Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bélabáttya (törölt)

1 bejegyzést írt és 1261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Józan Paraszt Matolcsy fő bűne 2013.03.04 08:59:26
A nagy cégek saját teljesítményüket mutatószám-rendszereken keresztül mérik. Mindig van egy csúcsmutató - ami átfogva az összes mutatót, legjobban leírja, hogy jó, vagy rossz irányba mennek a dolgok a vállalatnál. Ilyen mutató lehet például a profit, a részvényárfolyam…..
A mamutcsontból faragott szobornak újabb 1000 darabját sikerült azonosítani és kiderült az is, hogy valójában 40 000 éves. Az eredetit nem engedték el Londonba.   Különleges és nagyszabású kiállítás nyílik a British Múzeumban Jégkor címmel. A valaha készített…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.09 08:56:29
@cyan: „A professzorok néha leszállhatnának a valóság talajára és nyitott szemmel járkálhatnának.”
Az nem lenne tudományos értékű... Ahogy az is megvetendő, ha netán ért is valamihez az adott tudós (már a szűkebb szakterületén túl), hisz milyen ciki lenne már, ha mondjuk lenne egy építészi diplomája is némelyiknek, és nem beszélne hülyeséget, ha épületekről van szó, netán konyítana legalább egyikük-másikuk az állattartáshoz, a hadtudományokhoz, vadászathoz, a művészeti munkákhoz, netán a fém-, fa-, kőmegmunkáláshoz, vagy úgy egyáltalán, a vizsgált kora mindennapi, kétkezi feladataihoz. Persze nem mindhez, de legalább valamelyikhez...
Azt se tartanám ördögtől valónak, ha tudnának rendesen fogalmazni, írni, netán nyelveket beszélni (hihetetlennek hangzik, de a latin nyelv ismerete nélkül simán lehet történészi diplomát szerezni Mo-on - noha gyakorlatilag a latin volt a „hivatalos” nyelv).
Aki esetleg mégis próbálkozik, annak gyakorlatilag esélye sincs a tudományos elismerésre, hiszen túl „populáris”, nem veszi elég „komolyan” a hivatását, és bizonyára egyéb galádságokra is képes lenne.

Természetesen tisztelet a ritka kivételnek, és a popularitást mégis felvállalókra.
Bélabáttya (törölt) 2013.02.09 08:56:48
@Locassen: Annál azért gyaníthatóan kicsit több melót öltek bele, de valóban bőven beleférhetett a szabadidő „kreatív” eltöltése.
Nem teljesen stimmel persze a hasonlat, de érdemes megnézni a XX. században megismert, gyakorlatilag kőkorszaki szinten élő kisebb-nagyobb népcsoportokat. Hát, dokumentáltan nem haltak bele a kapkodásba, simán volt idejük elképesztő tetkókat rajzolgatni egymásra, vagy épp mindenféle - a napi megélhetésükhöz nem szükséges - bonyolult, gazdagon díszített tárgyakat létrehozni, szinte csak pár élesebb kődarab, meg némi madzagként összefont susnyás segítségével.
Az idei tél is próbára tette a japán közlekedési rendszert, hatalmas havazások, 5 méternyi hó akadályozza a közlekedést az északi régiókban. Még a shinkansen is kisiklott, igen érdekes műszaki körülmények között. Japán főszigetének, Honshu-nak az északnyugati részét…..
Az internet világában járatosak számára nem ismeretlen, hogy a google a keresők számára nem csak találati listát, de azzal együtt fizetett hirdetéseket (adwords) is jelentet meg. A hirdetők kiválaszthatják, hogy mely szavak keresése esetén jelenjen meg a hirdetésük. Ezeknek a…..
Jó honpolgárhoz híven engem érdekel, hogy kormányunk szűkebben és tágabban értelmezett tagjai milyen képesítésekkel rendelkeznek, ennek folyományaként pedig mennyire szakemberek a saját területükön. Éppen ezért szoktam alkalomadtán beletúrni az életrajzaikba, úgy…..
no emisszió Ökopápára várva 2013.03.02 08:54:59
Elektromos Renault Kangoo-ra cserélte G-osztályos Mercedes dzsipjét, napelemeket szereltetett a Vatikán tetőire, védte a kis városállam árva macskáit és madarait. De nem csak ezért szeretjük rengetegen a tekintélyes tudós-teológust és a kedves, emberséges pápát, Joseph…..
Az angol és a magyar kulturális különbségekről esett már szó a blogon, arról azonban, hogy miként óvja a civil társadalom értékeit előbbi és hogyan kezeli ugyanazt utóbbi, jóval kevesebb. Ahogyan Sámán írja, Angliában az erőszak nem ott kezdődik, hogy valaki átvágja…..
Bélabáttya (törölt) 2013.03.02 04:14:50
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem olvastam végig az összes kommentet, túl sok gyűlt össze.
Az biztos, hogy a posztoló vagy álomvilágban, vagy egyszerűen csak egy másik „kasztban” él, amiért irígyelhetjük kissé, de talán átruccanhatna Angliában az utca túloldalára is, ahol meg nem teljesen úgy van, mint a szimpatikus tündérmesében, és biza bicskáznak az ifjak, beszólnak a buziknak, a bevándorlóknak, és még esetenként csúnyán is beszélnek.
Ezzel együtt biztos remek hely, bár nem elékszem olyanra Mo-on, hogy valamelyik nagyobb tudóst (Alan Turing, illetve akit megfogtak) pl. vegyszeres kezelésnek vetettek volna alá, csak azért, mert a saját nemét kedvelte. Legfeljebb kiutálták a helyéről, és mehetett Angliába...
Manapság már biztos remek hely lett, ha ennyien mennek oda.
Bélabáttya (törölt) 2013.03.02 04:16:42
@hagyma: Nem sokat vesztettél, az olvasott kommentek összeszedettebbek, szórakoztatóbbak, csak túl sok van belőlük.

De összefoglalom a lényeget: Anglia jó, Mo. rossz, mert ott jó, itt meg nem.
Amikor megjelent a első publikációm, még zöld csekken fizették ki a honoráriumot. Akkoriban egyetemista voltam, a szerkesztőség rutinosan levonta az adót, amit értettem, de a pénzesutalvány hátulján volt egy akkor számomra érthetetlen tétel is. LITFOND 2%. Akkoriban nemhogy mobilom, telefonom sem…..
MamSza Hodiernus nobilitas familias 2013.03.01 12:08:40
A mai napon egy olyan csoportról olvashatunk, akik ősei több száz éven át elnyomás alatt tartották a magyar népet és annak kizsigereléséből élték fényűző életüket. Lássuk hát, őket, Magyarország legelmaradottabb társaságát: a Magyar Történelmi Családok…..
Bélabáttya (törölt) 2013.03.02 00:54:29
@Orszag: Á, nem lehet. Mivel a legtöbb embernek a nagyapjáról talán még akad némi fogalma, de a dédiről már nem, ezért randa dolog, ha valaki képben van esetleg felmenőivel párszáz évvel korábbról is.
Természetesen azok, akikről utcát, teret, hidat, iskolát, mindenféle díjakat neveztek el, viselt dolgaikat tanítják az iskolákban mindenfele, netán kisebb-nagyobb foradalmakban, szabadságharcokban, ilyesmikben tűntek ki, szintén rohadjanak már meg, ha meg még volt pofájuk megteremteni irodalmat, tudományt, így-úgy üzemeltetni egy országot, akkor pláne. Ha meg még gazdagok is voltak közben, akkor égképp haljanak már ki, udvariasan átadva a helyüket másnak.

Persze, voltak semmitevő, lusta, gőgös, kizsákmányoló gazemberek is köztük, igen szép számmal. Ahogy most is, a jelenleg regnáló elit aktuális tagjai között. Ezért majd az ő unokáikat utálja valaki?
Megy a vita az új köznevelési törvény óvodásokkal kapcsolatos „részeiről”.  Ugyebár egyrészt elő akarják írni, hogy 3 éves korban minden kisded menjen szépen óvodába, másrészt viszont nincs elég hely most sem. Már megszokta a rendes NERtárs, hogy itt turulisztánban…..
Egy 25 éves amerikai diák, a fotósnak tanuló Callie Mitchell dokumentálta döntése drámáját, attól kezdve, hogy megtudta, gyermeket vár, egészen a baba megszületéséig – és az örökbeadásig. Amikor a lány felfedezte, hogy terhes, barátjával együtt úgy gondolták…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.28 08:57:05
@mojoking77: Nem. Például, ha már felmerül a „világnézeti” ok, akkor nem kéne összvissza dugnia, még párkapcsolatban élve mással sem, és akár még védekezhetne is, ha már a pasijainak nincs elég esze az ilyesmihez.
Másrészt egy gyors „angyalcsinálást” simán kialhat, így meg simán bevállalt egy életfoglinai lelkiismeretfurdalást, szívást, jó esetben a csak a saját és gyereke életét pokollá téve, rossz esetben többekét, részben a blogj olvasóiét, arról hírt adókét, további olvasókét is. Ez ugyan a kisebb baj, a nagyobb az, hogy lesz még folytatása a témának, nagyjából haláláig, mert az örökbeadás után történtek lapján fog még vergődni egy sort, kettőt, és persze megosztja mindezt a nagyérdeművel is.
Az, hogy a saját életét elkúrta, egy dolog. A gyerekét már nem kéne (noha jó úton halad felé), az örökbefogadó családét meg aztán egyáltalán nem, noha - úgy tűnik - megtesz azért is mindent.
Igazán belegondolva nem neki, hanem még a kedves édesanyjának kellett volna abortuszra mennie. És most utálhatsz...
Bélabáttya (törölt) 2013.02.28 12:33:28
@RKlara: Van némi tapasztlatom hasonló történésekben. Senkinek se szolgált örömére, még az se igzán, amit megpróbáltk utólag belemagyarázni.

Rossz döntése, persze, mindenkinek van. Ezek egészen elenyésző számban teszik ki a saját hülyeségüket a netre, vállalják vagy sem, megpróbálnak együtt élni vele.

A posztbeli csibét sem azért hibáztatom, mert szült, hanem ahogy, és amilyen körítéssel ezt tette. Behülyítette a pasiját, majd kiderült, hogy még nnál is jobban, ahogy azt gondolnánk (másik pasi felbukkanása), nyafogás az interneten, majd örökbeadás, de úgy, hogy közben mégse. Szerinted mi lesz a folyttás? Ott fog lógni az örökbefogadók nyakán, nyafog nekik, lehúzza őket némi apróval folymatosan sajnáltatja magát, majd megpróbálja néha rövidebb, majd hosszabb időre elvinni a gyerekét.

Aki egyébként valóban vígan élhetne az örökbefogadókal, ha a „természetes” anyja ezt hagyná. Ahogy éldegél még rengeteg gyerek, örökbefogadó, köztük a te ismerőseid is. Csak nem így, ilyen körülmények között.
Bélabáttya (törölt) 2013.02.28 17:08:21
@mojoking77: Természetesen teljesen, és tökéletesen igazad van mindenben*. Magamba száltam, és csak reménykedem benne, hogy nem hoz össze a sors a posztban említett hölgyhöz egy kicsit hasonlóval sem.

(* csak a korban, a színlátásban, és a témával való találkozásban nem. A többi - természetesen - stimmel)
Legalábbis ezt szeretnék a britek. Mivel azonban nem írták alá az Unesco Víz alatti Kulturális Örökség Védelméről szóló egyezményt, nem tehetnek semmit. A vitát az váltotta ki, hogy nemrég egy amerikai kalózmúzeum tulajdonosa bejelentette, az általa finanszírozott…..
Isten ments, hogy provokáljalak, hogy újra elővegyem a torrent-hisztit (amiről magáról is azt írják, hogy "so yesterday") és társait, egyszerűen csak körbenéztem itthon - a nappalimban, a neten, az országban -, és felmerült bennem a kérdés, hogy ha hirtelen minden "illegális…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.28 08:42:00
@Zalaba_Ferenc: Egyrészt az kikapcsolható, másrészt nem arról szólnak ezek az írások, hogy feltölteni lehet-e, hanem a letöltés ilegális voltát hangsúlyozzák. Ami meg nem az. Nem tövénytelen, nem lopás, nem illegális, nem jogsértő. Bár sokan szeretnék...

Úgyhogy, amennyiben nem feltétlenül szükséges, ne keltsünk már felesleges hisztit a témában.
Elcsattant egy pofon és ezzel szerintem új korszak kezdődött. Egy rokkantnyugdíját elvesztett bányász szerda este, lakossági fórumon vágta pofon Polics József komlói polgármestert.Mintegy ötven érintett (volt) bányász olvasta a fideszes országgyűlési képviselő fejére…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.28 02:16:48
@tede: Nem tudjuk, nem derült ki sehonnan, simán járhatott is neki, ahogy még sokaknak, olyanoknak is, akiktől mégis elvették. Másoktól meg nem.

Régeben volt az országnak „felelős miniszterelnöke”. Manapság nincs, semmilyen felelősség nem terheli a politikusokat, nincs lehetőség a képviselők visszahívására, mandátumuk megszüntetésére sem. Arra meg végkép nem, hogy egy helyi képviselőt valahogy rá lehessen bírni a helyi érdekek képviseletére. Ha netán véletlenül ilyet tenne, büntit fizethetne a pártjánk...

Persze a parlamentben ül még egy rakat egyéb, választókörzet nélküli képviselő is, akik nem képviselnek senkit és semmit a pártjuk és saját maguk kivételével.

Ezek lapján viszont semmi értelme ennek az egész országgyűlési képviselősdinek.

A „választóit” képviseli? Nem. Ha lenne benne valami kis tisztesség (nincs persze, ezért van ott, ahol), akkor elmerenghetne, és elhúzhatna a rákba. A választói - úgy tűnik - nem ragaszkodnak hozzá.
De ha csak eggyet választhatsz, te valyon melyiket választanád? :D ..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.27 04:47:59
Február 21. az anyanyelv napja, nem a magyaré, hanem úgy általában a világon. Ráadásul nem is valamely cifra, európai nemzet javasolta ezt az ENSZ-nek, hanem a bengáliak, akik éppen úgy szeretik anyanyelvüket, mint, mondjuk, mi. Sőt, ők éppen nyelvi öntudatuk miatt kezdték el függetlenségi harcukat…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.26 02:06:24
@Ajószűcs: Csak gizdázok egy kicsit: ha már a nyelvről írsz, nagy meló lett volna átolvasni, vagy akár egy helyesírás-ellenőrzőt használni kirakás előtt?
Így kissé falsnak tűnik az egész.
Aki tátott szájjal hallgatta végig Orbán Viktor sokat emlegetett pénteki évértékelő/önértékelő beszédét, az valószínűleg nem értheti mit kerestek vasárnap fejében több ezrek az utcán, tiltakozásul valami olyasmi ellen, ami az alapvető jogok sárbatiprásának kortárs…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.25 23:36:45
@jolaca: Szerintem próbál mindenkinek úgy írni, válaszolni, ahogy attól látja. Fárasztó sport, nincs is sok értelme.
Bélabáttya (törölt) 2013.02.25 23:50:32
@jolaca: Akar a fene együtt lépdelni, menetelni. Csak nekik is tele van a tökük a vergődéssel, és megpróbálnak az általuk megismert problémá(k)ra valamiféle megoldást találni. Speciel nem jót, de valamilyet. Ha látnának normális alternatívát, akkor amellett állnának ki, csak nem találnak, és ezért, elnézve a mai közállapotokat, nem is tudom őket igazán kárhoztatni.
Ők meg azt látják, hogy jót akarnak, és támadják őket. Pont ugyanolyan idegesek leszenk tőle, mint te egy hasonló szituban (pl. Klubrádiós tüntikén), és persze mindkét (vagy több) társulat azonnal a másikat véli ellenfélnek, és nem azokat az idiótákat, akik mindent megtesznek ennek a helyzetnek a kilakításáért, fenntartásért.
Csak az a baj, hogy jobb gazdasági, politikai helyzet hiányában ez az uszítgatás fog fokozódni.
Bélabáttya (törölt) 2013.02.26 00:12:28
@jolaca: Így vagy úgy, de mindenkinek mgmondják... Ők egyszerűen az egyszerű, a gyors, és ne kifejezetten jó választ adták a rosszul feltett kérdésre. És még csak ez sem igaz egyértelműen. Ugyan miért ne tehetnék? Ha jól érzik magukat egymás közt, ha mormális programokat, műsorokat szerveznek? Nem kell hozzá más, csak annyi, hogy szépen sorban becsődöljön az a pár mókus, aki hülyíti őket, és épeszű, jól megfogalmazott célokat tálaló vezetőségük legyen.
Mindjárt a helyére is kerül az egész vircsaft, valahol az önkéntes tűzoltók, polgárőrök vagy a hagyományőrzők mellé.
És bármily meglepő, mindenki jobban járna velük egy nagyobb esemény kisegítő biztosításánál, vagy épp egy kisebb árvíznél segítségként. Ugyanis őszintén próbálnának segíteni, tenni valami hasznosat.

Más kérdés, hogy jó eséllyel elszúrja valaki az igyekezetüket. Ha más nem akkor az átgondolatlan szekírozások.
Egy kedves olvasónk jóvoltából ma újabb címmel bővülhet a világ hadimúzeumait bemutató sorozatunk. Következzen tehát néhány kép a nagy német román uralkodóról, I. Ferdinándról elnevezett bukaresti hadtörténeti múzeum különlegességeiről. A képanyag mennyisége talán nem…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.25 19:42:51
@milliliteratura: Attól az még magyar király. Esetleg is, egyebek mellett.
Az átlagrománnak meg a nem átalgrománnak sincs sok oka utálni a magyarokat.
Fordítva inkább igazolható lenne némileg, oszt valahogy mégis úgy tűnik, hogy na. Eléggé meglátszott arra járva, ismerkedve, elmesélve, rám, ránknézve, miután kiderült nacionálénk... Itt azért legfeljebb legyintenek rájuk, esetleg megkérdik: Hát a telek nem volt elég?
Bélabáttya (törölt) 2013.02.25 20:19:35
@milliliteratura: Hova máshova? Várom a tippeket. Esetleg még Szófiára... lsd. II. balkáni háború.

Ezt mondom én is, nincs okuk utálkozni, elégedetten, a győztes helyzetből akár még vitatkozhatnak is némelyek, ha nagyon akarnak, és van kivel.
Társaságunkkal - angolul - remekül elcsevegtek. Addig, amíg ki nem derült, hogy magyarok vagyunk. Akkor otthagytak, épp csak nem köptek. Pedig precízen meg se szólaltam, és még csak gizdán se néztem...

Persze, gyaníthatóan - mint minden más - ez is személyfüggő.
Nem akármilyen feladatot kaptunk környezetpolitika óra keretén belül a humánökológia mesterszakon! Egy nagyváros elszabadult társadalmi-, gazdasági-, és ökológiai problémáit kellett egy szimulációs kísérletben megoldanunk: azonban később lehullt a lepel, valójában nem is…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.25 16:52:07
@Pacsker: Nekifuthatnátok Budapestnek is...

A húsz perc azért elég karcsúnak tűnik, még akárhány évi tanulással, gyakorlattal is, de Budapestnek talán az is elég lenne...
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
Bélabáttya (törölt) 2013.02.25 13:06:54
@hondamonda: Sajna, gyakorlatilag csak a lelépéssel lehet változtatni. Nem túl jó megoldás, de nincs más.
Bélabáttya (törölt) 2013.02.25 13:08:37
@panelburzsuj: Akkor krumplikapálásból nem volt más kiút, most a jelenlegi helyzetből. Csak akkor még kimehetett a kapáló is, most meg már nem igazán. Az már szegény itt fog megrohdni, csak a kapálás lehetősége nélkül.