Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Discip Lina (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos, hiú vagyok. Két éve azonban nagyon durván ráfizettem a hiúságomra. Biciklisbaleset következtében megnyúlt jobboldali, felső szemhéjam miatt mentem erre a klinikára, az idősebbik plasztikai sebészhez. Ő, a koromra hivatkozva – 50 fölötti vagyok – rábeszélt egy…..
Discip Lina (törölt) 2011.03.23 00:41:13
Hm...Mily' érdekes!
Egyszer, valamikor úgy a '80-as évek végén munkahelyemre új orvos kollegina érkezett.
Egy jelenség. Elegáns, finom stílusú, akin látszott, hogy az anyatejjel szívta magába az illemet, kellemet, jó modort. Semmi közönségesség. Előkelő, de diszkrét elegancia. Igazi Úrhölgy. Külseje megítélésére a skandináv típus a legtalálóbb. Irigylésre méltó adottságai: a természetes szőke és hosszú haj, jóságos és okos tekintet, m indez egy kék színű szempárból sugározva.
A szerencsés külsőhöz, fantasztikus személyiség párosult: humánum, korrektség, megbízhatóság, ezt tetézendő, a kisujjában a medicina.
Azóta eltelt néhány év, de a közös ismerősök információs csatornáján, azért áramlanak a hírek...
Nos olvastam itt egy írásnak ugyan nem nevezhető, koholmányt, melyből beazonosítható a nevezett klinika, illetve annak altatóorvosa, kiről fentebb, szubjektív, de korrekt jellemrajzot írtam.
Nos, vádaskodás pergőtüzét látom, az egyébként igen alacsony színvonalú - mind stilisztikailag, mind a hsz-t. író intelligenciahányadosát tekintve - leírt, jó szándékot nélkülöző, ám de személyiségi jogot sértő megnyilvánulásában.
Pro primo: Vádolt Doktornő jelleme és anyagi helyzete, nem indokolja a leírtakban a rágalmazás tényállását is kimerítő, rosszindulatú, a becsületsértést, mely a Btk. idevágó passzusaiba is foglaltatik.
Pro secundo: a joggyakorlat szerint,
engedtessék meg nekem ezt beidézendő:
"Rágalmazás
Btk. (...) 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt,

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

Becsületsértés

180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával, vagy pénzbüntetéssel büntetendő.(...)

Ellenben, említett Doktornővel szemben, belőlem hiányzott, az ekkora kitartás, és önfeláldozás, így a joggyakorlat felé kacsintottam, s az visszakacsintott rám, új pályaorientációként.

Pro tertio: vádaskodó hsz. beküldője, nagyfokú tájékozatlanságáról is tanúbizonyságot tesz, mivel a magánklinikákon, nem ismert fogalomkör és cselekvési képlet a parasolventia.
Nem is beszélve arról, hogy magánklinika, tehát versenyszféra, így az árképzésben nemhogy a altatóorvos honoráriuma, de még a takarítónő bére, sőt sőt a fénymásoló papír, és egyéb járulékos költségek is tartalmazzák a szolgáltatás díját, attól oly horribilis. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez csak egy kiragadott szelete, és nem fedi annak komplexitását.
Nevezett klinikán megfordultam én is, igaz nem operáció céljából.
A munkarend szerint az infusio bekötése, azaz a "vénázás" az anaesthesiologus assistens feladata, NEM PEDIG AZ ORVOSÉ!!!!! Az orvos, az altatószerek dosirozásáért , az életfunkciók fenntartásáért felel, a páciens élete a kezében. Valamint a műtét sikeres lezárása után a fiziológiás egyensúly visszaállításáért.
Ám az altatószerek farmakológiai szempontból, olyan elhúzódó hatású szerek, hogy a köznyelvben használatos "ébredési szakasz" -t meghosszabbítja, melynek FELÜGYELETE, viszont már az ÁPOLÓNŐ FELADATKÖRE!!!!
Csak jelzem: reagált hsz. itt is sántít, hovatovább csúsztat, de nagyon!!!

Summázva:
Reagált hsz. egy aljas koholmány, melyet a rosszindulat, esetleg bosszúvágy táplált a Doktornő személye, hovatovább személyiségi jogai ellen, ami a hatályos törvények szerint szankcionálható is.
Kisstílű, és nevetséges.

A plasztikai műtét helyett tán pszichológiai rechabilitációra költötte volna milliós nagyságrendű pénzét, mely legalább az önismeret, de különösképpen az önelfogadás, és a sorokból kiáltó megkeseredettségre jelenthetne gyógyírt.

Üdvözlettel, minden értő olvasó felé:

Discip Lina MD., Dj.
Discip Lina (törölt) 2011.03.25 09:52:27
@epres négercsók: Kedves Moderátor! :-)

A tegnap (március 24.) 9:23:05kor íródott hsz-ből kérlek töröld a hivatkozott magánklinika nevét, csillaggal, vagy egyéb megoldással, ami a lehetőségeid tárházában szerepel.
Indoklás: egy-egy magánklinika komoly összegeket költ PR-ra, és hivatkozott hsz., pedig a hitelrontás vélelmének tényállását feltételezi, ráadásul 2X is szerepel a szövegkörnyezetben.

Köszönettel: Discip Lina