Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Láttam - olvastam

16 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Vagányság Zenei kisokosító 2014.03.31 07:38:00
#444 Segítünk eligazodni a sok hülye zenei stílus között: az elektronikus műfajon belül ha valaki dallamos lakodalmas zenén nevelkedett vagy véletlenül zenét tanult, akkor trance lesz belőle, ha a hangzás érdekli jobban, akkor house, ha részeg tinilányok között akar térdig…..
Korábbi posztunkra (1. levél) most megjött a MÁV válasza olvasónknak. Hello megkaptam a valaszlevelet a 2010.07.16. 09:15 - megintallunkvazze blogon kozze tett levelemre Emberek jarjatok csodajara milyen szep vis - maior kamukkal nem terit vissza a mav Irtam is nekik par sort ma emailban,…..
Láttam - olvastam 2010.07.26 21:55:11
@Ákibard!:
Ez nem indok:
"Amelyik vonattal a postoló utazott, az jött szolnok felől, az árvíz miatt komoly késéssel, tehát csak késés miatt tudott visszaindulni is."

Az utasnak illetve az utazásnak semmi köze ahozz, hogy előtte a szerelvány merre járt és mit csinált.

Amennyiben a kérdéses járat késett az árvíz miatt, persze jogos a vis major, addig nem!

Fenti logikával élve: ha Neked egy munkatársad késik valamivel, ami miatt Te nem tudod elvégezni a munkád, jogosnak tartanád ha Téged büntetnének?
Láttam - olvastam 2010.07.26 22:33:51
@Ákibard!:
OFF

Nem válaszoltál :) Jogonak tartod, ha téged büntetnek?

ON

Nem volt minek indulnia? És? Ez nem vis major!
A Bp felé igyekvő vonatra érvényes a vis major. Ez rendben is van.

Tegyük fel, hogy reggel ez egyik hajnali IC vis major miatt késik. Ezért borul az egéyz napja. Emiatt az esti IC és késik. És arra is vonatkozzon a vis major? Ugyan már. Jóhogy nem a 60-as évekig visszamenőleg okoljunk már vonatot.
Láttam - olvastam 2010.07.27 10:12:21
@DePassant: teljesen félreértesz!

Amennyiben A -ból D-be menet megyek árvíz miatt késve, rendben, az vis major.
Én arra mondom, hogy nem az, ha D-ből megyek A-ba. Teljesen mindegy hogy az A-D vonat fordul vissza. Két teljesen független vonat. Az utas honnan tudná, hogy "amaz" fordul vissza?

Mint a posztoló is írja: a vonat a Nyugatiból késett, ahol híre-hamva se volt az árvíznek!

mint _Totty_ is írja: a MÁV előre tudta, hogy késik a vonat befelé! Miért nem állított ki egy másik szerelvényt, ami pl majd 1 óra múlva ment volna akárhova? És a késő szerelvény ment volna helyette. Egyzserű csere lett volna.
Ja hogy erre nem képes a MÁV? na itt a baj, a fejekben! Képtelenek rugalmasan kezelni bármit is.
Kedves Ashi Valkoinen! Még georgejr posztolt ki 2010.03.11.-én egy vasúti átjáros levelet. Minap megérkezett a MÁV válasza. Alant olvashatod, illetve a mellékletben van a tényleges válasz. Gondolkodom rajta, hogy elfogadjam-e amit válaszoltak vagy ne.Hisz ha valakit…..
Láttam - olvastam 2010.05.11 13:09:01
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:

Hangsúlyozom, a síneket nem látod be, csak akkor ha már az autó a síneken van. Abszolút nem látszik, jön-e valami vagy sem. Ha meg kidugod a kocsi orrát, hogy körülnézz , és épp akkor van ott a vonat, akkor már mindegy.

A sorompó meg ki van kötve korláthoz, nehogy kidőljön. Az átjáró évek óta használaton kívül van.

Nem akarok személyeskedni, de muszáj megkérdeznem, minden vasúti átjárónál lelassítasz és megállsz, ahol tudod hogy évek óta nem jár szerelvény, és nincs biztosítva? (Rengeteg iparvágány) Remélem igen, mert ez tűnik ki soraiból!
Láttam - olvastam 2010.05.11 18:10:51
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs:

Íme: www.youtube.com/watch?v=I-AjAcoHdeI

Az autó eleje már a sineken van, mikor elfordul a kamera. Ezt nem lehet belátni sehogy sem...

A másik irányból ugyanez:
www.youtube.com/watch?v=VhQaJ5AdpMc

A bokroktól ugyan mit látsz? Semmit.
A KRESZ szerint a vasúti átjárókat mindig fokozott óvatossággal kell megközelíteni. Ha nem figyelünk csúnyán végezhetjük, de mi a helyzet akkor, ha a kellő figyelem, óvatosság nem elég? Vannak olyan vasúti átjárók, ahol se sorompó, se fénysorompó nincs, és a pálya is…..
Ha a nyár elmúltával a strandolás már csak a Nagyi lavórját jelenti számodra az erkélyen, egy kis nosztalgiaként nézd meg ezeket a különleges úszómedencéket! San Alfonso Del Mar - a világ legnagyobb úszómedencéje Ez az a medence, ahol úgy úszhatsz le egy kilométert, hogy…..
Láttam - olvastam 2009.09.16 19:44:58
Múlt héten elindult a KMK-s Facebook-projekt, aminek célja a Facebook-os játékok tesztelésén túl némi közösségkovácsolás. Ez jól alakul, a bombermanes júzernek már 380 munkakerülő cimborája van, ami azt jelenti, hogy nagyjából ennyi ember kíváncsi arra is, hogyan alakulnak a…..
A tavalyi Hajdú-Sarka prosztónász után idénre is jutott celebesküvő: Karsai Zita ment hozzá Margl Tamáshoz, szerencsére nem a Bazilikában, hanem csak szűk családi körben, polgári szertartás keretében. Így legalább megkíméltek egy papot az agyvérzéstől...Gratulálunk az ifjú…..
Láttam - olvastam 2009.07.29 13:21:22
A Nap Sztorija: "Veszprém - Közel három tonna barackot loptak el azok az enyingi tolvajok, akik vasárnap hajnalban buktak le. A Veszprém és Szentkirályszabadja között elterülő sárgabarackos gazdája észrevette, hogy idegenek jártak a gyümölcsösében, ahonnan közel 600 ezer…..
Láttam - olvastam 2009.07.29 13:07:36
@mind2: nemcsak a rossz csatornafektetés miatt kell lassan emnni, hanem nehogy kirohanjon eléd egy pulya, vagy kihajtson eléd egy bodzataxi. Volt rá példa....Hasonló mint Olaszliszkán, de szerencsére nem volt olyan vége. De a fél(?) falu ott volt...
Nincs egy nyugodt hétvégéje az embernek ... Itt van megint nekünk Draskovics ... azt hittem, a HírTV-Veres Jani ügy kapcsán meghúzódik, lapít egy ideig, amíg elül a vihar. Apropó, volt vihar? Nem is volt ... Drazsé nem hülye, azt az "ügyet" és sok minden mást is…..
 A Fidesz szombat délután kiadott közleménye azt állítja, súlyos következményekkel járó bakit követett el pénteken Draskovics Tibor rendészeti miniszter. Sajtótájékoztatóján bemutatott egy videót, melyen szerinte az látható, ahogy a "Magyarok Nyilai"…..
Láttam - olvastam 2009.07.25 15:34:07
Mennyibe kerül egy 6500 forintért hirdetett grilltál? A legendás, az Európában bárhol tapasztalható magyargyűlöletre bőségesen okot adó, úgynevezett "balatoni matematika" szabályai szerint természetesen 13200 forintba. Fájdalmasan köznapi, vérforraló történet alant,…..
Magyar Opera Szégyenfal 2009.01.26 10:06:00
Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az…..
Láttam - olvastam 2009.01.26 16:36:50
e-toborzas.eon-hungaria.com/sap(bD1odSZjPTEwMQ==)/bc/bsp/sap/z_inetugyfsz/default.htm

E.ON mérőállásbejelentés / e-ügyfélszolgálat

használhatatlan
Láttam - olvastam 2009.01.26 17:20:43
@Karbonade: én hiába állítotam át. és itt vettem észre valamit

bocsi kicsit OFF lesz. nem jegyzi meg a beállításokat, mentem, de mégis legközelebb nézem alapbeállításra vált.
Illetve a tanúsitványokat se jegyzi meg sehol, mindig megkérdi. Mi baj lehet?:

ON
MÁV-figyelő MÁV menetrend hibái 2008.12.15 10:14:00
Kedves MÁV-figyelő! Levelem elküldtem már a MÁV és a közlekedési minisztériumnak, gondolom ha nagyobb nyilvánosságot kapna ha nálad is olvasható lenne. Kezembe került a legújabb MÁV menetrendkönyv tervezett verziója, mely továbbra is a kisforgalmú vasúti szárnyvonalak…..
Tisztelt Minisztérium! Tisztelt MÁV Start Zrt.!   Nyakunkon a menetrendváltás. Egy hónap és már nem úgy utazhatunk ahogyan eddig. Forgatom, olvasgatom a menetrendkönyvet, és elszörnyedve látom mi fog történni a 40. számú vasúti fővonalon.   Megszűnik a "pécsi…..
Csak az ütemes menetrend szétverésével tudja teljesíteni a MÁV-Start a szaktárca azon elvárását, hogy 2009-ben nem közlekedhet több vonat, mint 2008-ban. Ez a már elkészült menetrend ritkítását jelenti, ami milliárdos költséget jelent a MÁV-Startnak és a több százmilliónyi…..
Vastagbőr Az MDF nagy igazolása 2008.10.13 12:01:00
Herényi Karcsi nagy szarban volt, de úgy látszik sikeresen megoldotta a feladatot: bármi áron, de szerezni egy képviselőt az MDF csapatba, ma éjfélig. A szerencsés kiválasztott az erkölcsös, keresztény-konzervatív Lengyel Zoltán lett, aki a rendőrséggel való tavaly nyári…..
Váci utca, az Erzsébet híd és a Fővám tér között, pont félúton. A Váci utca ugye Budapest kevés sétálóutcáinak egyike, aminek a funkciója benne van a nevében: sétálni. Mindig tele van hömpölygő turistacsoportokkal, aminek csak örülhetünk. Egészen addig hömpölyögnek a…..
Vastagbőr Napi Kolompár 2008.09.08 16:15:00
A blog kedvenc mókamestere ismét nyilatkozott egy frappánsat! Akit az előző szösszenete még nem taglózott le, annak itt az újjabb. Sorozatot indítunk Kolompár nyilatkozataiból, mert úgy érezzük, minden egyes darab a jelenkori történelem csillogó ékköve. "A cigányság…..
Láttam - olvastam 2008.09.08 17:03:32
A rendőrség három embert, köztük a teherfuvarozásra szakosodott MÁV-leányvállalat vezetőjét vette őrizetbe kedden. A vezetőt és volt kollégáit azzal gyanúsítják, hogy áron alul, fémhulladéknak adták el a MÁV kétezer (!!!) darab vasúti kocsiját, ezzel egymilliárd forintos…..
Azt sosem értettem, hogy ha valaki szép és modellkedik, akkor miért kell egyből a "médiában" állást keresni neki? Attól, hogy végig tud menni a kifutón segget riszálva és csábosan pislogva, még nem biztos, hogy tud a kamera előtt egy adást levezetni, vagy kérdezni…..
Szeretem, amikor a vdszsz rinyál, hogy sztájk mert megérdemeljük. Ahha, gondolom a kedves kolléga is megérdemli... Takarítsák ki maguk közül az ilyeneket, akik miatt rossz a híre a vasutasoknak, és akkor lehet bármilyen igényről beszélni. Aztateremburáját! Tisztelt…..
Láttam - olvastam 2008.07.11 16:07:02
Budapest lett a székhelye az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EITI). Az Európai Innovációs Intézet feladata az EU tudományos életének irányítása, a kutatásfejlesztés, az oktatás és az innováció összefogása. - örült is ennek a hírnek még 2 napja mindenki,…..