Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakováli Hasszán

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na jól hallom, hogy megkötött a gipsz? Gratulálok. Kisfiú vagy kislány? És mikorra van Kingus kiírva? Na akkor még van idő. És néven gondolkodtatok-e már? Olyanok vannak, hallod... ne legyetek hülye szülők! Mezey Virág, Réthy Gyopárka, Erdei Őzike, Farkas Piroska, Tüskés…..
90 Harcosok klubja 2011.06.13 08:00:00
Év: 1999 Nemzetiség: amerikai Mai írásunkban arról a filmről emlékezünk meg, amely sokunkat szembesített azzal a ténnyel, hogy nem is annyira napsütötte kedvenc évtizedünk, mert amit napfénynek gondoltunk eleinte, az valójában egy óriási kvarclámpából (vagy inkább…..
Jakováli Hasszán rejtélyes személyazonosságú partnerünk emlékezik meg egyik keleti szomszédunkról ezen a mai, kellemetlen évfordulón. Kicsit még csúszik a Gyulafehérvári Nyilatkozatban ígért jogok érvényesítése, de hamarosan most már tényleg 100%, hogy biztosítják…..
Jakováli Hasszán 2011.06.08 22:56:18
@Maisie MacKenzie: A kevert indoeurópaisággal egyetértek, elég érdekes kentum-szatem viszonylatban a suta is (most nincs kedvem kikeresni azt a jópofa, ökörszarvas a betűt). Én Cioranhoz kapcsolódva irigylem őket abban, hogy sokkal könnyebben meg tudnak tanulni nyelveket. Csau és Enver Hoxha azért a kizsigerelés, leszedálás mellett annyi jót tettek a népeikkel, hogy jó sok nyelvet taníttattak velük. Ha már itt tartunk, a latin eredetet sem vitatom, de a romanizált illír, albánnal távolról rokon verziót én reálisabbnak tartom, és a fiatal román értelmiség egy része se veszi már komolyan ezt a dáko-románulást. A lováriból meg közvetve elég sok román szót lehet tanulni. :) Noapte buane!
Jakováli Hasszán 2011.06.09 18:59:09
@Maisie MacKenzie: Az is érdekes, hogy az oszmán időktől kezdve a görög hatás is erőteljes volt a román ortodoxiában, hiszen ott nem volt Ipek, hanem a konstantinápolyi pátriárka adta az irányvonalat, ez inkább csak olyan tulajdonnevekben érződik, mint Pantalimon, Ciprián, és akkor még a fanariótákról nem is beszéltünk.
@neccharisnyás útonálló: Trianon kapcsán a magyarországi magyarok javarészt területekről, antantokról, békediktátumokról vitatkoznak, és legtöbbször hajlamosak elfeledkezni azokról(HTM), akiket Trianon leginkább érintett, és rosszabb pillanataikban előszeretettel jugózzák, románozzák, tótozzák vagy éppen ukránozzák őket, főleg ha munkáról van szó. Nekem így utólag ez fáj a legjobban Trianonban, pedig én Magyarországon születtem, csak erdélyi volt a gimnáziumi magyartanárom meg az egyik legjobb barátom.
Jakováli Hasszán 2011.06.13 11:14:52
@Szandeeekahh: Szia Szandika, te kis csiszolatlan gyémánt, a tankok még egyelőre nem jönnek, de többek között a te kedvedért is ma megpróbáltam egy cikkben kifejteni, hogy ki is vagyok én, ha érdekel olvasd el. Amúgy szép gól volt, akkor most 1-1 az állás. Hosszabbítás vagy iksz? 90es.blog.hu/2011/06/13/harcosok_klubja_2013
Nézem ezt a kampányt meg az összes többi szánalmas reklámot, próbálkozást: "Itthon otthon van", "Jöjjön a Balatonra", "Élvezze velünk a magyar tengert" - nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Magyar Túrizmus Zrt? Itt is valaki megint jól járt.…..
Jakováli Hasszán 2011.06.02 17:52:31
@Kabbe: Megyek is, sőt múlt vasárnap voltam Füreden meg Tihanyban. Hát az a kilátás, ami a Rege cukrászda teraszán a szemed elé tárul, arra nehéz szavakat találni. Amúgy nagyon szeretem a Szittya Balatont, a Fekete tengert is, mert ott nem megy a soviniszta habiszti köcsögösködés mint Krobótiában és a csalga is sokkal jobb mint a tamburás bunyevákolás. Egyébként meg elég sok helyen jártam Horváthországban, szóval lehet hogy kicsit meg is úntam. Mostart viszont nem kellett volna szétkúrniuk, hogy nehogy esetleg más odamenjen vakációzni, hanem inkább Medjugorjéba katolikuskodni. @smalltownboy: Ezzel a Sopron-Balaton autópályával messzemenően egyetértek, Vivát Scarbantia!
Modorosblog Kelet felé fordulva 2010.11.08 07:00:00
 -Európa és a Nyugat már sokadszorra - mint a történelem folyamán annyiszor - cserben hagyott minket, magyarokat. Nem voltunk nekik sosem jók másnak, mint egy ütközőzónának - hol az Oszmán Birodalom, hol a Szovjetunió és a gyáva, dőzsölő kontinens között. Majd lett…..
Modorosblog Az önjelölt zsidó 2011.05.22 16:46:00
Ha már olyan szépen megemlékeztünk államalkotó nemzetségeinkről (különös tekintettel a magukat németnek tartókra), bűn lenne pont Őket kihagyni a felsorolásból. És persze tudjuk, hogy a több évtizedes belharcokat is szító vita - miszerint most akkor nemzetiségről,…..
Modorosblog Az Ingyenélő II. 2011.05.19 19:49:00
A 2009 nyári első részben leginkább a baráti társaságban és a rokonságban fellelhető ingyenélőket tárgyaltuk ki - őket általában havi, éves rendszerességgel kell elviselnünk, és kicselezésükre is viszonylag könnyedén ki lehet fejleszteni - alkalmazni - a megfelelő…..
Az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház hivatalos álláspontja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia „Az Egyház élő hitével összhangban” című körlevelére A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben hívta fel hívei figyelmét a katolikus hit megőrzésének fontosságára az…..
Tegyük fel, hogy egy képzelt bíróság, Nürnbergihez, vagy a Hágaihoz hasonlóan el kezdené tárgyalni a bibliai Isten emberiségellenes és népirtást elkövető, bibliában leírt tetteit. Ez egy gondolatkísérlet: Tegyük fel, hogy egy bíróság, Nürnbergihez, vagy a Hágaihoz hasonlóan elkezdené tárgyalni a…..
Világnézet Fidesz sírvers 2011.05.16 17:38:00
Mit írnál az FMPSZ, azaz a volt Fidesz sírkövére? (Fidesz--> FMPP--> FMPSZ.) Mert az F. Magyar Polgári Szövetségnek is szüksége lehet erre. Hiszen az SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP és sok más egykor kormányerőt is képviselő párt sírja felett ma már csak a verebek csiripelnek. Illetve pottyintanak. Ezt…..
90 Quimby - Androidő 2011.05.17 11:19:00
Év: 1999Ebből a klipből már nagyon érződik, hogy lassan vége a napsütötte kilencvenes éveknek, az égen komor felhők gyülekeznek és bombázók repülnek Szerbia felé. A Hol volt, hol nem volt története folytatódik, Tibi a proszektúráról egy bérházba kerül, szemei még…..
the world of dreams útravaló 2011.05.10 18:06:00
  Szijasztoook. Az utobi idöben irtam sok posztot és oan szép idézeteket gyüjtötem beléjük, h eből szeretnék most mindenkinek átadni egy csokoral. Csak gondolkodjatok elrajta XD ""A tavasz a megnyugvás, és a béke időszaka. Az emberek ilyenkor fölös…..
Modorosblog Eurázsia-vízió 2011 2011.05.15 20:34:00
-Ennyi, mától bojkottálom az Eurovíziót. Már lassan húsz éve nézem, mindig reménykedve, hogy "hátha most majd egyszer", de nem. Mindig, és mindig csak a pofáraesés, az jön a végén. A csalódás, a magyarázkodás, a bűnbakkeresés, másokra mutogatás. Nem más ez, mint…..
the world of dreams Uhhh 2011.05.06 12:57:00
Szijasztooook! Ugy örülök h mostanában sok uj meg uj olvasót sikerült idecsábitani h végre nektek is megmutasam h menyire nem tudtok normálisan élni hanem oan begyepesedetek vagytok mint ahogy azt az elsö posztok vmeikébe is emlitetem. Szal multkor néztem…..
the world of dreams Buleeeee 2011.04.18 15:27:00
 Fuh ti el se fogjátok hini h mien buleeba voltam hétvégén. Azért is nem tudtam irni mostanában mer anyira kiütötem magam XD Szal barinöcskémel Moncseehval szombaton este elmenteünk egy partyba ahonan vasárnap dél körül jötünk el. HUh naon jo volt volt progresive meg…..