Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kibernet

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Jelenések könyvében hétszer is e felszólítás olvasható: „Akinek van füle, hallja meg, hogy mit mond a Lélek az egyházaknak!” A keleti görög egyház emberei szoktak noszogatni bennünket, nyugatiakat, hogy jobban figyeljünk a Szentlélek indításaira. Szíria második…..
kibernet 2011.06.14 16:42:41
@Csabosz: Valaki elmagyarázná nekem a Szentháromságot,légyszí! Bár számomra a lélek nem személy anyagi szempontból.
A vallásosságnak az elmúlt bő száz évben számos nagy hatású ellenzője akadt. A „gyanú” úgynevezett „mesterei” – Marx, Freud és Nietzsche – alapjaiban támadták az istenhitet, és gondolataik hatására mára valóban megtörni látszik az a naiv…..
kibernet 2011.06.11 10:33:34
@Kajla: Ez így eléggé kirekesztő, rengeteg keresztény csirkefogó van, ha ez nálad kimaradt akkor vak vagy. A szöveged a komcsi ideológiára emlékeztet, mikor a szocialista embertípusról hadováltak és a sötétben bujkáló ellenségről. Ha olyan baromira csodálatos a kereszténység, miért üresek a templomok?
kibernet 2011.06.11 18:45:47
@Kajla: a Blankensteinnel vitatkozom, komolyan úgy gondolod hogy ez ilyen szimpla ügy:egy kis kereszténység és oké?
kibernet 2011.06.11 18:59:24
@Dr. szpahi: Tényleg nem veszem egy kalap alá az összes keresztényt, vannak farkasok és vannak barikák. Az tény hogy az ateisták között is van ez így vagy más vallásban. Ki tudja milyen erők működnek bennünk vagy a világban! Dzsungel a világ, hiába fogy az esőerdő.
Shlomo Sand, izraeli történész tavaly ősszel magyarul is megjelent világhírű könyvét olvasom, melynek címe: “Hogyan alkották meg a zsidó népet?” (The Invention of the Jewish People). A könyv bemutatója épp a házunkban volt, amelyen maga a szerző is megjelent. Mindaz,…..
kibernet 2011.06.10 11:53:18
@thotferi: vagy mert valakiknek jól jön az örökös kollektív bűnösség és vádolás, nem kell aktuális problémákkal foglalkozni így, és jól jön választások idején is, meg a saját felelőség elmosására is.
kibernet 2011.06.10 12:26:23
@Arma Gedeon2: Na igen az üldözöttekből üldözők lettek, és az újak sem jobbak! A dogmatikába mi jó volt?
Persze az ész diadala a tudomány fejlődésének jól jött. Szerintem tényleg hasznos, hogy vannak már gyógyszerek, és műtétek stb.. Az hogy a rendelkezésre álló vallással és tudással mit kezdenek az már más tészta szerintem.
kibernet 2011.06.10 17:50:33
@Izrael misztériuma: A bibliai Izraelnek 10 elveszett törzse van, a most élő zsidók Júdeaiak leszármazottai.Most akkor miért nem Júdea lett a neve? Ez most tényleg érdekel, mert Sand magyarázata ennek kapcsán nem meggyőző tudniillik hogy nem akartak kizárni senkit; aki már kb.2700 éve elveszett az nem bandukol vissza! De tényleg!
Egy hete abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy meghívtak egy „Széder vacsorára”. A vacsorát a Council of Christians and Jews (Keresztények és Zsidók Tanácsa) szervezte, melynek egyik tagja a közösségünk egy idősebb papja. Annál is inkább érdekelt az esemény,…..
kibernet 2011.06.06 23:11:38
@egyérintő: Sok törvény van leírva, de attól még nem törődnek vele.
Jezsuita bloggerek Istenképeink 2011.03.08 20:51:00
Engem továbbra is az Isten kérdése izgat. Nemrég jelent meg Karl Frielingsdorf jezsuitának a könyve „Istenképek” magyar fordításban. Most készülök elolvasni, de már, amit hallottam róla, az is nagyon meggondolkodtató. Mondja, hogy vannak különböző, nagyon rossz…..
kibernet 2011.03.15 11:43:27
@jan: Elég elvont vagy a "nem tudok betelni vele" mondattal. A zsinat meglátta azt amit az emberek többsége nem. Az ODAFORDULÁST. Formailag keresztények sokan, munkahelyükön és szülőkén már más. Szülőként álságos a hozzáállásuk, a környezetük odavan tőlük, de a saját bőrömön tapasztaltam hogy mivé aljasulnak. Persze nincs nemi erőszak annál okosabbak, nem tetten érhetők de patkányok. Együttműködnek egymással és téged hibáztatnak mindenért, de a tesóidat nem. Tönkretesznek aztán azt mondják te vagy a hibás, nem tudsz szabadulni, mert nincs munkád stb.. Továbblépni kellenne de már nincs célod, hogy is lehetne. Aztán már nincs tovább számodra egy nap. Persze kedves becsületes polgárok látszólag. Jézus szeretetet hirdet ez az istenképe, és ez az egyetlen kiút. Ha ezt nem kapjuk meg hullák vagyunk valójában.
kibernet 2011.03.31 13:22:23
@flora: Na a lényeg az, hogy szerinted miért üresek a templomok, nem azért mert az emberek személyes tapasztalatai pozitívak, és miért drogozik annyi fiatal, amikor már hitoktatás is van.
kibernet 2011.03.31 13:41:45
@jabbok: Tényleg köszi az infokért. Off voltam mikor azt a kommentet írtam , és kicsit spicces voltam akkor túl sötéten láttam a dolgokat. Ez a blogolás viszont segít.
Jezsuita bloggerek Pártus Jézus? 2010.06.18 18:37:00
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy katolikus körökben is milyen népszerűségre tett szert Badiny Jós Ferenc munkássága és elméletei. Sokan úgy látják, hogy keresztény hitük és magyarságtudatuk elmélyítését szolgálja az emigrációból 2001-ben hazatért, és 3 éve elhunyt szerző, aki egyébként elhagyta a…..
kibernet 2011.02.11 15:14:57
@marikaneni: Sziasztok! Badinyit ha sarlatánsággal és dilettantizmussal vádolják egyesek, de Jézus zsidó e vagy nem az tényleg érdekes kérdés. Miért ne lenne más nép fia? Jézus mindig elutasítja, hogy Dávid fiaként és a messiásként emlegessék, és miért beszélne így a Bibliai kommentárorok szerint? A dávidi Messiás várása a zsidóknál mindig is egy konkrét hadvezérre vonatkozott.
kibernet 2011.03.03 10:59:24
@marikaneni: Sehol sem írja a Biblia, hogy Jézus zsidó vallásban nevelkedett. János evangéliuma meg pláne nem. Miért is lenne fontos egy vallásnál, hogy milyen nemzetiségű valaki? Mária családfája meg totálisan hiányzik a Bibliából! Galilea lakossága meg vegyes volt.
Az ókori Kínában nagy vita zajlott két mester között. Az egyik neve: Meng (Kr.e.372-289). Kung mester (Konfucius) tanítását követe, és azt állította, hogy az ember természete alapvetően jó, mert az Égtől származik, az Ég pedig jó. Az ember alapvető jóságának jele a…..
kibernet 2011.02.11 15:35:05
@izrael miszteriuma (törölt): Nos ellenszert mire? A rossz fogalma ott is létezik ahol Istent tagadják! Ez sokszor össze van kötve a törvényekkel, De mi szerinted a rossz? Hogyan definiálod, sokszor nem is szembeötlő, de van, és rejtőzködik, álarcban jár.
kibernet 2011.02.11 15:44:08
@Intuitiv: Már hogyne lennének romlott emberek pedofilok, nemi erőszakolók stb akik csak a saját vágyaik érdekelnek és a máséi nem, gyilkosok stb. A kérdés az hogy ez megmarad vagy megváltozik bennük, és szembenéznek-e a következményekkel. Sokszor ez minta követő magatartás és ő is áldozat volt egykor vagy csak valahogy így alakult ki benne egy szemlélet.