Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prosequor

117 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Csináljunk pénzügyi tervet Az eleje a szokásos történet: e-mailt kaptunk, melyben befektetőnek prezentálandó pénzügyi terv készítése után érdeklődtek. Mivel az üdvözlést követő karakterekben nem azonnal arról érdeklődtek, mennyibe kerül, ezért visszahívtam őket. (Igen, 8 éves tapasztalat, aki…..
  Rengeteg induló, de sok, már aktív vállalkozó, cégvezető is kerüli a pénzügyi tervezést. Irtózik a számoktól, mint ördög a tömjénfüsttől. Mondván, nem ért hozzá. Meg bonyolult. Meg átláthatatlan fekete mágia. Meg különben is. Csak. Tény, nem kötelező. Neked sem. Ellenben ha elmulasztod, a…..
Semennyi. Vállalkozóként legfeljebb a szád jár. És alkalmazottként is. Tisztázzuk: hiába vagy vállalkozó, hiába vagy tulajdonos, nincs olyan, hogy neked ennyi osztalék, vagy annyi fizetés jár. Ahogy ha elmész dolgozni valahová, ott sincs olyan, hogy neked X fizetés jár. Nem jár. Semmi nem jár.  E…..
Ez cikksorozatunk 3. része.  Az első rész is tök jó, ha nem olvastad, kezdd itt!    11. A halálzóna A halálzóna egy magashegymászásban használt fogalom. Magas hegyek megmászásakor (magas: <4000 méter) a magassághoz a hegymászók szervezetének alkalmazkodni (akklimatizálódni) kell. Évtizedek…..
Egy-egy poszt terjedelme egészen pontosan 65535 karakter lehet. Ez nem azt jelenti, hogy pontosan ennyi betűt írhatsz be egy posztba, mert nem ennyire egyértelmű a dolog. Amennyiben sok szöveget, sokféle formázással (és egyéb elemekkel, például felsorolás, behúzások, stb...) írsz…..
  Ha ettől a blogbejegyzéstől tuti receptet vársz, hogyan lehet gombnyomásra egy ötletből jövedelmező bizniszt csinálni, saját érdekedben bele se kezdj az olvasásba.A bölcsek köve sokévnyi tanulást és tapasztalatszerzést követően sincs a zsebünkben. Az a bizonyos csodatévő gomb, melyet megnyomva…..
  Vendégposzt - szerző: Kádár Tímea Kádár Tímea nagy nemzetközi cégek marketingvezetőjeként dolgozott, mérhetően kiemelkedő eredményeket elérve. Még akkor kezdett el tartalommarketinggel és szövegírással foglalkozni, amikor erről még senki beszélt, azóta is figyelemmel kíséri a trendek…..
Folyamatosan láthatjuk, hogyan bővül az elektromos autók piaca. Évről évre többet adnak el belőlük, valamint a technológiai fejlesztés területén is lépten-nyomon találkozhatunk újításokkal. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy praktikusabbá és kényelmesebbé tegyék a használatot, ezzel is támogatva…..
prosequor 2018.03.15 16:42:54
@Éhesló:

"A járműmegosztó rendszerek sehol a világon nem rentábilisek (még nálunk sokkal gazdagabb régiókban sem) és nincs az a közgazdasági trükk, mellyel ezt a szolgáltatást üzletileg megtérülővé lehetne tenni Magyarországon.
A MOL joga a saját extraprofitját bubia és fapados dodzsemekkel folytatott PR kampányba tolni, de ezt butaság működő alternatív közlekedési megoldásnak tekinteni."

Azzal együtt, hogy jelen formájában a villanyautózás ilyen fokú erőltetése mind tecnikai, mind közgazdasági nonszensz, a különböző járműmegosztó rendszerek terjedését nem tartom rossz iránynak.

Annyiban igazad van, nem mindenkinek, és nem mindenre megoldás, de rengeteg embernek hasznos lehet, akiknek napi szinten a városban tényleg csak pár percre, esetleg egy-két órára van autóra szükségük.

Hosszú távon természetesen ezt is rendszerszinten, az elővárosi, és a városi közösségi közlekedéssel összehangolva lehet(ne) fejleszteni.

Egyebekben kíváncsi lennék energiaszakértő úr véleményére, hogy mennyiben környezetbarát jelenleg Németországban az egyre több villanyautót éjszaka a rendszerszinten több, mint 50%-ban szénalapú árammal tölteni. :D
  Vendégposzt A cikk szerzője Bártfai Balázs. Balázs egy online sorozatvállalkozó. 13 éve kezdett az egyik legnehezebb piacon. Ma már több, mint 4000 céges ügyfele van. Nem oktatja, hanem gyakorlatban használja a modern marketinget. 2017-ben jelent meg sikerkönyve, A tartalommarketing a…..
  1. Katásnak minek könyvelő (erre még visszatérünk) 2. Mert drága (erre is) 3. Mert nehogy már azért a havi 10 perces munkáért 5000 forintot fizessek (erre meg főleg) 4. Különben sem kötelező (erről meg jobb nem is beszélni) 5. Mert egy kisállatos, meg egy hobbi-zsákban ugráló Facebook…..
Figyelem! Ez egy kimondottan hosszú (kb. 20 perc olvasási idő) bejegyzés. Mivel többször utalok a bejegyzésben található táblázatokra, javaslom, ide kattintva töltsd le őket, és ha tudod, olvasás előtt nyomtasd ki.    Korábbi írásaimban foglalkoztam már egy vállalkozás pénzügyi tervezésével,…..
Vagy versenyképesen. Vagy fenntarthatóan. Vagy innovatívan. Vagy kreatívan. Vagy ha van további bullshit-ötleted, akkor úgy (javaslatokat szívesen fogadok).   Egy vállalkozást alapvetően profitra játszanak. A nyereség az, amiből újra be tudsz ruházni, képes leszel fejleszteni, vagyis további…..
  „Ezt nem hiszem el! Már megint nem azt csinálja, amit mondok, közli, nem lehet, és nem is hajlandó megcsinálni azt, amit kérek! Egy csomó lóvét kifizetek neki havonta, hát nehogy már ne! Ha ezt megmondom, nekiáll mindenféle előétel nyelven írt törvényre, meg előírásra hivatkozni, meg hetet-havat…..
  Az autóbérlés drága. Nem. „És akkor veszünk egy autót 4 millióért, egy laptopot 700.000-ért, és egy telefont 250.000-ért…” De sokszor hallottam ezt, mikor raktunk össze egy induló céget. És de sokszor mondtam, hogy állj. Nem veszünk semmit. Még nem. Egyrészt nem biztos, hogy máris kell.…..
2013 óta választható a Kisadózó Vállalkozók Tételes Adója, közismert nevén a KATA. Nincs még egy adónem, ami körül ennyi tévhit, és félreértés lenne. (Magát a Katát honlapunkon, és itt,  ezen a blogon is oda-vissza kiveséztük már, ezért részletesebben itt és most nem megyek bele) Kezdjük az első…..
Szerintem… „Van egy ötletem, vállalkoznék, mit ajánlotok?” Xanaxot, vagy Váliumot. Ahány helyen teszed fel kérdésedet, annyi féle választ kapsz majd. Kérdezz bár fórumon, Facebook-csoportban, ismerősöktől, esetleg családtagoktól, mondanak majd mindent. És annak az ellenkezőjét is. A válaszokban…..
Tegyük fel, állampolgárként hasznonmaximalizáló önálló szereplő vagyok a világpiacon, amelynek az egyik szegmensébe (Magyarországra) belép egy böhöm nagy játékos: ezért vagy elpusztulok, vagy beszállítója leszek, vagy beszüntetem itt a tevékenységem és átteszem máshova. Ez az egyszeri magyar ember…..
Az árbevétel „A kékből 1000 darabot fogok eladni 500 forintért, a sárgából meg 30000 darabot 200-ért. Tök jó, kerestem hat és félmillió forintot! Ezért már érdemes belevágni!” De sok embertől hallottam már ezt. És közülük mennyien belebuktak. Máris mondom, miért. Az a 6,5 fél millió forint…..
Ez az esettanulmány ügyfelemmel egyeztetve, és az üzleti titok okán megváltoztatott számokkal készült.   Lehetetlen küldetés A napokban egy Facebook csoportban vita alakult ki arról, hogy egy –a témában laikus- vállalkozó hogyan válasszon magának marketingest. Ahogy arról is, pontosan mi is egy…..
Így fogsz sokat keresni! Vállalkozásunk missziója, hogy ... bla-bla... stb. (Ide írj pár tetszőleges szót, nem baj, ha nincs értelme) Miután ezt kitaláltad, biztosan lesz egy kiváló logód, meg hozzá passzoló szlogened is. Hurrá, megvan vállalkozásod arculata. Azt is kitaláltad, mit fogsz…..
Előző két bejegyzésemben itt, és itt körüljártuk, mit gondolj át, mikor kitalálod vállalkozásod árait, azt, hogy miért mennyit kérjél.   Áraid nem olyanok, mint a Tízparancsolat. Nincsenek kőbe vésve. Vegyünk egy ideális helyzetet (igen, tudom, sci-fi…): piacodat, vásárlóidat ismered, mint a…..
  Vállalkozol. Kitaláltad, kinek, és mit akarsz árulni. Mivel minél több vásárlói igényt le akarsz fedni, az olcsóbbtól a drágábbig, gyengébbtől a jobb minőséget adó terméket is forgalmazol majd. Igen, jól sejted: az olcsóbból esélyes, hogy többet adsz el, igaz, darabján kevesebb a profit. A…..
Definíció: Az üzleti terv egy olyan dokumentum, ami ismerteti egy vállalkozás rövid, vagy középtávú céljait, és az azok eléréséhez szükséges lépéseket és eszközöket. Vagy valami ilyesmi.   Bla, bla, bla… Ha a google-ban rákeresel, hogy üzleti terv, nagy valószínűséggel ezt, vagy ehhez hasonló…..
  Áraznék, de... hogyan? Azzal, hogy vállalkozásod (és TE is) pénzből, pontosabban bevételének hasznából él, nem árulok el nagy titkot. Azzal sem, hogy nem mindegy, mennyi is az a bevétel, és annak haszna. Ha kevés, sok vállalkozó hajlamos a piacot szidni. Pedig nem biztos, hogy a piac a…..