Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemorino

0 bejegyzést írt és 1086 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Pierre Gasly lefokozását követően a Red Bullhoz előléptetett immár ex-Toro Rosso-versenyző, Alexander Albon tisztában van vele, hogy a mély vízbe dobják a Forma-1-es Belga Nagydíjtól – ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy felhúzta az úszónadrágját...
nemorino 2019.08.15 08:35:35
@liberalnazi dickheads: Én picit árnyaltabban fogalmaztam volna meg, de összességében ugyanezen a véleményen vagyok. Talán Hornert kevésbé ekézném, szerintem Marko a nagyobb kretén. Azért nem dobják ki őket, mert kell az újgazdagok pénze, hogy életben tartsa a F1-et. A jelenlegi produkció a nyolcvanas-kilencvenes évekhez képest nulla, a reklámérték is csökkent, lasszóval kell fogdosni a befektetőket. Ha jönne az Ariel, hidd el kapna csapatot :-)
Manapság három dolog jellemzi leginkább a szexuális úton terjedő betegségeket: egyre több embert fertőznek meg, egyre ellenállóbbak, emiatt pedig egyre többször hallani kísérletekről az ezektől megóvó génmanipulációkról. Most úgy tűnik, az egyik leggyakoribb STD ellen pont akkorra születhet meg ez a…..
Már csak 8 hónap és a mozikba kerül (mégpedig 2020 áprilisában) a legújabb Bond-film mely sorrendben már a 25. lesz és amelynek pontos címe egyelőre még nem ismert. Az egészről jelenleg csak annyi bizonyos - legalábbis az IMDb szerint - hogy a japán nevű, de totál európai külsejű Cary Joji Fukunaga…..
nemorino 2019.08.10 08:08:57
@Professzore: Utólag Conneryn kívül mindegyik Bondot leírják. Én koromból adódóan csak a Dalton-Brosnan és a Brosnan-Craig váltásokat láttam, mindkettőnél az volt, hogy hááát az előző Bond nem volt az igazi, de most... Szerintem Moore volt a legrosszabb, egyszerűen túl öregen kapta meg a szerepet és a sztorik sem voltak túl jók.
Hétvégén már 34. alkalommal rendezik meg Mogyoródon a Formula-1-es Magyar Nagydíjat. 1986-ban Magyarország lett az első helyszín a Vasfüggönyön túl, ahová ellátogatott a Száguldó cirkusz. Ráadásul azóta is évről-évre, megszakítás nélkül vendégül látjuk az F1 mezőnyét. Ezt rajtunk kívül csak két…..
Van egy térkép, aminek az értelmezése sokaknak gondot okoz. Illetve nem is okoz gondot, mert minden skrupulus nélkül értelmezik félre, és teszik közkinccsé a hozzá nem értésüket. Ha ezt a térképet történetesen nem én csináltam volna a Wikipédia számára, akkor is tudnám, hogy ahol Dzsemdet Naszr,…..
nemorino 2019.07.29 09:03:04
Oh, a klasszikus HunTV. Nekem a kedvencem, amikor a nőgyógyász karrierjét erősen reklámozó (gondolom ez azért kellett, hogy lássa a publikum, hogy komoly szaktekintélyről van szó) dr. Horkovics Kováts János nyelvészkedik: www.youtube.com/watch?v=xqATRxzDbVk

Én úgy képzelem, hogy ezt a szemetet olyan emberek hiszik el, amilyenek a termékbemutatókon és a teleshopos videókon fellelkesülve szoktak százezreket elkölteni matracokra és csodaporszívókra.
Éppen 50 évvel ezelőtt, 1969 július 20-án Neil Armstrong és Edwin Aldrin amerikai űrhajósok, az Apollo-11 űrprogram keretében Eagle nevű űrkompjukkal leszálltak a Hold felszínére, melyre néhány órával később (már július 21-re "átcsúszva") Armstrong, első emberként ki is léphetett. A közel két és fél…..
A technológia óriási hatással van az életünkre és a testünkre is – ezt bizonyítja egy sokkoló kép. A modern technológia emberi testre gyakorolt hatását sok tudós vizsgálja. A carpalis alagút szindrómától az SMS-nyakig számos negatív következményt mutattak már ki az…..
nemorino 2019.06.27 14:49:34
@vanRob: Meg kell lenni a leütésszámnak :-)
A nyári kerti tartózkodás általában kellemes dolog, főleg délután és estefelé, mikor már enyhül a kánikula, és tényleg kellemes a szabad ég alatt tenni-venni, grillezni, vagy csak láblógatva bámulni az eget, a csillagokat. Nincsen azonban rózsa tövis nélkül, utóbbit ez esetben egy ádáz rovar…..
nemorino 2019.06.17 14:02:42
photonicsentry.com/#about

Ahogy nézem sajnos még kapható.
nemorino 2019.06.17 14:03:14
@nemorino: _nem_ kapható.
Fotó: Joe Scarnici / Stringer / Getty Images for Playboy / Port.hu George R. R. Martin évek óta amiatt siránkozik, milyen rossz, hogy az HBO beelőzte a (sohanapján elkészülő) könyveit, és hosszú-hosszú ideje ígérgeti, hogy most már aztán tényleg összeszedi magát, és megírja A tűz és jég dala-ciklus…..
nemorino 2019.06.17 09:01:22
@Hizdahr zo Loraq: Vagy kész van/közel kész van, csak letesztelte a sorozattal a reakciókat. Lehet tényleg, hogy a halála után kapjuk meg a befejezést, de az ő tollából, hogy így nem kelljen szembesülnie a kiábrándultsággal. A GOT finálé óta még jobban becsülöm J. K. Rowlingot, hogy így tudta befejezni a nagy hype és nyomás mellett a Harry Pottert.
Úgy tűnik, az arab országok minden évtizedben megdöntik a világ legmagasabb felhőkarcolójának rekordját. A dubaji torony már berobbant a köztudatba, kevesen tudják azonban, hogy a szaúdi királyi család pár éven belül trónfosztásra készül. ..
nemorino 2019.05.28 09:02:55
@John Brennan: A leggazdagabb ország és a legmagasabb életszínvonal nem korrelál, a kínai költségvetés valószínűleg kimagaslóan jó és az ország gazdag, de a lakói átlagban már nem. Mátyás gazdagsága onnan eredt, hogy közvetlenül megadóztatta a jobbágyokat, akik addig csak a földesuruknak és az egyháznak fizettek. A tizedért lelki üdvöt, a kilencedért jobbágytelket kaptak, Mátyás hadiadójáért semmit, mert a befolyt pénzt elverte a teljesen értelmetlen cseh és osztrák háborúira, ezért a maga idején tényleg nem volt túl népszerű uralkodó, de a török időkben már aranykorként gondoltak vissza az ő idejére. Sajnos a magyar gazdagság nagyon relatív volt, a jobbágyok sokkal rosszabb helyzetben éltek, mint a nyugati társaik, a városiasodás nagyon elmaradt, nem alakult ki erős hivatalnoki réteg, ezért a központi hatalom Mátyás után kártyavárként omlott össze. Főleg, mikor kiderült, hogy a Mátyás halálakor a kincstár üres volt.
A Nemzeti Várprogram keretén belül 2020-ra felújítják a nagyvázsonyi Kinizsi Várat. Mi még most jártunk ott először és ezek szerint ebben az állapotában utoljára. Kinizsi Pál legendás életének története már most is körbelengi a várat, de a megújuló kiállítás a tervek szerint még nagyobb hangsúlyt…..
nemorino 2019.05.24 09:20:42
@Aranyi Gábor: A zsinagógázás nagyon nem kellett volna, a kolléga hozzászólása teljesen korrekt volt. Én jártam a füzéri várban a felújítás előtt és láttam a képeket, hogy mi lett belőle, hát szerintem is elszomorító. Nem a romokat hiányolom, csak ugyanennyi pénzből ízlésesen is meg lehetett volna oldani.
  A hagyományos társadalom családja általában idealizálva, szülők és gyermekeik biztonságos, meghitt közösségeként jelenik meg a közbeszédben, szembeállítva a jelenkor állítólagos válságával. Pedig a nagy halandóság miatt a mostoha- vagy mozaikcsalád legalább olyan gyakori volt a modern kor előtt…..
Ki volt Charles Robert Darwin? Igen, mindenki fújja: A fajok eredete, de ezen túl ki volt Darwin, az ember? Szeretett? Elismert valakit? Hogyan bánt a gyerekeivel? Minek örült? Mit gondolt politikáról, hitről, családról, gyarmatokról? Íme egy összefoglaló mű Darwinról, illúziók…..
nemorino 2019.05.06 12:07:18
@Róbert László: Sosem állította, hogy a majmoktól származunk, csak annyit, hogy a mai majmok és az ember közös őstől származik.
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
nemorino 2019.05.02 13:17:02
@chrisred: Nem tudom helyeselni amit írtál, de alighanem igazad van. Az első 3 kötet színvonalban sokkal fölötte van a következő kettőnek. Én szívesen olvasom ameddig csak írja, de a régi varázslat aligha tér vissza.
A tegnapi bejegyzést szokatlan megértéssel fogadták a hozzászólók. Arról tűnődtem, vajon miért nincs nyelvvizsgájuk a szegényebb néprétegekből való diákoknak. A kommentelők kulturált módon értelmezték egy médiatanár töprengését, akinek a tanítványai közül körülbelül minden harmadik nem vehette át a…..
nemorino 2019.04.29 14:21:18
@bölcsbagoly: Eredetileg a diploma is tudományos fokozatnak számított, ezért is kellett szakdolgozatot írni, amely egy saját kutatás bemutatása lenne. Ezért kell megvédeni, ami egy tudományos vita lenne egy a területen oktató szakértővel. Persze ma a szakdolgozatok 90%-a úgy készül, hogy a szerző elolvas 5 könyvet és ír belőle egy hatodikat. A tömegek megjelenése a felsőoktatásban nagyon felhígította a színvonalat (és leértékelte az érettségit). Nem véletlenül van az, hogy az Egyesült Államokban is kialakult az elit egyetemek szűk köre (az Ivy Leage) amelyeknek a diplomáját többre értékelik, mint egy átlagos középnyugati állami egyeteméét. Umberto Eco mondta egy interjúban, hogy ha valaki francia irodalomól ír szakdolgozatot, akkor azt illene franciául írni, de persze ő is belátta, hogy ez a mai egyetemi oktatásban kivitelezhetetlen. Ő azt tartotta volna ideálisnak, hogy a konzulens csak 1-2 diákkal foglalkozzon és aktívan vegyen részt a szakdolgozat megírásában.
Ass blaster Brexit 2019.04.21 10:24:59
Nem volt szándékomban írni erről. Az utóbbi időben viszont annyi orbitális baromság kering a britekről hogy miért léptek ki az Unióból hogy  muszáj egy kicsit más megvilágításba helyeznem a dolgokat. Olyanokat hallani hogy még midig nem tudták túltenni magukat a gyarmatbirodalmuk elvesztésén, sőt…..
nemorino 2019.04.23 12:01:07
@paráznabillegető: Nálunk is azok a falusi nyugdíjasok félnek leginkább a migránsoktól, akik soha nem találkoztak velük. Szegeden, amelyik várost legvastagabban érintette 2015-ben a bevándorlás semmi idegenellenesség nincs, tele a város közel-keleti diákokkal. Pár hónapja beszéltem olyannal, aki a határ közelében él egy tanyán, semmilyen incidens nem érte 2015-ben, elég nemzeti érzelmű, de emberségesen beszélt a menekültekről.

A brexit sem a tényeken, hanem a félelmeken alapul, illetve az angolok splendid isolation-jén amit az aranykor szépsége ragyog be. Szerintem nagyot fognak bukni az egészen, de persze talpon maradnak, mégiscsak az Egyesült Királyságról van szó. Az elmúlt 20-25 éves gazdasági pörgésnek vége, én olyan hetvenes évekbeli hanyatlást vizionálok, de idővel stabilizálni fogják a helyzetüket.
1856. A befejezetlen kölni dóm, tetején a több mint 300 éve otthagyott középkori daruval..
nemorino 2019.04.08 13:19:56
@kvp: Biztos vagyok benne, hogy Henri Giffardról van szó, az általad linkelt oldal adatai, képei mind ezt erősítik meg.

@Rollende Landstrasse: Ezt szeretem az internetben, ugyanazon a képen én a leégett Tuilériákat látom, Te meg a gázballont, mindenki tanulhat a másiktól.

@Fredddy: Nem kellene gondot jelenteni, a Tuilériák kertje a palota építése óta létezik, itt egy 1615-ös ábrázolás, a kép előterében, a Szajnától balra (ami a jobb part): upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Plan_de_M%C3%A9rian.jpg Az épület helyén egy füvesített kert van most, talán ha két fát kellene kivágni. A Louvre-nak jól jönne a plusz kiállítótér, de a megközelíthetőséget erősen rontaná, csak a Place de Carousselnél levő és a rue de Rivolira nyíló kapuk maradnának (ezeken mondjuk buszok is átjárnak), míg most egy széles úton sétálva szemből lehet megközelíteni a piramist. Annyira nem ismerem a forgalmat, hogy tényleges gondot jelentene-e, én a visszaépítés pártján vagyok.
Éppen 114 évvel ezelőtt, 1905 március 29 -én született a magyar ponyva- és légiós regényírás legnagyobb alakja, Reich Jenő, aki íróként a Rejtő Jenő nevet használta (melyre egyébként hivatalosan soha nem változtatta meg a nevét). Különleges ember volt, bámulatos memóriával, iszonyatos munkabírással,…..
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
Néhány országban elképesztően drága városfejlesztések zajlanak, olyan technológiákkal, amelyeket látnunk kell, hogy egyáltalán elhiggyük. Egyre több helyen kezd eltűnni a határvonal a valóság és a sci-fi között. Korábban lehetetlennek tűnő technológiák, mint a vezető…..
Gyilkos járhat közöttünk, kinek már nem kell tartania az igazságszolgáltatástól. Aki tudja, hogy gyilkolni büntetlenül is lehet... Ha még valóban itt jár, hetven-nyolcvan körül lehet. Két áldozata már rég elporladt, az aktáját is lezárták, a bűntette már huszonkét éve elévült. A krimi arra tanít,…..
nemorino 2019.01.31 10:41:58
@JTom: De tökéletes az alibim, márciusban még nem születtem meg :-D A múltkor láttam a Frost/Nixon című filmet, pont ekkoriban készültek a híres Nixon interjúk, 1977. március 23-tól vették fel.
Amint azt már észrevehettétek, a posztíró egyik kedvenc olvasmánya a Gallup International Association globális közvéleménykutatásainak böngészése. Kettőről már be is számoltunk nektek ezeken az oldalakon (az egyik itt, a másik pedig itt olvasható, a posztok által generált, roppant érdekes vitákkal…..