Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Onoff

1 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor 2006. december 14-én a Heti Válasznak adott interjújában arról beszélt, hogy ha sikeres lesz a Fidesz népszavazási kezdeményezése, akkor „a koalíciónak megoldást kell találnia a bizalmi válságra — szakértői kormány vagy előrehozott választás…..
Onoff 2011.12.29 18:09:23
@tucano: "a 10-20%-ot te írtad korábban és az óriási árengedmény, bármilyen biznicről van szó"

Óriási árengedmény, mondjuk ahhoz képest, hogy versenyelőnyt jelenthet a szomszédainkhoz képest. Semmiség ahhoz képest, hogy mi következik majd az árból a fogyasztásra nézve pár éven belül. A kormányoknak valóban van annyi mozgásterük, hogy kiharcoljanak 10%-nyi engedményeket -- más dolgokért cserébe. Az izgalmasabb kérdés mégis az, hogy el tudják-e érni, hogy biztonsággal hozzájussunk (mondjuk) a gázhoz. Amit pl. a németek az Északi Áramlattal nyilvánvalóan elértek az elmúlt években (lásd a mai hírt is a tervezett bővítésről).
Onoff 2011.12.29 18:26:27
@Légvárak: "A nép a hibás mert bízott és hitt?"

A 'hibás' az nem a legjobb szó rá. Viszont ettől függetlenül: sajnos igen. Az, ami az országunkban már évtizedek óta történik, a mi folyamatos asszisztálásunkkal történik. Ha van kollektív bűnösség (nyilván nincs), akkor ez a közös bűnünk, a közös hibánk, a közös... valami jobb szó kellene rá. Talán a felelősség lesz a legjobb szó. Közös felelősségünk, igen. Személyre lebontva ez sajnos nem értelmezhető. Nyilván senkire se haragudhatunk azért, mert elhitte azt, amit elhitt. Közösen viszont ennyit tudtunk. Nem kell ezt különösebben megmagyarázni és bebizonyítani: a jelenünk rá a legjobb bizonyíték.
Onoff 2011.12.29 20:13:48
@Légvárak: "Ebből szerinted mi a kollektív felelősség?"

Elég messziről ránézve: az egész, tokkal-vonóval. Nem fogjuk tudni a kudarcot néhány tucat emberre rátolni, ez a mi közös kudarcunk. Nem tetszettünk forradalmat csinálni, aztán pedig ezt az uralkodó osztályt termeltük ki, majd hagytuk garázdálkodni. Végső soron most is hagyjuk, nem? Máshogy mennének a dolgok (mondjuk) holnap, ha (mondjuk) ma este 1 millió ember lenne az utcán. De nincsen. A holnapután meg már a holnaptól is függ. "Máskor verd be jól a patkószeget!"

Hogy a változás megkezdésére mikor van a legjobb idő? Mindig azonnal. És hogy mi mikor szoktuk kezdeni? Mindig másnap.
x..
Onoff 2011.12.26 10:00:25
Proszektúra A magyar Tienanmen 2011.12.24 13:01:00
Sokan emlékszünk még a Tienanmen-téri esetre. Amikor egy egyetemista fiatalember fehér ingben a harckocsioszlop elé állt, kockáztatva minimum sok év börtönt, de akár azt is, hogy a tankok átgázolnak rajta. De  ami ott világraszóló hőstett volt, s a kép bejárta a…..
A miniszterelnök szerint Tarlós István újabb állatkertbeli akciójáról van szó, az országot nem érte semmilyen hátrányos gazdasági megítélés.Orbán Viktor elmondta, hogy a norvég hím és nőstény erdei lemming násza sikeresen megtörtént a Budapesti Állatkertben. A…..
Ami a magyar közmédiumokban megy, elfogadhatatlan. A legfelsőbb bíróság volt elnökének kitakarásának ügye csak a jéghegy csúcsa. A közmédiumok jelenleg az etikátlanság, a szakmaiatlanság, és a pártpolitikai nyomulás fellegvárai, és az elmúlt napokban kiszivárgott…..
Proszektúra Gyurcsány Fegyenc 2011.10.03 09:40:00
A nap híre, hogy ma hallgatja ki az ügyészség gyanúsítottként Gyurcsányt Ferencet, Magyarország volt miniszterelnökét. Kétségtelenül kevés olyan megosztó személyiség akad a hazai politikában, mint ő. Nem sokan büszkélkedhetnek annyi gúnynévvel, becenévvel sem: Fletótól,…..
Onoff 2011.10.03 22:39:27
Onoff 2011.10.03 22:57:05
@hegyilány: Módfelett.

Mondjuk lesz ez ennél még sokkal cifrább is, mondjuk 2013-ra. Akkor erőforrásválság közeleg, amiből 20 év alatt se jövünk ki, hacsak nem lesz pillanatokon belül hidegfúzió. Egy darab gazdasági fellendülés se nem lesz itten, teljesen függetlenül attól, hogy ki 'van hatalmon'. De azért jó játék, bár kissé olcsó, hülyegyerekeknek.

Ha azt hiszitek, hogy az indulatok már elszabadultak, hát meg lesztek lepve. Ez még semmi.

Tessenek az öveket becsatolni, jövő ilyenkor kezdődik a java.
Onoff 2011.10.03 23:15:59
@hegyilány: Nem mondhat az ember mindig újat. (Mondjuk már 2007-ben is ezt mondtam az energiaválságról, valamint 2003-ban írtam meg a cikket arról, hogy az összes rendszerváltó politikusnak nyugdíjba kellene mennie. 'Köszi, helló' címmel, akkori MH.)

Mindegy.

Csak gondoltam, leszögezem: az ilyen blogok semmi másra nem jók, csak esettanulmánynak. Aki írja őket és aki hozzászól: ostobaságot csinál. Mint én most.

'cakát.
  Csak megírom ezt a posztot....  Lánczi András írása az apropó (köszönet Ablonczy Balázsnak, a Kommentár főszerkesztőjének az utánközlés engedélyezéséért).   Felhívták a figyelmem arra, hogy Orbán Viktor kötcsei beszédében hangsúlyosan van jelen Bibó…..
Onoff 2011.10.01 12:28:02
Nem vagyok egy lángelme (v.ö.: lámlenge) ilyen kérdésekben, de azért bekiabálok a partvonalról.

Én, úgy is, mint egyszeri honpolgár, úgy képzelem ezt a dolgot, hogy valaki nekiül és gondolkodik (addig se kell dolgoznia legalább), és jut ilyen-olyan gondolatokra. Amennyiben ezt nem szamárvezetővel éri el, hanem saját kútfőből, akkor elvileg reménytelen előre megmondani, hogy az illető jobb- vagy baloldali-e, esetleg semmilyen oldali, mint Áttentő Redáz. Ennek az oldalazásnak maximum utólag van létjogosultsága, bár értelme szerintem akkor se sok.

Aki a gondolkodási/alkotási folyamat közepette képes megmondani, hogy ő akkor most egy jobboldali/baloldali gondolkodó... nos, az erősen megköti a kezét a nagy gondolkodásban, hogy egy kedves képzavarral éljek. Akire meg rá akarják erőltetni mások, hogy ő akkor most egy jobboldali/baloldali gondolkodó... no, az ilyen címke kb. annyira szokott igaznak bizonyulni, mint az a sommás megállapítás, hogy József Attila kommunista volt. Nem, József Attila nem volt kommunista -- ő egy gondolkodó ember volt, aki életének egy részében szimpatizált a kommunista párt eszméivel (is). De azt is ő írta ugye, hogy:

talán dünnyögj egy új mesét
fasiszta kommunizmusét
mivel rend kell a világba
a rend pedig arra való
hogy ne legyen a gyerek hiába
és ne legyen szabad, ami jó

(fejből idéztem, a tördelés biztos nem jó, de a lényeg talán így is átmegy)
Onoff 2011.10.01 13:04:09
@jotunder: Aha.

Akkor ez most, ha jól értem a megkérdőjelezhetetlenséget, hivatalos. Nem tudom, mire jók ezek az egyszerű kategorizálások. Amolyan szellemi maszturbálásnak tűnnek, szedjük ki a velejét egy adott nézetrendszernek, aztán húzzuk rá valakire, mint egy kotont.

Azt hiszem, ha azt mondod valakinek József Attiláról, hogy kommunista volt, nem fogod tudni átadni a lényeget. Ha annyit mondasz Cseh Tamásról, hogy jobboldali volt, aki nagyon szerette Orbán Viktort, és nagyon utálta a kommunistákat, nem fogod tudni átadni a lényeget.

És akkor itt van még ez is:

www.youtube.com/watch?v=2Zi1DRlhi4g

/Cseh-Bereményi: József Attila/

"És mindenhol tanítható már, óvodától egyetemig."

De azért az egészet hallgasd meg, szerintem érdemes és tanulságos.

"És nem tudja megkérdezni, hogy önnön maga lehet-e."
Onoff 2011.10.01 13:34:38
@Zabalint: Ez így van, de nagyjából semmi köze ahhoz, amit én mondtam.

Egy ember ritkán annyira egyszerű, hogy a gondolkodását egyetlen szóval lehetne vagy volna érdemes jellemezni. Az e helyütt is citált Petőfi pl. 1846-ban Szalkaszentmártonon tartózkodott, és megírta a Felhők-ciklust. Semennyire sem forradalmi, aki írta, az a legkevésbé sem forradalmár. Igen, volt az életében pár év, amikor valóban 'forradalmár' volt, és mivel ez egyben az élete végét is jelentette (Barguzin nem játszik), rajta ragadt, hogy forradalmár-költő. Mivel 26 éves volt, élek a gyanúval, hogy mondjuk 30 évvel később már nem lett volna forradalmár (v.ö.: Churchill).
1991. szeptember 24-én, ezen a napon jelent meg a Nirvana második, Nevermind című nagylemeze, amiről a korabeli sajtó először alig vett tudomást. Azóta viszont nem csak, hogy az akkori fiatal generáció meghatározó anyaga lett az album, hanem az igazi klasszikusok közé emelkedett a…..
Onoff 2011.09.24 23:45:47
@kéne 1 nick: Nem mondtam semmit, semmilyen véleményt. Annyit mondtam, hogy elég nevetséges aránytévesztésben vagy akkor, amikor úgy gondolod, hogy abban a helyzetben vagy, hogy ex katedra kinyilatkoztass holmi értékről és minőségről.

A vélemény oké volna, de nem azt csinálod. Megkérdőjelezhetetlen módon nyilatkoztatsz ki, olyanokról, akik eredményességben nem a te szinted.

Én pl. nagyon nem szeretem Madonnát, de azt kénytelen vagyok elismerni, hogy teljesen véletlenül nem lehet 25 évet a csúcson tölteni. Ahhoz valamit tudni kell, valami olyasmit, amire én történetesen nem vagyok fogékony.

Remélem, érthető. A dühödet meg kiélheted rajtam, ha éppen erre van vágyásod, de hidd el, ez is elég nevetséges. Mivel sokadfokúd van angolból: You're good for a laugh.
Onoff 2011.09.24 23:49:26
@shitgun: Le lehet szarozni akármit, persze. Nem tudhatom, hogy te mit hoztál valaha is létre, és azt milyen sikerrel tetted. Én azt tapasztaltam, hogy azok szeretnek kinyilatkoztatva leszarozni dolgokat, akik maguk nem bizonyultak túl tehetségesnek.

Mindegy, engem nem érint ez meg erősen érzelmileg. Szerintem a Nirvana zeneileg közepes, viszont a 90-es évek elejének életérzését kiválóan adta és adja át. Kb. olyan, mint a Doors.

Lehet nem szeretni. Nem vall túl sok érzékenységre jelentéktelennek gondolni.
Onoff 2011.09.25 00:06:57
@shitgun: Semmi gondom nincsen a véleményeddel, olyannyira nincs, hogy az eredeti felvetésemet nem is neked címeztem. Igazság szerint, mivel konkrétan senkinek sem címeztem, nem is értem ezt a nagy, löttyös indulatot, amivel nekem estek.

Nem mondtam olyat, hogy Cobain az Isten, olyat sem mondtam, hogy hülye ember, aki nem szereti.

Azt viszont tényleg gondolom, hogy kicsit korlátolt az, aki úgy érzi, hogy a minőségről való kinyilatkoztatása a témában releváns. Ettől még megteheti, tényleg ismerek olyan embereket, akik szerint Darwin elmélete egy lapát szar, Vavyan Fable meg értékesebb József Attilánál.

Az ilyesmi elég vicces, de természetesen nem tilos. Egyébként ezt sem konkrétan neked címzem, mielőtt nekilátnál bizonygatni, hogy ez miért nem igaz rád.

Engem nemigen érdekel, hogy ki szereti a Nirvanat. Én se jobban, se kevésbé nem fogom szeretni ettől. Azt hiszem, Cobain az az ember volt, akit annyian magyaráztak félre, hogy a követői között felülreprezentáltak a faszok. Ettől még nem feltétlenül a forrás a vacak, és erről a legkevesebbet maga az alkotó tehet.
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Képzelt Riposzt Kína szindróma 2011.06.26 23:42:00
- Orbán úr, készen állunk?- Igen, Ven-Csia Pao úr, vagy inkább elvtárs, ha szabadna így szólítanom, elvégre a 60 éves közös múlt...- Persze, csak egész nyugodtan. Mielőtt aláírnám ezt a szerződést az egy milliárd Euro-ról, azért szeretnék feltenni egy pár kérdést. Az…..
Onoff 2011.07.01 01:24:17
Kovácsné Koszorúslányok 2011.06.12 11:56:00
Készült a Filmmagazin számára 2011. június 7-én   Egy kínosan ostoba film kínosan ostoba emberek kínosan ostoba problémáiról. Tuti siker.   Én ezúton is szeretnék elnézést kérni. Először is a Koszorúslányok típusú filmek rajongóitól akiket az alábbiakban…..
„Nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen, csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim.” (Dzsudzsák 2010-ben, via Markoferko)   Nem is ment…..
Onoff 2011.06.09 01:28:30
@Viktus: "A nép azt várta, hogy feljebb kerül , és fejlődik így a válogatottat is tovább húzza. Így viszont pénzt keres inkább nem is keveset pár milliárdocska meglesz azzal eléldegél vidáman."

Hm. Gondolom, te is úgy alakítod a mindennapjaidat, ahogy azt 'a nép' szeretné, és még véletlenül sem tennél olyat, amivel keresnél 'pár milliárdocskát'.

A 'cikkhez': azt hiszem, ez kb. életem második blogja, amihez hozzászólok, de ezt is csak azért, hogy én is leírhassam: siralmas, ostoba, bunkó faszparasztok vagytok.
 Két régi háver is visszatér ma: Jancsi bácsi és Styxx. Utóbbinak köszönjük a mesét.   KI KIVEL KÚR? Erre a tetves-zajos-szemét Pestre egy napra se tudnék visszaköltözni. Inkább lőjenek főbe! De ebben a szájbatoszott országban 8 millió vidékinek 'Pestre kell mennie,…..
 J. Krisztus, ács foglalkozású, 33 éves názáreti lakos egy 12 tagú társasággal együtt a Jeruzsálem külterületén található ismert pihenő- és szórakozóhelyen, a Gecsemáné Kertben vacsorázott. A társaság tagjai a későbbi vádlott tanítványainak tartották magukat,…..
Egymilliós bírságot kaptak, amiért Vásárhelyi Mária előadását egy dominaként fellépő személy szexuális szolgáltatásához hasonlították. Van, akinek addig fontos csak a szólásszabadság, amíg nem róla szólnak szabadon. A Fővárosi Bíróság a minap Vásárhelyi…..
Charlie Sheen új rekordot állított be a Twitteren, amikor 1 nap alatt 1 millió követőt szerzett. A mi Deutsch Tamásunknak egyelőre még csak 25 követője van a Twitteren, de biztos vagyok benne, hogy nem sokáig lesz ez így ... ha annyi nőt nem is fektetett meg, mint Charlie Sheen…..
Onoff 2011.03.29 02:52:13
@Gálvölgyi János: Igen, igen.
www.youtube.com/watch?v=9wE8eH2Wv4M

habzó cseh sört iszunk
az étkezőkocsiban
nézz ki, a hajnali tájnak
hangulata van
Onoff 2011.03.29 03:03:54
@Panther_V: S én zongorázom.
Onoff 2011.03.29 04:02:05
@Gálvölgyi János: Megesik az, csak akarni kell. :-)

Szegény Tamás... nem, nem a Cseh, a Deutsch. Főszereplőből harmadik alabárdos lett itt ma éjjel.