Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berlga

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai Recept Libamáj grillezve 2011.05.09 13:35:00
Ez egy egyszerűen elkészíthető nagyon klassz étel, de az elkészítése pontosabb menetet igényel, ezért részletesebben írom le az előkészületeket és az elkészítést is.Nem kell tőle félni, nem bonyolult és nem is macerás az étel, de egy nappal korábban már elő kell…..
Nem, ő nem egy reneszánsz festő, hanem egy tradicionális olasz tésztaféle. Hosszú, lapos szalagformájú, melynek szélessége 0,65 - 1 cm. Egy legenda szerint egy XV. századi ferrarai udvari szakács „találta fel”, akit annyira lenyűgözött úrnőjének, Lucrezia…..
Az alaplé:       Először is alaplevet készítettem a rizs főzéséhez! Megtöltöttem egy főzőedényt háromszor annyi liter vízzel, ahány kg rizst  főztem. Mikor már forrt a víz akkor dobtam bele a leveskockákat (félliterenként 1 darabot)! Kb. 2 liter…..
"Egy legenda szerint a sajtot egy arab nomád fedezte fel. Állítólag  tejjel töltött meg egy nyeregtáskát, hogy azt fogyassza az úton, ameddig keresztüllovagol a sivatagon. Több óra után lovaglás után megállt, hogy szomját oltsa, s látta, hogy a tej sápadt vizes…..
 A gnocchi (kiejtve nyokki, nem pedig gnoccsi!) az olaszok világhírű burgonyás galuskája. Valójában nem más, mint egy viszonylag egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal készítenek és előételként fogyasztanak.  Kevesen tudják,…..
A parmezánt Észak-Olaszország Emilia Romagna nevű tartományában készítik, évszázadok óta ugyanazon szigorú előírások szerinti. 1 kg sajt készítéséhez 16 liter tejet használnak fel és a sajt készítése során semmilyen mesterséges adalékanyag nem kerülhet az…..
A skót whiskyt először 1949-ben említik, akkor még „uisge beatha” néven, ami kelta nyelven szerényen csak annyit tesz, hogy „az élet vize”. A középkorban sokáig elsősorban orvosi célokra használták. Nagyszerű gyógyszernek tartották hasgörcsök,…..
Előkészületek:       A bélszínt kb 3 cm-es vastagságú szeletekre vágtam fel. Elkészítettem a pácot, amelybe tettem 0,5 l olívaolajat  2 dl Chivas Regallt, egy evőkanál mustárt, két kávéskanál sót, egy kávéskanál borsot, capri bogyót és…..
Mai Recept Gombás Gnocchi 2011.05.06 18:05:00
A   A vajat felolvasztottam, majd hozzáadtam az apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát. Mikor a hagyma üveges lett, hozzáadtam a vékonyra vágott gombákat. Miközben a gomba párolódott, 2 evőkanál kakukkfűvel, és  sóval, borssal fűszereztem. Hozzáöntöttem a…..
Margherita pizza 1889-ben Margherita királyné Nápolyba látogatott, ahol egy Raffaele Espositó nevű pizzamester, tisztelete jeléül az olasz trikolór színeiben készítette el számára az első bazsalikomos, mozzarellás, paradicsomos pizzát. Ezt a mai napig Margheritának hívják a…..
Mai Recept Csőben sült tészta 2011.05.06 16:38:25
Ezt az ételt egy barátom Tomek készítette egyszer és nagyon finom volt ! A receptet is megkaptam tőle és ezt szeretném megosztani másokkal is, mert szerintem az étel fantasztikus! Az elkészítés kissé macerás de hát ez van a jóra várni kell:))A recept a következö:Hozzávalók:…..
Mai Recept Minestrone 2011.05.06 16:22:00
      Ez egy elég macerás leves, de aki szereti a zöldségeket annak ajánlom.Az elkészítés sok időt vesz igénybe, tehát ne 10 percel a tervezett ebéd előtt kezdjünk neki.       De hogy is készült......       …..
Ez egy nagyon finom és meglepően egyszerű étel receptje! Sokkal bonyolultabbnak gondolná az ember pedig tényleg nem az!A chips: A burgonyákat (8db) meghámoztam, majd uborkaszeletelővel vékony karikákra gyalultam. Vízbe tettem, hogy ne barnuljon.Olajat öntöttem egy serpenyőbe és…..
A cékla nem csak finom, de egészséges is. Gazdag káliumban, foszforban, vasban, nátriumban és A-, B- és C-vitamint is tartalmaz. Méregtelenítő hatású, erősíti az immunrendszert. Elősegíti a máj regenerálódását, ami szintén hasznos lehet. A céklákat (4 db) alaposan megmosom,…..
Mai Recept Juhtúrós pasta 2011.05.05 11:08:00
Egy serpenyőben megmelegítem a vajat (20dkg), majd hozzáöntöm a paradicsomszószt (1üveg). Sózom, borsozom. Kis darabokra tépem a friss bazsalikomlevelet és beleszórom a szószba. Megvárom, míg az egész összerottyan. Belemorzsolom a juhtúró (40 dkg) felét és az egészet…..
Mai Recept Clafoutis tojáshabbal 2011.05.05 10:25:24
A lisztet tálba öntöm (100g) teszek hozzá egy csipet sót és cukrot (125g).Ha ez megvan jöhet bele 4 egész tojás és 2 sárgája (a fehérjét félre teszem). A lisztet apránként adom a az összedolgozott tojásokhoz és cukorhoz.Ha a tészta sűrűsödik felöntöm kb 2,5 dl tejjel…..
Ez egy nagyon egyszerű recept, több étteremben is kedvelt étel, könnyű vacsora a nyári estékre.A  sajtot vastagabb szeletekre vágtam, és a grillrácsra tettem. Egy kis ideig sütöttem, majd a tűzről levéve, egy picit állni hagytam hogy újra megszilárduljon, majd óvatosan…..
 Magamtól nem gondoltam volna erre, pedig pofon egyszerű. Az ötlet Ramsey-től jött. A vegyes zöld salátához aprított édesköményt és vékonyra szeletelt körtecikkeket adtam, és beleforgattam az öntetbe (extra szűz olíva olaj, frissen facsart citrom, torma, akácméz). Egy…..
 A kiinduló pont ismerős: unjuk a zöldborsófőzeléket, elég volt a lisztes habarásból –még akkor is, ha teljes kiőrlésű rozslisztből csináljuk-, legyen könnyű és más. A receptet Floyd-tól vettem és nagyon tettszett.  Néhány csirkecsíkot kockára vágott…..