Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BlogoszEditor

1169 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Viitorul a ratat șansa de a conduce". Épp ezt a mondatot mondja a hírolvasó, amikor bekapcsolom a rádiót. A román közszolgálati hírcsatorna megy, egész óra alig múlt, híreket mond. Meg akartam tudni, hogy állunk az elnökválasztással. "Viitorul a ratat șansa de a conduce". Atyaúristen! Mit akar ez…..
Ilyen sem volt még: harminc év után végre esetleg elérhetünk valamit, amit már harminc éve is akartunk, meg azóta is, de egyszer sem jött össze. Talán egyeseknek fel sem tűnik, hogy itt az első igazi esély, mivel közben elég csend van ám. Ez a legcsendesebb államfőválasztás előtti időszak…..
Nincs túl nagy kampány. Igazából kis kampány van. Ennek megfelelően ezúttal nem öntötték el a környezetünket a kampányanyagok, óriásplakátok, falragaszok, kevés van belőlük a megyeszékhelyen is. Pedig már szinte itt van az államelnök-választás...
Blogosz Levels/Fokozatok 2019.10.20 18:31:36
Ez csak úgy. Ez ennyi. That's just it. That's that...
Tudja Ön, hol vesztette el Ady? Megmutatom. Továbbá "Dicső pannon népünk, innen inkább lépünk!"; valamint "Eat the tourists", sőt, "Kill the tourists". Ilyesmik is jönnek, meg sok más is. Újabb kis streetphoto-sorozatot raktam össze a magyar fővárosból, fővárosban, ha már itt vagyok. Ez a második…..
Blogosz Elmenő macskák 2019.08.28 12:17:12
"Nagyon jók a cicás képeid, jöhet belőle bármennyi” - kaptam egy ilyen sms-t tegnap. Úgyhogy akkor jön is...
Szeretem ezt a várost. Hiszen - mint lényegében minden nagyváros - ezer színű, arcú, a brutálistól a gyönyörűig, a metropolisztól a természetközeliig sokféle. Szeretek mindig minél több időt itt tölteni. Most például egy hónapig vagyok...
Úgy saccolom, rövidesen itt lehet az első évfordulója annak, hogy Nagyváradon, a Rogin, uniós pénzből épített vásárcsarnok bejáratánál lévő óriási, krómozott betűs feliratban - ''CENTRU DE AFACERI CU PRODUSE AGROALIMENTARE'' - a ''CU'' szóból leesett az ''U''. Mivel azóta sem pótolták, remélem,…..
Hányszor lehet még elszúrni? Ennél lényegesen többször – de csak ennyiről van most fotóm. Persze egyrészt a világban számos helyen szokták elírni az emberek nevét (gondoljunk csak a Starbucksra, ahol a poharakon legendásan gyakori ez, de merőben más okokból rengeteg további helyen, miliőben…..
Blogosz Fazonigazítás 2019.07.01 19:40:21
Vicces is az, ahogy időnként pontosítják a legnagyobb – és legkártékonyabb – romániai párt nagyváradi, Bihar megyei székhelyén a táblát. Meg jellemző is, akárcsak az, hogy maga a PSD ezzel sem törődik. Igazmondó matricákat szoktak ugyanis ragasztani a párt itteni központi épületét jelző táblára az…..
Blogosz Unikornis a városházán 2019.06.22 23:04:15
Felhívnak a városházáról: azzal, hogy vár egy egyszarvú a portán. Itt tartunk tehát most: ilyesmik várják a polgárt az önkormányzatnál Nagyváradon. Jó, na: egyáltalán nem itt tartunk, de ma tényleg ez történt, és olyan, mintha ez szokványos lenne, meg érdekes belegondolni, hogy mi lenne, ha azzá…..
Blogosz Állattúltengés 2019.06.11 22:24:13
Nem akarom, hogy nagyon elszaporodjanak itt az állatok (bár politikai posztjaim is gyakran vannak, oké), már legalábbis a macskás posztok, meg ilyesmik ne. De amit muszáj, azt muszáj. És épp azt terveztem, hogy az utóbbi időszak sok politikai állatságáról szóló posztjaim után most összeállítok egy…..
Azt tudjuk, hogy manapság is emelkednek ki szárazföldek az óceánból? Az megvan, hogy a Földön számos olyan térség van, amelynek területe az évek során, így jelen pillanatban is egyre csak nő?..
BlogoszEditor 2019.06.07 09:56:57
@Kamuflázs Dzsúlija:
Persze, megvan, Igen, mindig is létrezett, állandóő folyamat.
Épp ezért sem szlogen. Az meg egyenesen hajmeresztő, hogy még most is a klímaváltozást hangoztatókat tartod agymosónak, ahelyett, hogy az azt még mindig tagadó politikai-gazdasági köröket látnád, hiszen épp ez utóbbiak művelik az "agymosást" e témakörben is. Szuper példa a kommented arra, hogy lehet a valóság látásából egyből a kamuvalóságba belezuhanni. Döbbenetesen hamar ment wow.
BlogoszEditor 2019.06.07 15:39:10
@Kamuflázs Dzsúlija:
Nem tagadtad te a klímaváltozást, ilyesmit nem is mondtam. Inkább te olvasd el akkor az előző válaszomat is.
És igen, persze, hogy vannak olyan politikusok, akik ezt is használják - de a klímaváltozást hangoztatni csöppet sem riogatás. Eltagadni viszont sokkal riasztóbb és károsabb - és ez sokkal gyakoribb és súlyosabb politikai manőver is, erről mégsem ejtesz egy szót sem.
Tehát nem megérteni, hogy ezekben rejlik a kisebb veszély, és a sokkal nagyobb a klímaváltrozást tagadókban, na ezt nevezem én agymosottságnak.

Az olajjal meg egy másik példát hoztál ide. Rossz példa, mert nem ide való. Súlyos logikai hibák, érvelési és gondolkodási bakik.
És közben a fő, hogy a klímaváltozást letagadókról egy szót sem ejtesz, továbbra sem. Eszméletlen. Tehát nem véletlenül mondtam: szuper példa a kommented arra, hogy lehet a valóság látásából egyből a kamuvalóságba belezuhanni. Döbbenetesen hamar ment wow.
Meghalt Mihai Sturza, Nagyvárad volt polgármestere. Aki akkoriban épp az aktuális remény letéteményese volt, akárcsak az a pártszövetség, amelyet képviselt. De nem is erről akarok, hanem majd lejjebb – ennek kapcsán – másról...
Blogosz Street árt 2019.05.31 17:09:00
Egy kis - dupla - összemosás. Mert nem csak a románok mossák ám össze az "UDMR-t" és a "bozgorokat"...
Elképesztő, hogy nincs még egetverő botrány abból, ahogy besumákolta magát az Európai Parlamentbe az RMDSZ. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy kifejezetten a románok lakta, Kárpátokon túli területekről összelopkodott román szavazatokkal sikerül nagy nehezen átmásznia a bejutási küszöbön. Ráadásul nem is…..
BlogoszEditor 2019.05.31 11:52:23
@konrada:
Igen, 30 év után nincs már kiút ebből, épphogy túszul ejtették a a "magyar" pártok a magyarságot, csapdában tartják, szavazatokért, hatalomért, bizniszelésért.
Mivel minden kiutat lezártak, ki kell törni, más megoldás nincs, Elég volt, káros stagnálásban tartanak ezek mindent, évtizedek óta. Tehét igen, ezt látom az egyetlen jó - és a realitásoknak valóban megfelelő - megoldásnak. Ez nem azt jelenti, hogy ne legyen semmi, csak azt, hogy ők ne legyenek sehol. Kockázatos, valóban de a kockázatkerülést gyakoroljuk 30 éve, és ezzel csak csapdában álldogállunk azóta is. Elég!

"csak ne csodálkozz, ha hasznos hülyének állítod be ezzel magad" NEm csodálkozom, mivel ez a te véleményed, még csak nem is tény. Az én véleményem pedig az, hogy az RMDSZ hasznos hülyéi épp azok, akik még manapság is beveszik a maszlagot.

A nacionalista - az RMDSZ-nél semmivel sem kevésbé korrupt - megélhetési román pártok pedig nem értenek egyet velem. Ugyanis ők MINDIG az RMDSZ-t használják, koalíciós szolgának, mérleg nyelvének, a hatalmi játszmáikhoz. ÉS az RMDSZ épp ezt akarja, ebből él meg. Épp ezért juttatták be most is az RMDSZ-t a román pártok, és fogják máskor is, román voksokkal. Semmi köze a kisebbség védelméhez az RMDSZ-nek, Sőt, káros,.
És épp erről szól a blogbejegyzés. A lényegét sem értetted sajnos. De futottunk egy szép kört.

Szevasz.
BlogoszEditor 2019.05.31 12:42:53
@Tangooo:
Nem tudom, mi dühít ebben téged, de akkor elmondom másképp: Magyarországon jelenleg nincs demokrácia, már csak annak a látszata van.
Tehát még az a közhely sem teljesen állja meg a helyét, amit a "demokrácia van, mindenki írhat hülyeségeket", unalmas panellel akartál mondani. Mert egyrészt itt a környékünkön épp nem mindenhol van demcsi, másrészt meg attól, hogy szerinted hülyeség, még egyáltalán nem hiztos, hogy az. :)
"Bántott valaki a véleményedért? " Végül is nem, ez nagyon gyenge próbálkozás volt, de épp azt próbáltad amúgy, ja. :) És nem olvastál te a fejemre igazán semmit, csak itt dühöngtél. Eddig másfélszer (mert ez utóbbi kommented csak félnek számít, ebben ugyanis már van valamiféle villanásnyi tartalom is), de majd még folytasd. :)
És én is ismétlem: annyi hülyeséget írsz ide, amennyit akarsz, akkor viszont ne háborodj fel, ha ezt a fejedre olvassa valaki. ;)
BlogoszEditor 2019.05.31 14:34:19
@Európai téridő:
Az első kérdésre: el kell olvasni a posztot, benne van, plusz az RMDSZ abszolút TELJES tevékenmységére, 1989 ótak de főleg az utóbbi 20 éveben, ami telistele van titkos és sötét paktumokkal, és a szervezet belső ügyei egy részének ismeretére.
A másodikra: én ilyesmit nem említettem.
Blogosz Menj már...! 2019.05.26 07:04:00
Ej, de érdekes, hogy mindig, de mindig valahogy úgy alakul, hogy épp az aktuális választás a „sorsdöntő”, épp ennek a mostaninak „minden eddiginél nagyobb a tétje”, pont mindig úgy jön ki, hogy „nagyon sok múlik most ezen”, és állandóan úgy alakul, hogy pont „most a…..
Pánikolnak. Soha nem látott módon rémüldöznek – ám a természetes reakciójuk még most is az, hogy ennek ellenére tovább hazudoznak. De te ne dőlj be nekik, főleg ne most, az utolsó száz méteren. Arról van szó, hogy ma az RMDSZ elkezdte kiszivárogtatni azt az "információt", hogy felbontja az…..
Jól is esik valamelyest, hogy volt, aki már érdeklődött, készítek-e ezúttal is közérthető összefoglalót arról, hogyan szavazzunk szerintem a május 26-i európai parlamenti választáson - másrészt meg nem annyira esik jól, mert az esne jobban, ha ilyesmi nem lenne kérdés még manapság is. Minden esetre…..
BlogoszEditor 2019.05.21 22:24:54
@flammenwerfer: Egyértelműen benne van az is a posztban, analfabéta fideszparaszt.
BlogoszEditor 2019.05.21 22:26:04
@Weißkopf: Mint a posztban is olvashatod, ha az idézett fél mondatnál tovább mentél, igen, megeshet, de ennek ellenére csak ők maradtak vállalható opciónak.
Blogosz Plakátolás, haladó szint 2019.05.18 16:09:58
Kampány van. Már volt egy szüretem itt, hülye hirdetési kompozíciókból, most itt a második...
Váratlan reveláció ért ma. Aztán kimentem, átgondolni azt, amit annyi év után csak most tudtam meg...
Blogosz Megy ám még a harc 2019.05.13 22:02:38
Hm. Nicsak. Mementó. És aktualitása van...
Blogosz Obszcén poszt 2019.04.22 19:08:10
Kezd nagyon eldurvulni a helyzet Nagyváradon, a Cantemir-szobor mögötti részen. Vagy csak a megelőzés ölt egyre nagyobb méreteket. Még pontosabban a Făgărașului utcán zajlik a küzdelem...
Hivatalosan még nincs választási kampány, de máris beértek az első szép hülyeségek. És gondolom, lesz még, mivel az ilyesmiből minden szezonban többször is van mit szüretelni. Íme az első csodálatos installációk tehát, Nagyváradról...
Ezen a napon, azaz április 1-én még nem is olyan régen álhírek jelentek meg a médiában. Viccből. Manapság egész évben. És nem viccből...