lövészárkostul szögesdrótostul. Mire Mr. Walker sajtó tájékoztatót tartott addigra védtelen albán falut lerohanó civileket kiterelő lemészároló barbárok lettek belőlük. Hogy az AFP felvételein nem éppen ez látszik az kutyát nem érdekelt, minta hogy az olyan apróságok sem hogy az álmukból ébresztett "civilek" több rétegű ruhában hevertek, olyan sérülésekkel, amik nagyobb távolságból leadott lövések okoztak a hágai szakértők szerint, no és az sem hogy a szakértői vélemény szerint haláluk után hordták őket kupacba nagy valószínűséggel, és biztosan nem ott haltak meg ahol Walker úr mutogatta őket. De a Pro dubio pro reo nem játszik ha az USA támadni akar ugyebár, ezt már Irakban is láttuk.

Persze elismerem hogy a NATO PR sokkal könnyebb olvasmány mint pl. a Milosevics per sok ezer oldalnyi anyaga, vagy az Ukrán alkotmány, de higgye el megéri beleásni magát.

Szóval, nem, nem voltak választások. Szavazást tartottak, mindennemű legitimáció nélkül, ahol a lakosság többségének akaratának érvényesülésére még akkor sem lett volna esély, ha annak bármifére legalitása, vagy legitimitása lett volna.

*A 2014-eset meg nem.*

2014 ben nem voltak legitim, szabályos, és demokratikus választások. Olyat csak Janukovicsék nyertek. Elhiszem hogy ha az USA barát "jelöltek" nyernek akkor ez sokaknál nem feltétel, de nálunk jogpozitivista liberális demokratáknál bizony nem lehet eltekinteni tőlük.

*A náci is ember*

Ez most komoly? Persze hogy ember. De ettől még nem szeretjük, és nem támogatjuk ha éppen egy demokratikusan választott vezetést döntenek meg és alkotmányos rendet számolnak fel. Pláne nem tapsolunk hozzá.

Legalábbis mi, liberális demokraták.

Persze a kérdésre nem válaszolt, felteszem újra.

"Ön minek nevezné ha a választásokon vesztes kisebbség neonáci szimbólumokat viselő fegyveresei - mert ugye a majdanon voltak bőven nem nácik is, de parlamentet a náci különítményesek foglalták el."

És nem. Nem irreleváns hogy a nacik a hatalom közelébe kerülnek e vagy sem. Legalábbis európai értékrend szerint.

folyt. köv.
Pobjeda elvtárs 2014.12.30 13:58:24
@sule.andras:

"Autonómia mellett döntöttek Ukrajnán belül."

Khm. Azt hittem ismeri a történelmi hátteret.
Parancsoljon, innen veszem ezt a "sületlenséget":

en.wikipedia.org/wiki/Crimean_sovereignty_referendum,_1991

Ukrán állam még nem is létezett Ukrán SSR volt, meg Krím SSR a népszavazás alapján.

*kit tiltottak be? hol?*

Az Ukrán kommunista pártot. Irodáikat képviselőiket szétverték. Nézze csak meg mekkora támogatottságuk volt. Aztán a gombjaikat meg megnyomták a szvobodások a parlamentben. Ismerős? Nem csodálom Hitlerék is így csinálták anno.

*Az USA közreműködött '56-ban. *

Ez új :) Hozna rá forrást?

*Van, de nem egy héten belül szervezett népszavazásokon szoktak dönteni.*

Jah. Népszavazás nem is kell hozzá. Lásd Koszovót. Nem volt népszavazás. De a CIJ döntés alapján nem is kellett. Úgyhogy a népszavazás bőven több legitimációt eredményezett mint mondjuk Koszovó esetében volt.

*Oroszország fegyveres erővel megszállt egy területet*

Oroszország jogszerűen tartózkodott a Krímben a Flottaszerződés, és a törvényes Ukrán elnök behívó levele alapján. Formailag minden rendben volt. Erre mondtam hogy szürke zóna.

A dupla gondolt inkább önnél látom. Demokráciáról beszél de közben nem zavarja a demokratikusan választott vezetés külföldről finanszírozott megdöntése olyanok által akik sosem kaptak többséget, és felhatalmazást demokratikusan, éppen ellenkezőleg egyre nagyobb arányban utasította el őket az Ukrán nép. Míg 2010 ben szoros volt az eredmény. 2012 ben már simán kikaptak, a 2013 decemberi időközi választásokon pedig már teljesen marginalizálódva voltak.

Dupla gondol a legszebb formájában. A demokrácia csak egy lózung, ha a nép nem önnek tetsző vezetőket választ akkor rendben van azok elkergetése, nácikkal, USA-val, nem számít.

Arról már ne is beszéljünk hogy a jelen Kijevi hatalmat egy Oligarcha vezeti, a kormányban pedig nyüzsögnek a külföldiek.

Legújabban Soros György! lesz az Ukrán jegybank elnök.

Elég kemény dupla gondol kell itt nem meglátni a bábkormányt.

:) No ez szép hosszú lett remélem minden felvetését megválaszoltam.

Boldog Új Évet! :)
Eddig nem látott új műfajt vezetett be az MTV Híradója szombat este: az internetes hírportálok hírszerkesztéséről szóló szubjektív jegyzetet. Miután a Híradó egy részletes, hatperces beszámolót adott arról, hogy a Moody's hitelminősítő javított Magyarország minősítésén…..
Látszólag jelentéktelen kis manipulációt követett el az ATV, ebben azonban minden benne volt, az is, hogy mit képzelnek magukról, a szakmájukról, sőt, a nézőkről.Történt, hogy hétfő este, a Bokros Lajos "témáját feldolgozó" Egyenes beszéd ideje alatt még mindig tárgyaltak a…..
A szír kormányerők 12 légicsapást hajtottak végre a Damaszkusz közelében található Duma városában, amelynek következtében legalább 40 ember vesztette életét, akik között sok a gyerek és a nő. A bombázás után rengeteg holttest hever az utcákon, a szétroncsolt emberi testek…..
Valahol Európában... Reggel a telefon ébreszt, félvakon lenyomom szundi módba. Ez 15 perc jutalom. Kicsit fáradtnak érzem magam az előző esti sörözés után, de hamar összekapom magam. A kisfiam még alszik, az ágya felett elidőzöm egy picit. Aztán elbúcsúzom a feleségemtől, aki…..
A mai napon lép életbe az a sokak által csak „blogger törvénynek” csúfolt jogszabály, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök három hónappal ezelőtt írt alá. A hivatalos kremlini magyarázat szerint a törvényre azért van szükség, mert, ahogy a konvencionális sajtótermékekben, úgy…..
Pobjeda elvtárs 2014.08.03 10:56:20
@retrovírus: Hát hogyne :) Azért nácinak lenni még mindig szégyen, és a világ nagy része liberális demokráciában szeretne élni. További kellemes szellemi önkielégítést. ;)
Pobjeda elvtárs 2014.08.03 16:35:24
@A megvalósult amerikai ólom..:

Hű de goromba :) Elevent ért úgy látom. Szerencsére ez nem az ön hatásköre ;)
Pobjeda elvtárs 2014.08.04 07:24:05
@Firefly2009:

Természetesen a közoktatásról beszéltem. A nép nem részesül elit képzésben, az ahogy neve is mutatja az "Elitnek" van fenntartva. Ami az USA egyetemeket illeti, a PR-juk valóban jobb, de azért komoly alapkutatásbeli áttörés az nem nagyon jött onnan mostanában, nem úgy mint mondjuk a Lomonoszovról például. Persze alkalmazott tudományokban, mérnök képzésben jók, az tény.

Az orosz nép azért "okosabb" mert bár még Oroszországban igen gyerekcipőben jár az USA típusú totális kontroll, és a másik oldalon minden kontrollt nélkülöző állami túlhatalom kiépítése, mégis látják mi készül, és felemelik a szavukat.

Ezzel szemben az USA polgárai meg vannak győződve róla hogy ők a liberális demokráciák neonpluszultrájában élnek.

Teszik ezt annak ellenére hogy például a "célzott likvidálást" végző drónos és egyéb CIA osztagok bizony gyakorlatilag és feladatukban semmiben nem különböznek a dél amerikai típusú halálbrigádoktól. Vagy mondhatnám Gitmot, az NSA-t, esetleg a választási csalásokat.
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/topvideos/2014/08/01/lead-dnt-starr-us-backs-nato-proposal-russia.cnn.html Történelmi beszédet mondott Putyin augusztus elsején egy I. világháborús emlékmű avatásán, Moszkva mellett. A mondanivalója egyik hangsúlyos eleme volt, hogy bár a…..
Pobjeda elvtárs 2014.08.04 05:17:09
@_most_:
Tény hogy az USA itt a szomszédban helyi szélsőséges csoportokat felhasználva fegyveresen megdöntött egy újabb demokratikus rendszert, és szélsőségeseket ültetett a helyükre, így próbálván meg azt kiszakítani az orosz érdekszférából, és megfosztani Oroszországot egyetlen meleg tengeri tengerészeti bázisától.

Ez a tette az ENSZ Kgy 3314. számú határozata alapján agresszió, háborús cselekedet. Az USA egészen egyszerűen megtámadta Ukrajnát, és legyőzte Ukrajnát, de te az Oroszokat szidod. Kapj magadhoz.

A Krím pedig jogilag egy percig sem volt Ukrajna része, viszont az elszakadás a pont az USA által Koszovó kapcsán kierőszakolt nemzetközi bírósági ítéletben lefektetett elvek mentén teljesen jogszerűen ment végbe, úgyhogy pont az USA-nak szava sem lehet.

Jelenleg is az USA szítja az erőszakot, az Ukránok régen kiegyeztek volna egymással, csak az USA báb rezsim erőlteti a katonai megoldást, és vérengzést, az EU által összehozott mind a két béketervet még aznap megszegve.

Szóval próbáld meg félretenni az előítéleteidet, és a valós eseményeket nézni.
Úgy tűnik, csak idő kérdése volt egy utasszállító gép lelövése. A térképen a dotoho megmutatja a július 14., 16., és 17-én leszedett gépek helyszínét és a BUK rakétaelhárító rendszer feltételezett útvonalát az Orosz Föderáció felé, illetve egy animált videó…..
Pobjeda elvtárs 2014.07.21 20:40:58
@Nagyzee:

Nekem van VKontakte accom. Pont ugyanúgy működik az óra rajta mint az FB-n. Nem használ moszkvai időt, csak ha Moszkvában vagy. Próbáld ki.
Pobjeda elvtárs 2014.07.22 00:18:00
@Csehszlovák Kém:

Красноармейск Днепропетровская, 34 De tudom az egész országban a Kрасноармейск-i kereskedést hirdetik :)

A videon a egy darab trolivezeték nincsen, de ne zavarjon. ;)

A VKontakte alapból az user időzónáját állítja be. Ez sem jött be.

A fekete dobozok a malájokhoz kerültek, nem tudta rátenni a kezét az USA.

Most már csak idő kérdése. Te meg minél jobban erősködsz és minél több színes jelzőt ragasztgatsz azokra akik nem értenek veled egyet amikor mindenféle bizonyíték nélkül vádaskodsz, annál inkább csak magadat mutatod be.

A személyeskedés nem pótolja az érveket és bizonyítékokat.
Pobjeda elvtárs 2014.07.29 18:28:24
@Csehszlovák Kém:

:))))

Hány éves vagy? Öt? :))))

By the way, ennek semmi köze a Maláj géphez.

Bearanyoztad a napom, köszönöm :)))))))
1. A második világháború óta elkövetett egyik legnagyobb tömegmészárlás, a ruandai népirtás során hutu szélsőségesek 1994. április 6-tól július közepéig mintegy 800 ezer tuszit és mérsékelt hutut mészároltak le. 2. Az országot évszázadokon át a tuszi kisebbség tagjai…..
Pobjeda elvtárs 2014.07.12 17:35:47
Khm.

Miközben a fenti tények igazak, - kivéve a 10. et ami féligazságként borzasztóan hamis - azért van itt még pár másik tény is.

10. A vérengzésnek július közepén az FPR alakulatai vetettek véget. Ekkor tuszik legyilkolása ugyan megszűnt, de az FPR, Paul Kagame vezetésével 60 ezer hutu civil mészárolt le, többek között nehézfegyverekkel pusztították el Nyacyonga menekülttábort. Vezetésükkel hamarosan megalakult az új kormány, és a következő hetekben mintegy 2 millió hutu hagyta el az országot.

11, Az etnikai ellentétek azután fajultak el végleg, hogy az USA Ugandába küldte saját emberét Paul Kagamet, aki USA támogatással és pénzből felszerelte és kiképezte a Burundiból, és Ruandából Ugandába menekült Tuszikat, és kirobbantotta a Tuszi lázadást. Kagame-ék rendszeres rajtaütéseket hajtottak végre Ruandai területek ellen, és folyamatosan gyűlölet propagandát sugároztak saját rádióadójukon Ruandába. Ennek okán jött létre annak Hutu párja, a híres RTLMC rádió.

12, A Franciák kezdettől a Hutukat támogatták, még a mészárlások idején is. Az USA meg a tuszikat.

Tudom hogy ezek nehezen férnek bele "a barbár fekete vademberek eszetlenül lemészárolták egymást" toposzba, de azért nem ártana legalább említés szinten kitérni az úgynevezett civilizált világ komoly felelősségére is a gyűlöletkeltésben és az annak következményeképpen elszabadult indulatokban, és a mészárlásban.

No és talán meglehetne említeni a következményeket is, az első és második Kongói háborút a maga 6-7 millió halottjával.

Valószínűleg tanulságosabb lenne, mint szörnyülködni az afrikai vadakon. Szerintem a Washingtoni, és Párizsi urak felelősségét sem kéne elmismásolni.
Pobjeda elvtárs 2014.07.12 19:04:35
@Jules Verne:

Öt perc guglizással töméntelen linket találsz. Ezek közismert tények.
Kagame egyenesen a Fort Leavenworthi Command and General Staff College-ból érkezett, a tuszi lázadás megszervezésére, ahol gerillaharc kiképzést kapott US külügyi ösztöndíjjal. Kezd mondjuk a wikipédia (vagy a britannica ha az jobban tetszik) Kagame szócikkével ;)

Ha rákeresel Jean-Louis Bruguière nevére akkor is érdekes dolgokat fogsz találni, pl. hogy a francia anti terrorista magisztrátus által vetett hivatalos vizsgálat - mivel franciák is meghaltak az esetben - eredménye szerint Kagame rendelte meg az elnöki gép lelövését, és a CIA is érintett volt benne.

www.nytimes.com/2006/11/21/world/africa/21iht-rwanda.3618561.html?_r=1&

*Miért, ők kezelték a bozótvágó késeket?*

Ők szították fel a gyűlöletet. Kapjál már magadhoz. Hitler sem maga nyitotta meg a gázcsapokat.
Aki fáklyát dob a puskaporos hordóba az nem takarózhat azzal hogy nem gondolta hogy felrobban.