Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barone

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Postabontó - A tehetetlen halott 2006.11.07 04:14:00
Gondoltam, 1956 majd biztos kiveri megint a balhét, jön ezer mail, hogy jaj de mekkora nemmagyar maga, rohattkomonista, ávósgyurcsányista, apróantal, 'raus. Ehhez képest roppant meglepetés, hogy a valóban rengeteg levél legalább nyolcvan százaléka pozitív és egyetértő. Ilyen még…..
A Zugügyvéd egy névvel vállalt bírósági esetet kapott a postaládájába. Az ügy érdekessége, hogy a beküldő kolléga az összes kapcsolódó iratot is feltöltötte egy honlapra, így bárki leellenőrizheti a történet valóságtartalmát. Tisztelt Zugügyvéd,Egy igen érdekes és…..
barone 2006.09.11 12:25:56
"Biztos, hogy egy koalícióban résztvevő (kisebbik) párt által vezetett város bírósága, majd egy koalícióban résztvevő (nagyobbik) párt által vezetett megye bírósága egy a koalícióban résztvevő (nagyobbik) párt által vezetett város önkormányzata és vezetése ellen minden esetben korrekt (ha kell, elmarasztaló) határozatot fog hozni? (Azért nem neveztem meg pártokat, mert ez a jelenség sajnos véleményem szerint bárhol, bármilyen nevű pártok esetében előfordulhat.)"

Nem mindig. De ennek oda nem valószínű, hogy politikailag motivált, hanem inkább az, hogy a bíró is ember, tehát tévedhet, hozhat jogsértő határozatot is.

Sok bírót ismerek. Mindegyikük igen nagyra értékeli azt, hogy független, vagyis semmi köze a politikához, és hogy senki nem szólhat bele, milyen határozatot hoz.

Csak összehsonlításként. Az ügyész nem egy független, hanem hierarchikus szervezetben dolgozik. Ami röviden azt jelenti, hogy akármikor kaphatja a mezei ügyész az ukázt telefonon a felettes ügyésztől, hogy ki ellen, milyen vádat emeljen. És nem szólhat egy szót sem.

A függetlenség egy akkora érték, hogy buta lenne az a személy, aki fejet hajtana egy politkus előtt. Egy bérleti szerződés érvényessége vagy érvénytelensége nem olyan kérdés, ami a politikát túlzottan érdekelné. Az önkormányzat simán elvesztheti a pert, ha mégsem, annak nem politikai okai lesznek.
És éppen ezért írtam azt korábban, hogy minden politikus kínosan fog vigyázni arra, hogy még a látszatát is elkerülje annak, hogy befolyásolni akar egy bírót.

Hozzá tartozik az is, hogy a bíró nem lehet párt tagja. Az meg, hogy a lelke mélyén melyik párthoz húz, ahhoz senkinek semmi köze, de kifelé nem is mutathatja. Ha egy pártrendezvényen meglátják, elásta magát.

Én a magam részéről egy elvesztett per esetén biztosan nem keresnék politikai okokat a mélyén, de mindenki más.
Én a magam rélszéről lezárnám a vitát, mert úgy látom nem igen visz előre.

És azt is tudom, hogy ahol én lakom, az önkormányzat vesztett el pert, és annak értéke nem is ilyan csekély volt, hanem több tízmilliós.

Ettől függetlenül sok sikert a további küzdelemhez.
barone 2006.09.08 12:00:14