Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tothtaspeter

12 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
egyéb megszólalók jelentkeznek, hogy belevessék magukat egy amolyan végtelen árba.buktatókat kutatnak mindennek a fenekén. két kézzel. tapintani óhajt a lehetőség.zavarossá válik a levegő, értelmetlenné a szélmalomharc és szutykossá a ruhám.rengeteg emésztetlen gondolat…..
a zene olyan,mint egy kavics az abroncsban.egy puha kavicsegy óvatos abroncsban.....
úgy veszem, hogy túljutottam a hétfejűn.egyesével mind a hét eszén.büszkén számolom a kobakokat újra meg újra.:)meglehet, hogy az idő hörög itt nekem.mindenesetre valaki nagyon nincsen jól.azt hiszem már nincs időm mások nyomorán kotlani.nekem meg most nincs... de…..
olyan vagyok, mint egy kullancs..,összetörnek,eltépnek,ropognak a csontjaim,szívem sajog,s lelkem véres oázisán hal szomjan már a bánat is..,de én még mindig csak ragaszkodom.....
csupán egy dolgot szeretnék elérni..,hogy azt akard, amit én...- gondolom..
kótyagos fáradtság.eltűntem. radírral vakargatom a homlokomat. kik kopnak el előbb?mosolygós másnapok nyitnak rám minden reggel. megcirógatják a kedvemet, és egy csésze elhatározást szolgálna fel..,egy kopott mágneslemezen, apró betűvel.szotyoládét köpködök, miközben öreg…..
régen kopogtattam már.ennek megfelelően az ajtók is régen nyílatkoztak.random rányitok magamra, amint a szobában ücsörgök,és próbálom komment nélkül tűrni a tapintatlanságom.apropó.., a komment-áll...régen kopogtattál már. ..
mindig újra és újra.., ugyanaz a levegő...valami finom, hűs gondolat csúszik légutambaminden egyes levegővétel alkalmával..,simogató gondok,kór, mely' lassan elemészt...valamit egész fáradtságosan felhúz az ember,mint valami sok hónapos órát..,majd ilyenkor elengedi. el kell…..
álltam a sorban, mint megannyi élet a kapuig.bolondos szellők járnak a házak közt. a sarkon kikacsintok, mint valami settenkedő, vagy rettenkedő. pofátlanul alacsonyan szállnak a szagok. kötetlen beszélgetést folytatok egy hallgataggal, és rejtvényt fejtek, de nem jön ki. bosszantó.…..
bár elég bizarr ötletnek tűnik koppenhágában leutánozni a riói fesztivált.. azért megcsinálták. az egyik hatalmas parkban a sok közül került megrendezésre, persze amolyan dán módra.. azaz a szőke szambatáncosok melett volt elektro színpad dánia legjobb dj-ivel, meg egy két…..
csak lépkedsz az utca kövén, mint megannyi más napon is. ugyanazt a levegőt szívod. meglehet több benne némileg a káros anyag. vagy éppen kevesebb. jelentősége elenyésző. az íz ugyanaz. az arcod is ugyanaz. mások arca is ugyanaz. az út is ugyanaz. a pad is ugyanaz. az ugyanaz is…..
mint az első napsugár.., kúszik hajam színébe a keze...elillant a gondolat. ne haragudj. közbe jött, ami szokott. számolhattam volna vele. de nem tettem, csak úsztam a zenének hullámain... előre a két kezed. át kell vergődnöd az életen. viharokon, szép időben.'ön egyszerűen mind…..
egyszerűségében kezdem feldolgozni a világot.mint valami többismeretlenes egyenletet,amit nemes egyszerűséggel nem oldunk meg,sokkalinkább megkíséreljük áthidalni...ez vajon jelent-e 'problémát'?vajon jelent-e akármit egyáltalán?ha elkezdek sétálni egy utcán, ami sétáló,akkor…..
rozi dániában a szélről 2009.03.05 23:06:00
a szél örökösen, makacsul fúj a dán félszigeten. minden irányból; hol gyengébben, már-már kedvesen, hol viharosan, fitogtatva hatalmát az elemek fölött.., de sosincs csendben - szélcsendben. vagy ha mégis, minduntalan visszatér, hogy emlékeztesse az  itt élőket a hatalmi…..
825 koppenhágai óra után.. kétségbeesve, hogy kifolyik markunkból az idő.. muszáj volt listát írni.. (ez valami kényszer, ami női bensőkből önként fakad) egyfajta 'bakancs'listát.. most már összegeztük, hogy mik azok a momentumok, amik átélése nélkül semmiképpen nem…..
tothtaspeter 2009.03.04 08:49:49
rozi dániában +45279x36y3 2009.03.03 22:42:00
  első dán (rózsaszínnel tarkított) SIM-kártyánk..
 az egész a 'tiger' nevű boltban kezdődött, ami hasonlít az otthoni 'more'-ra, vagy egy egyszerű 'százforintos' boltra, csak sokkal elvetemültebb. olcsó, és egyszerűen bármit lehet kapni....rózsaszín-felhős-szivárványos-csillagos-hőlégballon-alakú…..
rozi dániában first day at school 2009.02.03 00:18:00
összefoglalva: a társadalomtudományi kar egy volt kórházépület. 'na és hol lesz az előadás?' 'a 2-es műtőnél fordulj jobbra, menj egyenesen a labor felé, és a boncteremnél balra.' elég bizarr. a csempék tényleg zöldek, és fehér, duplaszárnyú csapóajtók vannak. de van…..