Regisztráció Blogot indítok
Adatok
látjátok feleim szümtükkel

0 bejegyzést írt és 40268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Kínai jellegű oldalas 2022.12.03 07:00:00
Igencsak rövid poszt, de nagyon egyszerű volt az étel. Eredetileg csak egyszerű sült oldalast akartam készíteni, de felülbíráltam magam ... Miután összeszedtem a hozzávalókat, kezembe akadt egy kis üvegcse paradicsompüré, ami teljesen megváltoztatta a koncepciót...
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.12.03 10:15:58
telex.hu/kulfold/2022/12/03/nepszava-eu-jogallamisagi-mechanizmus-europai-unio-tanacsa

Úgy tűnik sem a télapó, sem a jézuska nem hoz pénzt az unióból az idén.:(
látjátok feleim szümtükkel 2022.12.03 15:17:52
www.napi.hu/magyar-gazdasag/orban-viktor-szijjaarto-peter-hadhazy-akos-repules.764166.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Orbán kormánya még nem ért el a falig, nekik fussa katonai repülővel röpködni? Másnak meg kenyérre sem fussa lassan. El kéne gondolkodni ott a fideszben, mint pártban, ha egyáltalán párt, és nem Orbán alárendeltje.
látjátok feleim szümtükkel 2022.12.04 15:55:37
index.hu/belfold/agitpop/2022/12/04/politikai-kommunikacio-retorika-metafora-meggyozes-gep/

Az viszont érdekes jelenség, hogy mióta az oroszok megtámadták Ukrajnát, azóta Orbán sem háborút, sem csatát nem vív sem Brüsszelbe, sem itthon. Győzni sem győzött, csak közölte, hogy elmentünk a falig. Vajon mi lehet az oka? Talán beverte a falba a fejét?;Đ
Szerintem: Szijjártó neje az állami tv-ben "koldul" mig párja a főnivel égeti a milliókat. Elképesztő ez a rongyrázó luxus pofátlanság iskolapélda ami minden tettükben tetten érhető! - még "vészhelyzetben" is... Szijjártó felesége az állami tévében gyűjt az autista lakóotthonok fűtésére Tizenegy…..
A csilipaprikakrémek sagája folytatódik. Idén rengeteg jalapeño paprika termett, ezért elég volt kiválogatni belőle az éretteket, hogy abból chipotle krémet készítsek. Az eredeti recept szerint forró füstön kell megszárítani a paprikát, majd rehidratálni és úgy feldolgozni krémnek. Nos ez nálam…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.30 20:59:38
@kocsmagomba:

Ez egy nagyon finom étel, úgy, mint ahogy a reggeli friss pecsenye is csak disznóvágáskor készíthető, kihült húsból soha nem lesz olyan az íz.

Mi raktunk bele a tüdőből mert én nagyon szerettem, fül, máj , köröm, csontos és csontnélküli hús, porcos részek, bőrős húsdarabok, minden, ami a kocsonyásodáshoz szükséges.
Máj és tüdő egyébként ment a tüdős,és májas hurkába, vese a disznósajtba.
A májas hurka rizs és vöröshagyma nélkül sok hússal készült, füstölve lett, így elég sokáig elállt a kamrában.
látjátok feleim szümtükkel 2022.12.01 13:39:56
@kocsmagomba:

Délelőtt készítettem két liter abált vérből hagymás vért, ami részben megy a fagyasztóba. Van egy ismerős, aki nem használja fel a vért, hagymásan sem készítik, így minden évben kapunk egy nagy adagot.
látjátok feleim szümtükkel 2022.12.02 18:59:05
index.hu/kulfold/2022/12/02/piranha-sebes-koros-nagyvarad-romania/

Vigyázni kell nyáron, hogy hová megy az ember fürödni.:D
                        „Szemét dolog lenne tőlem, ha mielőtt kilépnék ebből, már elkezdenék ismerkedni ez idő alatt?” - Egy három éves házasság került most válságba az asszony elhidegülése miatt, és Levélírónk azon gondolkodik, hogy a sok otthoni flegmázást egy másik nővel kötött ismeretséggel…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.12.02 07:35:35
@Lorrh:

Ez nem igaz. Volt egy rokonom, akit vert a felesége, és ha hiszed, ha nem , a rokon egy közel két méter magas, daliás férfi volt, aki soha nem vált el az őt bántalazó, alkoholizáló feleségétől. Nagyon erős tud lenni a kötődés két ember közt még akkor is, ha a kapcsolatban egyik fél csak elutasítást kap. Vannak emberek, akiket viszont az ilyen helyzet éltet. Ezt a házasságot azért célszerű lenne felbontni, mert az, hogy nincs hová cuccolni, nem megoldás a problémára, de nem is érzelmi kötődés.
Ja, és nem női specifikum az, ha valaki lelkileg érzékeny, ahogy nem kizárólag a férfiak specifikuma az érzéketlenség.
A Kortárs folyóirat novemberi száma közli N. Horváth Béla irodalomtörténész kutatásait arról, milyen vezeklést várt el Illyés Gyulától és a népi íróktól 1956 után az állampárt, és erre ők miként reagáltak. A dolgozatból, mely a szerző e témában írt nagyobb lélegzetű munkájának része, egy olyan…..
A leleplező anyagot Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra, aki feljelentést is tesz az ügyben...
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.30 16:41:13
telex.hu/belfold/2022/11/30/boldog-istvan-targyalas-fidesz-korrupcio-hivatali-vesztegetes-elfogadasa

""„Beleállhattam volna, hogy ez így nem jó, de annak csak az lett volna az eredménye, hogy kivet magából az egész rendszer”", mondta Fehér Petra vádlott.

Nagyban is úgy megy a rendszer, mint kicsiben?
Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke Fotó: Filep István/MTI/MTVA..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.28 17:14:28
@s:

No látom, megválaszoltad Guma kérdését. Egyet is értek veled. Bár te elég ritkán nyomkodod a büllentyűt.:D
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.30 09:27:08
@habakuk000:

Ráadásul tavaly kevesebb gyerek született és többen haltak meg, mint azt a kormányzati tervben előirányozták.
Csak azt nem értem, hogy a családügyi Katika miért nem teljesített jobban?
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.30 11:24:06
@habakuk000:

Akkor most a saját száján, vagy az Orbánén beszél?
Fenyegetnek a gazdák, hogy annyira drága az energia: nem tudnak télre bespájzolni, ehetjük az importot (az se lesz olcsóbb ...) Én meg megláttam a madarasban az óriási jégcsapretkeket (daicon a japánoknál), ami eszembe juttatta, hogy még nem savanyítottam idén, csak tavaly készítettem a tonhal…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.25 05:50:07
@Andrass9:

Az enyém a kacsák felé hajlik.:D
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.25 10:11:07
@Kumari aki Nilüfer:

Tekintettel arra, hogy baráttól kaptátok, gondolom ő szokta rántani, tehát nem okozhat bajt.
Szerintem a régi hagyományos módon biztosan nem lesz belőle gond. A sütőeténybe tett húst előbb fedő alatt kell sütni, majd a végén "szárítani". Így biztosan jól átsül. Hűtőgépek előtti világban anyám mindig így sütötte a rántott húst.
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.25 15:56:59
@Kumari aki Nilüfer:

Helyes, székely ember is azt mondta úgy tanul a gyerek, ha kérdez.:D
                        „Rájöttem, hogy gold diggerré váltam mellette, még úgy is, hogy soha nem kértem tőle semmit, mindig csak magától, kérés nélkül adta” – Posztolónk egyelőre nem köteleződött még el egyik jelölt mellett sem hivatalosan, és semmilyen barátnős feelinget sem nyújt nekik, de lassan…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.24 16:38:00
@God Harald:

Eccerű. a posztoló szereti a szexet, csak nem tud választani.
Pedig ez is eccerű, össze kell költözni hármasban. Úgy mindenkinek jut valami.
Szocsi, Atomexpó… Vasárnap este még Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén vett részt, hajnalban viszont már repülőn ült. Ma Alekszej Lihacsovval és a Roszatom vezetőségével tárgyal. Fotó: Szijjártó Péter/FB..
Sok fűszernövény van még a veteményesben és a csodahüttőben is van bőven csirkehús. Hovatovább, jön a nagylyány - kell neki valami ebéd a hosszú repülőút után. Az anyjával együtt ők csirkemellre szavaznak, de azért magamnak elővettem egy kis adag csirkecombfilét is...
Marjai János / 24.hu Nemrég debütált Majka és Molnár Tamás új száma, az Azt beszélik a városban. A kritikus hangvételű dalban szó esik balkáni romantikáról, Oroszországról, vihar előtti csendről és meghamisított tényekről is...
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.20 20:26:39
@habakuk000:

Nem az a baj, hogy nem tudja mi az a geometria, hanem az, hogy nem tudja mi a saját érdeke.
                       „Nem rázná meg egy szakítás, a tetteit nézve szerintem várja is, de az milyen, ha a haverjával járnék nem sokkal utána?” - Levélírónk még nem vetemedett ilyen manőverre, viszont a jelenlegi kapcsolata már alkonyulóban, így vetődött fel benne a kérdés, hogy maradni a…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.17 21:09:58
@Almandin:

A fenéket eltávolodni, gruppenszexet kell szervezi a két fickóval, oszt győzzön a jobbik.
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.18 09:11:33
@Real_Time:

Pont annyi. A regények alapötletét is a valóságból merítik az írók. Persze van akinek a valóságból merített ötletét -fantáziáját csak utólag igazolják valóságként, mint pl.Verne esetében. Van akit még arra sem méltatnak, hogy elemezzék az alapötelte valóságalapját. No ez is valóságalapú téma.
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.18 09:12:10
@God Harald:

Nagyon bántott egy nő?;Đ
Fotó: Független Hírügynökség A 2006-os eseményekről egy szemtanú szemszögéből, aki, állítása szerint az akkori ellenzék finanszírozásában is részt vállalt. A kábítószer-kereskedelemből származó profitjukkal pénzelték az akkori Fidesz kormányellenes szervezkedését. Interjú Yugovich…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.18 08:52:56
Blogkocsma Karalábés kel 2022.11.15 07:00:00
Vagy ahogy mostanában trendi mondani, kimaxoltam a pukiságot. Idén is ültettem pár tő leveles kelt és karalábét. A palántákat is magam neveltem az ablakban. Elég nyeszlettek voltak, de nagyon szépen megeredtek. Aztán eljött a nyár, júliusra kiszáradt a kút, a kevés vizet, amit tudtam szerezni inkább…..
                       „Ő a kikötözéses, fenékpaskolós dolgokra gerjedt. Engem ez nem hoz lázba, nem is taszít annyira, csak nálam a kinky mindig is kimaradt” - Posztolónk 31 évesen átélt már néhány dolgot, és találkozott pár fura emberrel, de még mindig helyes és normális férfiakban gondolkozik,…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.14 16:53:20
@Andy73:

Egyet értek veled, de a lehetőségek beszűkülése nem teljesen helytálló. Mert mindenki olyan, amilyennek született, mármint a lehetőségek elszalajtásában, vagy pontosabban meg nem látásában. Aki fiatalon sem látta a jövőbeli lehetőségeket, az nem beszűkül, hanem vak maradt. Idős korban is vannak lehetőségek, nem is kevés, csak az már másról szól, mint 20 évesen, és a látók meg is találják. De ez minden ember egyéni világszemléletének a része-következménye.
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.14 16:55:05
@Sadist:

;D
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.14 17:24:41
@Real_Time:

Régen azt mondták, hogy mindennek meg van az ideje, mint tavasszal a pitének. Akkortájt a nőnek 30 éves korában már volt 3-4 gyereke, és közel a negyvenhez nem férjet akart fogni magának, hanem szült még négy-öt gyereket. A fene enné meg ezt a buta biológiát, valamiért a nőknek adta a szülés nehéz feladatát, a férfiaknak meg a kenyér és a kenyérre való megkeresését.
Akinek ez a természeti rend nem tetszik, az úgy jár, mint a posztoló.
81 járásnak lenne 102 ügyeleti központja a mostani csaknem 300 helyett. A koncepció bírálói szerint ez komoly betegbiztonsági kockázatot is jelenthet több helyen. Kétséges, hogy lesz-e háziorvos, aki vállal ilyen feltételek mellett ügyeletet...
Mert az élet sava borsa, szerintem, ilyen köz(helyes)mondásokban van elrejtve pl: A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas. Az irónia nem más, mint a szellemes emberek gorombáskodása. A szálka a hal bosszúja. Az ámokfutás a jövő tömegsportja. A biztonság az a veszély, amit nem érzékelünk.…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.13 18:10:41
@habakuk000:

Az idei kukorica nem toxinos, mert nem is termett. Búza volt néhány éve, hogy nem akarták megenni a baromfiék. Amit nyárvégén vettünk, azt szívesen eszik. Kukoricával eddig nem volt gondunk. Persze ez csak egy kis háztáji állomány, de a környéken egyre kevesebb háznál látható már ilyen. Sertést csak az tart, akinek van tanyája és ahhoz elég földje, vagy sok földje és hizlaldája, mint pl. Lőrinc barátnak.
Jut eszembe a nyár elején beállítottunk egy törpetyúk állományt, 1 szakálas harci kakast és öt illetve négy tyúkot. Azért négy, mert ahogy hazavittük és raktuk ki, egy tyúk felszállt a kerítésre, onnak a kutyához, az meg levadászta. No de a maradék négyből kettő úgy gondolta, hogy teli kell szülni, akarom mondani tojni a tyúkudvart. Előbb kelt 3, később 4 csibe. Az első kelésből egy lett tyúk, és már 6 tojást tojt. Egyébként meglepő élményekkel jár a tartásuk, pedig nem vagyunk kezdők. Teljesen más a viselkedésük, mint a nagytestú tyúkoknak.
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.13 18:26:21
@habakuk000:

Ez lesz az üvegház alapja?

El is felejtettem, meg volt a szüret, 119 datolyaszilva lett. Egyik fán majdnem a duplája a másikon lévőnek, és annyival kisebbek is, de azon meg annyival nagyobbak. Boltba még nem láttam ilyen szépeket.
Ukrajna nyugati segítség nélkül nem tud ellenállni az orosz agressziónak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyan a szerdai kormányinfón azt mondta, szó sincs arról, hogy a magyar kormány zsarolná az EU-t, és az RRF pénz felszabadítását szabná az ukrán támogatás feltételéül, de a…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.13 17:53:10
telex.hu/belfold/2022/11/13/thibaud-gibelin-konyv-orban-viktor-gyotelemre-jatszik-kritika

Remélem nem egy eltévedt báránka ez a francia. Mert volt már aki hasonlóan imádta a Viktor, aztán megették. De előtte lábánál fogva kirázták a vagyonából.
Beköszöntött a hidegebb idő, amit néhány fűszerem nem tolerál, ezért megpróbálom télire legalább az illatát és ízének egy részét megmenteni. Elsősorban a Thai bazsalikomot féltettem, mert ez volt az első év, amikor sikerült felnevelnem sokat belőle (erősen ánizsos aromájú, így csak…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.09 18:43:07
@Andrass9:

Nem biztos, hogy laska nőne ki belőle. Mi jártunk úgy, hogy a beoltott törzsből más fajta nőtt. Viszotn lehet kapni laskás zsákot, azt te jól el tudnád helyezni a kertben, vagy a pincében.
Mi a kertben tároltunk oltott zsákot, és sok nőt rajta.
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.10 20:18:39
@szivar:

Szerencse, hogy az illető kezén volt kesztyű, mert könnyen körömgombát kaphatott volna.;Đ
Manapság gyakran hangoztatjuk, hogy a vörösbor egészséges, és ez az állítás különösen népszerű a borkedvelők körében. De vajon tényleg így van?..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.09 18:48:14
@guma70:

Szerény véleményem szerint önigazolást. Ki azt, hogy miért jó vösöbort inni, ki meg azt, hogy miért nem jó.
Én középutas vagyok. Jó mert finom, de nem jó, ha sokat iszunk.:D
Fideszes politikusok részben az évek során elmaradt befizetésekkel érveltek az adónem megszüntetésekor Bánki Erik, a Gazdasági Bizottság elnöke például azt mondta, a katás bújtatott foglalkoztatás éves szinten 250-300 milliárd forint kiesés okozott a költségvetésnek. Nem világos, mire alapozta…..
látjátok feleim szümtükkel 2022.11.05 09:52:00