Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aromaterapia

229 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt még véletlenül sem agitálásnak szánom. Aki ismer, az pontosan tudja, hogy soha senkit nem szeretek rávenni semmire, mert hiszek az alapvető emberi szabadságban és abban, hogy mindenkinek joga van eldönteni, hogy mire és mikor szán időt, meg egyáltalán minden a szabad akarat által jöjjön…..
Mi a cellulit? A cellulit nyirokkeringési zavar, ami megjelenhet a combokon, hason, fenéken is. Hétköznapi nyelven narancsbőrnek is szokás nevezni. Általában nőket súlyt, de manapság már férfiakon is megfigyelhető jelenség. Mi okozhatja? - Hiányos táplálkozás - Nem megfelelő anyagcsere -…..
Az ekcéma egy olyan bőrtünet együttes, mely egyre több embert sújt. Az ekcémának ezer arca van, ezért a kezelése nagyon nehéz és összetett. Az ekcéma esetében nem egyféle betegségről beszélünk, inkább többfajta bőrbetegséget csoportosítunk az ekcéma megnevezés alá. Általában a bőr kipirosodik,…..
Egy új terv. Fel kell tenni magadban a kérdést, hogy jó irányba haladok-e. Ez az az irány, ami felé akarok menni? A napi cselekedeteim megegyeznek azzal az iránnyal, ami felé haladni kívánok? Ha igen, akkor is szükség lehet egy kis ráncfelvarrásra, ha azonban más a cél, mint ami felé nap, mint nap…..
Aromareneszánsz A szerelem illatai 2019.02.13 13:29:03
Ha szerelem, akkor bódulat. A legjobb dolog a világon. Ha belekerülsz, szinte biztos, hogy egy évig búcsút mondhatsz a józanság minden formájának. Na de mégis, mindenki erre az érzésre vágyik. Az afrodiziákum illatok nem akkor kellenek, amikor a felhők fölött jársz. Akkor pont elég a kedvesed…..
Ünnepeljetek Jóni és Lingam olajjal! A Jóni olajunknak van egy nagyon szép története. Annak idején egy általam nagyra becsült szülésznő keresett meg azzal, hogy az asszonyoknak készítsek olyan gátedző olajat, amivel fel tudnak készülni a szülésre és a szülésznők pedig amikor eljön a nagy nap,…..
Szerző: Tobai Ágota Szeptemberben a gyerekek újra elkezdik a közösségbe járást. Kinek a bölcsöde, kinek az óvoda, míg másoknak az iskolakezdéshez csöngetnek be. Bármilyen korú is legyen a gyerek, ami közös bennük, hogy jó eséllyel kapnak el többnyire légúti fertőzéseket, már néhány nappal vagy…..
Szerző: Tobai Ágota A Sunsol egy olyan különleges testápoló balzsam, melynek összetevői – úgy a növényi olajok, mint az illóolajok – intenzív nyugtató hatást gyakorolnak a bőrre. Halványkék színe a víz hűvösségét, tisztaságát idézi, és bár minden bőrtípusra, bőrállapotra használható, a naptól…..
Szerző: Tobai Ágota Bár az időjárás már igen régóta nyarat idéz, sokan a tanév lezárásával érkeznek meg a nyárba. Nekem a Panarom Szent Iván éji nyárköszöntő, évzáró ünnepe szólaltatja meg minden évben a nyár első akkordjait. Lezárult egy tanév, és hallgatók sokasága jött el, hogy örömnapot éljünk…..
Szerző: Tobai Ágota Latin neve: Cedrelopsis grevei. Az aromaterápiában katafray és katrafay néven is elterjedt, mindkét megnevezés ugyanazt az olajat jelöli. Madagaszkár legfontosabb gyógyfája. A népi gyógyászat különösen malária, láz, izomfájdalom, görcsök és sebek kezelésében használja a kéregből…..
Szerző: Tobai Ágota Az emberi elme folyton reflektál. A múltbeli események mentén felállított sémái alapján ítélkezik és önigazoló belső monológokat folytat. A gondolatok és érzések hullámzó, viharos óceánján riadtan, megfeszülten hánykolódik a szív. Ha úgy érzed, jól esne a csend, állítsd meg egy…..
Szerző: Tobai Ágota Csodás tavaszunk van! Virágba borult a mandulafa, és a madarak véget nem érően adják egymásnak a szólamot. Csivitelnek, áriáznak reggeltől estéig.  Minden halad a maga tavaszi rendje szerint. A természet illatos színekbe burkolta már magát, nyílnak a virágok szépen sorban. De…..
Szerző: Tobai Ágota A bőr a legnagyobb szervünk. A test első védelmi vonala, mely az úgynevezett barrier funkción keresztül szabályozza a bőrre kerülő anyagok felszívódását, illetve a bőrön keresztül történő víz- és elektrolitvesztést. Természetesen számtalan egyéb szerepe is van, a mechanikai…..
Szerző: Tobai Ágota Öt érzékünk közül egyedül a szaglás által nyert információ az, ami kikerülve a neocortex analizáló rendszerét, az úgynevezett érzelmi agyba, a limbikus rendszerbe jut. Az illat által kiváltott idegi impulzus minden szűrés és kontroll nélkül kerül a limbikus rendszerbe, és még az…..
Szerző: Tobai Ágota Reggel van. Kortyolgatom a forró, fűszeres teámat. Szeretem ezt a kicsit csípős, intenzív aromájú teakeveréket. Van benne gyömbér, kardamom, szegfűszeg, bors és szerecsendió, és az indiai tulsi, a szent bazsalikom a korona rajta. Átmelegíti a testem minden porcikáját, de még a…..
Szerző: Tobai Ágota Az egészség megőrzése mindenkor és mindig fontos cél az életünk során, és ez különösen hangsúlyossá válik a téli hónapok légúti megbetegedésekkel terhelt idején. Az influenza és a megfázás gyötrő tünetei akár hetekig is kísérhetik a beteget. Az illóolajok intenzív és hatékony…..
Szerző: Tobai Ágota A szegfűszeg már az ókorban is népszerű és drága áru volt. Kínában a Kr. előtti időkben a nyelv fűszerének is nevezték, ugyanis azoknak, akik a császár elé járultak, szegfűszeget kellett tartaniuk a szájukban, így frissítve lehelletüket. A 15-20 méter magasra növő trópusi…..
Szerző: Tobai Ágota Az inhalálás régóta ismert házi gyógymód a légzőszervi betegségek kezelésében. Valószínűleg sokan őrzünk emlékeink között olyan vissza nem kívánt pillanatokat, mikor törülközőbe bugyolált fejjel a forró gőz fölé hajolni kényszerültünk. Nem túl kellemes dolog, és nem is…..
Szerző: Tobai Ágota Számtalan tanulmány készült az illóolajok memóriára gyakorolt hatásáról. Egy 2003-ban végzett felmérésben 144 résztvevőt 3 csoportra osztottak: az egyik csoportnál levendula illóolajat, a másik csoportnál rozmaring illóolajat, a harmadik, kontroll csoportnál pedig semmit nem…..
Szerző: Tobai Ágota A légzőrendszert érintő fertőzéseket aromaterápiás módszerek alkalmazásával eredményesen lehet kezelni. Az illóolajok nem csak a fertőzés okozta tüneteket képesek enyhíteni, de a betegség kialakulásáért felelős kórokozók ellen is rendkívüli hatékonysággal lépnek fel. Egy…..
Szerző: Tobai Ágota A szaunázás kedvező élettani hatásai vitathatatlanok. A meleg hatására a bőr pórusai kitágulnak, a keringés fokozódik, a salakanyagok egy része az intenzív verejtékezéssel távozik, és a tisztulási, detoxikáló folyamatok lendületet kapnak. A szervezet öngyógyító mechanizmusa…..
Szerző: Tobai Ágota Az Útitárs illóolajos házipatika 7 csodás üvegcséjének egyike a Kék esszencia. Az elnevezése alapvetően szimbolizálja mindazokat a tulajdonságokat, amiket ez a varázslatos illóolajkeverék megtestesít. Ahogy a kék szín a víz hűvösségét, tisztaságát, ringató, csitító minőségét…..
Szerző: Tobai Ágota Advent harmadik gyertyáját gyújtottuk ma meg. A karácsonyi ünnephez kapcsolódó teendők között hajlamosak vagyunk elfelejtkezni önmagunkról. Pedig az ünnepet alapvetően meghatározza, hogy milyen lelkülettel vagyunk jelen advent idején. Szánjunk időt az önmagunkkal való…..
Szerző: Tobai Ágota Az illóolajok már egészen kisgyermekkortól beépíthetők a hétköznapokba. Az egyik legkönnyebben alkalmazható lehetőség az illatok párologtatása, amivel akár egy-egy könnyes jelenet is gyorsan orvosolható, de nagy segítséget jelenthet az esti lefekvés megkönnyítésében is egy…..
aromaterapia 2017.12.12 23:36:08
@Bea Bíró:Kedves Bea, köszönöm a jóságos szavakat!
Szerző: Tobai Ágota Szeretem a gyertyafényt. Advent idején különösen. Nézem, ahogy a táncoló, nyújtózkodó gyertyaláng fényburkot terít önmaga köré, és arra gondolok, hogy milyen egyszerűen győzi le a sötétséget a fény. Hiszen valójában a sötétség nem létezik. Csak fény van, vagy annak…..