Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bart42

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...az Indafotótól és az Indától is, így ezt a fotómegosztó kezelését és a körülötte összegyűlt hihetetlenül lelkes közönség motiválása, tájékoztatása és szórakoztatása is egy új ember feladata lesz a jövőben. Első dolga lesz, hogy bemutatkozzon itt a blogon, hogy…..
A képoldal átalakításának és egyszerűsítésének áldozatul esett az az oldaltípus, ahol a különböző beágyazható képméretek között tudtatok választani. Azt gondoltuk, hogy ha mindenkinek a legnagyobb méretet adjuk oda, akkor majd a beágyazás helyén elintézitek az…..
Fotográfiai pályázat a Budapesti Víz Világtalálkozó kapcsán a MAGYAR FOTOGRÁFUSOK HÁZA – MAI MANÓ HÁZ és az INDAFOTÓ szervezésében  “Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges…..
bart42 2013.08.07 08:24:42
@Kedves Szomszéd: A kép keletkezésének ideje a legritkább esetben egyezik meg a feltöltés időpontjával, exif adatok meg nem minden képben vannak jelen (vannak olyan képszerkesztők amik nem írják bele a file-ba).

A legtöbb esetben a felhasználói név sem egyezik a feltöltő igazi nevével...

Pontos cím... na ezt én sem értem mit takar ;)
Sziasztok! Több rövid és több hosszabb hírünk is van, amit megosztanánk veletek, így ezeket egy csokorba szedtem nektek: Új indafotós funkció: Nagyítás Nagyszerű új funkcióval gyarapodtunk! Ha egy képoldalon a kép közepére kattintasz, olyan nagyban nyílik a képoldal fölé,…..
A 2013-as júniusi árvízről összesen 1500 képet töltöttetek fel, nap-mint-nap, ahogy jött és ment a víz, ömlöttek a képek. Ezt a mennyiséget néhány lelkes emberen kívül senki sem fogja átnézni, így megkerestem ezt a néhány lelkes embert, akik maguk is töltöttek fel fotókat…..
bart42 2013.07.09 08:00:25
VÉGRE! Nem csak ti, nyolcvanezren gondoljátok így, a mi kis csapatunk is fellélegezhet végre, kiment évek óta az első frissítés, ami érdemben változtatja meg a képoldalt. Végre elkezdődött az Indafotó felfrissítésének a számotokra is látható része! Lássuk csak…..
Hat hétig áll az Erzsébet téren - azt követően pedig a Sziget fesztiválon - a Sziget Eye nevű óriáskerék - írta az Index június elején. Az óriáskerék önmagában is látványosság mind nappal, mind sötétben, bőven töltöttetek fel róla képet így volt miből kiválogatni a…..
Ötven képes válogatás a tavalyi év legjobb indás munkáiból. Ködös Toszkánától a repülő ninja-macskáig, bögölymakrótól a fényvillamosig - itt van az Indafotó krémje, 2012-ből. Az első négy fotó azonos pontszámot kapott a zsűritől, ezek szerintünk az év legjobb…..
Indafotóblog 940 2013.01.06 20:08:48
Megváltozott a blog kinézete. Sőt. 68%-al szélesebb lett! A régi 560 pixeles kinézet helyett egy minimalista - a NAGYKÉPES bloggal megegyező méretű - 940 pixeles dizájnra váltottunk. Az új dizájnban nincs oldalhasáb, csak lábléc, rövidebbek a oldalak a gyorsabb töltődés…..
bart42 2013.01.06 22:10:09
Szuper, jól áttekinthető, és gyorsabban is töltődik.

@szabolcsfoto: Nagyobb képméret az tényleg nem lenne rossz... ;)
Az első feladatotok egy portré elkészítése egy ismeretlen ismerősről. Nem kérünk lehetetlent, rá fogtok jönni, hogy megszólítani valakit sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok. Rengeteg írás kering neten, amiben utcai fotózáshoz adnak tippeket, és arról beszélnek, hogyan legyetek…..
bart42 2012.11.30 11:30:07
@vlmworld: Értem én, hogy mi volt a szándékuk a kiíróknak…
Ami miatt mégis megjegyeztem, az a feladat nehézsége és témája.

A feltöltött képek száma alapján is látszik, hogy igen nehéz feladatot kaptunk, és akkor még ilyen "apróságokkal" is tovább nehezítik szegény indafotós dolgát. :)

Másrészt, pont a portré műfaj egyik sajátossága az álló formátum, amit az angol nyelvben sem véletlenül hívnak úgy, ahogy.

Azt sem gondolnám, hogy a világ legnagyobb festői is csak úgy, véletlenül helyezték el álló helyzetben vásznaikat az állványra portré festésnél…

Persze nem mondom, hogy ezen a területen nem érdemes kísérletezgetni a spanyolviasz 2.0-val, de valamit csak azért kizárni, mert hosszú évszázadokon keresztül bevált…
hát az minimum -ahogy manapság divatos fogalmazni- unortodox. :)
bart42 2012.11.30 13:29:06
@DosaAndras: Többre tartom én az indexes fiúkat, lányokat, annál, hogy egy ilyen kis technikai probléma kifogjon rajtuk...

De az utóbbival egyetértek ;)
EvA35 fotója Játékra hívunk titeket, amiből tanulhattok is. Indul az Indafotó Küldetés - ami, ha úgy tetszik, akkor egy online fotós workshop, ha ez túl komolynak hangzik, akkor fotós közösségi játék. Azoknak ajánljuk az Indafotó küldetéseket, akik rendszeresen osztanak meg…..
bart42 2012.11.23 12:53:24
@vAfotóriporter: Természetesen nem kell verekedni, csak viccesen akartam érzékeltetni, hogy a jelenlegi feladat mely részét érzem igazán kihívásnak.

Ritkán fotózok idegen embereket, de sokszor elkerülhetetlen, hogy köztük fotózzak... így is kapok elég rosszalló tekintetet, és nem ritkán még meg is szólnak, hogy mit képzelek én, hogy csak úgy fotózgatok, szóval a kedvesség általában nem az én oldalamon jelentkezik hiányként, de ha már így indul valami, nehéz kedvesnek maradni, ilyenkor inkább csendben tovább lépek...

Azért remélem, hogy kisebbségben vagyok ezekkel a nem túl jó tapasztalatokkal, és minél több képet láthatunk majd.
bart42 2012.11.23 12:57:32
@lvnte: Jól hangzik, lehet, hogy a végén még kedvet is kapok hozzá?! :)
bart42 2012.11.26 09:56:43
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Köszönöm a biztatást, örülök, hogy másnak pozitívabb tapasztalatai vannak :)
 Hát eljött az idő. Beküldtétek, kilistáztuk, belistáztuk, összegyűjtöttük, lepontoztuk, kiszámoltuk és tessék! 2011 legjobb indafotós képeinek krémje, a top 20. Közte az első helyezettekkel. Igen, ketten vannak, a zsűri szavazatai alapján pontegyenlőség alakult ki, így…..
bart42 2012.01.12 15:54:35
@kobliz: Ha végignézed az utóbbi pár hónap pályázatait, akkor láthatod , hogy nem tipikusan az 5D-vel egzotikus helyen készült képek értek el helyezést.

Igaz vannak olyan dolgok amiket egy kompakt géppel nem lehet megcsinálni, de az 5D és az egzotikus hely önmagában kevés egy jó fotóhoz, és azt is hozzá kell tennem, hogy láttam én már vacak mobillal készült jó fotót is...
bart42 2012.01.13 15:33:41
@romaniarulez!:
@FDG:
@lesifotos_szh:

Ti szembe mentek a forgalommal...
Vagy a széllel szemben próbáltok...

És pont ezen az oldalon, ahol 2011 legjobb indás képeiről van szó, picit olyan "savanyú a szőlő" hangulata van a bejegyzéseiteknek.
bart42 2012.01.13 16:26:56
@lesifotos_szh:

"Ne haragudj, de a saját véleményemet mondtam."

Miért haragudnék, én is ugyanezt tettem, leírtam a véleményem, más véleményére haragudni meg butaság :)

"Olyan nagy kérés, hogy az alkotó tegye mellé az eredeti képet? Szerintem nem. Abból lehetne igazán tanulni."

Nem nagy kérés csak felesleges, szerintem igazán tanulni abból lehetne, ha nem leszólunk bizonyos technikákat hanem elkezdjük használni azokat.

"Csak jeleztem, hogy közülük jó pár messze van a valóságtól."

A lényeget ez ügyben leírta Zati és BKFoto, szóval nem szaporítanám tovább a szót, de annyit még hozzá tennék, hogy még maga a valóság is szubjektív...
Lezárult a négyhetes adventi játék. Összesen 107 fotót töltöttetek fel a gyűjteménybe és hetente öröm volt látni a játékosok elgondolását, meglátásait. Születtek szép, vicces, megható, komoly és vidám fotók és hétről hétre nehéz volt kiválasztani a nyertest, amit az…..
Egyre több és egyre színvonalasabb fotó érkezik az adventi gyűjteménybe. A múlt heti győztes kisklau lett, a gyönyörű, csajos karácsonyfadíszes fotóval. Még a keret is rózsaszín! A második helyet bendeki egyszerű, sallangmentes és hangulatos fotójának szavaztuk meg: A…..
Kihirdetésre került a Wikimédia Magyarország és az Indafotó WikiLovesMonuments fotópályázatának végeredménye. A Wikimedia, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a spottr.hu küldötteiből álló zsűrinek több, esetenként egymásnak ellentmondó szempontok alapján kellett…..
bart42 2011.12.06 12:16:30