Regisztráció Blogot indítok
Adatok
genya78

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Készüljenek a vaterások, korunk haladó és progresszív dizájnja immár belerondított a piacvezető alkuportál felületébe is. Botor, aki tagadná, hogy nemes az alapötlet, miszerint látássérült értelmi fogyatékosoknak is joguk van teljes életet élni a neten. Ennek - a Vatera látványtervező csoportja…..
genya78 2019.07.18 10:38:19
@kkm.furdancs: hmm, érdekes, érdekes :) de legalább vannak érveim :)
genya78 2019.07.18 10:50:53
@kkm.furdancs: a bajomat illetően mellélőttél. Szakmabeliként, közel 20 évnyi webfejlesztői tapasztalattal a hátam mögött nekem muszáj haladni a korral, és ekként tekinteni a webre úgy általában. Tény, vannak a portálban hibák, akár kinézeti, akár kódbeli, mert ahogy írtad, egy átöltöztetés ritkán lesz elsőre tökéletes. De ha én egy olyan régi dizájnt mutatnék be ügyfeleimnek, ami mobilon nem jelenik meg, és/vagy tele van aggatva pörgő.forgó gif-ekkel, hamar éhenhalnék. A szakma változik, a technológia is, és az emberek is, és tetszik, nem tetszik, haladni kell a korral, és a trendekkel, és nem csak erről a szakmáról beszélek, idővel megszokja az ember. Például Te mit használsz szívesebben? Vízmértéket, vagy lézeres szintezőt?
genya78 2019.07.18 12:09:07
@kkm.furdancs: az aldomain-nel általában annyi a probléma csupán, hogy (ugyancsak) öregecske, és többek közt kétszer kell fejleszteni, kétszer annyi hibalehetőség, duplaannyi kifogás, és akkor a google indexeléséről, tartalomduplikációról (amit büntet a google) nem is tettem említést. Emellett, ha már a technológia évek óta adott, miért ne használja az ember? Nem véletlenül lettek a media-query-k, és a google sem véletlenül helyezi előtérbe, és kedveli jobban a mobile-first megközelítésű weboldalakat.
Azt nem tudom, pontosan milyen szakmai háttérrel, technológiákkal dolgoznak ezek a cégek, de dolgoztam több multinál is az évek során, ismerem ezeket a folyamatokat. Abban biztos lehetsz, hogy nem hasraütésszerűen történnek a módosítások, fejlesztések, hanem hosszas megelőző kutatómunkával, közvélemény-kutatással kezdődnek, profi szakemberek közreműködésével.
A funkcionális hibákról annyit, hogy ahogy látom, ha valaki a blog-on működésbeli hibát jelez, azt nem mismásolják el, hanem utánajárnak, és feltételezhetően ki is javítják.
Kinézetről nem tudok vitázni, valóban túlbeszéltük, egyéni ízlésről nem vitatkozunk :)
Remélem újra ilyen irányt vesz a jelenleg tomboló céltalanul szétfokozott, hatásvadász webdesign. Legyen végre minden letisztult, lényegretörő, hatékony, és kellemes a szemnek, mint amilyen az internet indulásakor volt minden! "A 8 évesnél fiatalabb gyerekek általában még…..
genya78 2011.03.10 12:32:35
@Atomot az indexre!: attól még szorulhatott volna belé némi kultúra, akár orvos, akár kuruzsló, akár hitler harmadrangú reinkarnációja :)