Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teres

67 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Olvasóim! Nyilván észrevettétek, hogy nagyjából egy éve nem írtam a blogba. Ennek számos oka van, melyek nagy része magántermészetű, még egy anonim blogban sem kívánom megosztani. Most viszont eldöntöttem, hogy folytatom a munkát és újra rendszeresen posztolok. Egyrészt…..
Kedves Olvasóim! Most több dologról is szó lesz, amik látszólag össze-vissza ügyek, de "van benne rendszer". Vagy inkább úgy mondom, fel lehet fedezni összefüggéseket. Először is: év elején elkezdtem írni egy sorozatot a színekről, jelentéseikről, a hozzájuk kapcsolódó…..
Még régen eszembe jutott, hogy milyen jó lenne csinálni egy olyan takarósorozatot, amely az álmainkat ábrázolja. Nem kell itt amolyan chagallos vagy dalis szürreális képvilágra gondolni mindjárt! Nekem ennél valamivel földhözragadtabb álmaim vannak, amiket el tudok képzelni…..
teres műhely Kreajz 2013.09.06 09:06:12
Hogy én mit gondolkodtam ezen a néven! És tuti, hogy nem én vagyok az első e földtekén, akinek ez eszébe jutott. Na, mindegy! Ez lesz a neve annak a rajzkörnek, amit október első hetétől indítok Leányfalun. Mi ez? Megpróbálom röviden és érthetően összefoglalni. Arra gondoltam,…..
teres műhely Horgolókör indul! 2013.09.04 09:04:45
Kedves Érdeklődők! Az első Horgolókört jövő hét szerdán, azaz szeptember 11-én tartjuk a leányfalusi Könyvesbolt és Kávézóban. 10 órakor kezdünk, úgyhogy aki még kávézgatni szeretne, az korábban jöjjön! Hozzatok magatokkal egy darab 2,5-3-as horgolótűt (ami van otthon),…..
teres műhely Tanya 2013.09.04 08:53:16
Nyilván minden kisgyerekes anyuka találkozott már az újságosoknál kapható tanyasi állatokkal és a hozzájuk tartozó kis könyvecskékkel. Mi a nagyszülőktől kaptuk az elsőt (és azóta a többit is) és egyből nagyon megszerettük őket, mert a könyvecskék is jók, no meg az…..
Kedves Olvasóim! Az az örömteli hírem van, hogy szeptember közepétől horgoló tanfolyamot indítok Leányfalun. Már korábban érdeklődtek többen, hogy nincs-e kedvem ilyesmit csinálni, de akkor még nem is laktam itt állandóan, meg a kicsi gyerek miatt nem is tudtam volna, hogy hogyan…..
teres műhely Arany 2013.08.17 19:37:55
A nyári események miatt (költözés, nyaralás, stb.) kicsit el vagyok maradva a tervezett bejegyzéseimmel. Így van ez az arany színnel is, ami tulajdonképpen júliusra esik és a Rák jeggyel hozható összefüggésbe. Ezúttal nem citálok ide sem filmet, sem zenét, ugyanis nem jutott…..
teres műhely Hurrá nyaralunk! 2. 2013.07.29 07:43:39
Újra Zánkán voltunk nyaralni a férjem szüleivel meg a gyermekkel. Már annyira vártam ezt az egy hetet, mint a Messiást. Továbbra is állítom: egy nyár legalább pár nap Balaton nélkül nem is igazi nyár. A balatoni strandok egyre szebbek, ezt évről évre tapasztalom. Sőt, most…..
Korábban már megosztottam pár receptet, amikkel ki lehet váltani a bolti termékeket. A házi készítésű felvágott, szendvicskrém, sajt nagy előnye, hogy sokszor az előállítása töredékébe kerül a boltinak, csak olyan van benne, amit jó szívvel megetethetünk a családdal és az…..
teres műhely Narancs 2013.06.08 11:03:35
Elérkezett június. Sajnos, azt nem állíthatom, hogy ezzel a nyár is eljött volna: azt is mondhatnám, hogy enyhe telünk van. Rémes ez az eső és hideg, de akkor sem vagyok hajlandó júniusban bekapcsolni a fűtést, ha piros hó esik. Viszont remek alaklom ez, hogy megosszam veletek e havi…..
teres műhely Búcsú Szegedtől 2013.05.31 09:14:40
Hát eljött életünkben az a pillanat, amikor búcsút veszünk Szegedtől. No, nem kell megijedni, semmilyen családi dráma nem áll a dolog hátterében, egyszerűen csak elköltözünk, mert eleget éltünk itt. Eljött az ideje a változásnak és a körülmények is támogatják az…..
teres műhely Korall 2013.05.08 16:58:49
E havi színünk a korallvörös. Nyilván kitaláljátok azt is, hogy a hozzá tartozó, vele összecsengő tulajdonságokat mutató csillagjegy pedig a Bika. (Aki nem tudná, hogy miről van szó, annak tájékoztatásul ezt a bejegyzést ajánlom.) Mivel mindig valamilyen zenével vagy…..
teres műhely Pólófonal 2013.05.07 10:08:11
Már egy csomó helyen láttam ilyet és régóta terveztem, hogy meg is valósítom. De éppen nem volt kiselejtezni való topom. De most, hogy átnéztem a téli ruha - nyári ruha kollekcióimat, találtam két-három feldolgozható darabot. Kísérleteim abba az irányba mutatnak, hogy jó…..
teres műhely Figyelem! 2013.05.03 14:06:58
Kedves Olvasók! Ezúttal közlöm, hogy termékeim, folyamatosan bővülő árukínálatom megtekinthető Facebook oldalamon (folyamatos feltöltés alatt): https://www.facebook.com/muhely.teres?ref=tn_tnmn Aki szeretne vásárolni vagy egyedi igény alapján rendelni, böngésszen és…..
Bár régen jelentkeztem utoljára, nem telt tétlenül az elmúlt pár hét. Sőt. Igazából nagyon sokat dolgoztam hat kis faszobron, de erről majd később. Horgoltam is szép, tavaszi színekben játszó mandalákat, meg rózsás kosárkát. Aki követi a blogot, az tudja, hogy minden…..
Ez a bölcsesség általában igaz szokott lenni, erre a mostani tavaszra (ha lehet egyáltalán annak titulálni) különösen igaz. A húsvétot sikerült bokáig (helyenként térdig) érő hóban ünnepelni. Bár a karácsonyaink lennének ilyenek! A nyúl ennek megfelelően meg sem próbált a…..
teres műhely Tágra zárt szemek 2013.04.02 09:46:41
Különleges projektben vettem részt nemrég. A férj játszik egy Kravaiar nevű szegedi zenekarban (szaxofonon). Értelemszerűen ők is szeretnének befutni (mint mindenki más). Már van egy csomó jó számuk, adtak egy rakat koncertet, de most eljött az idő, hogy készítsenek videoklipet…..
teres műhely Vörös 2013.03.26 09:37:58
A vörös színhez érkeztünk el áprilisban, ami egyben a Kos csillagjegy hónapja is. A vörös nagy jelentőséggel bíró szín, hiszen a három alapszín egyike, s a három szín különböző arányú keveréke adja a színkör többi színét. A három alapszín tehát egy-egy tendenciát is…..
Először is: azt hiszem, a múltkori bejegyzésben igencsak elkiabáltam a tavasz megérkeztét. Nemzeti ünnepünkön olyan hóvihar érkezett kis hazánkba, hogy konkrétan katasztrófahelyzetet jelentettek be. (Ezt azért így írom le, mert ha száz év múlva elolvassa ezt az ükunokám,…..
teres műhely Tavaszi virágzás 2013.03.10 09:10:10
Repes a szívem! Végre megjött a tavasz! Ennek csalhatatlan jeleit úton-útfélen felfedezem. Virágoznak a krókuszok, az ibolyák, rügyeznek a fák, előjöttek a bogarak és a madarak elképesztő koncerteket adnak. És nem utolsó sorban: meleg van! A minap sikerült több órán keresztül…..
teres műhely Tavaszodik 2013.02.28 10:47:32
Először is szeretném megosztani veletek legújabb, kora tavaszi színekben pompázó mandalámat.  Másodszor: hamarosan véget ér a február és bár a tél még kieresztette karmait egy kicsit, a tavasz jelei kétségtelenül megmutatkoznak. Közben vízöntőből a halakba léptünk…..
teres műhely A lila köd 2013.02.18 08:46:32
Ahogy ígértem, ebben a hónapban a lila színt fogom körüljárni. Az éves színkörön ugyanis február hónapra esik a lila, ami egyben a vízöntő csillagjegyben születettek hónapja is. Már nem is csodálkozunk tehát azon, hogy a vízöntő jegy tulajdonságai sokban összecsengenek a…..
Mint azt már egy korábbi bejegyzésemben említettem, az idei évet részemről a színkör mentén rendezem, már ami az alkotást illeti. A színkör több tekintetben is szimbolikus jelentőségű. Minthogy a színek tulajdonképpen rezgések (gondolom, mindenki tanult fizikát), akárcsak mi…..
Szeretem én a telet, a szép havat, a karácsonyt, meg minden, DE most már kicsit kezdek fényhiány okozta depresszióba zuhanni. Kezdem unni az állandó öltözködést és vetkőzést, hogy kint megfagyok, de mire kabátban felcaplatok a negyedikre, már folyik rólam a víz. A bicikliláncom…..