Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HavocS

0 bejegyzést írt és 1078 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Értelmezési gyakorlat. 1 – aki mondta. Anyám politikai preferenciáit alapvetően meghatározza a szomorú tény, hogy családi földjeit annak idején elvették a kommunisták. Anyuka távolról sem volt hülye, érezte ő, hogy kulák leszármazottnak lenni akkoriban nem menő, tehát…..
Ritmus a táncos, ahogy azt a Snap énekelte valamikor az előző évezredben, és ez a legfrissebb adásunk témájáról jutott az eszembe. A ritmusjátékokról volt ugyanis szó, a kezdetektől a dicsőséges virágzáson át a kevésbé dicsőséges napokig, nem is beszélve olyan oldalágakról, amikről esetleg…..
HavocS 2021.11.03 15:45:50
@kemi242: a Frets on Fire-ben egész biztosan volt legalább 2 de asszem inkább 3 szám. Az első a mai napig az egyik kedvenc számom. :D
Természetesen elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb a zenészvilágban is felüsse a fejét a koronavírus. A jelenleg közzétett hírek szerint még aránylag kevés muzsikus bizonyult érintettnek, reméljük, így is marad a dolog...
Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést javasol a Pillangó utcai metró-ütközésben érintett, hátulról érkezett metró járművezetőjével és a szolgálatban lévő KFM diszpécserrel szemben. A javaslat alapja a közlekedési szakértő azon megállapítása, hogyha az alkalmazott sebességnél jóval lassabban, 28…..
HavocS 2020.01.22 12:31:18
Addig is, amíg tart a felújítás, az IC utasainak Hatvan és Budapest között pótlóbuszra kell szállniuk. Teszteltük, hogyan működik az ideiglenes megoldás...
Egy több, mint 3 éves küzdelemben értünk el egy hatalmas részsikert! 2019 április 7-től az S25 Budapest — Kunszentmiklós-Tass között közlekedő zónázó járat végre betölti elővárosi vasúti funkcióját és a területen élő diákok, munkába járók kényelmesen és gyorsan eljuthatnak a belvárosba. A mostani…..
HavocS 2019.03.24 18:15:04
@Hörömpő cirkusz világszám: mivel most pont azért mehetnek oda mert van üres vágány, ez nem akkora rizikó. 2-3 perc még esetleg, de ahogy írták az Köki bejáraton is simán megvan.
HavocS 2019.03.25 12:04:48
@HaCS: őőő és azt mégis hogy? Pongrác úti lakótelep ledózerolásával?
A közelmúltban történt támadások és szeméremsértés után ma vér folyt a Mátészalka-Debrecen vasútvonal egyik járatán. Olvasónk a helyszínen volt, az ő beszámolóját olvashatják az alábbiakban. Kedves Mátészalkaleaks! Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a 2019.03.10.-én a Mátészalkáról Debrecenbe…..
HavocS 2019.03.11 14:51:52
@Void Bunkoid: mondjuk ha ez pont az a vonal ahol csigajelmezben lefutották a vonatot akkor esetleg csak megüti magát a töltéskövön akkor is ha menet közben lesegítik :D

Amúgy meg simán induláskor vészféket kellett volna húzni. Olyan nincs hogy sérült van és szó nélkül elindul a vonat.
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
HavocS 2018.11.19 23:51:15
@xporolyke: normális laptopban azért már van ilyen funkció. 2013-ban vettem egy 11"-os lenovo lapost, ott konkrétan kézzel meg lehetett adni hogy hány százalék alatt kezdjen tölteni és hány százaléknál fejezze be, egy év után 11 töltési ciklussal adtam el. Utána 13"-os HP, gyárilag 94%-nál kezdett csak tölteni, sajnos ott kézzel nem lehetett beletúrni de hetente egyszer futott le egy ilyen 5%-os töltési ciklus. Windowsos Lenovo tablet, 95%-nál, ugynígy. Most vettem egy 14"-os Asus laptopot, ott is ki lehet választani, hogy mindig tartsa 100%-on, 78-80% között tartsa, vagy 58-60% között. Mivel konnektor 99%-ban van, és csak a sok utazás miatt kell laptop, ezért az utóbbit választottam, és baromira hálás is érte a cucc.
A telefont annyira nem kímélem, 20-30%-ról szoktam 95-100%-ra tölteni (az éjszakait kerülöm azért), de 2 év alatt ugyanannyit bír az akksi érzésre. Mondjuk ha feltölt teljesen, ki is alszik a töltésjelző LED, és szerintem át is lép pufferüzembe, szóval amíg önkisüléssel nem esik 9x% százalék alá, addig nem is tölt rá.
Múlt vasárnap vissza kellett állítani az órákat, és jövő tavasszal sem ússzuk meg, hogy egy órával kevesebbet alhassunk. Sajnos az óraátállítás sokak szervezetét megterheli, ezért összeszedtünk pár tanácsot, melyekkel leküzdhetőek a felmerülő nehézségek...
Üdv, internetlakók! Ragnafan ismét jelentkezik, hogy elhozza nektek az öt kedvenc erőszakmentes játékát.(Ezt mindenképpen ki akartam próbálni.) L.Mole számomra örök kedvenc youtube blogger fog maradni. Előadási stílusa, humora és bemutatott játékai és témái annyira jók, hogy sokadjára nézve is…..
HavocS 2018.08.01 19:07:05
Mára már az egész világon elterjedtek a nagysebességű vasutak, amelyeken a klasszikus 120-160 km/h sebességnél jóval gyorsabban, 200-300 km/h-val, vagy akár még annál is többel száguldanak a szerelvények. A nagysebességű termékek, mint a TGV, az ICE, a Thalys, vagy a Sinkanszen az illető…..
HavocS 2018.03.30 23:12:36
@kakukk123: pontosan ez a lényeg, stabil 160 bőven elég egy ekkora országba, és arra a mostani járműpark egy része is kapásból alkalmas. De aztán úgy, hogy a GSM-R-t nem képesek megcsinálni, teljesen felesleges pályát tervezgetni... a 120a-ról nem is beszélve, amihez még csak hozzányúlni se nagyon akarnak a kritikus Nagykáta kiz-Tápiószele bez 15 km-en, amit ha 100-ra megcsinálnának végre máris brutális sebességnövekedés lenne a 40-60-hoz képest.
HavocS 2018.03.30 23:15:24
@Válasszunk: tudtommal a 29-esen semmiféle felújítás nem lesz, csak a drót behúzását erőltetik. Annyi lesz a különbség hogy ahol most 40-nel megy a Desiro ott FLIRT fog 40-nel menni.
Itt a tavasz, Quake az ég és zöld a fű, ebből az alkalomból meghívtuk az egyik legismertebb esportolónkat, aki saját bevallása szerint a mai ligákban már nehezebben boldogulna - na de ő a kilencvenes évek közepén kezdte, pár hónappal azután, hogy az id Software csodálatos Quake-je megjelent...
HavocS 2017.04.09 22:55:01
@0motig0: bazz komolyan egy hete jutott eszembe hogy végig kéne vinni megint a quake1-et illetve hogy 3 éve nem nyúltam hozzá az asus eee-mhez (mondjuk ez 10 colos), de akkora qrva nagy feeling volt :DDD
Próbálok pozitív maradni, de nem tudom leküzdeni mardosó csalódottságomat. Sikerült figyelmen kívül hagynom az óriási hype-ot, ami a játékot övezte már jó egy évvel a megjelenése előtt – és ami ezek után csak erősödött – de mégis óriási elvárásokkal ültem neki a játéknak. Egyszerűen azért, mert…..
2003-ban pár volt fejlesztő kitette a netre a Fallout című 1998-as szuperszerepjáték (lásd monstre cikkemet róla itt) editorát és dokumentációját. Persze a játék rajongói rögtön nekiugrottak, készítettek kisebb-nagyobb modokat. Néhány cseh őrült (álljon itt a nevük: Václav Panoš, Marek Štípek, Milan…..
HavocS 2016.07.22 23:05:26
@molnibalage: én a Fallout 2-t erőltettem, de akármennyire imádtam az egészet, az időlimitből mindig sikerült kifutnom :(
HavocS 2016.07.29 23:32:56
@Zarbon: hát pedig én az 1-gyel nem is játszottam. Akkor wtf.
HavocS 2016.06.19 12:22:41
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést…..
HavocS 2016.05.16 19:32:58
@B-Bird: én mondjuk végighallgatom de az első két perc alapján megértem aki nem.
Pár szóban a kütyüről Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap az egészséges életmód, melynek része a rendszeres testmozgás, legyen az futás vagy bármilyen sport. Ebben persze jelentős szerepe van azoknak az óriásvállalatoknak, akik górcső alá véve ezt a témát, olyan kiegészítőket dobnak piacra,…..
Íme egy elsősegély lista, ami mindig legyen nálad! Nyomtasd ki, tedd a pénztárcádba, hogy bármikor, amikor szükséged van rá, elő tudd venni! Ez azért is fontos, mert amikor szorongsz, az olyan mint egy beszűkült tudatállapot: nem tudsz tisztán gondolkodni, és egyszerűbb, ha nem is kell, hanem csak…..
Bejelentették a South Park 20. évadának premierdátumát és azt is, hogy újabb három évadot rendeltek be minden idők egyik legjobb társadalomkritikus rajzfilmsorozatából. Az új évad szeptember 14-én startol el, vagyis továbbra is szerdánként kerül adásba Amerikában. Ez azért fontos, mert november 8.…..
HavocS 2016.04.01 16:59:01
Ma egy öt gyermekes, egyedülálló édesanya levelét olvashatjátok, aki örömmel és bizakodással várta a CSOK által nyújtott támogatást, míg nem rá kellett jönnie, ő nem részesülhet benne.   Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre! Az…..
HavocS 2016.01.19 14:43:14
@kisvirag78: pontosan erről van szó, a gazdaságot/építőipart próbálják fellendíteni, plusz a KDNP-nek is repült a csont hogy na most a rászoruló nagycsaládosok minden jól járnak. Csak ugye a baj megint a kommunikációval van, hogy úgy próbálják meg beállítani hogy milyen jól jár mindenki miközben egy igen szűk réteg nyer ezzel, ráadásul olyanok akik rászorulva egyáltalán nincsenek.
Mindennapi munkánk, szórakozásunk, életünk szerves része lett az informatika, számítógép, laptop, tablet és természetesen az internet. Nem mindegy, hogy milyen számítástechnikai eszközt használunk és az sem, hogy milyen munkafázishoz milyen programot választunk. A megfelelő szoftver megkönnyíti a…..
Csütörtökön a Valve bevezetett a Steamen egy új szolgáltatást, aminek révén bárki kérhetett pénzt olyan modért (azaz házilag gyártott kiegészítőért, videojáték-sufnituningért), amit ő csinált. A játékosok egy jelentős része ezt elég rosszul fogadta (volt, aki a moddolás…..
Már alapból az is kérdéses, szükség van-e egyáltalán nemzeti dohányboltokra, de most inkább egy jóval lényegesebb és szó szerint életbevágóbb témával foglalkozunk a trafikokkal kapcsolatban. Rengeteg dohányboltot rámoltak ki az elmúlt közel két esztendő során, ennek egyik…..
HavocS 2015.04.27 20:58:05
@lékek és ellensúlyok: ezt remélem te sem gondolod komolyan. Nem kell hozzá sok ész, hogy arra a következtetésre jusson az ember, hogy egy dohányboltban, ahol kapásból egy ezres egy doboz cigi és rengetegen mennek ki-be több pénz lesz mint egy százforintos boltban az 50 forintos mosogatószivacsból amiért napi 5 ember megy be...
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
HavocS 2015.03.07 08:25:02
@xunilo: mert ugye aki a BAH környékén, Vár, Normafa környékén dolgozik az ki van segítve a 4-es metróval. Meg egyébként is reggeli csúcsban leszáll, átszáll kétszer ahelyett hogy a seggén maradna és 6 (hat) perc alatt beérne a délibe a vonatja ahonnan van releváns közlekedés is.
Ez a logika kb olyan hogy vágjuk el Rákoson/Kőbánya felsőn a szolnoki meg a miskolci vonalat mert onnan már úgy is van BKV. Meg akkor már a railjet is csak kelenföldre menjen. Sőt ferencvárost is szántsuk be mert kevés a lakópark és a pláza BP-n, minden négyzetcentiméterre szükség van.

@dez01: látod itt a baj, hogy a kormány szemszögéből és az itt megszólalók nagy részének is kb. ennyi a dolog hogy "biztos meg lehet oldani valahogy". Ott a google maps, rajzold be hogy szerinted hol lehet plusz vágányokat lerakni. Csak akkor számold bele, hogy
1) fel kell újítani a Ferencváros-Kőbánya felső-Kőbánya-kiágazás részt mert ez jelenleg hússzal-negyvennel járható, szép irányú keresztforgalom van és még szebb irányú teherforgalom
2) fel kell újítani Rákosszentmihály-Angyalföld elágazást biztber szempontjából
3) fel kell újítani Angyalföld elágazást és Rákosrendezőt mert a jelenlegi biztberrel plusz x mennyiségű vonat már nehezen fér be
4) a nyugati csarnokból szintén évek óta sétálóutcát/kávéházat akarnak csinálni, ott is inkább lesz kevesebb vágány mint több, plusz szintén teljes biztberfelújításra szorul

Szóval ha még teszem azt holnap elkezdik Kőbánya felsőt és Rákosrendezőt a földdel egyenlővé tenni és nulláról újraépíteni akkor esetleg alternatíva. De a Kelenföld-Ferencváros-Kőbánya felső-Rákosszentmihály-Rákosrendező-Nyugati táv akkor is lenne vagy 25 perc, Ferencváros-Kőbánya teher közé meg egyrészt szintén nem fér be több vonat akkor se ha teleportál, másrészt ha férne is, közvetlenül oda vinni a vonatokat Zuglón keresztül egy új vágánykapcsolattal csak akkor lehetne megoldani ha ledózerolnánk a Pongrác úti lakótelepet.

@Online Távmunkás: az, hogy van a csarnokban néha üres vágány nem jelenti azt, hogy az a vágány 20-25 percen keresztül üres. Mert ahhoz, hogy oda behozz akár egy elővárosi motorvonatot amivel 10 perc alatt fordulni lehet (lásd hatvani, sülysápi) azért nem árt, hogy ha óra 10-re érkezik akkor már óra 5-kor üres legyen, és bizony 10 perces fordulásnál teljesen felesleges óra 25-nél hamarabb oda érkező vonatot tervezni mert az is a bejáraton fog állni, aztán máris nem lesz 10 perce fordulni, amiatt meg más fog szintén a bejáraton állni és görgetjük a késéseket egész nap. A keletiben annyi kapacitásbővítést lehetne csinálni, hogy kőfelső felől a józsefvárosi vágányt felújítani vonatfogadó vágányként használni a tárolón keresztül, meg esetleg a 13. vágány melletti tárolónak csinálni egy peront, de ez édeskevés lenne.

És akkor miután mindenki kiokoskodta magát tegyétek fel a kérdést, hogy miért is kellene bezárni a Délit? A nagy büdös semmiért. Egyszer pláza, egyszer lakópark, most kórházkomplexum. Józsefváros 10 éve rohad bezárva, hozzá se szagolnak. Ott miért nem lehet a kórház? Rákos-Kőbánya felső között közel egy négyzetkilométeres dzsumbuj van ami csövestanyaként funkcionál. Ott miért nem lehet a kórház?

Nem szól ez semmi másról csak arról hogy bassza néhány ember csőrét a déli és folyamatosan próbálnak tőle szabadulni. Jelenleg SEMMI nem indokolja a bezárását pláne annak fényében hogy mennyi pénzbe kerülne kiváltani.
HavocS 2015.03.11 15:33:53
@Online Távmunkás: a FLIRT-ek 10 perc alatt fordulnak, de nem egyszer látni 5 perc alatt is megfordulni ha késve érkezik és pörög a vezér. Meg ne felejtsd el, hogy a vonat nem autó hogy 2 évente műszakiztatod addig meg maximum lerobban az M3-as közepén, hanem naponta/hetente be kell jutniuk Pusztaszabolcsra a karbantartó bázisra. A kékeknek Istvántelekre. Szóval nem az van hogy rámutatok két vonatra hogy na akkor ez megérkezett, megy is vissza, hanem úgy a menetrendet tervezni, hogy mind a 80+ darab ott legyen ahol lennie kell.
ÉS még így is rendszeresen megfordulnak 10 perc alatt.

Az egy dolog hogy utálod a magyar vasutat és valahol meg is értem de ebben a topicban még csak valótlanságokat állítottál úgyhogy magadat teszed hiteltelenné.

Most nem arról van szó hogy késnek meg büdösek a vonatok és a kalauz sem mosolyog rád hanem arról hogy épeszű dolog-e egy kihasznált és működő infrastruktúrát megcsonkítani azért, hogy oda mondvacsinált ürüggyel építsenek valamit, amit akár a józsefvárosi pályaudvar romjaira is lehetne. Meg persze akkor fúrjunk új 4,5 km-es alagutat az M2-M4 közé aminek az árába jobb lene sem gondolni.

Ehhez próbálj hozzászólni.
HavocS 2015.03.11 15:46:52
@Arcade Macho: nincs kiváltva.
Kapásból napi 8-10 vonat nem közlekedik.
Tehervonatok, amik a pénzt hozzák (a személyvonatok ugyebár csak viszik) állnak itt-ott, Kelenföldön csak áthaladni lehet a csúcsban, védőkocsival körbejárni eddig se volt egy gyors dolog de most kínszenvedés.

Nyáron meg nem az lesz a probléma, hogy nem a Déliben kell felszállni a keszthelyi vonatra hanem hogy nem lesz óránként-félóránként keszthelyi vonat mert nincsen több peronos vágány. Egyszerűen nincs helye, kész, jelenleg Kelenföld 100%-ra terhelt, oda se több peron se több vonat nem fér. Köki fullra van, Keleti fullra van, egyszerűen nincs olyan kulturált hely ami kiváltja. Ennyi.
Tudod hogy oldják most meg a sorrend szerinti tárolását a motorvonatoknak? Fel vannak küldve a Déli felé a nyílt vonalra. És ez baromi szépen működik egyelőre, mert éppen nincsen tél, nincsen hó, még csak gázolás se volt vagy nagyobb esemény mostanában az érintett vonalakon, de azt garantálom neked hogy így, ha egyszer bármi vis maior történik (akár egy öngyilkos, áramszedőtörés, bármi) ott a Kelenföldről induló összes vonatra keresztet lehet vetni aznapra.