Regisztráció Blogot indítok
Adatok
látjátok feleim szümtükkel

0 bejegyzést írt és 37556 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.07 17:40:24
444.hu/2021/12/07/varga-judit-posztolt?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=varga-judit-posztolt

Azzal mi lesz, amit a nertársak vettek el? Azt mikor építik vissza?
Fleck Zoltán jogszociológus „gyors, minimalista, sebészi pontosságú beavatkozással” vinné véghez a folyamatot...
Blogkocsma Libalé 2021.11.30 07:00:00
Valamikor januárban András posztolt egy kacsasült romjaiból készült alaplét. Már akkor elgondolkodtam, hogy egy kacsa farhátból célirányosan is el lehetne készíteni egy levest. Azóta hiába jártam a boltokat, a kacsa farhát valamiért hiánycikk lett. Azonban, hála Márton-napnak, a liba farhát…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.06 08:39:05
@szivar:

Na pont ezért lenne hasznos egy csúzli. Neked jó lenne, a kakasnak meg már mindegy lenne.
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.06 10:20:26
@szivar:

Én a kakasokról beszéltem, semmi közük a gyerekekhez. Te bajod, ha kakasnak nézted őket.
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.06 10:21:20
@Andrass9:

Fúzionáltál már?
Véleményem: A világ szégyene ahogy a hazai állampolgárokat kifosztják az alapvető szociális ellátástól és magukra hagynak gyereket, öreget. A tej és a kenyér is gondot okoz és akkor a kormány és udvara közpénzből dőzsől különböző cimszó alatt  rendez "bulit" akárhol ingyen piát, kaját…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.05 17:59:37
@jaegtoer:

Na végre! Egyszer a kormány feje is perelhető lesz az intézkedése miatt. Miután egyszemélyben, akarom modani három személyben ( atya-fiú-szentlélek ) maga dönt a vészhelyzet idején, amúgy rendeletileg.
Remélni se merem, mert ne adja isten, hogy ennek a rendeletnek a léte alatt pályán, edzésen haljon meg lejárt orvosival sportoló. De az is lehet hogy kialudja magát, utána rájön erre magától is, és időben visszavonja az idétlen és sportoló ellenes rendeletet.
Férfi: Mit szólnál egy gyors menethez? Nő: Miben különbözne a szokásostól? Férfi: Nem értem, miért hordasz melltartót. Nincs is mit beleraknod. Nő: Te meg alsónadrágot viselsz, nem? Férfi: Azért szeretsz, mert az apám egy vagyont hagyott rám? Nő: Semmi esetre sem, drágám... Akkor is szeretnélek,…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.01 08:33:42
@s:

:D
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.05 09:10:25
@s:

Frappáns válasz kéne arra, hogy akit most oltottak be előszö egyszer alkalmazandó Janssen vakcinával, annak miért küldenek emailt, hogy vegye fel a harmadik oltást? Különös tekintettel arra, hogy a nehezen haladó regisztráció miatt inkább az oltóhéten kérte, és kapta meg.

Egyáltalán mi is van a kormányzati hivatalok adatkezelésével, ha ezt sem tudják kezelni? Pedig innovációs miniszterünk is van, vagy az csak elnevezés, hogy a buta nép ne tudja mi is a dolga?
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.05 10:30:20
@jaegtoer:

Nincs.:D
Blogkocsma Fejes káposzta 2021.12.03 07:00:00
Hiába, itt a káposztaszezon, azt kell főzni. Volt már fejetlen, leveles kel, szárnyas, meg az ördög tudja még milyen. Szokás szerint nem bonyolítottam túl a dolgokat, ugyanúgy készült, ahogy szokott, legfeljebb az alapanyag volt más. Az biztos volt, hogy káposztát fogok hétvégére főzni, csak még azt…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.03 08:34:11
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.03 15:03:42
@Andrass9:

Nade, mi köze a borsónak a káposztához?:D
Több tízezer tonnányi ruhaszemét torlódott fel a chilei sivatagban..
látjátok feleim szümtükkel 2021.12.03 09:06:20
A textilnek nevezett szemét felhalmozódása nálunk is jelentős, csak még látnes. Gondoljatok csak bele, a műszálas ágyneműk, szőnyegek és egyéb textiliák egy idő után kopottá válnak, azokat ki kell dobni, mert nincs hol gyüjteni, ráadásul a háztartási szeméttgyüjtőbe nem rakható, az ilyen egyéb hulladék átvételéért pedig fizetni kell. Annak aki tudja a portáján gyüjtőgetni, elég időnként egy fuvarral kivinni a gyűjtőtelepre, de akinek évente egy-két darab ilyen hulladéka van, és kis lakásban lakik, bizony nincs hová tenni, ezért belopja a háztartási hulladékok közé.
Igaz, a hulladékkezelésen nem lehet nagyot szakítani, ezért az államot irányító kormányzatnak sem érdeke a helyzet mielőbbi ésszerű rendezése. Mint ahogy az sem, hogy a műszálak gyártása helyett a természetes anyagok használatát támogatná az adóforintokból.
Néhány éve a megyénkben egy-két településen lehetett látni kender ültetvényt, de azóta sehol. Állítólag nem tudtak vele mit kezdeni, pedig még tűzelőnek is nagyon jó. A kender rostból készült ruha is sokkal jobb a bőrnek, mint a műszál.

Mi lesz pl. a sok napkollektorral tíz évek múlva? Az is elavul idővel.

Az egyetetlen farmer legyártáshoz szükséges 7500 liter vizet pedig erős túlzásnak tartom, mert ha megszámoljuk, az 7 és fél köbméter. Ennyi víz egy nadrágban lévő anyag előállításához nem lehet szükséges.
Ausztráliában már tíz évekkel ezelőtt a mosógépek vizét házilag tisztították és öntözésre használták. Persze, ahol azt gondolják, hogy a Föld erőforrása örök, ott nem a takarékosságra törekszenek.
ras2 Egy szép vers 2021.11.15 10:11:08
Egy éve a Facebookon találtam, megosztottam, ma az FB egyéves emlékként dobta elém - most is szíven talált. Baka István: Vadszőlő Arszenyij Tarkovszkij emlékének Mint házfalat a vadszőlő, befut És összetart az emlékezetem; Vagyok, mert voltam, s ennyi épp elég – Akkor nyitom, ha…..
A születésnapi vacsora után ezt kapta a fiunk. Nagyon szereti (mi is), valamint a zsírt, amiben a máj sült előszeretettel használja főzésre. Még a rizs főzésénél is ilyen zsírban pirítja le a magot, amitől királyi íze lesz! Persze, ha ilyen vastag szeleteket tesz a pirítósra, akkor nem fog sokáig…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.27 11:35:46
@valkür:

Nem értem mi a fenén csudálkozol. A májak teli vannak erekkel, és az epét szállító vezetékkel, melyek nem főnk meg annyi idő alatt, míg a máj egyéb állománya. Ha azt is puhára akarjuk főzni, elfogy a máj, összemegy kicsire.
Tavasszal készítettem kacsamájat, de nem értem rá kizsigerelni, és bizony nem is lett jó, vizes maradt a zsír, és megromlott a hűtőben.
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.28 08:20:34
@valkür:

Májból sosem lesz zselé, mert a zselé kollagén, a májban meg zsír van. Valószínűleg alaplé, csontlé volt amit alá öntött.
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.30 08:28:58
@Andrass9:

Drukkolunk.
A neves és markáns szókimondásáról ismert író meghökkentő párhuzamot vont a hitleri idők kultúrpolitikája és az orbáni időszak friss kurzusfilmje között. Véleménye szerint a producer Kálomista Gábor által jegyzett Gyurcsány-film szándéka szerint nem különbözik a Goebbels megrendelésére készült…..
Szeretnék elétek tárni mozzanatokat zsenge gyermekkorom táplálkozási szokásaiból. Ehhez kis falumra, főként nagyszüleim életmódjára gondolok vissza, előhívva emlékeimet. Nagyszüleimet mindig népes család vette körül. Előbb a sok gyerek, majd az utánuk következő generáció, kik közé magam is…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.28 15:53:20
@mtg:

Igen. Nem adjuk rovább, hogy mindennek meg van a maga ideje, mint tavasszal a pitének.
Sok okosság, tudás vész így l. De majd 3 ezer év múva újra felfedezik, mint a mai népek az elődeik tudását.
A jó füstölt áruk szeretete évek óta piszkál, hogy kéne egy saját füstölõ. Kertes házban lakom, elférne. Ahogy múltak az évek egyre kevesebb füstöltet eszünk, az ötlet kezdett okafogyottá válni, mígnem belefogtam sok csilipaprika termesztésébe, valamint kaptam PO csodás…..
látjátok feleim szümtükkel 2015.04.29 21:27:54
@Andrass9:

Tán csak nem egy ablakon kellett kiugrani?;D
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.27 18:06:29
@Jozsef Péter:

Szerintem ha magadét akarod füsttel tartósítani, ahhoz nem kell engedély, mint a grillezéshez sem. De jó füstölő kell, amit úgy célszerű elhelyezni, hogy a légáramlat ne hordja a füstöt a szomszédba. Amennyiben csak egy évben akarsz ilyen húst készíteni, akkor célszerűbb elvinni füstöléssel foglalkozó emberhez.
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.27 20:54:46
@Andrass9:

Itt vannak megbízható füstölők. Na de ugyé ez kolbász gyártó vidék.:D
Kérdem az asszisztenst, hogy milyen volt a bukta, amit vittem. Asszisztens:-Nagyon finom volt!Doktornő:-Tényleg finom volt, maga akár elmehetne péknek is!Én: -Elmegy a picsába doktornő, a pékséggel együtt... Olyan jót nevettek a kijelentésemen, pedig hót komolyan gondoltam. Idén már voltam…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.21 12:49:38
@habakuk000:

Még vetheted azt a salátát. Valamikor felénk november elején ültették szét az addig megnőtt palántákat. Ilyen tájra ( 19., 25. ) jött rá a hó. De ez már nagyon régen volt.
Nálunk tegnap volt akácfa ültetés, meg átköltözött két tőke szőlő, és elbújt vagy 15 díszhagyma is a föld alá. Eddig falevél gyűjtéssel szórakoztunk. Sajnos a szomszéd hatalmas paltánján még nagyon sok levél van.

No még egy kis politika. Ma nem létezik más, csak a fidesz és az ellenzék. Majd ha ügyesen provokálod te is a környezeted, hogy az egybesült ellenzékre szavazzon, akkor lehet más a politika. Addig ez van. De idáig még ez sem volt, ezért ne elégedetlenkedj!
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.22 16:39:23
.@guma:

Nem tudom előcsalogatni.:(
 A csirkemell, kelbimbó és krumpli kombinációja nekem újdonság, de annyira finomra sikerült, hogy örömmel osztom meg a receptemet a kedves olvasóközönséggel. El is árulom azonnal a lényeget: az egészre a bacon tette fel a koronát.  A képen a hozzávalók látható: másfél csirkemell csíkokra vágva,…..
Csak úgy mindenről... Kovász 2021.11.14 00:01:43
Annak idején a wikin leírtam szinte mindent, amit a kovászról tudni lehet, pontosabban egy péknek tudni illik. Az ügyes beleszerkesztők véleménye szerint már élesztő sem kell a kovászba - de ez ismét változott... Tudni illik azt, hogy egy kelt tésztának az ismérve az, hogy van benne élesztő. Az…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.21 14:19:00
@szivar:

Pedig ez is a hatalom gyakorlati megtestesülése. Neki volt ehhez joga, neked meg csak ahhoz, hogy megcsináld a tésztát. Ha kihagytad az élesztőt, nem te voltál a hibás.
Napokban olvastam egy kardinális hibát a sportegyetem vagy alapítvány, vagy miafene eljárásáról. Olyan szakképzési diplomát adtak, amihez nem volt engedélyük, és nem is végeztek olyan oktatást. Most vissza kell vonni ezeket a diplomákat, és vissza kll fizetni a tandíjat annak, aki kéri. Ennyi. Bezzeg a CEU-t kiutálták.
Blogkocsma Birskörtesajt 2015.04.14 07:00:00
A szezon már elmúlt, meg úgy olvastam, hogy hiánycikk volt idén a birs a piacon, de azért csak megírom. Lehet birsalmasajt is, mert a recept ugyanaz, de nekünk csak birskörtefa van a kertben. Évek óta nem készítünk, mert feleségem megpróbálkozott többször is cukor nélkül…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.20 06:41:35
@valkür:

Ajánlom, hogy piacokon nézz szét, ott szokott lenni, de egyébként guglizni is lehet, hátha ad valami megoldát.:D
Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,Hogy melegednének az emberek. Ráhányni mindent, ami antik, ócska,Csorbát, töröttet s ami új, meg ép,Gyermekjátékot, - ó, boldog fogócska! -S rászórni szórva mindent, ami szép. Dalolna forró láng az égig rólaS kezén fogná mindenki földiét. Valami nagy-nagy tüzet…..
A fiam újabb évet öregedett, és szülinapjára szokás szerint húslevest és gesztenyetortát kért. Ezúttal kivételesen egy shrimp scampit is előjegyzett, mert azt ő is jót készít (de most nekem kell megfőzni) - majd egy másik posztban részletezem. A legegyszerűbb levesek közé tartozik! Csak a…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.19 14:37:07
@Andrass9:

Na, megyek és csinálok egy diós tésztát. Ha azt eszi, nyisd az ablakot.:D
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.19 17:13:33
@Andrass9:

Azért egy nagyon jól sikerült diétás zöldséges rizst ettem. Alapja fagyasztot párolt sárgarépa, karalábé, zeller és zöldborsó. Természetesen cukor nélkül, kevés vízzel pároltam. Közben feltettem egy gyosrizst, ami gyorsan meg is főtt. A zöldségre kevés vegetát és szintén nem sok garam masalát szórtam, majd az összekevertem a rizzsel. A tányéron jól megszórtam reszelt parmeglianoval. A garam maszalából nagyon finoman kiérzett a fahéj, és ettől csudás íze volt az egész ételnek. Egy adag után még éhes maradtam, csak sajnos többet egyszerre nem ehetek. No de majd később jöhet a maradék is.
A többi állami csúcsvezető is irigykedve nézheti, hogy Karas Monika mennyi pénzt vitt haza lemondásával Az állami szektorban is példátlan az, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének a lemondása után végkielégítés és kártalanítás jogcímen egy jelentősebb vagyont utaltak át. Pedig…..
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.19 13:12:10
Rég főztem, még régebben posztoltam. Egyszerű és gyors étel. Valamint finom annak aki szereti - merthogy igen megosztó egy fogás...
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.09 10:31:04
@valkür:

Anyósom meg nem is főzőtt főzelékeket. De volt tejbeleves, tejes zöldbableves és sárgarépaleves, és kész a választék. Ja meg toros és töltött káposzta.
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.10 07:30:48
@Andrass9:

A védettség nem a termesztést tilalmát jelenti, hanem a név használatának tilalmát. Tehát a nem Makó és környékén termett fokhagymáról tilos azt állítani, hogy makói.
látjátok feleim szümtükkel 2021.11.19 13:08:19
@valkür:

Nem értelek, hiszen nem vagy kezdő.:D

Felteszel bármilyen húst főni akár pörköltnek, akár paprika nélkül, köménymaggal, fokhagmával. Amikor már közel áll ahhoz, hogy a hús megfőtt, akkor bele teszel egy adag laskára vágott kelkáposztát ( de lehet rendes káposzta is, mert az sem rontja el ), meg apróra vágott krumplit, és puhára főzöd. Ha akarod besűríted rántással( én ezt preferálnám ), vagy összepaszírozott krumplival, de enélkül is finom. Csak nem szabad sok lével készíteni, mert nem leves akarna lenni.
A Fidesz ma "legalizálta" a választási csalást – zöld utat adtak a voksturizmusnak A kormány egy salátatörvénybe rejtve legalizálta a voksturizmust – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a TASZ kedden...