Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nero Bianco

0 bejegyzést írt és 1117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt néhány napban Gyurcsány Ferenc kommunikációs stratégiát váltott és úgy döntött, hogy eljátssza a világ egyik leghálásabb és legkönnyebb szerepét: a mártír hőst. A magyar népmesék Legkisebb Királyfiát, akit kisemmiztek a kapzsi bátyjai az atyai örökségből, de…..
Miután az Együtt 2014 - PM egy laza mozdulattal az MSZP nyakába tolta a tárgyalást a többi lehetséges szövetségessel, a szocialisták nem is vesztegették sokáig az időt, és gyorsan elvarrták a szálakat: nem lesz közös lista, bedarálták Ferencet, Gábort és Andort is - külön…..
Nero Bianco 2013.09.12 21:45:42
@nick papagiorgo:
"Egy - bármilyen - összefogásnak akkor van értelme, ha te és partnered együtt győzhettek."

Így van. Volt rá halovány esély, de az mszp gyakorlatilag megfúrta már az elején.
Ha jól emlékezem, mindjárt az év elején.

Itt nem bolhák akartak elefántot ugratni, hanem mesterházyék csicskáztatni mindenki mást.
Ami nem aratott osztatlan sikert.

Semmibe nem került volna elkezdeni egy széleskörű összefogásnak tárgyalni, és a tárgyalások eredményeként megállapodni jelöltekben és listákban.
De még csak kísérlet sem történt erre.

Az, hogy a soha el nem kezdődött tárgyalások milyen szánalmasan értek véget, azt ne azok nyakába varrjuk, akik pont nem tehetnek róla.

Ki vállalta föl ennek a széles koalíciónak az összerakását?
Bajnai.
Mit ért el?
Semmit.
Ki támogatta ennek a széleskörű osszefogásnak a létrejöttét szavakban?
Az mszp.
Mit tett érte?
Semmit.

Az, hogy itt a végjáték során mindenki listás helyekről delirál, az meg pont a Bajnai-Mesterházy tandemnek köszönhető, mert másról nem is akartak tárgyalni.

Nem mindenki akart pont parlamenti székért részt venni a dologban. Sőt, sokan éppen nem.
Arra sem bagózott a nagy összefogó Bajnai sem meg Mesterházy sem.

Az meg végképp a vicc kategóriája, hogy az Együtt-PM és az MSZP csak annyit kívánt mondjuk a DK-tól, hogy adja át az országos lefedettségű szervezetét és aktivistáit, és cserébe ha nyer az ellenzék, akkor megszűnhetnek.
Gáláns egy ajánlat, mondhatom.
:))))
Nero Bianco 2013.09.12 22:13:19
@nick papagiorgo:

Nincs nekem ezzel semmi különösebb bajom, csak akkor meg tök fölösleges Gyurcsányt ekézni, hogy nem akar összefogni, amikor alapértelmezésben mesterházyék nem akarnak összefogni.

Pont.
Nero Bianco 2013.09.13 00:23:09
@Gribbin János:

Gyurcsány nem kért magának semmit az mszp-től.
Ezt jobb ha mindjárt az elején tisztázzuk.

A DK egy korrekt együttműködést szeretett volna a teljes ellenzéki spektrummal összefogva.

Az mszp pedig eleve elvetett minden együttműködést.

Az pedig, hogy a DK adja a szervezeti hátterét, aktivistáit a kampányhoz, cserébe viszont semmit nem kap, csak annyit, hogy a választások után mindenki mehet isten hírével, vagy esetleg mesterházy szeánszokon vehet részt. Ez viszont a DK tagságának -lássuk be jogosan- nem tetszett.

Megpróbálják másképp, senki semmit nem vethet a DK szemére.
Ha olyan semmiresejók, akkor biztos semmit nem számít a különindulás, majd a szocik megoldják, csak nem kéne a DK-t hibáztatni azért, mert kigolyózták.
„...ha így folytatjuk, akkor Magyarország következő miniszterelnökét nem Bajnai Gordonnak vagy Mesterházy Attilának, hanem Orbán Viktornak fogják hívni. (...) Nem magamnak keresek színpadot, tudok magamnak ácsolni. (…) Az a kérdés, hogy képesek vagyunk-e a következő választás…..
Ösztöndíj, pályázat, kedvezmény. Talán ezzel a három szóval lehetne a legegyszerűbben leírni a magyar politikusok szentháromságát, ha fiatalokat célzó propagandáról van szó. A magyar fiatalok menekülése az országból azóta ilyen fontos téma, hogy Gyurcsány Ferenc évekkel…..
Nero Bianco 2013.09.10 22:30:12
@fchris82:

Azért ha valaki egy orbitális baromsággal kezdi a posztját, akkor az ember csak elgondolkodik.

Mindattól függetlenül, hogy mit is ír.
Pusztán azért, mert egy ekkora ökörség az egészet hiteltelenítheti.
Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos.Egyesével kell visszautasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön itt elmondott az elmúlt öt percben.Én ott voltam másokkal egyetemben, (…), amikor lépések tömkelegét tette meg Orbán Viktor a nagybányai…..
"Magyarország jobban teljesít!" - hangzatos szlogen a kormánypárttól, csak az a kérdés, hogy miben? Valóban vannak olyan mutatók, amelyekben javulást tud felmutatni a kormánypárt, ilyen például a költségvetési hiány. Azonban ez is csak egy olyan hosszú  folyamat eredménye,…..
Nero Bianco 2013.09.10 03:27:04
@pánpéter:
De hát te csak változtatás nélkül tolod a fideszes sikerpropagandát.
Nincs egy átlagos két gyermekes családnál évi 120 ezres rezsi megtakarítás.
Egyszerűen csak nincs.
Nincs.
A sajtóban részletek jelentek meg a három az ötödikes, tehát 11 éves gyerekeknek írt erkölcstankönyvek egyikéből. Ami ebből a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Nem akarom, hogy az én gyerekem azt…..
Nero Bianco 2013.09.08 22:09:13
@bbjnick:
"Ne rébuszokban beszélj, konkrétumokat mondj!"

Akkor arról szolt, hogy egy asszimilálódott 500 000 ezres izraelita vallású magyar polgári réteget hogyan lehetne kiszorítani a gazdasági-hatalmi pozícióiból, mert szűkösek voltak az erőforrások, és a betelepülő magyar dzsentroid rétegnek megélhetést kellett biztosítani, ma meg pusztán egy elképesztően ostoba rétegnek kell ellenséget gyártani.
Legyenek azok mondjuk a cigányok meg a zsidók.

Hát ennyi.
Nero Bianco 2013.09.09 12:45:43
@meszena:
"Nevezzük őket mai liberálisoknak. "

Szerintem inkább nevezzük őket a mai fidesznek.
Sokkal pontosabb megközelítés.
Előtérbe került most a helyek osztásánál, beveszik-e Gyurcsányt, s ha igen, milyen helyre jó. Egy elemzést is olvastam itt ez alkalomból, ami a ráaggatott démoni szerepet próbálta helyre tenni, s e cikk tettei kielemzése után inkább javasolta visszaengedni a küzdőtérre. Én…..
Nero Bianco 2013.09.08 20:23:29
@ColT:

Komolyan kérdezem.
Ha egyrészt leszarod, másrészt hiányosak az ismereteid, harmadrészt meg nem akarsz semmit, akkor minek kommentelsz?

Én sem megyek a magyar foci NBI-t kommentálni.
Mert hülyeség lenne.
Nero Bianco 2013.09.08 21:08:32
@nick papagiorgo:
"Valaki vagy nagy politikus (és akkor nem hagyja magát leszalámizni, lekaraktergyilkolni stb), vagy fordítva. A kettő együtt nem megy. "

De megy.
Orbán így veszített kétszer.
Nero Bianco 2013.09.08 21:50:14
@E.Csaba:

Már régóta nincs "összefogás".

Leginkább azóta, hogy az összefogás pártiakat kigolyóztak szinte mindenkit az összefogásból.

Nagyjából az látszik, hogy a mérhető ellenzék 2018-ra játszik, aminek amúgy van politikai megalapozottsága.

Az viszont szinte biztos, hogy az ellenzk nem tudott használható narratívákat adni a mostani kérdések megválaszolására.

Őszintén szólva ennél Gyurcsány még mindíg sokkal vállalhatóbb.
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Nero Bianco 2013.09.08 08:24:10
A politikusok nem független személyiségek az őket megválasztó társadalomtól; a választók értékrendje határozza meg a politikusok viselkedését is. Az interneten megjelenő kommentek híven tükrözik, hogy a nemzetegyesítő propaganda ellenére egy megosztott, és másságot nem…..
Deutsch Tamás felfortyant azon, hogy a „magukat demokratának és/vagy liberálisnak gondoló sajtómunkások" kiszimatolták, hogy az állam megcsináltatta az Orbán Ráhel esküvője helyszínére vezető kátyús földutat. "El a gusztustalan kezeket Orbán Ráhel esküvőjéről!" dr.…..
Akkoriban olyanok voltak a körülmények, hogy jó kormányzás mellett is elkerülhetetlenül minimum 73,7%-ra nőtt volna az államadósság. Kíváncsi rá ön is, hogy miért? A minap érdekes kiruccanást tett blogunk egyik szerzője a Vastagbőr blogon. Ott tulajdonképpen az…..
Nero Bianco 2013.09.05 19:19:51
Két mellékes megjegyzés.

-Egy "Nívó" nevü blog ne posztoljon egy másik blog posztjának a kommentjeiről, mert az több mint kínos.

-Százalékértékeket nem adogatunk össze csak úgy. Ebbe a háborúba beleszállni gyakorlatilag értelmetlen.

Magához az alaptémához viszont pár megjegyzés.
- Az 53%.os GDP hiány ugyan szépnek tűnik, de ténylegesen meg 98-2002 között megduplázódott az adósságállomány.
- Ráadásul az államadósság egy részét a fidesz kormány alatt "kiszervezték" az állami tulajdonú cégekbe, amit 2004 után az úniós statisztikai követelmények miatt műr be kellett számolni az ÁHT hiányba.
- A lakáshitelek állami kamattámogatása drámaian növelte meg az állami kötelezettségvállalásokat, és bár valóban, az első évben még pozitív volt a szaldó az áfa befizetések miatt, de utána az állam többszázmilliárdos mínuszba fordult. Lakást ugye egyszer vesz az ember, viszont a kamattámogatások meg évekre elhúzódtak.
- Ha ez az ország tovább akarna lépni (nem akar) akkor hagyná már el a hülye mítoszait, és megpróbálkozhatna néma a számolással is (nem akar számolni mert az bonyi). Igen a szocik sokmindent elcsesztek.
De a fidesz is.

Abban nagyjából a makrogazdasággal foglalkozók egyetértenek, hogy az ősbűn a 2 éves költségvetéssel kezdődött, és a szembenézés ezzel a folytatólagosan elkövetett bűnnel nagyjából 2006-ban kezdődött.
Az se sikerült ugyan túl jól, de a magyar társadalomnak szemmel láthatóan az is sok volt.

Úgyhogy a társadalom 90% marad a langymeleg posványban, és élvezettel szopogatja a lejárt szavatosságú mítoszait, és ezzel még el lesz egy darabig, ahogy elnézem.

Az ország drámaian és szinte megállíthatatlanul csúszik lefele, de azért mindenki baromira elégedett azzal, hogy leírja, hogy a másik milyen hülye.

Hát, gratulálok.
Nero Bianco 2013.09.05 20:27:15
@ob.szerver:

Az én igazi problémám persze az, hogy a magyar közbeszéd a béka segge alatt van.

És ráadásul ez következmény és nem ok.

Teljesen mindegy, hogy hány blog hányja a saját igazságait bele a vakvilágba, az semmit nem számít. Úgyis elveszik a szar mérhetetlen sűrűjébe az a picinyke valóság, ami számít.

Igazán csak egy dologban lehet bízni, hogy a NER olyan szarul lett összerakva (és szarul lett összerakva), hogy aztán magától fog összeomlani, csak ugye azt mindannyian meg fogjuk szívni, akik meg összerakták, azok sanszosan túlélik.
Nero Bianco 2013.09.05 20:30:40
@­regress:
"Ezek a tények. "

Legközelebb tedd be a gyilkossági statisztikákat.
Vagy esetleg a búza termésátlagát évekre lebontva.

Szerinted mit számít akkor, ha egy döntést akarunk meghozni a puszta szám, ha nincs mögötte semmi?

Elmondom. Semmit.
Röviden? Semmi. Kicsit bővebben? Erről szól ez a poszt.Kósa Lajos, Debrecen polgármestere tanévnyitó beszédet tartott egy debreceni elitgimnáziumban. A beszédet a Népszabadság leközölte, s ha már így országos ügy lett belőle, a balliberálisok menetrend szerint kiakadtak rajta.…..
Nero Bianco 2013.09.05 19:25:07
@Holger Hartland:
"Annak, hogy Gyurcsány 2004-2006-ban a tönk szélére vitte az államot"

Át tegyelek a vicc kategóriába, vagy átgondolod még egyszer?
Kósa Lajos szerint ütni kell a jó gyereket, akkor majd teljesít. Amikor ezt számon kérik a debreceni polgármesteren, természetesen azt fogja mondani, hogy ezt képletesen értette. Mi ezt készséggel el is hisszük, hiszen ugyanebben a tanévnyitó beszédében azt is mondta, hogy, amikor…..
Nero Bianco 2013.09.05 13:03:45
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Mi ebben a vicces?"

Az, hogy mindkét rendszer egy erősen centralizált, egy központból vezérelt államhatalmi rendszer.

Aki azt hiszi, hogy a magyar társadalom durván 80%-át érintő egzisztenciális kiszolgáltatottság nem romboló hatású, az mérhetetlen módon nem érti, hogy az egészséges társadalmak hogyan működnek.
Az a tragédia, ami a magyar közoktatással történt, az elmúlt időszak talán legnagyobb tragédiája.
Ezen nincs mit szépíteni.
Az, hogy az egyébként barátok között még megfogalmazott vélemény az iskolák államosításáról és az egész rosszul elgondolt, rosszul szervezett vircsaftról, az még nyomokban sem jelenik meg a közbeszéd szintjén, nem hogy cselekvéssé fordulna.
Az átlagemberek nem szeretnek megnyerhetetlen harcokat vívni. és mondjuk egy botrányos igazgatóváltásnál ugyan ki akar és ki tud mondjuk az állami intézményfenntartóval sikeres csatát vívni?
Elmondom: senki.

Marad a munkahelyi kuss, meg a szájszegletben anyázás otthon.
Még akkor is, ha esetleg orbitális baromságokat ír elő a döntéshozó.
Az egzisztenciális félelem is félelem.
És orbán rendszere erre épül.
A kiszolgáltatottságra.
Nero Bianco 2013.09.05 13:16:48
@Void Bunkoid:
"Lóf*szt van itt félelem."

Ja tényleg, host hogy mondod, tele van az ország kezdeményező, a helyi vagy az országos hatalommal vitába szálló szakmai szervezetekkel meg civil szervezetekkel.
Dunát lehet rekeszteni a véleményüket bátran kimondó közszolgákkal.

Ja, ez egy ilyen boldog, igyekvő, öntudatos, innovatív ország.
Tényleg.
Nero Bianco 2013.09.05 13:30:18
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Engem egészen kicsikét érdekel csak az orosz helyzet.
Csak annyiban említettem, hogy az is egy erősen központosított hatalom, mint a magyar.

A mondanivalóm 95%-a a magyar helyzetre vonatkozott.
A közoktatási törvény módosításai ismertek voltak eddig is - a gyakorlatban azonban sok százezer iskolás és szüleik most, az új iskolaév kezdetével ismerkednek meg a friss rendelkezésekkel. Nem fogok a törvény által előírt változások mindegyikével foglalkozni, kizárólag a 16…..
Nero Bianco 2013.09.02 01:20:40
@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Nagy ívben szarom le orbánt is, rózsát is meg a balogh nevü senkiházit is.

De csak neked egy vicc az átkosból.

Felavatják Moszkvában az első utcai borotváló automatát. Kérdezik is a feltalálót, hogyan is működik a dolog.
-Bedob a borotválkozni kívánó elvtárs 5 kopejkát, beteszi a fejét az automatába, utána szappanoz az ecset és a penge megborotválja.
-De hát feltaláló elvtárs, az emberek arca nem egyforma
-Elsőre újságíró elvtárs, elsőre

Hoffmann elvtársnő továbbfejlesztette a rendszert egy komplett iskolarendszerre.
Nero Bianco 2013.09.02 01:27:08
@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Ez már a te problémád nem az enyém.
Az én dolgom csak az, hogy ott támadjam a fidesz hülyeségeit, ahol tudom. Önként és dalolva.

Te meg véded a hülyeségeiket önként és dalolva.

Oszt passz.
Nero Bianco 2013.09.02 01:36:35
@Elég a szélsőliberális hazudozókból!:

Nézd, szerintem te hülye vagy.
Van ilyen, nem lepődöm meg semmiképp.

Tök mindegy mit idézel, sosem volt relevanciája.

Nem 1868 van, hoffmanrózsa egy ökör, és a mostani közoktatási törvény is ökörség.

És itt van vége a párbeszédnek, mert ezen túl úgy sem jutunk.
Akkor meg minek.

Persze hogy az én célom az, hogy ezeket a hoffman-balogh féle kártékony férgeket ki kellene lőni a magyar közoktatásból.

Neked meg az, hogy az utolsó percig védd az eszetlen rendszerüket.

hajrá.
Megállapodott az MSZP és az E14-PM a választási együttműködésről. A lényeg közös jelölteket indítanak, koordinálják a kampányt is és maga a választás lesz az az előválasztás. Akinek a listája több szavazatot kap az adhatja a miniszterelnök-jelöltet. Tehát maguk a…..
Nero Bianco 2013.08.30 13:02:04
@Mikóka Kálmán:
"Vagy,mikor barátnőm 56 éves édesapját félholtra verték 06-ban gyucsótányék? "

Ja, és ezt félévenként megismételték.
A barátnőd szegény apja meg azóta is véreset vizel.
:)))))))
Nero Bianco 2013.08.30 14:13:57
@s:
"Gyanús nekem ez a hely. "

Mindegyik blog.hu-s blogon ez a helyzet.
A facebook-on akadtam eme remek oldal linkjére, és azon nyomban meg is tekintettem. Remek! Édesek mint egy csupor méz, ahogy rendületlenül védik a nemzet becsületét. Egy igazi megmosolyogtató színfoltja az internet világának. Profiljuk az, hogy külföldi sajtószemlét tartanak és a…..
Jó hírt mondok néktek: levehetjük az alufólia sapkákat. Pedig őszintén és komolyan mondom, én hinni akartam az összeesküvésben. Láttam lelki szemeim előtt egy dohányfüstös kávéház mélyén - természetesen valahol a Parlament közelében -, mint a francia elefántok, ott ültek…..
A szocialisták nyolc év alatt 32%-kal növelték, a Fidesz három év alatt 6%-kal csökkentette az államadósságot. Kis magyarázat a számokhoz: Az adatok a Magyar Nemzeti Bank honlapjáról származnak. Mivel a statisztikát negyedévente, minden negyedév utolsó napjának megfelelő…..
A Némó nyomában című népszerű mesefilmben szerepel egy doktorhal, Szenilla, aki elfelejt mindent, ami három percnél korábban történt, és emiatt mulatságos bonyodalmakba keveredik. A valóságban közel sem ennyire mulatságos folyamatos rövid távú emlékezetvesztést a pszichiátria…..
Nero Bianco 2013.08.24 01:39:20
@MetroGoldwinMayer:
"Nem ez a bajom. "

De, ez a bajod. Sajna ez látszik.

Nem tudtál egyetlen észérvet mondani arról, hogy akár a TASZ akár az AI akár a MHB tevékenysége mivel rombolja a magyar demokráciát.
Csak egyetlen hoppál féle ostoba érvet erőltetsz, hogy isten ellen való vétek eu-s nyílt pályázati alapokon magyar civil szervezetnek nyerni.

Én meg ezzel nem tudok mit kezdeni, mert szerintem meg teljesen rendben van a dolog.
Átlátható, nyílt, és nem okoz semmiféle megfogható kárt.
Nero Bianco 2013.08.24 01:58:58
@MetroGoldwinMayer:
"A külföldi pénz, adomány, stb. magyar pártnak/politikusnak/civilnek mondott politikai szervezetnek rombolja a magyar demokráciát."

Mintha csak Kádár elvtársat hallanám.

Te is tudod meg én is tudom, hogy a mai viszonyok között egy ellenzékinek mondott vagy csak annak tekintett, de leginkább az államhatalomtól függetlenedni kívánó szervezetnek a magyar pályázati rendszerben nincs semmi esélye forrásokhoz jutni.

Pontosan lehet tudni azt, hogy a kormányzat hogyan próbálja kivéreztetni azokat, akik nem paríroznak.
Nincs esély saját "holdudvart" kiépíteni, mert azt a kormány eleve megfolytja.

Akkor meg miről beszélsz?

De még mindíg adós vagy azzal a válasszal, hogy a megvádolt civil szervezetek ugyan mégis miféle kárt okoztak az országnak.
Erről valahogy hallgatsz folytonosan.
Nero Bianco 2013.08.24 11:14:01
@MetroGoldwinMayer:
"Az hogy az ellenzék lófaszt sem lát a közpénzből"

Egyrészt itt civilekről beszélünk, nem pártokról.
Másrészt, ha te azt tartod helyesnek, hogy "csak a fidesz", akkor viszont nincs miről beszélni, mert teljesen más plattformokon állunk.
Te egy egypólusu hegemon rendszert favorizálsz, én pedig egy sokszínű plurálist.
És itt vége is a vitának.
Július közepén arról írtam, hogy Bajnai Gordon nem lesz az egységes baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Ma az is kiderült, hogy Mesterházy Attila sem lesz. Leginkább azért, mert ma úgy néz ki, hogy nem lesz közös jelöltje a baloldali ellenzéknek. Ha jól értem a…..
Nero Bianco 2013.08.24 01:51:58
@Balt:
"ez bizony a "régi gárda" újracsomagolva"

Ez speciel egy baromi nagy semmitmondás.
És ez az LMP meg az összes feltörekvő baja.
Hogy fingjuk nincs arról, hogyan működik az ország, viszont megváltó ötletek azok vannak dögivel.
A politika meg másik síkon működik.
Smoking Barrels IK30 2013.08.21 00:01:00
Ki vagyok fogyva a jelzőkből, ugyanis ma már az Elysium-ot megsoroztam olyanokkal, hogy "mesterkélt", "szájbarágós" és "giccses". De ettől függetlenül még mindhárom igaz Alföldi Róbert rendezésére, akinek talán egy kicsit túl sok komplexusa gyűlt össze erre az…..
Nero Bianco 2013.08.21 19:30:06
@... zöld levelecske, ...:
"még nem láttam gyűlölködő jobbost Alföldire"

Akkor épp ideje lenne kinyitni a szemed.
Polgárda Hazai pálya - fail 2013.08.15 08:00:00
Nemsokára itt a választás. Hiteles, őszinte, összefogásra épülő programmal az ellenzék még játszi könnyedséggel leválthatja a nemzeti feudál-despotizmust, ami persze még náci meg komcsi is. Vessünk hát egy pillantást arra, mennyire népszerű és hiteles az MSZP legnagyobb…..