Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezegylehetetlenember

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Hol a szarban volt eddig? 2011.09.18 06:00:00
Az év, amit írunk 2003.Akkor voltam 17 éves és hát a történteket sosem fogom elfelejteni. Bizonyos jelek miatt úgy éreztem, hogy szükség lenne elmenni életemben először nőgyógyászhoz. El is mentek a nagyon aranyos doktor nénihez, akit a barátnőim ajánlottak. Nagyon aranyos volt,…..
Kedves szerkesztők, itt közlök most még egy történetet, ami viszont a sajátom, olyan értelemben, hogy ezt a saját bőrömön éltem meg.1998-ban 10 éves koromban részese voltam egy autóbalesetnek. Ennek a történetéről röviden annyit, hogy zebrán keltem volna át, egy zsiguli…..
ezegylehetetlenember 2011.09.07 22:08:55
@DreamerX: a srác írta, hogy milyen törése volt??? Vagy lehet már nem emléxik rá.
Tudja valaki mi az az ultrahang egyáltalán? elektromágneses, vagy röntgensugárzás, vagy mi a szösz?
ezegylehetetlenember 2011.09.07 22:19:46
@Dr.laikus PhD: na akkor a dreamer X ne vigye a gyerköcöt se az állatkertbe denevérek közé, meg a kutyariasztók és a nyestriasztók közelébe mert becsontosodik a gyerek kezelába
Praxis A nem létező végbélrák 2011.09.06 06:00:00
Tisztelt mindenki! Egy több éves de mégis fájó esetet szeretnék elmesélni, ugyanis a napokban olvastam itt egy részben hasonló esetről "Eltették láb alól az anyámat" címmel. Szeretném együttérzésemet kifejezni a beküldőnek, és elmesélni a saját történetemet.…..
ezegylehetetlenember 2011.09.06 19:24:20
Nos, én úgy olvastam, hogy a tuberkulózist nem lehet kigyógyítani, a fertőzés elszigetelődik, de nem szünik meg. Sohasem. Lappangva ott marad a szervezetben,ha az immunrendszer legyengül, újra aktiválódhat. Olyan, mint a bárányhimlő meg a herpes zoster-övsömör. nyugodtan okozhat pleurális folyadék felgyülelmlést. Vagy hallott valaki olyanról, hogy mezothelioma?
a folyadék nem mindegy, hogy a pleurális üregben van, vagy a tüdöszövetben. Egyiket vízhajtókkal kezelik, másikat lecsapolással.
A mellhártya is két részből áll. Nem válik le, maximum összenőlhet. Régen kezelték is így a tuberát. Talcitot szórtak bele, nem volt a víznek helye. A gyulladás csökentő pedig kortikoid volt vagy antibiotikum?
Tudatosíttani kellene, hogy a kórházben team munka folyik, végső szava a fődokinak van.
Gyakran elöfordul, hogy az origot nem találják meg, van olyan daganat, hogy carcinoid daganatok vagy MALT daganatok, linitis plastika, stb nagyon nehezen, talán laparoszkopia folytán diagnosztikálható. A vastagbél daganatra talán azért gondoltak, mert az az egyik legyakoribb tumor.
Nem olyan egyszerű dolok ez.
Talán a jogászember is tudja ezt, akik a várótermekben várják a kijövő beteget, és lecsapnak rá, mint keselyű a prédára. Csak nem szabad elfelejteni, ha esetleg elveszítti a hozzátatozó a pert. a jogász akkor is igényt tart a tiszteletdíjra. Ja a korház meg visszaperel becsületsértésért.
Ja a végbélprobléma- ha a detralex nem segítt, nyomás a sebészet, gasztroenterológus. lehet nagyobb baj is, kár kisérletezni kúpokkal, fürdőkkel. Proktoszkopia, rektoszkopia kötelező. nem mondom hogy rák, de lehet fissura, fisztula, polyp,condyloma. UFF
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
Rendszeres olvasója vagyok a blognak és sokszor elképedek, felháborodok azon ami nálunk az egészségügynek nevezett intézményekben zajlik.Ami velünk történik az ennél is felháborítóbb. Ha úgy érzed hogy az alábbi írás méltó arra hogy bekerüljön a blogodba az több ezer beteg…..
ezegylehetetlenember 2011.08.27 09:48:22
@Blue23: az egészségügyben semmi sem biztos, ezt tudom, nagyon kevesen tudatosítják. Nem keverendő a véna az ateriéval, azaz az viszér az ütőérrel. Nem kellene az SM hez a stroke.t keverni.
valószinűleg létezik azonban a betegséggel kapcsolatos genetikus HAJLAM az ikervizsgálatok, familiáris esetek,valamint egy specifikus HLA-antigének-HLA-DR2, IL-2 receptor alfa gén,IL-7 receptor alfa gén társulása alapján.
Az, hogy nem jelentkezett nálad a SM, az nem jelenti, hogy a gyerekeidnél nem fog.
Mindenki örököl valamit. Van aki villát medencével a tengerparton, van aki betegséget.
ezegylehetetlenember 2011.08.27 22:12:20
Jó dolog ennyire bízni valamiben...
jó dolog, ha az ember leköti magát.
Az inetrneten én speciel tudományt még nem találtam. Előfizetés és jelszavak nélkül.
Valószinűleg nem csak 2, de 22 év múlva sem lesz Mo.-n előrelépés ez ügyben. A betegségeknél a kutatások általában nem a tüneti kezelések felé irányulnak. Mo kisállam, hogy ebben fel tudja vállalni a szerepét. Az új gyógymódok, kezelések nyugatról érnek ide.Ott van rá pénz, agykapacitás, az egyetemeken külön részleg csak ezekkel foglalkozik.
Van két lehetőség, amivel talán el tudtok indulni. Első-vagy bejelentkezni a kereskedelmi tévék -magellán, napló, akármilyen közügyekkel foglalkozó műsoraiba-hisz biztos látott mindenki apalikus sy-ból csodamódra meggyógyult embereket, őssejt kezelésekröl híradást.
A második lehetőség, hogy az alkotmánybíróságra adni az ügyet, hogy az állam nem tesz meg mindent a betegekért. Ez szerintem veszett fejsze nyele, de Strassburg lehet kisegítt.
Az állam általában úgy működik, ha otthon nem tud kezelni valami megbetegedést, ami a világon elismert gyógymód, akkor tb térítve kiutaztaja abba a szerencsásebb országba, és meggyógyítatja ott a beteget, majd átfizeti a kezelés költségeit.
A világ ellen nem lehet harcolni, hamis reményben nem szép dolog mást ringatni.
de időt el lehet vele ütni.
Annak idején olvastam hasonló reményt keltő cikkeket HIV betegekről,Freddie Mercury-híres volt, pénze is volt...hol van már?
De ne legyen igazam
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Kedves PraxisBlog! Egy rövid…..
ezegylehetetlenember 2011.08.14 09:11:48
@macska69: ez a legygakoribb vérszegénység, főleg nőknél. Okai:
gastrointestinális vérzés-nyalőcsősérv, fekély, béldaganat, colitis ulcerosa, Crohn, nyelőcső varix, parazita-ancylostoma duodenalis, angoidysplazia
Urogenitális-hematúria, hólyagrák, gyulladás,menstruációs vérzés,
operáció utánni vérszegénység
terhesség
szoptatás
vegetarián étrend
gyomorreszekció
C vitamin-, gyomorsavhiány,
élsportolók vérszegénysége
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Április 19-én nem sokkal…..
ezegylehetetlenember 2011.07.30 19:56:57
@Ugyanazanő: Azt írtam, hogy az acut stádiumban, tehát a friss stroke diagnosztizálásában a lumbalpunctio nem javasolt. Ugyanis a puncto előtt illő lenne CT kivizsgálást csinálni, ami kimutatja, hogy ischemias vagy vérzéses stroke a baj okozója. Lumbalpunctio leginkább a neuroinfectio vagy a sclerosis multiplex diagnosztikai csodafegyvere. Stroke-t meg a punctio nem okoz, hisz hasonló alapokon nyugyzik az anasztezis is operacio végzésekor. Már ha sikerül.
Az internetes öndiagnosztika már csak azért is kétséges, mert az embernél semmi sem biztos. Ha a TV elromlik, annak ki ugrik neki csavarhúzóval? na de ha valaki beteg, utólag már nagyon okos mindnenki. Ha a netről akarjátok diagnosztikálni dolgokat, itt van egy nem is olyan bonyolult betegség, helicobacter pylori gastritis. Tessék, hogy diagnosztikálnátok?
Praxis Amputálták a lábamat 2011.07.24 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxisblog! Az…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
ezegylehetetlenember 2011.07.23 07:02:46
Sajnos az Alzheimer betegség az ilyen.A várható élettartam általában 3-15 év. Mivel tüdőgyulladásra volt kezelve, nem feltételezem, hogy a tüdőosztályon, vagy a gerontopszichiátrián, ahol zárt osztályról lévén szó, megggátolható, hogy a beteg kimenjen csak úgy az osztályról. Kora délután, meg már nincs vizit, azt reggel, kora délelőt tartják. Ha meg látogató idő van, akkor tárva, nyitva van az osztály,bárki ki és bemehet. Olyankor szoknak eltünni a leggyakrabban a laptopok, mobilok, pénz, meg az emberek is sajnos. Nagyon sokat jelent az emberek közömbössége is, elképzelhető, hogy a néni pizsiben megy az utcán, valszinűleg nem kérdezte meg őt senki, semilyen járókelő nem akadályozta meg, ha kérdezték, ki fia, lánya, nem tudhatott válaszolni a demenció végett. Elbolyongott, legyengült. Látom a dokik viszont jó munkát végeztek, ha így kikúrálták a tüdőgyulladást, hisz 3 nap a téli idöben a szabad ég alatt nem semmi teljesítmény.
Az ,hogy ilyen idős elbolyong, az otthon is megtörténhet, elég egyszer nem kulcsra zárni az ajtót, és a néni még a villamosra, vonatra is felül ismeretlen uticéllal.
Ami a korházban történt maximum a portás, biztonsági őr hibája, ha van olyan a korházban. Nem az eü-s dolgozóké. Kórházban nincs létszámolvasás, a kompenzált betegeket pedig látogatási idő alatt nem ellenőrzik, olyankor a hozzátartozók sóhaját-bánatát orvosolják a nővérek, vagy a hatalmas adminisztrációval hadakoznak.
ezegylehetetlenember 2011.07.23 08:33:01
@Dr.laikus PhD: Ha jól értettem a néni kora délután tünt el, tehát akkor már nincs ebédosztás, nagy nyüzsi volt az osztályon, tehát látogatási idő volt, amikor a hozzátartozó kiviheti a beteg hozzátartozoját sétálni például, tehát nem törvényszerű az osztályon tartózkodni. Valóban be lehetet volna nézni a nővérnek kora délutántól délutánig a nénire.Csak kábé 15 betegre volt egy nővér. A vizitet este pedig a szolgálatos orvos szokja tartani, tehát a látogatási idő után, mikor már nincs nyüzsi.
A korház nem ovoda, iskola, cserkésztábor. nincs kapacitás mindent ellenőrizni. Hiszen a szobatársakat sem nagyon izgatta a dolog, miközben ők ott voltak a szobában majdnem mindig
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Blog!…..
ezegylehetetlenember 2011.07.13 20:59:27
@minervajamie: valóban, ezzel bajnav vagyok. Sohasem tudom, hogy motort vagy motrot, cukort, vagy cukrot. Egyedül a léc megy. Lecet
ezegylehetetlenember 2011.07.13 21:33:36
@tódór piroska: a láz tünet. Betegség max a FUO. lázat a fokozott hőtermelés okozza-pölö hidegrázás-izomösszehúzódás sorozata. A IL-1, TNF, INF gamma, IL-6-azaz a citokineket az alapbetegség hatására termeli a monocyta-macrophag rendszer. A citokinek ölnek, meg a SIRS, meg a neurolepticus malignus syndomát.
Természetesen a lázat illik csökkenteni
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis blog…..
ezegylehetetlenember 2011.07.09 08:14:33
Meglátásom szerint nagy jelentősége ennek a kártyának sincs. Vegyünk egy embert, aki rosszul lesz az utcán és eszméletlen, nem tud beszélni. Na mi is fog történni? Ha az emberek közömbösen nem fogják kikerülni nagy ívben, akkor is a rohamkocsit fogják hívni, maximum megprobálják megbökdösni, a legjobb esetben újraéleszteni, és NEM a zsebeiben, okmányai iránt kutatni. Hacsak nem zsebes az illető, de őt ez a kártya fogja a legkevésbé izgatni. Ha meg az elsösegélyt nyújtó kezd el keresgélni, akkor a helyszinen összecsődülő tömeg, akik mindenhez fognak érteni, eszet osztanak, csak pont nem fognak hozzáálni ujraéleszteni, azt fogja egypár közülük gondolni, hogy ki akarja rabolna a tehtetlent, és mindjárt a zsaru is megjelenik,és meg van a kellemetlenség a segitségnyujtó nyakában. Na megjön a rohamkocsi, jobb esetben dokival együtt, a céljuk az egészségügyi állapot stabilizálása. Bent a korházban valoszinűleg az intenziv osztályon vérkivizsgálás, RTG,USG, CT, MRI,tehát megkeresik a rosszullét okát, a dokik a laboreredményeket fogják kezelni, a szív, légzés funkcióját probálják rendbe rakni. Tehát nem a krónikus betegségekkel fognak bíbelődni, ha sokkos állapotban van a beteg infuzió, esetleg vérpótlás a kezelés.A vércsoport megállapitása max 2 perc, és sohasem egy kártyán található adat alapján fognak transzfúziót adni, a legrosszabb esetben pedig az univerzális donort alkalmazzák-O Rh negatív vércsoportot. Nos, valahogy így működik ez. A kártya beszerése, ám legyen, ha ingyenes, jót tesz a biztonságérzetnek, gyakorlati haszna az akut ellátásban nincs. A vércsoport feltüntetésének meg aztán duplán.
Praxis Nem látszik betegnek 2011.07.02 06:01:00
Kedves Praxis blog! Azért írok mert olvastam pár levelet és egyszerűen felháborító, ami sok helyen folyik. Nekem is pont ma volt szerencsém tapasztalni, hogy mennyire "kedvesek" errefelé az orvosok. Tegnap este megcsúsztam a lépcsőn, elestem és elég csúnyán bevertem a…..
ezegylehetetlenember 2011.07.01 16:04:34
Nem tanitó a poszt szerzője? Vagy legalábbis hasonlóo beütés bimbózik benne. A legnagyobb probléma itt a nekem minden jár azonnal éjjel-nappal. A betegbiztosítást nem a doki kapja, nem az aszisztens, legjobb esetben a korház, ami nagy valószinűség szerint egész más dologra lesz felhasználva. Tehát nem úgy kell a dokira nézni mint egy kutyára, szolgára, aki azonnal ugrik, akire a 8 orás munkaidő nem vonatkozik. És tessék elhinni a doki is fizet betegbiztosítást. Ezt biztos nem gondolta senki sem.Mégsem biztosít a korház neki optimális munkakörnyezetet. Az ügyelet arra van, hogy az akut betegségeket orvosolja. Nem, nem a tegnapit, tegnapelőttit, egyhetit. Ha fejzúzódás van, irány a korház, nappal a háziorvos. Nem okoskodok, nem internetezek,nem munkába megyek. Merthát a főnökom nagyobb ember, onnan nem lehet hiányozni, doki meg kéznél van mindig. Az nem dolgozik, nem ember, nincs joga pihenni.Mert fizetem a biztosítást. Ha nem értek valamihez akkor inkább megkérdezen pölö telefonon az ügyeletet. És kész. Ennyi. Tudom mit várhatok, nem fogok e subduralis hematom végett meghalni, fogom tudni, hova kell mennem, nem kell műtösgyerekkel beszélgetnem. Ugye ez nehéz dolog? De hát a tv-ben mást láttam, ott e derrick is kinyomozott mindent meg a doktor Ross is az emergencyben a folyosón műtött. Gondolkodjunk egy kicsit. Nem felháborodni, ha olyan információt hallok, amit nem tudok hova tenni. Ja, a subdurális hematóm 2 hét múlva is halált okozhat akár.
Praxis Újraélesztés 5000 forint 2011.06.26 06:00:00
Tisztelt Praxis blog! Pár évvel ezelőtt, ha jól emlékszem 2007-ben felkerestem egy sebész orvost a magánrendelésén aranyérproblémával. Korábban is jártam már nála, de az évek alatt teljesen megváltozott, szinte rá sem lehetett ismerni. Csakúgy, mint korábban megvizsgált és…..
Sziasztok!   Mindig szörnyülködve olvasom a blogot és rengeteg olyan poszt volt már, ahol teljesen padlóra kerültem mások tragédiája miatt. Nekik sok erőt kívánok, hogy sikerüljön csak a szépre emlékezniük. Az én sztorim nem tragikus, viszont annál kellemetlenebb volt…..
ezegylehetetlenember 2011.06.23 23:25:46
Nem akarok védeni senkit sem. De. a kioktató stílus a tanárokra nagyom jellemzo. Nem csak a dokikra. Meghát a legérdekesebb dolog, hogy a dokisághoz mindenki ért. Nekem speciel, ha elromlik a televizióm, nem ugrok neki csavarhúzóval.Azonban sok ember úgy van, hogy ha bármilyen egészségugyi problémája van, mindjárt megtudja mondani, hogy ultrahang, MRI CT Echo, bypass, legalább negyven fajta vérkivizsgálás. Ja, és azonnal, éjjel nappal, nonstop. Erre egy gyonyoru idoszeru példa a kullancs eltávolitása. A betegnek van gyakorlata benne? nincs, Nekiugrik? naná. beleszakad a feje? hát bele. A feneegye meg.Na irány a doki. Doki vagy 5 percet vacakol vele, mire kiveszi. Ha elment volna kullancsal egyutt, kábé 15 másodpercig tartott volna. Másik példa. bármilyen problémám van, az orvosnak kell tudni mitol van, hogyan kell gyógyítani. Azonban az ember elmegy egy jogászhoz, kérdez valami jogi ugyet. Válasz? Meg kell néznem a torvényeket,ki kell keresnem a jogi hivatkozásokat. A dokik nem azért használnak milió idegen kifejezést, mert ezzel játszák az eszuket. Hanem mert azalatt a minimum 6 év alatt ezeket a szavakat tanulták, haználták. Még egy titok, az ember, ha elkuldik szakorvosi kivizsgálásra legtobbszor nem azért megy, mert ott ki fogják gyógyítani. hanem azért, hogy kizárják a komoly, esetleges életveszélyes kodokat. Minden ember más, minden emberben ugyanaz a betegség más lefolyású, nincs egy univerzális 100% os hatékonyságú gyógyszer. Ha sajnos bekovetkezik a legrosszabb, legtobbszor nem azért van, mert a doki, egészségugyi intézet trehány, hanem mert sajnos ez a sors. Ugye láttatok már fiatal, életeros sportolóknak hirtelen bekovetkezo halálát. Pedig ki volt vizsgálva. rendszeres orvosi felugyelet alatt állt. Az ember nem isten, mindenható. A doki sem. Ide természetesen nem vonatkozik a bunkodoki, bunkobeteg esete, akik sem beszélni, sem viselkedni nem tudnak.