Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valaki79

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
valaki79 2011.04.16 19:59:50
@vinczej: A hozzászólásaidból te LMP szimpatizáns vagy, ami egy nagyon jó dolog, szóval keresd fel az egerszegi irodát a Kert utcában! Láttad a választási eredményből is, hogy minden segítség elkel.
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..
valaki79 2011.03.21 22:10:19
esti fórum résztvevői egyfelől azt tanácsolták a 15 fős parlamenti ellenzéki frakciót adó párt vezetőjének, viseljenek gondot a feddhetetlenségükre és támadhatatlanságukra, másfelől ügyeljenek jobban a marketing kommunikációra, mivel szerintük kevés emberhez jutnak el. Schiffer András köszönve a javaslatokat, elmondta, mindenkihez szeretnének eljutni programjuk tartalmaival, de a politikai marketinghez nagyon kevés pénzük van. Úgy készülnek, hogy 1-2 éven belül választható alternatívát nyújtsanak a politikai palettán. Lapunk a kormányzati teljesítményről és a párt jelenlegi helyzetéről kérdezett.– Ha röviden akarok fogalmazni, azt mondom, nem erről volt szó. A Fidesz-vezetők a nyáron, amikor beindult a narancsúthenger, lépten-nyomon arra hivatkoztak, erre kaptak felhatalmazást. Most már látjuk, ami zajlik, arra biztosan nem. Szó nem volt egykulcsos, igazságtalan adórendszerről, új alkotmányról, s főként nem a centralizált demokráciáról. Én úgy látom, két pillére van a kormányzásnak: egyrészt a futóhomokra épülő, woodoo gazdaságpolitikára, amely egyenlőtlenül kedvezményezi a felső középréteget a kisjövedelműek rovására. A szegénység ellen meg gumibottal kívánnak harcolni, ami csak elodázza a társadalmi feszültségeket. A kedvezőtlen szociális hatásokat egyszerűen rendészeti eszközökkel kezelnék. Másfelől a centralizált demokráciát építik, a közigazgatási rendszert végletesen központosítják, leépítik a fékeket, ami a központi hatalmat korlátok közé szoríthatnák. A helyi demokráciát nem szabadítják fel a döbrögik uralma alól, sőt...

– Számítottak erre?

– Én inkább arra gondoltam, hogy Orbán Viktor tanult a 2002-es kudarcból, hiszen akkor is az okozta a vesztét, hogy nem vette tudomásul a korlátokat. Igaz, minden visszafordítható, ha úgy alakul, kérdés, mekkora lesz az ára. Schiffer András és az LMP nem ért egyet az adótörvények változtatásával. – Már a programban elmondtuk, hogy alapvetően a járulékok csökkentése élénkíthetné a kis- és középvállalkozásokat, akkor lenne érdemes a kevéssé képzetteket is alkalmazni a családi cégekben. Az előző időszak elhibázott gazdaságpolitikája a multikat preferálta, de a mostani sem fogja beindítani a magyar gazdaságot. Nem látszik az 1 millió munkahely, amit ígértek, sokkal inkább a veszély, hogy 1 millió új munkanélküli lesz. A januári KSH-adatok szerint mínusz 90 ezer munkahellyel kezdtük az évet. Félő, abból a pénzből, amely a gazdagabbaknál megmarad, nem lesz új munkahely, csak terepjáró, plazmatévé és világkörüli út. A járulékok csökkentése a zöldgazdaság erősítése mellett azonban hozhatna eredményt. A jövőre fel kéne készülni, a globális ökológiai változások is erre intenek, s a biogazdálkodás nem is igényelne magas munkaerő- kvalifikációt.

– Miért nem ezt választja a kormány?

– Nem feltételezem az ellenfélről, hogy ostoba lenne, szerintem nagyon hisznek egy erős felső középosztályban. Látható az alapállás: aki nem boldogul, az magának köszönheti a sorsát, az pusztuljon. Látható hogyan kezelik például a hajléktalanok ügyét, egyszerűen eltüntetik őket Budapest utcáiról. Rokkantnyugdíjasok visszaállítása a munkába? Hova? A munkanélküli ellátást is lerövidítik, a segélyt közmunkához kötik. Mindez minimálisan is kockázatos. Ha nem sikerül a hazai gazdaság mihamarabbi élénkítése, azt mindannyian megérezzük.

– Az LMP 7 százalékkal került a parlamentbe. Most milyen az ismertségük? Épül a párt?

– Az LMP három választási kampányban született bele, senki se bízott benne, hogy bekerülünk, mégis sikerült. Az elmúlt 20 év politikai sivársága, választék nélkülisége után talán kicsit többet láttak belénk az emberek, mint, ami le van írva a programunkban. A parlamenti arányok korlátoznak bennünket, a jó vidéki hálózat is felépítésre vár. Az idei februári adatok hat százalékon mérnek bennünket, tehát magasabban, mint egy éve, a választások előtt. Szarvason tavasszal a cédulát se tudtuk összegyűjteni, az időközin pedig majdnem 7 százalékot kaptunk.
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni)…..
valaki79 2011.03.01 19:33:07
Most már értem, miért kell olyan gyorsan Alkotmányozni, hisz lassan kezd kicsúszni Viktor kezei közül egyes tagok, így veszélybe kerülhet a 2/3-ad. Lesznek akik megbetegednek majd bizonyos szavazásoknál s elfelejtenek bemenni, így a párton belül külön kis szekértáborok alakulnak majd ki. 2014-ben talán még újra nyernek majd, de az emberek lassan megértik az LMP politikáját, s végre értékelni fogják majd a zöld irányt, mikor 500Ft felett lesz az üzemanyag, mikor a városokban nem tudják majd megvenni az alapvető élelmiszereket. Amikor újra be kell indítani a falvakat és rájönnek az emberek, hogy itt az ideje a hazai élelmiszereknek. Amikor rájönnek, hogy biogáz előállításával egyes területeken csökkenthetők lennének az energiaárak. Elutaznak az emberek Németországba s végre megszámolják egy autópálya mellett mennyi szélerőmű van és mennyi van nálunk. Rájönnek, hogy egy kulcs helyett, inkább progresszív adózás kellene, így az egyes társadalmi rétegek között szűkíteni kell a távolságot és nem jobban szétnyitni az ollót az emberek között! Az élelmiszer szükségletet majd nem padlássepréssel kell előállítani, hanem a mezőgazdaság ésszerű átalakításával, mert jelen állás szerint meghal az ágazat! Szóval emberek ideje lenne gondolkodni! Figyeljétek az LMP felemelkedését! Ja és nem vagyunk szdsz 2.0, hisz az összes LMP-s ismerősöm 2010-ig FIDESZ szavazó volt, csak meguntuk a totális mindent lesöprő stílust, s a demokrácia mellett tettük le a voksunk!