Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lángharcos

0 bejegyzést írt és 1554 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reagáltak Meghanék szóvivőjük útján arra, hogy Donald Trump amerikai elnök vasárnap közölte: Harry-nek és Meghannek saját maguknak kell fizetni biztonsági költségeiket az Egyesült Államokban, ahová hirtelen tették át székhelyüket múlt héten. Az amerikai elnök twitteren szólt be a sussexi hercegi…..
Lángharcos 2020.04.01 03:01:17
@vackor1: Az angoloknál a Parlament kormányoz, a királyi család csak egy tiszteletben álló jelkép, amolyan morális vezetés.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Cím! Véletlenül kerültem a blog-os oldalukra, ahogy éppen bárányhimlős cikkek után kutattam.   Megpróbálok rövid lenni. 5 éve egyedül nevelem a két gyerkőcömet (14 és 8 évesek jelenleg). Én bölcsődében dolgozok…..
Lángharcos 2020.03.08 18:24:20
@232323: De amikor meg nem szülünk, akkor meg megy a nyígás, hogy fogy a magyar, miért nincs bennünk elég odaadás, miért nem tudjuk, hogy az életünk egyetlen értelme és öröme, ha egy 3 kilós csontoshúsdarabbal szétrepesztjük az altájainkat, úgy hogy még a végbelet is fel kell vágni közben, vagy a hasfalat, orvosa válogatja.
Praxis Elment a kisbabánk 2020.03.05 06:00:00
Az utcán estem össze egyik pillanatról a másikra, amire kiért a mentő a pulzusszámom 20 volt. Kedves Praxis blog,   27 éves nő vagyok, immáron 8 éve fővárosunkban élek vőlegényemmel. Az én kálváriám egészen pontosan 13 éve kezdődött el, amikor hölggyé cseperedtem. Már az első menstruáció…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Rendszeresen olvasom az INDEX cikkeit, híreit. Régen találkoztam azonban a munkahelyi terror bloggal, pedig többször gondoltam arra, hogy a lányommal történt esetet érdemes lenne közhírré tenni. Lányom 28 éves, két…..
Sok dolog foglalkoztatja a szülőket, amely a gyermekeik fejlődésével kapcsolatos. Jobb esetben igyekeznek velük minőségi időt eltölteni, játszani, ameddig igénylik, és olyan dolgokról is beszélgetni velük, amelyeknek az életükben hasznát veszik, és segítik őket a fejlődésben. Mindegyik tevékenység…..
Lángharcos 2020.01.13 13:54:46
@Macropus Rufus: Persze, mert ez egy személyes benyomás. Olyan, mint amikor valakinek összejött egy könnyű szülés, viszonylag fájdalommentesen és gyorsan, és utána nem érti, hogy mások mit vesződnek és szenvednek annyit. Levonja a következtetést, hogy bizonyára nem akarják annyira azt a gyereket, szégyelljék magukat.

Rengeteg oka lehet, hogy miért nem válaszoltak a gyerekek. Pl. van amikor "ciki" válaszolni. A hazai környezetben emberi értékeket felsorolni sokszor álságosnak hat. Hiszen mindenki sároz mindenkit a médiában, bort isznak, vizet prédikálnak a vezetőink. Mit vár akkor a posztoló? Hogy a gyerekek is beszállnak ebbe az álszent mondókába? Inkább lapulnak, egyikük megpróbált viccet csinálni belőle, de érezték, hogy rossz ebben részt venni.
A legtöbb kultúra imádja megszabni a fiataloknak, hogy mit kezdjenek az életükkel. Minél hamarabb beterelik őket a karámba vagyis a házasság révébe, annál jobban lehet őket ellenőrizni. Aki még nincs lekötve, vagyis nem házas és nincs gyereke, az hajlamos élni a szabadságával. Például nem vesz fel…..
Lángharcos 2019.11.22 10:52:17
@tomasszo: Muszájból azok vannak egyedül, akik nem kellenek senkinek, pedig szeretnének családot vagy legalább egy dugócimborát.
Lángharcos 2019.11.30 18:16:30
@tomasszo: Sajnos ez nem tart senkit se vissza a választól, fogadja el :P
Lángharcos 2019.12.04 08:01:13
@tomasszo: Ilyenek ezek a blogok, hát szörnyű, nem?
  A botrány november elején tört ki, amikor több japán áruház a Nippon IV tv-ben magyarázta el, hogy miért nem szabad szemüveget viselnie a náluk dolgozó nőknek. Úgy vélték, hogy a szemüveg csökkenti az alkalmazottak nőies kinézetét, hideg kifejezést kölcsönöt arcuknak. Voltak más cégek is,…..
Lángharcos 2019.11.30 19:24:07
@Tartalom: "Ha valaki nem akar nő létére nő lenni, akkor lehet férfi is. Nem kötelező nőnek lenni. Nem váltás bárkinek lehetséges manapság."

:D Oké. Adom.
Lángharcos 2019.12.02 05:13:38
@élhetetlen: Véletlen nekem válaszoltál, nem a Tartalomnak. Amúgy az általam idézett rész alapján az egész posztja irónia akar lenni. Én legalábbis úgy értettem.
Minden gyönyörű. Ma valahogy könnyű felkelni. Este egy buliba megyek, addig meg még ezer elintéznivalóm van: bevásárlás, ebéd a barátommal, délután angolórát tartok. Az életemet a naptárammal összekötve élem és akkor vagyok boldog, ha tele van - ma legalábbis így érzem. Ma legalábbis így…..
Lángharcos 2019.10.11 13:02:02
@rnz: Irigy vagy, hogy neki van orvosi "mentsége" a saját "lustaságára"?

Iszonyat szerencsés lehetsz, hogy nem tudod, hogy mi az a depresszió, gondolom mert nincs a közeledben senki, akinek nehézségei lennének.

Vagy van, csak elkönyveled pofoznivaló lustának?
Lángharcos 2019.10.11 13:04:27
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Az egyetlen bipoláris, akit ismertem az egy nagyon fiatalkori (10-11 éves korában?) elszenvedett nemi erőszaknak tulajdonítja a betegsége eredetét. De nem biztos, hogy mindenki tudja, miért működik rosszul a feje.
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
Lángharcos 2019.10.07 13:29:52
@TarzanBorz: Nem tudom, én szoktam tartani az ajtót bárkinek, akinek le vannak foglalva a kezei, legyen az a biciklijét tologató srác, fagyizó kiskölyök, babakocsis anyuka, vagy idős, vagy láthatóan siet.

Ez kifejezetten akkor válik érdekessé, amikor a másik fél meg úgy gondolja, hogy neki kéne előreengednie engemet, mert én vagyok a nő. Olyankor megy a bizonytalan táncikálás, de mivel a bejáratnál dupla ajtó van, az egyiken én engedem ki, a másikon meg ő engem, és minden udvariassági szabály be van tartva :3
  Mindannyian mások vagyunk. Sokunkat a változatosság gyönyörködtet, ám van, akit a szent monotonitás éltet. Hitem szerint mindkét út legitim. A bajok csupán akkor kezdődnek, amikor erkölcsi magaslatra helyezzük valamely álláspontot, s ettől a másik automatikusan az immorális szektorba…..
A hazai állatvédelem rendkívül felkapott témaköre a szaporítók „áldásos” tevékenysége és mindaz, amit ez okoz. És ez egy jó ideig még így is lesz. Viszont meg tudjuk-e határozni azt pontosan, kiket is nevezhetünk szaporítóknak?..
Lángharcos 2019.09.27 03:16:51
@szita szita péntek: Karácsonykor eldöntöttük, hogy az egy évvel ezelőtt elment cicánk után szeretnénk újra egyet. Szóval szétnéztem az interneten.
Futottam egy kört tenyésztőkkel, és beláttam, hogy nem akarok fizetni, mégha van is olyan fajta, amit nagyon szeretek és szeretnék.

Aztán megnéztem a sintértelepek és menhelyek honlapjait, feltévedtem FB-n macskamentős csoportokba, végül mindenféle ingyenmacska csoportokba.

Szóval akikkel találkoztam, azok főleg az általad "amatőröknek" nevezett csoport. Egy részük kijárós macskával, egy részük szobacicaként, különböző örömködős majd zsarolós posztokkal "vigyétek el, nem tudjuk tovább tartani őket".
Köztük meg ott voltak az állatvédők kommentjei, akik legyilkosozták őket, mert x millió kóbormacska gazdásodásának az esélyeit rontják azzal, hogy nem ivartalaníttatja a macskáit.
Vidéken ugyanez megy kutyákkal, a kan kutya tulajok büszkék arra, ha az ő kutyájuk végigment az utca minden szukáján. Az, hogy hova kerülnek a kiskutyák - elássák őket a kert végégébe, vagy kiteszik őket dobozban valahova, az nem számít.
Persze, vannak törődő amatőrök, akik elhelyeznek minden kölyköt, mert van valami olyan tulajdonságuk a kölyköknek (macska esetében: félvér fajtamacska, hosszúszőrű, fehér vagy egyéb módon különleges), vagy valamilyen furcsaságból kifolyólag ismernek sok embert, akinek szüksége van új házikedvencre (mert az előző hármat sorban egymás után elütötte a kamion, és ők biztosak benne, hogy direkt ütik el a macskáikat).

Tudom, a helyzetemből kifolyólag macskákat emlegetek, de ez az általános állattartási kultúra (hiánya) kiterjed mindenre.
Lángharcos 2019.09.27 03:21:02
@kéki béla: Várj, akkor van egy 20 éves macskád, akinek kezdenek gondjai lenni, miközben az állatorvos szerint minden oké vele? Próbálj meg másik állatorvost találni. Ennyi idősen biztos van vele valami gond.
Lángharcos 2019.09.27 03:25:40
@Hortenz: Ezt megerősítem. Nincs rendes kommunikáció, nincs tolerancia. Az "aktivisták" minden létező csatornán legyilkosoznak bárkit, aki kiposztol egy fotót egy alomnyi kiscicáról, akiknek majd gazdit szeretne pár hét múlva. Aztán ha ki is derül, hogy kóbormacska ellett a kertbe, sehol egy bocsi, csak továbbmennek, mint a sáskajárás, ha már lekopasztották a területet, és keresnek mást, akit alázhatnak.

Így nem lehet embereket felvilágosítani és megtéríteni. Már-már olyan, mintha direkt az ivartalanítás ellen kampányolnának.
Mostanság már örülnek cégek, ha „elég jó” embert találnak, aki majd szakmailag oda fejlődik, ahová az állásban kell. De mellé nyílt egy – szerintem - kellemetlen irány a kiválasztásban, ha már szakmailag nem tökéletes, és fejlesztendő az az ember, akkor legalább a személyisége illeszkedjen. Elsőre…..
Lángharcos 2019.09.26 09:58:23
@Laja123: Hát engem kiutáltak, mert nem erősségem a vég nélküli fecsegés. Valamilyen megközelítésben hasznos, ha a kolléga passzol a környezetbe. De az állásinterjún mégsem vallaná be senki, hogy egész nap jár a szája mint a kacsa segge, pedig ezzel passzolna oda :D
A legutóbb arról írtam, miből látod, ha a cicád és a kutyád kedvelik egymást, most pedig arról lesz szó, milyen jelekből látod, ha a cicáid kedvelik, vagy akár szeretik is egymást. A képeket és galériákat mindenképpen nézzétek meg, kiakad majd a cukiságmérő biztosan! Ráadásul az összes képet Ti…..
Lángharcos 2019.09.26 09:25:44
@Eugene Horse: Azért többször nekifutottam a posztodnak.

Szóval a cicáid 7-8 hónapig békésen együtt voltak, aztán ivaros lett a kicsi, aki 6-7 hónaposan lett ivartalanítva. Wut?

Amúgy ha ezen felülemelkedem, gondolom az anyacicád inkább magának való, van ilyen a cicáknál, és egyszerűen nem akar maga mellé társaságot.
Ki ne találkozott volna már a társasház faliújságára tűzött rövidke üzenettel?! Többségében velős, unalmas stílusú, de közhasznú mondanivalót tartalmazó cetlikről van szó. Igen ám, de van néhány levél, ami az adott ház lakóin kívül a többi ember figyelmét is felkeltette. Lássuk miért.....
Lángharcos 2019.08.27 13:27:41
@GépBalta: Elő tud fordulni a kutya életének kezdeti és az utolsó szakaszában is. Eleinte, mert meg kell tanulnia, a vége felé meg azért, mert ahogy az embereknek is, idős korban mindenféle problémák merülnek fel.

De nem szükségszerűen történik meg. A kutyák nagy része pedig teljesen tud alkalmazkodni a társasházi léthez, és normális hozzáállással tisztábbak, mint némelyik szomszéd. (Akik állítólag emberek. Jogilag legalábbis. Meg talán biológiailag is. De minden más bizonyíték ellenük szól.)
Erre vágyott sok-sok álláskereső, most megérkezett. Jelöltélmény okán küldik szorgalmasan a HR-esek a visszajelzéseket, időnként tényleg sokat dolgoznak azon, hogy a jelölt megkapja a visszajelzést. Alapvetően kétfelé oszthatók a sikertelen jelentkezések: amikor már a beküldött álláspályázatra…..
Több helyen is lehetet olvasni a jeruzsálemi „macska helyzetről”, miszerint macskák ezrei tűnnek el a városból. Aki járt már Jeruzsálemben láthatta, hogy a Jeruzsálemben valóban nagyon sok macska van, melyeket még a múlt század elején az angolok telepítettek be, az akkor komoly problémát jelentő…..
Vannak olyan helyzetek, amikor felmerül a lakás tulajdonosok fejében, hogy újrafestenék az erkélyük falait és ha már ez megtörténik, akkor valami számukra tetszetős színnel. Igen ám, de erről nem kizárólag a tulaj tisztje dönteni bármennyire is lázadozik az ember lelke ez ellen. De akkor kinek a…..
Lángharcos 2019.04.29 16:09:24
@gigabursch: Igazából ezt annyira nem értem, de oké. Nem lett volna tok, csak az ablakszárnyak cseréje.
Nemrég jelent meg egy cikk, melyben az oltásellenes megnyilvánulások és a szólásszabadság (véleménynyilvánítás szabadsága) kapcsolatát boncolgatta a szerző. A cikk konklúziója az volt, hogy az oltásellenes megnyilvánulásokat nem szabad korlátozni. Én nem így gondolom...
Lángharcos 2019.03.25 09:17:45
@registerz: Ha egy másik betegség leveri az immunrendszered, akkor utána (vagy: közben) hiába vagy oltott, megbetegedhetsz.

Ráadásul mivel az oltásellenesek szépen "tenyésztik" a kórságokat, teret adnak a mutációknak - a mutálódott variánsok ellen lehet nem véd az oltás.

És mindig vannak olyanok, akiket eleve nem lehet beoltani (pl. immunhiányos betegségben szenvednek vagy ideiglenesen kapnak immunszupresszánst, pl. egy szervtranszplantáció miatt, vagy épp kemó+sugárkezelés miatt)

Őket védi meg az, ha oltottak vagyunk, - ez a sokat emlegetett nyájimmunitás. Ezért lenne fontos, hogy akit lehet, az be legyen oltva.
Első ránézésre semmi különös nincsen a kormány új plakátkampányának a babaváró támogatást hirdető poszterén lévő fényképen. Egy fiatal pár ül mosolyogva, akik a kontextus alapján babát várnak. Csakhogy a kép, pontosabban annak szereplői és az öltözékük, a megjelenésük nagyon sokaknak ismerős lehet…..
Lángharcos 2019.03.25 08:59:23
@Eugene Horse: Ugyanaz a ruha volt rajtuk :)
Az egyik legtöbbet fogyasztott italunk, a gyerekek kedvenc italának, a reggeli kakaónak a fő összetevője. Puding, madártej, tejbegríz, turmixok elképzelhetetlen lennének tej nélkül. Tudtad, hogy az egyetlen élőlény a Földön, aki a gyerekkorban elfogyasztott anyatejen túl, felnőtt korában is iszik…..
Lángharcos 2019.03.22 08:56:26
@aaeronika: Pont a héten kóstoltam mandulatejet. Nem tudom mit vártam, de valami finomat. Oké, volt mandula jellegű íze, meg keserű utóíze, de egy vízizű, jellegtelen lötty volt, a legtrébb zsírszegény tejet előbb innám meg, mint azt a szart. 2dl-es kiszerelés volt, de pár korty után nkább odaadtam valakinek, hogy kóstolja meg ő is :P

Egyébként nem igaz, hogy az ember az egyetlen állat, amelyik tejet iszik. Ha hozzájutnak, egy csomó más állat is fogyasztja.

Biztos olvastátok már életetekben a figyelmeztetést, hogy ne adjatok a kertben élő sünöknek tejet. Mert megisszák. Csak mivel az evolúció nem szelektálta őket erre, felnőttként már nem tesz jót nekik.

Biztos láttatok már macskát tejet inni. Nem véletlen a "macskabenzin" megnevezés.

Indiai példa patkányokkal: m.blog.hu/vi/vilagutazo/image/11juli/holy%20rats%20karni%20mata%203.jpg
Az enyémek is megisszák, néha kapnak, mert olyan aranyosan lefetyelik.
Lángharcos 2019.03.22 13:12:37
@Zabalint: Hasonló módon a sünök is.

Mondjuk az enyém szerencsés volt, nem volt gondja. Szobatigrisként élte az életét, szóval képben voltam az emésztését illetően.
Ezeket a dolgokat egy jó felszolgáló soha nem mondaná el egy vendégnek, pedig nagyon fontos lenne tudnunk. Így lehetővé tettem néhány kiváló hazai szakembernek (egészen különböző profilú és árszínvonalú helyekről), hogy névtelenül mondja el, mi zavarja őt a napi munkavégzésében, a vendégekkel való…..
Lángharcos 2019.03.11 08:45:30
@Étteremkritikus: De mindenki kartyaval fizetne. Masoknak meg nincs olyan cimlete, mint ahogy fogyasztott. Oke, hogy egyutt fogyasztottunk, de rohadtul nem vagyunk kozos kasszan. Meg adott esetben nem egyszerre tavoznank.
A Scold maszk egy Nagy-Britanniából származó fémszerkezet, melyet nők nyilvános megszégyenítésére alkalmaztak, az eszköz később más európai országokra is átterjedt, és egészen az 1800-as évekig volt használatban. Scold maszk a 18. századból, Märkisches Museum Berlin. Először egy 1567-es skót…..
Lángharcos 2019.03.07 15:26:40
A mumifikálódott szőlő és társai most feltárják titkaikat...
Lángharcos 2019.02.27 12:23:29
@Zabalint: Cukorbetegként fontos, hogy elkerüld a hirtelen nagy mennyiségben felszívódó szénhidrátokat. Nem csak a konstansan magas vércukorszint ártalmas, hanem a nagy szint ingadozások is. Emiatt ajánlják, hogy lassan felszívódó szénhidrátok legyenek főleg az étrendben.

A chipsnek és a többi valamilyen formában "tömörített" élelmiszernek magas az energiatartalma, és mivel fizikailag nem kell sokat enned belőlük, pár falat alatt tetemes mennyiségű szénhidrátot sikerült felvenned. És közben nem is laksz jól vele, mert nem adnak teltség érzést.

Másrészt a feldolgozottabb ételekből könnyebben felszívódnak a szénhidrátok, a chips kb. 48%-a szénhidrát (megnéztem a kedvenc márkámat), szóval ha most megeszel egy kisebb zacskóval (75g-os), akkor 36g szénhidrátot fogyasztottál. Miközben mennyiségileg nem ettél sokat, szóval hamarosan eszel újra a jóllakottság érdekében.

Sok cukorbetegnek súlyt kell vesztenie, szóval már csak azért sem javasolják nekik.

De persze, ha egészséges vagy, sokat mozogsz, nyomon követed a tested alakulását, akkor semmi akadálya.

Én is szoktam enni pár falatot cukorbetegként, mert kevésbé érzem magam szociális páriának, ha valaki megkínál valamit, és pár falat valószínűleg nem fog katasztrófát okozni. De én nem ülhetek le megnézni egy filmet a moziban egy zacskó popcornnal a kezemben.
Lángharcos 2019.02.27 12:27:41
@Zabalint: Ja, a 36g-t azért írtam, mert ki akartam fejteni, hogy kb. 140g a megengedett napi szénhidrát adag egy cukrosnál (az orvos döntése alapján 120-160g között, súlyfelesleg meg gondolom egyéb tényezők függvényében).
Járna sok levél és még sincs, volt küldemény de az hiába várt kincs. Ez nem egy mese kezdete, hanem a szomorú valóság. Létezik, hogy a postaláda éhen hal a földszinten, miközben a lakók nem győzik vadászni a postájukat a környéken? Sajnos azt kell mondanunk, hogy előfordulhat! ..
 Bármikor, bárkivel megtörténhet.....
Lángharcos 2018.12.03 12:21:36
@Pic: Tegyük fel a leányzó kihívóan viselkedett, még akkor is, ha nem tudhatjuk. Én például nem viselkedem kihívóan, introvertált vagyok, és több zaklatásban is volt részem - valószínűleg könnyű példát sejtenek a zárkózott, keveset beszélő lányban, aki voltam.

De még ha kihívóan öltözik, akkor sem tepered le az ágyra és próbálod befogni a száját. Esetleg kezdeményezel, de civilizáltan, mint egy 40+ felnőttől elvárható.
Az udvarlás minden formája arról szól, hogy érdeklődsz a másik fél szándékairól, és kedvet csinálsz neki hozzá.