Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aromaterapia

302 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Az egyszerűséget nemhogy ki kellene nőnünk; az egyszerűség kell, hogy életünk legbensőbb programja legyen.” (Pilinszky János)  Az egyszerűségben hatalmas erő rejlik és rengeteg ajándékot nyújt. Életem igazán nagy próbatételeikor, a megoldáshoz vezető út során minden alkalommal az egyszerűség…..
Az érintés ereje sosem volt olyan nyilvánvaló, mint mostanában, amikor egyre több Szülő és Szakember is rámutat a babamasszázs fontosságára. A babamasszázs nem csupán egy kellemes tevékenység a csecsemő és a Szülő között, hanem számos fizikai és érzelmi előnnyel jár. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a…..
Indul az új tanév. Mennyi más élethelyzet, más intézmények, más szokások, más családi háttér. Mennyit számít, hogy az első, vagy a harmadik gyermekünk kezdi meg az első tanévét valamilyen intézményben. Mennyire mások vagyunk mi, szülők ugyanazon intézmény, ugyanazon családjában az első és többedik…..
A családalapítás egy izgalmas és felelősségteljes időszak az életünkben. Amikor eljön a babavárás ideje, rengeteg kérdés és bizonytalanság merül fel. Hogyan készüljünk fel testileg és lelkileg a gyermek érkezésére? Milyen változások várhatók a testünkben és az életünkben? Milyen fontos új…..
A nyár a nyitott cipőké, a papucsoké, a színes lábkörmöké.A nyár a hosszú esti sétáké, a kirándulásoké, a városnézésé, a táncé. Nyáron a melegben jobban igénybe van véve a lábunk, könnyebben megdagad nap végére, jobban látszanak a visszerek, úgy tűnik, mintha gyorsabban újratermelődne a…..
Az otthon a biztonságról és a kiszámíthatóságról szól. A szülői ölelésről, a tudatosságról és a készségekről. Otthon tudjuk, hogy mi hol van és az tényleg ott is van. A gyermekkor a feltétlen bizalomról szól, hogy a szülők mindig mindent tudnak, különösen akkor amikor rosszul mennek a dolgok.…..
Az egészséges napozási szokások fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy megvédd gyermeked a nap káros UV-sugaraitól.  A következő tippek segítségével megteheted a megfelelő óvintézkedéseket, hogy a napozás biztonságos és élvezetes legyen az egész család számára. �️   Tartsd a…..
Úgy 15 éve voltam egy több alkalomból álló intim torna tanfolyamon, tudjukkinél, akinek a személyisége számomra akkor és azóta is elragadó. Imádom, ha valaki laza, szókimondó, de messze kerüli a vulgáris tartalmakat a női nemiség terén. Nagyon vékony a jég, de ez a nő jégtáncol rajta. Sok mondata…..
A várandósság időszaka nem csak az izgalom és a várakozás ideje a Szülők számára, hanem az új információk és készségek elsajátításának ideje is. Az edukáció kiemelkedő fontosságú a várandósság alatt, hiszen a Szülőknek fel kell készülniük arra, hogy megfelelő gondoskodást és biztonságot nyújtsanak a…..
Tavaly szeptemberben, amikor két képzést kezdtem el egyszerre, heti két nap online és offline oktatáson vettem részt, emellett éltük a családi életünket, iskola, furulya, különórák, dolgoztam, sportoltam, szükségszerűen adódott a kérdés, hogy mit és hol tudok egyszerűsíteni az életemen, hogy…..
A tavaszi félév végével nemcsak a nyaralás, a táborok, a fesztiválok, a láblógatás közeledik, hanem az év végi dolgozatok, a vizsgaidőszak, az érettségi ideje is. A megmérettetés, a számadás, a számonkérés az egész családot tükör elé állítja. A dolgozatoknál, vizsgáknál a gyermekek és a szülők…..
Március az endometriózis hónapja. Egy hónap, amikor sokan hívjuk fel a figyelmet egy olyan állapotra, ami Magyarországon a termékeny korú nők 10%-át érinti, a meddőségek 20-40%-ának ez áll a hátterében, és az életminőséget jelentősen rontó tünetekkel jár. Az endometriózis a méhnyálkahártya…..
Szombaton egy órát álltam a metsző északi szélben, a vidéki trágyaszagban, miközben a lányaim lovagoltak és a lovasoktató egy másik szülővel arról értekezett, hogy bezzeg régen minden jobb volt. Igyekeztem nem belefolyni a beszélgetésbe, mert az asszertivitás lécemet nem ütötte meg, és nem akartam…..
Hosszú ideig egy bizonyos intellektuális fanyalgással néztem a Valentin napra. Ebben persze benne volt az is, hogy nem egy nyereg alatt puhított hagyományról van szó, a Valentin napi szivecskés nyilakat sem hátrafele a lovon lőjük ki, de leginkább az ünnep szirupossága és fogyasztói társadalom…..
Aromareneszánsz Az élet fűszerei 2022.12.19 09:03:08
Advent táján sokan több időt töltünk a konyhában, a gasztroblogokat bújva, az üres falat nézve merengve, hogy mit főzzünk, süssünk, készítsünk a családnak, a barátoknak, kollégáknak. Bennem ilyenkor kettős vágy van. Kipróbálni valami újat, és nem evezni új vizekre, mert kiszámíthatóan finom menüt…..
Aromareneszánsz Zuhanás a semmibe 2022.12.19 09:03:05
Az alvás egy áldás. Milyen édes az ébredés egy átaludt éjszaka után! Kipihenten, tettrekészen, erővel telve kezdeni a napot már fél siker. Elaludni a zötyögő vonaton, és fél óra múlva kelni, álomtól mámoros fejjel. Délután aludni egy keveset és új erőre kapva folytatni a munkát. Egy hosszú nap után…..
Csodákra bukkanhatunk egyetemi tanulmányaink, szervezetfejlesztési ismereteink, multis világunk ismereteiben, ha új szemmel nézünk a száraz tartalomra és a saját életünkre alkalmazzuk azokat a modelleket, elméleteket, amiket egyébként a szervezetek optimális működésére fejlesztettek ki. Kevés…..
A tinédzser kor az az időszak, amikor már alig van ráhatásunk a gyermekünkre. Éppen mindent az ellentétes irányból akar megközelíteni, csinálni, gondolni, mint mi. A kötekedést, a hibakeresést művészetként gyakorolja egy valamit magára adó tini. Egy bemeneti forrásunk lehet még, a hiteles…..
  A Karácsonyról sok-sok gyerekkori és felnőttkori emlék jut eszembe. Örömteliek, szomorúak, vidámak, gyomorszorítóak. Szeretem a Karácsonyt, sok-sok saját hagyományt alapítottam a felnőtt életemben, az Adventi időszak az egyik kedvencem az évben és a nehéz emlékeket tudatosan nem dédelgetem és…..
A kérdésem az, hogy hogy alszol éjszakánként. Tudsz-e egyvégtében 7 órát aludni úgy, hogy pihentebben ébredsz, mint ahogy lefeküdtél? Az a meglátásom, hogy az emberek nem igen törődnek azzal, hogy hogy alszanak, ha mégis, akkor már jóideje alig alszanak és megszólal a vészcsengő, hogy valami baj…..
 Advent a várakozás ideje. Egyházi vonatkozásban az Úr eljövetelére várunk, világi megfogalmazásban a Karácsonyt várjuk. Várakozunk négy héten át. Ezt a várakozást a legtöbb esetben élvezzük is. Szépsége van, dinamikája van, íve van ennek az időszaknak. Várakozni nehéz, és mintha egyre nehezebben…..
A szauna egy áldás fizikai és mentális síkon is. A szaunában prés alá helyezzünk minden szegmensünket, amire a testünknek és a lelkünknek nincs szüksége távozik, és ami marad, egy tisztább, egészségesebb, belső magunkhoz közelebb álló valónk. A szauna egy sokkterápia és szükséges feltétele a…..
Ünnepi alkalmakkal, lehetőségekkel tele van az életünk. Születésnapok, névnapok, Halloween, Márton-nap, Advent, Karácsony, Szilveszter, Új év, lakásavató, farsang, Valentin-nap.  Az ünnepek különlegessé teszik az életet. Steinbeck Édentől keletre című könyve az élet minden helyzetére tartogat egy…..
Várandósság. Áldott állapot. Terhesség. Másállapot. Hányás. Hányinger. Kívánósság ételre és szexuális együttlétre. Undor. Kirobbanó életerő. Ólomsúlyú szemhéjak. Hangulati ingadozások. A csoda, amelyik nem három napig tart. Öröm. Aggodalom. Ez így mind a várandósság. Vagy akár csak egy napja.…..
Ha a várandósság egy érzelmi hullámvasút, akkor a gyermekágyas időszak ugyanaz, csak biztonsági öv nélkül, főleg az első gyermeknél. De azért többedik gyermekeknél is tud az élet nagy mókamester lenni. A gyermekágy hatodik hetére kialakul a biztonsági övünk. Ez a biztonsági öv áll önismeretből,…..