Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunvaldper

100 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is röviden, tényszerűen: másfél év börtönbüntetésre ítélte Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros korábbi polgármesterét hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt másodfokon a Szegedi Ítélőtábla. A volt polgármester első fokon is másfél év szabadságvesztést…..
A Hunvald-per 147. Itt a vége! 2012.03.07 12:36:00
Nos, mélyen tisztelt mindenki, a blog eddig tartott. 2011. március 18-án született az első bejegyzés, akkor definiáltuk az oldal célját, mely alapvetően az üggyel kapcsolatos dokumentumok rendszerezése és átlátható formában történő közzététele, kérdések megfogalmazása, vagy éppen a menet közben…..
Gál György volt erzsébetvárosi szabad demokrata politikus nyolc és fél évet, Hunvald György volt szocialista polgármester és országgyűlési képviselő másfél évet kapott az erzsébetvárosi korrupciós botrányok ügyében a Fővárosi Törvényszéken pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint.…..
A témával még a tárgyalási szakasz elején – múlt év április 28-án – részletesen foglalkoztunk, ám az azóta eltelt csaknem egy év fejleményei, valamint a jelen blog szerzőinek azon célja, hogy az elsőfokú ítélet február 24-én esedékes kihirdetése előtt az…..
2012. február 24-én elsőfokú ítélet születik a Hunvald-perben. Hosszú és göröngyös volt az út, amely idáig vezetett. Jelen blog készítői tavaly márciusban, az oldal indításakor arra vállalkoztak, hogy a bírósági tárgyaláson keresztül bemutatják ezt az ügyet, és igyekeznek objektív, a média egysíkú…..
A Fővárosi Törvényszéken 2012. február 10-én, pénteken az utolsó szó jogán elmondott beszédek elhangzását követően  az elsőfokú bíróság február 24-re tűzte ki az ítélethirdetést. A vádlottak - akik közül volt, aki éveket töltött előzetes letartóztatásban - az…..
A Fővárosi Törvényszéken 2012. február 10-én véget ért a Hunvald-ügyként közismertté vált per bírósági szakasza, legalábbis ami az első fokot illeti. A perben a mobiltelefon és kerékbilincs okán Szabó Zoltán - volt országgyűlési képviselő - is vádlott lett (XXIII. rendű vádlott). Alább olvasható az…..
A vád szerint a negyedrendű vádlott, K. Lajos az alábbi szerepet töltötte be a csalásban: N. György kinézett egy ingatlant, megsaccolta, hogy mennyiért érdemes azt megvennie. Az ötlettel megkereste Gál Györgyöt, majd megállapodott vele ebben a nagyon nyomott árban. A dolog véghezviteléhez megfelelő…..
Tegnap lezárult, véget ért a Hunvald-per bírósági szakasza, legalábbis ami az első fokot illeti. Az utolsó szó jogán valamennyi vádlott szót kapott, és ahogy előző posztunkban ígértük, most szépen sorban közreadjuk ezeket. Hunvald György beszédét tegnap óta már mindenki olvashatja oldalunkon, most…..
A múlt hét óta tartó, az ügyvédek által elmondott perbeszédeket követően ma, 2012. február 10-én a vádlottak szólaltak fel az utolsó szó jogán. Hunvald György - őrizetbe vételének napra pontosan harmadik évfordulóján - most fejezte be beszédét. Az alábbiakban ennek, az utolsó szó jogán elmondott…..
Január 31-én meglehetősen nagy érdeklődés mellett zajlott az 55. tárgyalási nap (Erről két részletben számoltunk be). Előbb Bárándy Péter, majd Sebes Péter mondta el perbeszédét. Az első- és másodrendű vádlottak védői gyakorlatilag ízekre szedték az ügyészség vádpontjait és több helyütt…..
Bár az interneten és a sajtóban a "Nincs baj, bébi, a bizonyítványt senki se kéri” a legújabb sláger Schmitt Pali bácsi bolgárból merített doktorijával kapcsolatosan, mi – minden kísértés ellenére - megmaradunk a Hunvald-pernél, és annak legújabb fejleményeinél. Naszóval, előző bejegyzésünkből ugye…..
A Hunvald-per 123. BUÉK! 2012.01.03 11:11:00
Kezdjük rögtön a 2012-es év első bejegyzését úgy, ahogy illik. Azaz: Boldog újévet kívánunk minden kedves olvasónknak! Aztán folytassuk azzal, hogy itt van az újév, itt van újra (bocs’ Sándor!), ha nehezen is, de eltelt a 2011-es év legvége. Túl vagyunk a karácsonyi bejgli mizérián, a szilveszteri…..
A Hunvald-per 117. Mexikói üzenet 2011.12.13 21:59:00
Addig is, amíg elkészül a mai napról szóló részletes beszámolónk következzék egy írás a HVG-ből Újra üzent Mexikóból a fideszes gyanúsított címmel. - Nincs pénze hazajönni Mexikóból, és a hatósági eljárást sem tartja korrektnek Czibula Csaba egykori fideszes erzsébetvárosi képviselő, akit csalással…..
Hallgassuk együtt a Kleinzack legendát (előjáték) a Hoffmann meséiből (lsd.: Király u. 15. - újratöltve) - Ezzel a bejegyzéssel a ház-bemutató utolsó részéhez érkeztünk. Az előző két bejegyzésben a Király utcai, a Dob utcai, a Klauzál utcai házakkal, illetve a Rózsa utca 18/A szám alatti házzal…..
Mivel a tárgyalás ezen a héten szünetel - december 6-án, de legkésőbb 8-án azonban megszülethetnek az első ítéletek - folytatnám a két nappal ezelőtt elkezdett, a perben, értékbecslésekben szereplő házakról szóló bemutatómat. A keddi  bejegyzésben a Király utcai házakat vettük szépen sorra, most…..
Forgatva a per iratait, felmerült bennem, hogy az értékbecslésekkel kapcsolatban szóba került erzsébetvárosi házak, ingatlanok mennyire lehetnek ismerősek például a T. Olvasónak? Mikor, ki építette őket? Egyáltalán, mekkorák, vagy hogy néznek ki? Legtöbben szerintem – persze a környéken lakók, vagy…..
Az elmúlt napokban hivatalosan is a per tárgyává tették - többször szó volt róla - az elkészült igazságügyi értékbecslői szakvéleményt, amely a vád alá helyezett volt polgármester évek óta hangoztatott igazát bizonyítja. Vagyis azt, hogy a perben szereplő ingatlanokat nem…..
Ma már ugyan felkerült egy új írás az oldalra a november 17-i tárgyalási napról, de közben találtunk még egy érdekességet a Petrocelli blogon. A szakmai blog először 2011 áprilisában méltatta megtisztelő figyelemre oldalunkat és magát a Hunvald-pert - idéztük is őket Rólunk-mások No. 1. – Petrocelli…..
Blogunk elérkezett a 100. bejegyzéséhez, és úgy gondoltuk, hogy egy ilyen ünnepi alkalommal mégis csak illik meglepni a T. Olvasót egy húzósabb írással. Így most N. György bemutatása után (Egy kedves kullancs) következzék a feljelentő, Dr. H. rövid, ám annál érdekesebb bemutatása.  Dr. H. ügyvéd,…..
Megdőlhet a fő vád Hunvald ellen címmel jelent meg a nepszava.hu-n ma, azaz 2011. november 9-én Lengyel Tibor írása. Eredetileg nem terveztük, hogy túl gyakran átvegyünk egy az egyben máshol megjelent írásokat, de most megint kivételt teszünk. A Tisztelt Olvasó meg döntse el, hogy ismét helyesen…..
Jogerősen is szabadlábon Hunvald György! A mai napon helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla azt a határozatot, amely még október negyedikén szabadlábra helyezte, csupán lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Vagyis az ingatlanügyekben folytatódó perben továbbra is szabadlábon védekezhet, mindössze…..
Rég nem frissítettük a Dokumentumtár részt, de most jön néhány érdekesség… Tehát: amikor a nyár folyamán a bíróság kirendelt egy igazságügyi ingatlanforgalmi szakértőt a vádban szereplő ingatlanok kontroll értékbecsléseinek elkészítésére, felkérte az ügyészséget, illetve a védőket, hogy a…..
Kedden, azaz holnap többek között Hunvald György egykori sofőrje is a tanúk padjára ül majd. A Mellékszereplők c. rovatban ugyan már kétszer megemlékeztünk a volt sofőr személyéről, aki eredetileg az ügy egyik mellékszereplője – de valamiért főszereplővé akart válni. Úgy érezzük aktualitása miatt…..
2009 januárjában az erzsébetvárosi képviselőtestület döntése értelmében Hunvald György és a jegyző megbízásából P. Ferenc igazságügyi ingatlanforgalmi szakértő ellenőrző értékbecslést végzett a vád tárgyát képező ingatlanokon. Tanúkénti meg- hallgatása azért…..