Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dolgozó mami

70 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dolgozó mami Megjelent a könyvem! 2013.10.08 23:13:00
Nagy-nagy örömmel, és büszkén írom neked: megjelent a könyvem, végre kapható, elérhető! Sok hét, sok hónap munkája, több év tapasztalata 90 oldalba sűrítve... mondhatnám úgy is, hogy minden, ami egy várandós dolgozó maminak kell: tudnivalók a felmondási védelemről,…..
Dolgozó mami Goldenblog szavazás! 2013.08.03 20:50:54
Augusztus elsejével elindult a Goldenblog szavazás, kérlek, hogy ha szereted az írásaimat, s van egy szabad perced, tedd meg, hogy adsz egy voksot a blogomra, amit a “Biznisz” kategóriában találsz idén! Kattints ide, jelentkezz meg a Facebook azonosítóddal, s hálám…..
  A 2010 decemberben a családtámogatási törvény módosító javaslatainak elfogadásával változott a GYES-re való jogosultság munkavégzés mellett. Az új szabályozás szerint kereső tevékenységet nem folytathatsz a gyermeked egyéves koráig, ha a gyermek elmúlt egy éves, heti…..
Dolgozó mami 2012.07.10 20:21:50
@Noémim: Kedves Noémi!

Korábban már megválaszoltam ezt a kérdést, de most látom, hogy valami miatt nem jelent meg, elnézésedet kérem. Ha még aktuális a kérdésed, itt a válasz: A munkáltató jogosult a munkaidő-beosztására, így ha korábban is többműszakos munkavégzés volt a szerződésedben, ezután is ezt kell vállalnod. Persze kérheted, hogy ezt módosítsátok, hogy csak délelőttre osszanak be, de ezt nem köteles teljesíteni (bár hozzáteszem, hogy ha módjában áll, ha a munkaszervezést ez nem nehezíti, neki is együtt kéne működnie, s illene figyelembe vennie a helyzetedet). A július 1-jei változással a részmunkaidő megadása a gyermek 3 éves koráig kötelező, de csak 4 órában, a 6 órás munkaidőt nem kötelesek biztosítani neked. Ha tehát a 4 órás napi munkaidő megoldás lenne a bölcsis/ovis problémára, akkor kérd ezt. tudom, 4 órányi bérből nem lehet megélni, de még mindig jobb, mint a sima GYES (4 óra mellett a GYES is kaphatod).
Amit még megtehetsz, hogy összebeszélsz valamelyik bölcsis, ovis társ anyukájával, s ők hozzák el minden második héten, s vigyáznak rájuk, míg te dolgozol (s cserébe a szívességért mondjuk bevállalod az ő gyerekeiket egy-egy hétvégi fél napon, hogy ők is szusszanhassanak :-))
Sajnálom, jobb tanácsot nem tudok adni.
Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.07.10 20:39:31
@Dolgozó mami: Kedves Hahovirág!

A munkaszerződésedet semmiképpen se módosítsátok a szabadságok kiadása előtt, mert akkor a szabadságokat is kevesebb óraszámban kapod meg, ami egyértelműen hátrányos számodra. Az első tényleges munkanapodon lépjen életbe a módosítás (persze ettől függetlenül korábban is aláírhatjátok, de módosulás akkorra legyen datálva). Nem kényszeríthetnek hamarabbi módosításra!
A gyermek gondozása miatti távollét után a munkáltatódnak ajánlatot kéne tennie a béremelésre, mégpedig a veled azonos munkakörű munkavállalók részére az időközben megvalósított átlagos éves béremelés mértékét kell alapul véve, s ha ilyen másik munkakör nem volt, akkor a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos éves béremelés az irányadó. Ha tehát volt béremelés a te munkaköröddel megegyező munkakörben dolgozóknál, akkor ez neked is jár. Ezt a munkáltatónak kéne magától megtennie, persze a legtöbben általában nem is szólnak, csak kifizetik a régi bérrel a szabadságot. Ha minimálbérre voltál anno bejelentve, akkor is meg kell emelnie a mostani minimálbérre. Ha ezt nem tette meg a munkáltató, akkor sajnos nincs mit tenni, kérni kell újra, lehetőleg írásban, hogy nyoma legyen. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy lehet olyan eset, hogy valóban semmilyen béremelés nem történt az évek alatt (tekintettel a válságra), de te látod jobban, hogy mekkora a cég, van-e ilyen másik munkakör. Ha van korábbi ismerős kolléganő, őt is megkérdezheted, s talán ő tud súgni... A részmunkaidős bért ezek után kéne kialakítani, időarányosan csökkentve a megemelt bért. Pl. bruttó 150.000 volt a béred 3 éve, azóta egyszer emeltek ebben a munkakörben, 7 %-ot, azaz most 160.500 a bére a többi kolléganőnek. Te visszatérve a szabikat már ezzel a bérrel kapod meg, majd 6 órásként a szerződésedben 120.375 Ft fog állni.
Próbáld meg, hátha sikerül elérni... de ha nem, ne érezd magad "bénának", ez az egyik legnehezebb dolog egy visszatérő anyuka életében... keveseknek sikerül...
Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.08.20 16:23:40
@nennaaa: Szia, szerintem ez nem így van, ha jelenleg dolgozol (ha GYES mellett is), akkor az keresőtevékenység, tehát bérezett napként számít majd a következő babánál, s tudtommal 180 bérezett nap kell, nem 365 a második babánál. De mivel én nem foglalkozom TB tanácsadással, s ez inkább TB, mint munkajogi kérdés, azt javaslom, hogy kérdezz utána egy kifejezetten erre szakosodott honlapon. :-)
A teljes munkaidő 8 óra, tehát ha te napi 6 órában dolgozol, az részmunkaidő, de ez nem befolyásolja szerintem a fenti helyzetet (hacsak úgy nem, hogy 6 órásként kevesebbet keresel, tehát eme kissé alacsonyabb bér alapján fogják majd a TGYÁSt és a GYED-et is számolni).
Üdv:
Ági
Idén újra beneveztem a Goldenblog versenyre az új Dolgozó Mami blogot, a szakértői kategóriában! Ha szereted a blogomat, hasznosnak tartod az álláskeresési és munkajogi tanácsaimat, kérlek, szavazz rám! A szavazás nagyon egyszerű, kattints…..
Sok anyuka gondban van, amikor GYES vagy GYED után visszatérne dolgozni, és jön a macera a szabadságokkal. Ki kell-e venni? Ki kell-e adnia a munkáltatónak, vagy kifizetheti pénzben is? És mennyi jár pontosan? Nem mindegy, hiszen például a bölcsibe, oviba való beszoktatáshoz ezek a…..
Dolgozó mami 2011.12.23 22:23:32
@martisaa: Kedves Márti!

A ki vett, vagy ki nem vett szabadságok ügyében csak azt tudom mondani, hogy egyeztess a céggel, ha szerinted nem lett kivéve, akkor kerestesd elő a nyilvántartást. Ezt a munkáltatónak kötelező vezetnie, így tiszta vizet önthettek a pohárba. A pótszabadságot időarányosan úgy kell számolni, hogy ha egy évre, azaz 365 napra jár 2 nap, akkor ha mondjuk április 28.-áig voltál GYED-en, akkor a GYED időszakára 118 napra jár, azaz 118 / 365 = 0,3233, s ezt beszorozzuk a 2 nappal így jön ki 0,6 nap, amit felfelé kerekítünk. Tehát a szülés évére 2 nap, a GYED évére pedig 1 nap pótszabi jár. A jelenlegi munkahelyedre ha visszamész, akkor ezt a szabit kiadják, ha pedig nem ide mész vissza, tehát megszűnne a munkaviszonyod, akkor kifizetik. Törvény szerint a szülési szabadságról visszatérő nő bérét ugyanúgy kell megemelni, mint az időközben ugyanabban a munkakörben dolgozók bérét, s a szabikat is ezzel az emelt bérrel kéne már megkapnod. De ezt sajnos nagyon kevés cég tartja be :-(

Sok sikert!

Ági
Dolgozó mami 2012.01.29 14:36:15
@demko.anita: Kedves Anita!

Az Mt. 130. §-a szerint: "(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság: a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;
b) a szülési szabadság tartamára; c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első hat hónapjára"
Tehát az, hogy te GYES-en voltál, elég rossz kifogás, hiszen amikor megszületett a második baba, pontosabban már előtte, szülési szabadságra váltottál. Tehát mindkét gyermek után jár a szabi, és mindkettő esetén - hiszen a fizetés nélküli szabadságot 2011. augusztus 1-je előtt kezdted meg, még 12 hónapra jár, nem 6 hónapra, ahogy a fenti törvényben van.
Tehát így már mindkét gyermek után ki tudod számolni a fentebb írtak alapján a szabit: jár a szülési szabadság időtartamára, s a fizetés nélküli szabadság első 12 hónapjára! Nézd meg, hogy abban az az évben, amikor ezek az időszakok voltak, hány éves voltál, ennek megfelelően hány nap szabi járt neked (ezt is megtalálod fent), s így könnyedén megvan a végeredmény. Ha az apuka nem vette igénybe a pótszabikat, amik a gyermekek után járnak, akkor még azzal is számolhatsz (vigyázz, ahogy fentebb írtam, a születés évében 2 nap jár az újonnan született gyerekre, utána pedig a fizetés nélküli szabi első évére időarányosan).
Ha mégsem menne itt találsz egy szabadságkalkulátort: szuloklapja.hu/baba/body/kalkulator_szabadsag_nyito.php?uzenet=siker

Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.07.10 20:30:29
@Szilke1: Kedves Ildi!

Korábban már megválaszoltam ezt a kérdést, de most látom, hogy valami miatt nem jelent meg, elnézésedet kérem. Ha még aktuális a kérdésed, itt a válasz: a szabadságok kiszámítására készítettem egy cikksorozatot az új blogomon, azzal a céllal, hogy mindenki maga ki tudja számolni a neki járó szabadságot. Közalkalmazottaknál szükség van a fizetési osztályra, és fokozatra, hiszen ettől függ a szabadság mértéke... mivel ezt nem írtad meg, nem is tudnám kiszámolni neked :-) De semmi baj, hidd el, saját magad is hamar meg tudod csinálni.
Itt találod azt a postot, ami a szabadság kiszámolásáról szóló alapvető tudnivalókat tartalmazza: dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/hogyan-szamoljam-ki-magam-a-szabadsagomat-1-resz
s itt azt, ami kifejezetten a közalkalmazottak szabadságáról szól: dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/kozalkalmazottak-szabadsaga-tudnivalok-a-szabadsagrol-4-resz
Kapj elő egy papírt, tollat, számológépet, s hidd el, 10 perc alatt meg vagy vele (pláne, ha matektanár vagy :-))
Üdv:

Ági
 Azt hiszem, igen sok probléma és kétely akkor jön egy anyuka életében, amikor néhány évnyi babázás után visszatérne dolgozni, és nem tudja, mit, hogyan tegyen, hogyan jelezze ezt egyáltalán a munkáltatójának, mihez van joga, és mihez nincs, mit kell elfogadnia és igaz-e…..
Dolgozó mami 2012.04.03 21:35:45
@Heni84: Kedves Heni!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és szuper hírekkel! Visszakerestem az előzményeket, emlékszem, decemberben egyeztettünk arról, hogy megtámadod a felmondást, meglepően gyorsan ment az első fokú döntés!!!! Nagyon büszke vagyok rád, hogy kiálltál magadért, sok anyuka példát vehetne rólad!
Remélem, hogy hamarosan elrendeződik az ügy véglegesen, és megnyugodhatsz!
Várom a további fejleményeket is!
Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.04.13 22:14:28
@veronie: Kedves Veronie!

A táppénz sem véd meg, július egytől ez sem akadály a felmondásnál, nem jelent felmondási védelmet. Ha úgy döntesz, hogy újra fizetés nélküli zabit igényelsz, megteheted, én csak azt szoktam tanácsolni, hogy belátható időn belül jelezze ezt mindenki a munkáltatójának, ne egyik napról a másikra akarjon elmenni, ha dolgozik, hiszen a helyettesítését meg kell szervezni. A szabadság természetesen jár neked újra, onnantól kezdve, hogy aktív állományban vagy, tehát ha július 1 után mégis felmondanának, az időarányos szabit ki kell fizetniük, vagy kiadniuk. A felmondás esetén az nem indoklás, hogy nem tud munkát adni, ennél azért komolyabb indoklásra van szükség. Az azonban nem tudom megírni neked, hogy tételesen minek kell benne lennie, amit már el kéne fogadni, és nem lehet megtámadni, mert éppen ez az adott cég működésével összefüggő indok, ez pedig tényleg egyedi, más és más minden cégnél. Amennyiben ez mégis bekövetkezne, s úgy véled, a felmondás indoka nem okszerű, nem valós, vagy nincs is a felmondás megindokolva, akkor nagyon gyorsan keresni kell egy munkajogászt, és átnézetni vele a dokumentumot. Utána biztosabb lehetsz benne, hogy érdemes-e megtámadni. De ne menjünk ennyire előre, várjuk ki a végét. Hátha jól végződik minden!
Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.04.18 22:30:02
@máriaa: Kedves Mária! Jelenleg nincs semmilyen határidő arra vonatkozóan, hogy ha egy anyuka vissza akar menni újra fizetés nélküli szabadságra, mennyi idővel előbb kell ezt bejelentenie, s igényelnie a fizetés nélküli szabit. Azonban ha ez után másodállást akarsz vállalni, tudnod kell, hogy ezt be kell jelentened a munkáltatódnak, aki indokolt esetben ezt megtilthatja (ekkor írásban kell megadnia a pontos indokot, az nem elég, hogy nem engedélyezi). Ilyen értelemben tehát függsz tőlük! Ha nem másodállás lesz ez, hanem a jelenlegi jogviszonyt meg akarod szüntetni, akkor ha te mondasz fel, törvény szerint le kell töltened a felmondási időt. Ha ők is belemennek a közös megegyezésbe, akkor a munkaviszonyod végének időpontja hamarabb is lehet, mint a felmondási idő vége, akár holnap is, de ehhez az ő beleegyezésük is kell. Tehát itt is rájuk vagy utalva. Végkielégítés egyik esetben sem jár, csak ha ők mondanak fel neked - de ez a gyermeked 3 éves koráig illetve július egy előtt nem lehetséges. Ha heti 30 óránál nem dolgozol többet, jár a GYES, ha igen, akkor le kell mondanod, vagy marad az anyukád gyesen, mint most.
Sok sikert!

Ági
A jövő évi Mt. változásokról itt olvashatsz egy bejegyzést az új dolgozó mami blogban. Ha 3 év alatti gyermeked van és dolgozol, vagy most készülsz visszamenni, olvasd el mindenképpen!..
Dolgozó mami 2012.03.15 20:35:25
@nafradine: Kedves Adrienn!

A jelenlegi törvényi szabályozás szerint nem teheti meg a munkáltató, hogy nem vesz vissza, ha megszünteted a fizetés nélküli szabadságot, s ezt időben jelzed neki (60 nap), foglalkoztatási kötelezettsége van. Ha nem tud foglalkoztatni, állásidő fizetésére kötelezett, s a gyermeked 3 éves koráig nem mondhat fel neked. Ez azonban július 1-jével változni fog, innentől kezdve lesz olyan eset, amikor a 3 éves kor előtt is elküldheti az anyukát a munkáltató (erről olvashatsz a fenti linken is). Tehát a jelenlegi szabályozás szerint vissza KELL vennie, de ha így áll a visszavételedhez, azt hiszem, az első adandó alkalommal megpróbálnak elküldeni. Ha július 1-je után a törvény adta lehetőség révén elküldenek, akkor a bent ragadt szabadságaidat + a végkielégítést és a felmondási időre járó bért is ki kell fizetniük. A szabadságaid kiszámolásához az alábbi két cikket olvasd el, ezek alapján te is elboldogulsz a számokkal:
dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/hogyan-szamoljam-ki-magam-a-szabadsagomat-1-resz
dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/szabadsag-kivetele-gyedgyes-utan

Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.03.15 20:39:57
@jucc79: Kedves Jucc79,

a felmondási védelem nem kötődik a GYES folyósításához, a július elsejével hatályba lépő új Mt.-ben az a bizonyos eset, amikor elküldhető lesz egy anyuka, minden anyukára vonatkozik, aki nem veszi igénybe a fizetés nélküli szabadságot, aki dolgozik, függetlenül attól, hogy odabent a munkahelyén, vagy odahaza.
Továbbra is védett csak akkor lennél, ha nem szüntetnéd meg a fizetnél nélküli szabadságot, ha nem kezdenél újra dolgozni.
Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.04.03 20:50:59
@jucc79: Kedves Jucc79,

sok sikert "ketteskéhez" :-), és ne feledd, azért néha majd nézz be a céghez, tartsd a kapcsolatot a főnökkel, hogy nehogy elfelejtsen :-)
Üdv:

Ági
Dolgozó mami Ikrek és a GYES 2011.03.24 09:47:00
Amikor először megtudtátok, hogy ikrek lesznek, biztosan kivert titeket a hideg verejték egy pillanatra :-) Aztán szoktátok a gondolatot hónapokon keresztül, és a végére már eléggé megbarátkoztatok vele. Ahogy egy nagyon kedves kétgyermekes anyuka barátnőm mondta nekem anno: nem…..
Ugye jó lenne, ha te is tudnád mind a 10-et? Jó hírem van: még a héten megtudhatod :-) Nem kell mást tenned, csak kijönni a HVG Állásbörzére február 22.-én, és meghallgatni az előadásomat :-) Évek óta foglalkozom ezzel a területtel, a szervezők bevallása szerint az egyik olyan…..
Jelenleg még csak tervezet szintjén vannak a változtatások, de érdemes már most foglalkozni velük, hiszen ha életbe lépnek – amit idén július 1.-től terveznek - jelentősen befolyásolhatják a kismamák és anyukák jogait, anyagi juttatásait!   Az egyik és legfontosabb…..
Dolgozó mami 2011.08.30 21:02:20
@Adrienn-B: Adrienn, maga a munkába állás biztosan nem jelenti a védettség megszűnését. A törvény szerint a szülési szabadságról a munkahelyére visszatérő anyuka a gyermek 3 éves koráig védve van a rendes felmondás ellen.
De mivel ez egy elég kacifántos ügy, várjuk meg a cég írásos indoklását, s utána 30 nap van arra, hogy munkaügyi bírósághoz forduljon. Ez idő alatt kell jogi segítséget kérnie, s eldöntenie, mi legyen a továbbiakban.
Tudom, nagyon nyomasztó lehet ez a helyzet, de ne rágódjon rajta, ha bármit is rosszul tett, azon most már nem tud változtatni, vegye át azt a felmondást - gondolom postázzák - s nézzük meg, mi van benne.

Ági
Dolgozó mami 2011.09.09 16:08:31
@marika1984: Kedves Marika!

Te még azt a cikket olvastad, ami a törvény megszavazása és kihirdetés előtt íródott, azóta van egy frissebb: dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/modosult-a-munka-torvenykonyve
Az itt írt dolgok egy része igen, vonatkozik rád, s egy része nem, értelemszerűen a határidőktől függően. Ha idén december 1.jével jár le a GYED-ed, az azt jelenti, hogy már bőven a cikkben megjelölt határidő előtt, azaz 2011. augusztus 1-je előtt kezdted meg a GYED-et, azaz neked még 12 hónapra jár a szabadság.
A másik módosítás, hogy a bejelentéstől számított 30 vagy 60 napon belül kell, hogy újra foglalkoztasson a munkáltatód, már vonatkozik rád, hiszen a fizetés nélküli szabadságodat csak ez után fogod megszakítani. Szintén vonatkozik rád már az a módosítás is, hogy ha kéred, ki is fizetheti a munkáltatód a szabadságot, nem kell feltétlenül kiadnia
A szabadságok kiszámítására vonatkozó kérdésedre már nem olyan egyszerű a válasz, hiszen az, hogy mennyi szabadságod van, sok mindentől függ, s te nagyon kevés információt adtál magadról, többek között azt sem írtad meg, hogy alkalmazottként, vagy közalkalmazottként dolgoztál-e, vagy hogy maradt-e szabadságod szülés évéről, vagy nem, az apa szabit kivette-e a párod, vagy nem?
De nem olyan bonyolult a dolog, hiszen ezen információk birtokában te magad is ki tudod számolni, a következő cikkben mindent leírtam, ha végigolvasod, könnyen összeszámolhatod, hogy mennyi szabadság jár neked, bár a munkába visszatéréskor a munkáltatódnak alapból kéne erről tájékoztatnia, külön kérés nélkül is. Szóval ebben a cikkben találod az alkalmazottakra vonatkozó szabadságszámítás részleteit:
dolgozomami.blog.hu/2011/05/03/mennyi_szabadsag_jar_nekem

Ha közalkalmazottként dolgozol, akkor itt találod a szabadságszámítás alapjait, ezt korábban egy másik anyukának írtam, de minden benne van: dolgozomami.hu/gyed-gyes-utani-visszateres/modosult-a-munka-torvenykonyve#comment-141

Olvasd el figyelmesen mindet, s szerintem ennek alapján már te is ki tudod számolni.
Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2012.02.03 20:48:44
@immréné: Szia!

Igaz, hogy az ikreknél az a szabályozás, hogy az anyuka munka esetén le kell, hogy mondjon az egyik baba után járó GYES-ről munka esetén, de a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek anyukája egyéves kora után időkorlátozás nélkül folytathat kereső tevékenységet, úgy, hogy gyermekgondozási segélyben is részesül. Tehát heti 40 órában is dolgozhatsz és nem veszíted el a GYES-t. Megkérdeztem a MÁK-ot, ott is ezt mondták, de ha biztosra akarsz menni, kérj tőlük egy írásos állásfoglalást, röviden írd meg a esetedet, s kérd, hogy erősítsék meg, hogy dolgozhatsz időkorlátozás nélkül a GYES folyósítása mellett, s nem veszíted el a másik kicsi utáni GYES-t sem. Az a tuti, amit ők írásba adnak, hiszen ők folyósítanak… :-)
Üdv:

Ági
Szeretnél visszatérni újra a munkába, de nem tudod, mit és hogyan tegyél?Állást keresel anyukaként, de fogalmad nincs a pályázás trükkjeiről?Semmi baj, nevezz be a nyereményjátékra, és nyerd meg a 3 ingyenes tanácsadás közül az egyiket! 2012. január 31.-ig várom a…..
Amióta elköltöztettem a dolgozó mami blogot innen a saját honlapomra, sok újdonság történt, többek között bővült az ingyen letölthető anyagok tárháza is.Ha lassacskán visszatérnél dolgozni, de nem tudod, pontosan hogyan is jelezd ezt a munkáltatód felé, itt találsz egy…..
Nem egyszerű gyerekkel a hátunk mögött állásra pályázni, sokszor eleve sejtjük-tudjuk, hogy hátrányból indulunk. Sok anyuka nyelvtudása megkopik az otthon töltött évek alatt, hiszen nincs lehetőségük napi szinten használni az adott nyelvet, és hát valljuk be, bizony…..
Dolgozó mami 2011.08.28 15:23:35
@rita78: Kedves Rita!

Hát, ez valóban nem túl szép sztori! Ahogy elolvastam, elkezdtem gondolkozni, hogy vajon mi is lehet mögötte. Talán közbejött neki valami más aznapra? De akkor az összes felhívandó jelölt CV-jét arrébb teszi az asztalán, s ha ráér egy másik napon, akkor újra telefonál, s téged is hív. Vagy - extrém eset, de ilyet is láttam már - valaki letett egy halom papírt az illető asztalára, s amikor újra felmarkolta, mást is elvitt onnan... elvitte a te CV-det is valaki, tévedésből?
Ami talán ésszerű - bár nem túl szép magyarázat, hogy időközben meggondolta magát a HR manager, vagy valaki más is részt vett a kiválasztásban, s ő a CV-d láttán utólag, de még a telefonos angol interjú előtt azt mondta, mégse hívjuk fel...? De ilyenkor legalább illene egy gyors telefont megereszteni, hogy bocsánat, mégsem... Vagy esetleg te mondtál valami olyat az előzetes beszélgetésnél, amivel kizártad magad? Bérigény elhangzott??
Őszintén, csak találgatni tudok... de szakmai szemmel semmi indokot nem találok rá, hogy miért nem jelentkeztek. És még azt sem tudom tanácsolni, hogy fordulj a Profession-höz, mert ugye ők sem adhatják ki az ügyfeleik adatait. A cégnevet sem jegyezted meg? Mi volt a profilja? Esetleg ez benne volt a hirdetésben? Akkor talán ki lehetne deríteni...
Sajnálom, elég hülye egy sztori :-(

Üdv:

Ági
Gondoltam egy merészet, és elindultam a Goldenblog versenyen, a szakértői kategóriában.A Goldenblog célja, hogy a hazai blogolvasó közösség számára felmutassa a meglévő, több száz értékes magyar blogtartalmat - köztük számos új, és ezidáig kevésbé olvasott blogot is.…..
Dolgozó mami Lolababa jelentkezz! 2011.08.06 18:53:30
Kedves Lolababa nevű olvasóm!Írtál nekem egy levelet a régi indamail-es címre, de az valamiért nem adja ki a címedet, nem tudok válaszolni a kérdésedre. Kérlek, írd meg ide a blogra a kérdésedet, hogy válaszolhassak! Remélem olvasod, ezt az üzenetet...Köszi:Ági..
Dolgozó mami GYES-re megy a nagyi! 2011.03.17 10:11:00
A 2011-es családtámogatási törvényváltozásokkal (amiről korábban már részletesen írtam itt) újra törhetik azok az anyukák a fejüket, akik szeretnének visszamenni dolgozni már hamarabb, mint 3 év. A módosítás értelmében ugye a GYED-et elveszíted, ha keresőtevékenységet…..
Dolgozó mami 2011.05.19 22:36:15
@gyulesz2: A nagyszülő kaphatja a GYES-t, ha egyébként a szülő jogosult lenne rá és mindketten lemondanak róla a nagyszülő javára. Ha tehát az anya jogosult lenne kapni, de visszament dolgozni 8 órában, és ezért nem kaphatja csak meg, akkor nyugodtan igényelheti a nagyszülő addig, míg eredetileg az anyukának járt volna.
Dolgozó mami 2011.06.09 20:57:18
@stompi: A törvény a következőképpen rendelkezik: "Nem jár gyermekgondozási segély a nagyszülőnek, ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezik el. A gyermekgondozási segélyre való jogosultságot nem érinti, ha a napközbeni ellátást biztosító intézményben elhelyezett gyermek 3 évesnél idősebb, és az intézményi elhelyezés a napi 7 órás időtartamot nem haladja meg. " Tehát ha a gyermek 3 éves elmúlt, akkor napi 7 órában lehet oviban, bölcsiben. Ha a kicsi még nem múlt el 3 éves, akkor sajnos a GYES nem jár, ha ő bölcsiben van.
Üdv:

Ági
Dolgozó mami 2011.07.21 20:37:53
@De Petris Ági: Kedves Ági!

Ebben az esetben a GYES 10 éves korig tartó folyósítása a magasabb összegű családi pótlékhoz kötött, először tehát ezt kell elintézni – amennyiben még nem tettek ez ügyben lépéseket. Alaphelyzetben a gyermeket ellátó kezelőorvosnak kéne felhívnia a figyelmet arra, hogy igényelhetik a szülők a magasabb összegű családi pótlékot, s az általa kiállított igazolás alapján bírálható el és folyósítható. A kérelmet, ha a munkáltató családtámogatási kifizetőhely, oda kell beadni, egyébként a MÁK-hoz, s ha az ok az igazolás kiállítása előtt is fennállt már (gondolom igen, hiszen már kapja a kezelést), akkor maximum két hónapra visszamenőleg is igényelhető. Ha ezt elbírálják és jóváhagyják, akkor jöhet a GYES újra igénylése, ezt is a MÁK-nál kell beadni, s adott esetben ez is lehet visszamenőleg 2 hónapra.
A GYES-t a saját nevében is igényelheti, nem kell a nagymamának, hiszen a gyermek betegsége feljogosítja arra, hogy teljes munkaidőben dolgozhasson és a GYES-re is jogosult legyen, így mehet mind a kettő egyszerre.
Forduljanak tehát a kezelőorvoshoz, ha még nem állította ki az igazolást, ha az már megvan, akkor mehetnek a fentebb írt lépések!
Remélem mindent érthetően írtam le, és nagyon sok kitartást és energiát kívánok a betegség leküzdéséhez!
Üdv:

Ági
Újabb érdekességgel szeretnélek meglepni titeket, készítettem egy kérdőívet, amit a bébiszitter kiválasztásánál használhattok. Gondolom, te is úgy véled, hogy egyáltalán nem mindegy, kire bízod a kicsidet? Akár munkába mész vissza, akár csak néhány órára szeretnél…..
Dolgozó mami Megszületett :-) 2011.06.01 21:19:00
Kedves Dolgozó mami Olvasók! Örömmel és büszkeséggel tudatom veletek, hogy megszületett a Dolgozó mami honlap.  Sok sok álmatlan éjszaka áll mögötte - na nem, mintha nem tudtam volna aludni, vagy nem fért volna rám, csak hát mikor van ideje a dolgozó anyukáknak efféle…..
A minap egy anyuka megírta a dolgozó mami facebook oldalon azt a véleményt, amit egy HR vezető ismerősétől hallott, mely szerint 1 évig otthon maradni a babával még nem olyan vészes, de a több időre való kiesés tespedt, ellustult, lelassult anyukává teszi a nőket. Vajon tényleg…..
Dolgozó mami 2011.05.28 13:14:39
@Angeli: :-) jó volt a monológ...
Dolgozó mami 2011.05.30 20:40:04
@sabori: Én sem tudom, hogy honnan jön ez a gondolat, és mióta van a fejeben... mert az internet előtt még annyira nem volt olyan gyors változás és annyi új dolog, hogy ne lehetett volna visszailleszkedni gyorsan... de szerintem ma sem lehetetlen! Sőt...
Az önbizalom sajnos megkophat, ezt több anyukától is hallom, de ez ellen is lehet tenni. Hamarosan erről is írok majd. :-)
Több hete foglalkozunk már az óvodaválasztással, ovis szokásokkal, és mindenféle ehhez kapcsolódó hasznos információval. A mostani bejegyzésben azt feszegetem, hogy hogyan tud az uniformizált és rend(szer)központú óvoda a gyermekek olyan egyéni igényeihez, szokásaihoz igazodni,…..
A tegnap esti eredményhirdetésen a Rész- és Távmunka Centrum megnyerte az 1. helyezést a "Dolgozz okosan" munkahely-keresést támogató pályázati kiíráson!!! A HR szakemberekből álló zsűri egyöntetűen a resztavmunka.hu - egyetlen komplex hazai atipikus állásportál -…..
Azt adom! Nézd, mit találtam! 2011.03.23 18:09:34
 ..
Dolgozó mami 2011.05.26 23:09:33
Amikor úgy döntöttem, hogy visszamegyek dolgozni, jó előre megterveztem mindent. Ennek része volt a nanny-hadművelet is :-) (nem szeretem a bébiszitter szót, és mivel a párom külföldi, nálunk inkább a nanny kifejezés használatos). Több mint egy évtizedes toborzásban,…..
Dolgozó mami És a győztesek... 2011.05.23 00:05:00
Kedves Anyukák, véget ért a nyereményjátékunk a Facebook-on. Örömmel hirdetem ki a nyerteseket :-)Fortuna kegyeltjeként a nagy kalapból Jakab Emese neve kerül elő.És a legtöbb like-ot begyűjtött, szerencsés, hamarosan dolgozó mamink pedig: Kása AnitaGratulálok mindkettőtöknek,…..
ANYUKÁK, KISMAMÁK, HAJRÁ-HAJRÁ... még lehet like-olni és megnyerni az ingyenes tanácsadást!!!! 3 nap alatt még sok minden történhet!Amit te tehetsz a jövődért:Lépj be erre az oldalra (ha nem vagy még facebook tag, 1 perc alatt regisztrálhatsz) és kattints a Tetszik gombraUtána egy…..