Regisztráció Blogot indítok
Adatok
europaiirodaloméjszakaja

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megnyitó az Európa Pontban: 19:00.Előadások kezdési időpontja minden helyszínen: 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 22:00, 22:30. Helyszínek - Intézetek - Művek:Európa Pont - Román Kulturális IntézetDan Lungu: Egy komcsi nyanya vagyok!Gül Baba türbéje - FinnagoraRisto Isomäki: Elsodort…..
1961. június 8-án született Turkuban, környezetvédelmi aktivista, science fiction regényeket és megtörtént eseményeken alapuló könyveket ír. Kedveli az ökológiai és az apokalipszissel összefüggő témákat, a globalizáció és a fejlődő országok problémái is közelről…..
A szlovák prózaírói középnemzedék kilencvenes években feltűnt prominens képviselője. 1964. szeptember 16-án született Pozsonyban. Könyvtártudományt hallgatott a pozsonyi Comenius Egyetemen, mely filozófiai tanszékének később tanára lett. Debütáló novelláskötetét Az idő…..
1950-ben született Algírban. 6 évig ügyvédként dolgozott, és televíziós sorozatoknak írt forgatókönyveket a nyolcvanas-kilencvenes években. 1986-ban jelent meg rejtélyes hangulatú Száz millióért című regénye, 2009-ben pedig a Javíthatatlan Optimisták Klubja, melyért elnyerte…..
A spanyol költő, drámaíró, festő, zeneszerző és néprajztudós 1898. június 5-én született Andalúziában, és 1936. augusztus 19-én halt meg. Filozófiát, jogot és irodalmat tanult Madridban, itt ismerkedett meg Luis Bunuellel, és Salvador Dalival is. Első darabját, mely a…..
A szicíliai író, akinek legfontosabb műve egyetlen regénye, a halála után 1958-ban kiadott A párduc című családregény volt, 1896. december 23-án született Palermóban, és 1957. július 23-án Rómában hunyt el. Egyetlen gyerek volt, miután húga meghalt diftériában: édesanyja…..
Németországban, Engelskirchenben született 1956. szeptember 12-én. A Bonnban nevelkedett írónő a világ számos helyén megfordult: 1990-től 2004-ig Londonban élt, 2004-től négy évet Magyarországon, Battonyán töltött, jelenleg Berlinben és Battonyán lakik. 1986 óta főként…..
Khalid Boudou 1974-ben született Marokkóban. Négy éves volt, mikor a családjával átköltözött Hollandiába, és azóta is ott él. Saját bevallása szerint ő „egy papíron dolgozó előadóművész”. Nemcsak könyveket, de színdarabokat és cikkeket is ír. Dolgozott…..
1981-ben született Angliában. A Leeds Egyetemen folytatott angol és színháztudományi tanulmányokat, ezt követően Oxforban, az Exeter Főiskolán tanult, ahol a modernizmusra specializálódott: később a kiadói ágazatban helyezkedett el. Tanult kreatív írást a londoni Goldsmiths…..
Az angol szerző 1967-ben született Észak-Yorkshire-ben, Newbald városában. Itt is nevelkedett, majd a Kelet-angliai Egyetemen diplomázott. Első, nagy port felvert regénye 2001-ben jelent meg My Summer of Love (Szerelmem nyara) címmel, egy évvel később pedig el is nyerte érte a Betty…..
A román író 1969-ben született a moldvai Botosaniban. Az egyetemen szociológiát, filozófiát és politológiát tanult, 1995-ben diplomázott le. Tanulmányokat folytatott Franciaországban, Birminghamben, és Perugiában, alakított irodalmi csoportosulást Club 8 címmel, és a Timpul…..
Bécsben született 1970. május 11-én. Az egyetemen germanisztikát és történelmet tanult, a Profil című bécsi hírmagazin után a Frankfurter Algemeine Zeitung szerkesztőjeként és újságírójaként dolgozott. Első könyve, a Holocaust a bíróság előtt 2000-ben jelent meg: ebben a…..
1978-ban született Aargau kantonban, Brugg városában. Svájci apa és ausztrál anya gyermeke.  Az érettségit az ausztrál Brisbane-ben szerezte meg, ezután angoltanárnak tanult Angliában. Kairóban dolgozott egy évig, majd gazdasági tudósító volt Zürichben. 2005 óta elsősorban…..
A magyar apától és lengyel anyától származó író-újságíró 1968. március 21-én született Varsóban. A Varsói Egyetem lengyel szakán végzett. A kilencvenes évek elején irodalomszervezőként tűnt fel, később a Gazeta Wyborcza kulturális rovatának szerkesztője lett. Csak…..
1953. május 4-én született a csehszlovákiai Kolinban. 1969-ben tinédzser fejjel disszidált kommunista hazájából, szüleivel először Ausztriába, majd egy évvel később az Egyesült Államokba, Chicagóba költöztek. A diploma után egy telefonos társaság számítógépes részlegén…..
1970. augusztus 17-én született Tallinban, Észtországban. 1993-ban végzett a Tartui Egyetem újságíró szakán. A fiatal észt írónemzedék egyik legizgalmasabb és legismertebb alakja, rengeteg díjat nyert, szatirikus hangvételű műveit számos nyelvre lefordították, regényeivel,…..
 Az Európai Irodalom Éjszakája 15 európai kulturális intézet bevonásával jött létre, az EUNIC – az Európai Kulturális Intézetek Hálózata - és az Európa Pont szervezésében. A Margó Fesztivállal karöltve újfajta irodalmi élményt szeretne nyújtani; a kortárs…..