Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZIGMA

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy így tömegközlekedj havi húszezerért. A duplán vett bérlet oka, hogy az automata az utas szerintem nem nyomtatott, de a gép mást mond. Volt már ilyen sztorink, ott még egy korrekt választ is találtok. Panaszosunknak egyébként egészen jó megoldási javaslatai lennének, de…..
SZIGMA 2019.06.13 14:12:33
@Xezs7: "Állítom, hogy egy nyugati automatagyártó nem értené, hogy miért kell nekünk ennyi biztonsági elem egy szaros jegyautomatába. "

Küldenénk nekik "szakértőket" a szűk családjukkal egyetemben (20-30 fő) és rögtön megértenék.
via GIPHY Mivel egy vadiúj hűtő nem szokott úgy zakatolni, mint egy gőzmozdony, az ifjú tulajdonos joggal kért cserét a készülékre, ám elsőre úgy tűnt, hiába. Sokadszorra is nehézkes az eljárás, pedig tájékozott, jól informált fogyasztóról van szó, aki ismeri a jogait.…..
Az online vásárlás gyakran meggondolatlan, a részeg online shopping pedig egyenesen óriási biznisz. Olvasónknál ugyan nem erről van szó és csak egy ártatlan parfüm érkezett volna, de a végeredmény és a kérdés ugyanaz: meddig és hogyan lehet lemondani egy téves rendelést? És ha…..
A jótállás és a garancia kérdése mindig izgalmas, ha mire felmerül, a cég eltűnik, vagy megszűnik. A végelszámolás alá került fürdőszobás helyén egy új bolt üzemel, ami csak ránézésre ugyanaz, a céginformációk szerint viszont semmi köze a régihez. De mit tehet itt az…..
SZIGMA 2019.05.09 17:56:58
@juhaszvik1: Nem értem hol sántít ez, de mindegy is. Amikor nincs lehetőséged választani (áram, gáz, stb...), akkor oly mindegy.

Az országcserés felvetésed nem változtatja meg az előző hozzászólásom lényegét:
"Míg az állami szolgáltatásoknál nincs semmi beleszólásod, levonják az adókat a pénzedből, adnak valamilyen szolgáltatást és te kénytelen leszel azt végigjárni, mert itt nincs olyan, hogy maszek Földhivatal vagy Okmányiroda. " Hogy ez a Magyar Köztársaság (vagy Magyarország? melyik a helyes) vagy a Német Szövetségi Köztársaság, a levonás és végigjárás szempontjából mindegy, nyilván a kapott szolgáltatásban érezhető a különbség. Amúgy szerintem nem nagy elvárás egy állam polgárai részéről, hogy a saját hazájukban tudjanak boldogulni és ebben az állam is legyen partner, legalább az államigazgatás részéről.
SZIGMA 2019.05.09 18:55:18
@Permetező: :)
Akinek a helyettese majd elmondja, hogy azért ilyen a csaptelep, mert:
" A vízbűl veszi ki a zokszigént... teccik érteni"
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
SZIGMA 2019.05.07 08:32:56
@Blindmouse: Nálunk speciel így működik, egy IPTV, 1 (nem szolgáltatós) digitális STB, 1 DTV tuneres TV. Te is kipróbálhatod, hogy nálatok van-e, ha a mediaboxba bejövő kábelre teszel egy JÓ MINŐSÉGŰ osztót és azt dugod a TV-be. Igaz, ez lényegesen kevesebb csatornát jelent, kb. 30-at.
Mondjuk ez biztosan függ a szolgáltatási helytől és hálózattól, nálunk egy kiépített rendszert vettek át, ez annak a maradványa.
Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat? Kedves Homár! Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá…..
SZIGMA 2019.05.04 19:28:12
@Mark Bolt: Ezt értem,de a fenti extrém példát azért érted.Rendőr kimegy, tulaj üvölt, hogy a csávó nem lehet itt, az meg előveszi a lakcímkártyát, hogy de. Rendőr lepriózza, a nyilvántartás szerint minden rendben és elköszön azzal, hogy oldják meg egymás között. Vagy nem?
SZIGMA 2019.05.06 08:55:49
@Secnir: "második: ha már bent volt a TIGÁZ-nál, miért nem mondta fel a szerződést, ott, azon nyomban? "

Nehéz kérdés szerintem, mivel pont azt akarja bizonyítani, hogy az nem az ő szerződése. Ha megszüntetné, akkor azzal kvázi elismerné sajátjának a szerződést. Másrészt meg megszüntetni szerintem csak az adósság rendezésével lehet, maximum kikapcsoltathatná a szolgáltatást, hogy ne nőjön az összeg még a fogyasztással is.
SZIGMA 2019.05.06 13:34:01
@Secnir: Ebben egyetértünk (kikapcsolni, leszerelni), viszont én a szolgáltatónál felvetetnék erről egy jegyzőkönyvet vagy írnék valami hivatalos papírt, mert ez egy picit fából vaskarika helyzet. Később egy peres eljárásban nehogy emiatt bukjon az ember, egy félórás Monthy Python-t idéző előadás után.
Webáruházból van szuperjó, meg olyan is, amelyik jó esetben trehánykodásból, rosszabb esetben előre megfontolt szándékkal hagyja irtózatosan pofára esni a vevőjét. Ezekkel két állandó kérdéscsoportban foglalkozunk: 1. hogy lehet felismerni őket2. mit lehet tenni, ha mégis besétáltunk a…..
SZIGMA 2019.04.25 08:40:22
@Xezs7: "Az aliexpress-en viszont minden működik, aminek 2019-ben egy webes áruházban kell: visszatérítés, vitaindítás, értékelés, stb."

Igen, többnyire működik, bár nemrég buktunk 40 ropit, mert a küldött tonerekben 1 kg festék helyett csak 100 gramm volt és az Alinak nem volt elég semmilyen bizonyíték, az eladó leírta, hogy ezzel szerinte lehet 15000 oldalt nyomtatni és kész. Pedig lemértem az összes patron súlyát és még a majdnem üres gyári is nehezebb volt, mint a "teli" új.
Az értékelésnél persze leírtam az utánam odatévedőknek, hogy mire számítsanak.
(Megnéztem előtte a lehetőségeket, nem volt gyanúsan olcsó, nem ez volt a legolcsóbb és a többi hasonló termék is mind friss volt, zéró értékeléssel)
SZIGMA 2019.04.29 11:40:54
@Xezs7: a shop 8 éve van az Alin, sok eladás, kevés negatívval. A bevált helyeimen nem volt ez a toner, a többin pedig mind kb. ugyanez a leírás volt, szóval mindegy volt, hogy honnan rendelem. A vita után ők már legalább feltüntették a toner súlyát a leírásban, a többin azóta sem, illetve több shopnál érdeklődtem, de válaszra sem méltattak.
A 40 bukó nem teljesen igaz, mivel a patronok méretre, kidolgozásra megfelelő minőségűek, a chip rajtuk engedi a 15/22.000 példányt, a toner is jónak tűnik, csak kevés.
Szegény Magyar Postát annyit szidjuk, már szinte én szégyellem magam miatta, de mit lehet tenni, ha újra és újra kiérdemlik az egészen elképesztő eseteikkel? Most például, hogy sikerült vajon egy másik VÁROSBA kézbesíteni valaki csomagját?  Üdv! A helyzet a következő lenne. Rendeltünk egy…..
SZIGMA 2019.04.05 17:52:55
@jános515: "Lovagkeresztet mikor kap a posta csúcsvezetése ? Mert már várható hogy megkapják. Mert megérdemlik ! "

Már elküldték nekik postán, csak még nem kapták meg. Biztos elkeveredett valahol... :)
SZIGMA 2019.04.08 11:49:34
@Terézágyú: A Magyar Posta Emmett Brown-ja a fluktuációs-kondenzátort találta fel.
Időutazásra nem alkalmas, viszont a hatása egyértelműen képes csomagokat térben és időben más dimenzióba pozicionálni, mint ahol lenniük kellene.
"A vásárlónak mindig igaza van!" - mondja az ősi kereskedőparancsolat, amit a vevők egy része előszeretettel értelmez úgy, hogy az eladónak a deal érdekében mindig, mindenhez jó képet kell vágnia. Pedig nem. Persze az abszolút elvárható, hogy a kereskedő vagy szolgáltató  udvariasan és…..
SZIGMA 2019.04.04 13:45:01
@MAXVAL bircaman közíró:
"Én voltam boltos, 2001-2006 közt. Napi 50-100 ezer forintos forgalommal már napi 1 hasonló eset is elvisz minden hasznot. "

A jelen példánál maradva, a bontatlan eszköz visszavétele nem érinti a hasznot. A sztornózással járó idő és papírmunka a "veszteség", ami itt még nem is lett volna sok, mivel még aznap történt volna, nincs másik napra átvezetés meg ilyenek.
SZIGMA 2019.04.04 14:45:20
@ekat: eladta X Ft-ért, visszavette X Ft-ért és megmaradt a termék,amit el tud később adni másnak X Ft-ért. A két tranzakció egyenlege 0 azaz nulla Forint. Lekerült a raktárkészletről és visszakerült a raktárkészletre. Vissza a polcra, ahonnan elviszi más,akinek tényleg kell.
Hogy hogyan került ide a beszerzési ár, azt nem értem. A haszon ugyanúgy meglesz rajta, amikor megveszi más, ez lehet 2 nap vagy 1 év is.
SZIGMA 2019.04.04 16:57:03
@ekat: "Igen, ezért írtam, hogy nem mindegy, hogy mennyire fogyó dologról van szó. Mert lehet, hogy a haszon valamikor (elvileg) meglesz rajta, de abból, hogy ül valaki a boltjában 10.000 részben el nem adott, részben visszahozott izével, nem fog megélni. "

Amelyik céget, vállalkozót CSAK AZ tart életben, hogy egy bontatlan, aznap vásárolt terméket nem vesz vissza, mert az elvinné a napi hasznot, az zárjon be azonnal. Tiszta szerencse, hogy nem kötelezik vásárlásra a betévedőket.
Amúgy a kereskedelem ilyen, mindig lesznek olyan termékek, amiket visznek, és lesznek, amik ott rohadnak meg a polcon. Ezzel mindenkinek tisztában kell lennie.
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
SZIGMA 2019.02.22 18:07:51
@teéjesenmindegy:

"Az akksi rajta van, ad áramot. Az így van."

Ez igaz.

"És a generátorba megy az áram az akksiról szerinted? Minek? Ott mit csinál?"

Bár nem vagyok autóvillamosságis, de úgy látom, általában az akkura menő szálról megy vissza direktben egy szál a feszszabályzóra. Valami oka csak van, mondjuk feszültség vagy áram érzékelés.

"A neve alapján nem áramot generál a generátor, hanem a Volvoban fogyasztó?"

Ha meghibásodik, akkor bizony az áram folyhat a generátor felé is, pl. diódazárlat.

"Szerinted a biztosítékok nem arra valók, hogy ha zárlatos valami, akkor azokat üsse ki?"

Ezen a körön nem hiszem, hogy van biztosíték.

Akárki mondta ezt a marhaságot, hogy "a zárlatos generátor álló helyzetben szikrát csinált" hülye volt hozzá. Konkrétan minden szava marhaság.

A szikrát én se gondolnám, de a zárlat miatti hő a vezetékszigetelést meg tudja olvasztani, nem tudom, mennyire lehet gyúlékony.
SZIGMA 2019.02.23 09:58:20
@teéjesenmindegy:
"az akkura menő szálról megy vissza direktben egy szál a feszszabályzóra. Valami oka csak van, mondjuk feszültség vagy áram érzékelés."
A fesszabályzás az oka.

Ezt magyarázom.

"Ha meghibásodik, akkor bizony az áram folyhat a generátor felé is, pl. diódazárlat."
Diódazárlat? Mármint a feszszabályzó diódája tönkremegy, és hirtelen elkezd a másik irányba vezetni? Amerre amúgy nem? Én a büdös életben nem hallottam ilyenről.

Ez a legelemibb elektrotechnika, a legegyszerűbb félvezetővel, a diódával. A dióda nyitóirányban vezetőként viselkedik, záróirányban szakadásként. Itt egyrészt egyenirányít, másrészt megakadályozza, hogy az akkumulátor felől áram folyjon a generátor felé.
Ha a félvezető zárlatba megy, akkor bizony drótként viselkedik és egyfelől váltakozófeszültség megy az akku felé, másfelől meg egyenáram fog folyni az akkutól a generátor/feszszabályzó felé. Te sem hallottál még erről, Hajnalka sem, nem is várja el senki, hogy mindenki tisztában legyen ezzel, attól függetlenül ez így van.

Azért nincs arrafele biztosíték, mert ez nem fogyasztó, ez így marhaság.

Üzemszerű működés esetén a generátor az áramforrás és az akku a fogyasztó, a te logikád szerint ez indokolná a biztosítékot. Valószínűleg az indításkori nagy áramfelvétel miatt nincs ez a kör biztosítva. Ha erre az áramfelvételre méretezve biztosítanák is, akkor sem biztos, hogy kioldana ilyen esetben.

Ez teljes marhaság amit elő próbálnak adni.

Nem teljes marhaság, látatlanban nehéz bármit is mondani, logikusan végiggondolva próbálnak magyarázatot keresni, és a zárlat vagy a rossz érintkezés miatti túláram és melegedés ott van a lehetséges okok között. Én meghallgatnám egy autóvillamosságis vagy egy tűzvizsgáló véleményét is és beismerném, ha rosszul tippeltem.

Zárlatos generátor álló helyzetben begyulladt... pff.

Mi a te tipped,amit logikusan érvelve le is tudsz vezetni?
Az a rés a fenti képen ugyan remek macskabejáró vagy drogrejtekhely lenne, de ilyenekre az átlagember nem szokta használni a vadiúj mosógépét, hanem azt egyszerű, hétköznapi módon csak szeretné bekötni és a ruháit tisztítani vele. Szegény Ádám ezzel már nem fogja. Története pedig szolgáljon…..
Tékozló Homár BÚÉK homárok! 2018.12.24 10:41:00
via GIPHY Szó mi szó, a szükségesnél jóval kevesebb idő és energia jutott az utóbbi időben a Homárra, így sajnos elég hektikusra sikeredett 2018 a blog életében. Érkezik viszont 2019 és egy szerkesztőtárs, úgyhogy bizakodva tekintünk a jövőbe, tegyetek így ti is! Addig is…..
SZIGMA 2018.12.27 08:53:49
@LKerekes: Na igen, egy "BUÉK Homárolvasók!" talán jobban nézne ki, mert ez így nagyon Kék osztrigásra sikeredett.
Ma én debütálok a hogyvolt VV különítményében, egyenesen a Belevaló hogyvoltból szabadultam ide, szóval örülök lehetőségnek! Puskás úr hipergesztusaival indul a műsor, elmondja, hogy szülinapja van. Ennek örömére szavazhatunk Rolira vagy egy fantomképre (??) és nyerhetünk is a szavazatunkkal,…..
SZIGMA 2018.12.19 16:03:42
@katemoss: ne sajnáld, találkoztam vele és a barátnőjével élőben. Valóban teljesen más volt,mint a vele egykorúak, az az igazi Taigetosz-pozitív humanoid. Hozzá képest Zsuzsu egy kifinomult, intelligens, talpraesett leányzó. (Itt többen kifejtették már, hogy valami nincs rendben Zsuzsuval, ami igaz is, de Simon még ennek a szintnek is messze alatta marad)
Ma ismét Péter fogad minket, és a jóisten bocsássa meg nekem, de egyszerűen nem tudok túllépni azon, hogy őt és Anikót közös ruhatárból öltöztetik, a mai szett egy mintás rövid ujjú ing gyöngyös karkötővel, hát a faszomatmár. Ezúton kihasználnám az alkalmat, és a Hogy Volt online magazin által rám…..
SZIGMA 2018.12.14 16:31:17
@Ay Mama, Que paso: EKG! :)

(ha jól értelmezem a helyi szlenget, ez a tökéletes egyetértést jelzi)
  2007-es indulásakor óriási vívmánynak tűnt a Díjnet, egy csodának, amely végre egyszerre védi az erdőket és a fogyasztók idegrendszerét, örökre nyugdíjazva a sárga csekkekkel a postán sorbanállást. A sokáig ingyenes szolgáltató pár éve díjat kezdett el felszámolni a fogyaszóknak a régebbi számlák…..
SZIGMA 2018.12.07 15:09:53
@onlajnok: Szia! Bocsánat, csak közben pörgetnem kellett a GDP-t. (nem a GDPR-t)
Terézágyú és Xezs7 már megválaszolta a kérdést.

A posztoló egy normális hangvételű levélben kérje meg a szolgáltatót, hogy az általa megjelölt, immár használaton kívüli szolgáltatói adatokat törölje.
Hivatkozhat a Díjnet Adatkezelési szabályzatára:

"Az Adatkezelő az alábbi esetekben köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes
adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje:
a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték
vagy más módon kezelték;
b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az
adatkezelésnek nincs más jogalapja;"

itt leginkább az adatok helyesbítésére kellene hivatkozni és akkor elkerülheti a teljes törlést
SZIGMA 2018.12.07 15:25:48
@onlajnok: értem, ezzel nem voltam tisztában, mea culpa
Mindenekelőtt engedtessék meg nekem, hogy azzal kezdjem, hogy ma hajnali 4-kor keltem, hogy minőségi kontentet produkálhassak nektek. Nem volt könnyű, de ha menni kell, menni kell. Nagyjából 9-re készen voltam mindennel, képekkel, gifekkel együtt, nagy volt az öröm, megvolt az…..
SZIGMA 2018.12.06 16:51:47
@Telepácia Paic Róbert:
"Mi tudhatott az a Romeo gyerek, ha egyből leszaladt a jányról a bugyi "
Ha abból indulok ki, hogy a történelem megismétli önmagát és most én visszafelé keresek párhuzamot a klasszikus mű és a VV között, akkor Júlia valószínűleg "2 éve jegyben járt", Romeo meg ezek szerint jókor volt jó helyen.
Tudom, most többen értetlenül merednek maguk elé, azt dünnyögve, hogy „Bruti bazdmeg, te már írtál a héten”, de ez van. Persze én sem önszántamból emeltem duplára az agyhalottakkal töltött óráim számát, hanem mert Sixx kolléga már megint túlvállalta magát valami szarral. Vannak ilyen álláshalmozók,…..
SZIGMA 2018.11.30 16:05:53
@szociál: Lehet azért mászkál mindenfelé a villában, mert ő fűti fel a helyiségeket, így spórol a csatorna a gázszámlán. Más lehetséges funkcióját eddig még nem láttam, mert "játékos"ként értelmezhetetlen. Ja, valaki írta, hogy talán ő cserélgeti az elemeket a mikroportokban.
És szerintem nem a csatorna beépített embere, ahhoz nincs elég gógyija, biztos azt mondták neki, hogy ez a titkos feladata, ő meg elhitte.
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
SZIGMA 2018.10.05 08:05:26
@Majmász Gedeon:
Igaz. És a "nemcsak" is ebben az esetben, amikor "hanem" követi.
SZIGMA 2018.10.15 15:15:04
@Zabalint: Éppen kékszalaggal ragasztgatja az üvegasztalt, amire véletlenül rádőlt a kis faszenes, műemléki környezetben. A hüttő kicsi, de pár sör befér.
SZIGMA 2018.11.05 09:37:15
@Meridian74: Na igen. Amikor a tv-ben leadtak egy német műsort, hogy "jajj de jó, a migránsokkal megoldjuk a munkaerőhiányt" és ott a helyi OKJ képzésről volt egy kisfilm, abban egy "szimpatikus" afrikai fiatalember angolul ecsetelte, hogy nem érti miért 2 éves a tanfolyam, mikor ő már 2 HÉT (777777 HÉÉÉÉÉTT) alatt megtanult villanyt szerelni.
Bár az általad felsorolt esetekben inkább tervezési hibák vagy a tervezett avulás a ludas.

@Szőnyegbombázó Galamb: a blog névválasztása és szlogenje nem egy igazi, komoly, hivatalos fogyasztóvédelmi blog alapjait rakta le. Fénykorában azért a trollkodás és a cset mellett a HOMÁRPOWER összemérhető volt a hivatalos fogyasztóvédelmi megoldásokkal.
Mindemellett régen a sok-sok hozzászólás között elő-előfordult segítő szándék, netalán megoldás is, mostanra ez eltűnt.
Amikor az alábbi levél subjectjében megláttam, hogy telekomos történet, arra tippeltem, hogy egy sokadik számlázással kapcsolatos ügy lesz, amik rém idegesítőek és kimerítőek, de egy Telekom méretű cégnél nyilván előfordulnak, és ráadásul rendszerint végül valahogy megoldódnak. Nem is tévedhettem…..
SZIGMA 2018.08.10 16:36:43
@LKerekes: azt értem, hogy a szerződésből vették az adatokat, viszont...
- a poszter azt írja,hogy nem 30-as a telefonszáma, tehát elsőre nem egyértelmű, hogy meg lehet egy ilyen trükköt csinálni a T-nél
- ha csak úgy brahira csináltak egyet, hátha bejön, akkor viszont a T miért ad 5 készüléket egy zsír új előfizetői fiókhoz?
- ahogy onlajnok is írja, hiányzik az MTID megadása és/vagy telefonszámra történő hitelesítő SMS vagy bármi, ami kétlépcsős azonosítást jelentene (mondjuk ha van belső ember az az MTID-t is megadhatja, az nem sokat jelent)
- én a rendőrség és a T biztonsági osztálya helyében először áttúrnám a naplófájlokat,hogy februárban ki nézte meg emberünk szerződését, egy hunyó már meg is lenne
Hé, haver, ezt te sem gondolod komolyan, hogy az ügyfél sértegetése, gyanúsítgatása, lenézése és lealázása majd jó fényt vet rád és az üzletedre! Tisztelt Tékozló Homár! Az alábbi történetet szeretném megosztani a mobileshop.hu-s tapasztalataimmal kapcsolatban. A mobileshop.hu egy telefonos…..
SZIGMA 2018.06.13 17:42:23
@Dezsike: +1

@Brokkoládé: Az IMEI-t mindig ellenőrizni kell, leadáskor az ügyfeles is megnézi,hogy valóban a garanciás készülékről van szó, a javítás utáni átvételkor meg az ügyfél ellenőrzi,hogy a sajátját kapja-e vissza. (mondjuk a modern technika segítségével lehet itt is trükközni)
A MAC az otthoni WIFI miatt bukott ki, gondolom MAC-szűrés is be lett állítva, hogy vérpistike ne az ő hálózatukon töltse le az állatosp@rnót.
De hogy egyet is értsünk, ez a "haverom, szomszédom, ismerősöm, stb... ment érte és nem is nézte, minket nem érdekelt meg különben is nyaraltunk, űrutaztunk, betonoztunk..." a legrosszabb sztori. Hiába van igaza, mégis úgy állítja be a képet, hogy mindenki hülye, csak ő a helikopter.

A cég honlapján meg sajátjaként hirdeti a szerviztevékenységet, itt viszont külön vállakozásként utalt rá a tulajdonos.
SZIGMA 2018.06.14 09:24:19
@ganjaninja: Az egyedi azonosító megváltoztatása bűncselekmény, igen.
(Bár az MTK procis vackoknál gyakori, hogy egy másik telefonból lementett teljes szoft tudja csak helyrerakni, ami gyakran azzal jár, hogy annak a készüléknek a számai kerülnek a javítottba. Ilyenkor az eredeti számokat írják vissza, ami változtatás is, meg nem is.)
Az alaplapcserével végzett javításnál (hivatalosan legalábbis) a garanciajegyre felvezetik a javítást és az új IMEI-t, valamint az új alaplapra onnantól él a garancia.
via GIPHY Bármilyen területről is legyen szó, a karbantartási és felújítási munkák embert próbáló időszakot jelentenek szolgáltatónak és ügyfélnek egyaránt. Ettől persze ezeket megúszni nem lehet, de átgondolt szervezéssel és jó kommunikációval minimalizálni az elkerülhetetlen kényelmetlenségeket…..
SZIGMA 2018.06.12 14:03:39
@onlajnok: "Az a baj, hogy te abból indulsz ki, hogy szellemi fogyatékosokra kell méretezni az országot, pedig bármennyire is nem úgy tűnik az ide érkező beírások alapján, csak az ország igen elenyésző része valóban az. A többiek csak szimplán figyelmetlen, lusta, nemtörődöm emberek."

Hát pedig, ahogy végignézek a jövő nemzedékén lehet jobb lenne mindent csontig leegyszerűsíteni, bár a legtöbb esetben az sem segítene.
Az alábbi történet sztoriszinten egy teljesen hétköznapi esetnek tűnik: emberünknek kellett egy fülhallgató, bement hát a legközelebbi üzletbe, megvette, de sajnos nem volt szerencséje, mert az új füles hamarosan tönkrement. Uncsi. A részleteket tekintve azonban elég elképesztő, ami a Köki…..
Tékozló Homár Wow not fix it! 2018.03.29 09:12:48
Erre a szegény telefonra még úgy is nagyon rossz ránézni, hogy egy ismeretlen olvasó megviselt tulajdona. Ahogy terjedtek az okostelefonok és emelkedett az áruk, egyre fontosabbá vált a készülékek védelme. Jöttek is sorra a továbbfejlesztett tokok és képernyővédők, a nép egyszerű gyermeke meg…..
  Nekem állandó parám, hogy egyszer rossz számlaszámra utalok valamit, ezért aztán kényszeresen ellenőrzök mindent, sokszor, miközben azt mantrázom, hogy ha nem stimmel a szám a névvel, úgyis visszadobják. De vajon tényleg így van? Olvasónk téves utalálos sztorija apropóján megkérdeztük, és olyan…..
SZIGMA 2018.02.24 09:18:08
@room303: Kedves Gergő! Nagy merészség számonkérni az értő olvasás képességét azok után, hogy egy redves IBAN számot sem tudtok ellenőrizni és hiba nélkül bemásolni.
Mindenesetre pozitív, hogy ezen még jókat is röhögtök, nekem inkább sírni lenne kedvem.
Egyébként örülök, hogy rendeződött a dolog és visszakapjátok a pénzeteket. Legközelebb figyeljetek jobban!