Regisztráció Blogot indítok
Adatok
strelicia

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig tértünk magunkhoz a Hungarocomix elképesztő képregénybősége okozta sokkból, máris itt az újabb örömhír: karácsonykor jelenik meg Németországban a Bildschriften Verlag kiadó gondozásában, az Illusztrált Klasszikusok (Illustrierte Klassiker) sorozatban Fazekas Attila egyik Fülesben (és később a…..
  Járdán parkolni csúnya dolog. Ennél már csak az csúnyább, ha ezt betontömbökkel nyomatékosítják. Most épp az 56-osok terén, ahonnan Lesley, a 8ker bloggere küldött egy felháborodott hangú jelentést és néhány fotót.   Ritkán járok erre, mert nem a 8kerhez tartozik,…..
strelicia 2012.06.19 00:30:09
Nem olvastam az összes hozzászólást végig, de egy-két dolgot tisztázzunk. Ott élek több, mint húsz éve.
A Dózsa György úton van bicikli út, ami a parkolóból van leválasztva, csak a biciklisek nem használják.
A beton tömbök azért vannak ott, hogy a merőleges kereszt utcákon átvezesse a biciklis forgalmat. Azért van még, hogy a parkolóból elszaladgáló kis gyerekeket megóvja a troliktól (70-es és 74-es egy utcával feljebb).
Egy baj van csak, hogy minden nagyobb rendezvénynél el mozgatják a beton tömböket és a korlátokat is kitörték közülük.
Régen rendesen megóvta a gyalogosokat a forgalomtól.
Amióta meg van az emlékmű kevesebb hely és így több lett az ide bezsúfolódó kocsi. Amíg végig lehetett parkolni a Felvonulási téren, addig itt volt egy sáv, ahol bakakocsival is kényelmesen át tudtál menni.
Nem kedvez az sem, hogy az ING palotának nincs saját parkolója és megvették a a Felvonulási tér egy részét az emlékmű és a Műcsarnok között, illetve ott lett a Műcsarnok oldalában kijelölve a busz parkoló is.
A másik kedvezőtlen hatás, hogy a Damjanich utca kivételével az össze utca fizetős. Minden lakos csak egy ingyenes matricát kap, illetve a cégek horror összegért parkolhatnak. A harmadik gépkocsira már nincs is kedvezmény.
Abban igaza van a felvetőnek, hogy a beton tömböket vissza kellene helyesen rakni és egy sávot felfesteni jelzés értékkel a gyalogosoknak.
A rendezvény szervezőket meg kötelezni arra, hogy rendet hagyjanak maguk után. Ha rendezvény miatt elmozdítják a beton tömböt (korlát építés, járművek közlekedése miatt elmozdítás, stb.), akkor a rendezvény után állítsanak helyre.
strelicia 2012.06.20 18:41:36
@Perillustris:
Tudod, amikor pár éve átépítették a Dózsa György utat, akkor a "bicikli sáv kijelölésé" kérdésre kaptam azt a választ, hogy a Felvonulási téri parkolóból lesz leválasztva. Le is lett korlátozva végig. A merőleges kereszt utcákon való átvezetésre építették nem kevés pénzből azokat a fordulókat.
A fényképen ami felül nézetből van azon látszik a korlátok íve és a beton sziget az átvezetésre.
strelicia 2012.06.20 19:01:33
@SvenH.: Nem a busz parkolóval van a baj. Hanem ING palotával, aki úgy kapott építési engedélyt, hogy nem épített megfelelő számú parkoló helyet, mélygarázst az iroda épülethez. Hanem az olcsóbb megoldás választotta, hogy béreljük az Önkormányzattól a Felvonulási téren.
Az más kérdés, hogy a környező Európai országokban sem a belvárosban állnak a buszok. Csak nézd meg, hogy Bécsben ezt hogy csinálják. Gyalogoltam én is elég sokat, majd megadott időre a megadott helyen voltam és szálltam fel a buszra. De nem a buszok a baj.
Korlátokat beton tömböket vissza rendesen. Csak azért kell a felfestés, -mert aki turista nem ismeri a helyi viszonyokat- az oda parkolna telítettség esetén a gyalogos átjáróba.
Az itt lakó nem kockáztatja meg az ott parkolást, mert a gyerekek, kutyák, biciklisek stb. nem szándékosan kárt tehetnek a gépjárművébe.
Tudod én is járok ki a ligetbe, toltam babakocsit, biciklit stb. és parkoltam is a Felvonulási téren is. Az átlag itt lakó ezt pontosan tudja és az íratlan szabályokat, szokásokat betartja. Az újak pedig hamar megtanulják.
Praxis Hová lesz a magyar vér? 2012.01.02 09:46:00
Most már OVSZ-es pólót meg szaloncukrot is osztanak, ezért aztán "éredemes" rohanni és vért adni! Meg van a miértje, amiért ezt írtam, nemsokára feltöltöm. Azért írom részletekben, mert egyben nem engedi a gép, ezért türelmeteket és megértéseteket…..
strelicia 2012.01.02 16:40:11
Igen lehet névre szólóan vért adni. Én is szerveztem már kollégának pontosan ilyen ok miatt, mint amit a levélíró leírt.
Véradás szervezőként (most kaptam karácsonykor a Magyar Vöröskeresztől egy ezüst fokozatú kitüntetést), csak egy vélemény.
Amig két cég kezében van az egész (Magyar Vöröskereszt és a Vérellátó Szolgálat)addig elvész az egész eszmei érték és a véradás fontossága.
Pl. Kérem, hogy mikor jönnenek, milyen időpontban (10-14-ig) a Vöröskeresztes szervező megigéri, de véradás előtt párnappal telefonál, hogy a Vérellátó Szolgálat csak 9-13-ig ér rá.
De mondom, így aki délutános műszakban jön dolgozni, az nem fog 2 órával hamarabb bejönni. (elég sok a vidékről járó kollégám). Az őket nem érdekli, ha akarnak vért adni jöjenek be korábban.
A kijővő személyzet hozzáállása is felháborító (Vérellátó Szolgálat) a véradás időpontja ki van írva, de már előtte félórával kikapcsolja a számítógépet, csak az eredti okmánykokat fogadja el, olyan véradókat, akik többször adtak már vért kizár, mert szerinte ilyen-olyan betegsége van.
Volt kolléga, aki direkt ez miatt csináltatott egy teljeskörű kivizsgálást és kiderült, hogy semmi. De a számítógépben a "kedves" adminisztrátor rögzítette -végül kiderült, hogy csak gyanú volt a hepatitis-B - és időbe telt míg töröltetni tudta. Itt a munkahelyén azóta sem add vért, de a lakhely szerinti vérellátó nyilvántartja és rendszeresen náluk add, behívják mert neki is ritka vércsoportja van.
Az elmúlt 9 év szervezése alatt nem egy ilyen eset történt velem.
Az én vélemény ez alapján az, hogy a véradásra jelentkezőket a Vérellátó Szolgálat nem becsüli meg ellégé. Az ott dolgozók nagyrésze - tisztelet a kívételnek -, csak munkahelynek tekinti és nem szívvel lélekkel végzi a munkáját.
Így ne csodálkozzanak, ha egyre kevesebb ember lesz véradó és egyre kevesebb munkahely engedi meg a véradást a munkahelyeken.
Sajnos az elmúlt 1-2 év rossz tapasztalat miatt nálunk is "rezeg a léc", hogy egyáltalán megengedik továbbra is a véradás szervezését.
Régi, de még mindig jó. Ilyen napvédőt kell tenni a szélvédőre...
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog és…..
strelicia 2011.07.12 11:20:07
@Irkutszk:
Azt kívántam ecsetelni, hogy amikor otthonról kocsival a fenekem alatt, én kívántam a kórház vinni a beteget, akkor sem tudta megmondani, hogy hová vigyem a gyereket.
Csak a szitú, Római part, összetört biciklik, gyerek nem tud lábra állni, másik gyerek természetesen rendben, apa vinné haza a másikat és a bicikliket.
Lehet, hogy rosszul gondolom naivan, hogy a mentőket hívtam ebben az esetben.
Csak egy "sima" lábszár csont törése volt egy hatalmas vérömlennyel 3 évesen.
Mikor hívsz mentőt?
Rötgen szeme van és orvosi diplomája minden anyának nem?
Nem az a fajta vagyok, aki az ügyeletre hordja a gyerekét szórakozni. Ha lehet messzire elkerülöm az orvosokat és a kórházat.
De vannak bizonyos esetek, amikor lehet, hogy egy szakszerűtlen ellátás, csak ront a helyzeten.
Smooth Criminal csellón. Ilyen nincs, és mégis van. Csak aztán el ne kurvuljanak, mint a finnek. ..
strelicia 2011.01.29 10:00:23
@Pepinke: A gyerekeim a nyári táborban kraftwerket játszottak csellón és bőgőn este szórakozásból, maguknak és a társaiknak.
Igen, igazad van abban, hogy képzett zenészek eltudják játszani.
De olyannak ezt lefikázni, akinek nincs köze a zenéhez szerintem nem járja.
Akkor Te tudod, hogy hány év és hány óra szenvedés, mindenről lemondás kell ahhoz, hogy ide eljuss!
Akkor Te tudod, hogy az milyen, amikor a többi fiú megy focizni, Te meg szolfézs órára mész, vagy éppen gyakorolsz .... és a többiről ne is beszéljünk.
Elismerésem minden olyan embernek, aki eljut eddig.
Megnéztem a fiúk többi dolgát a yuotube-on, igen klasszikus zenészek és egy kicsit mást is csinálnak.
De a klasszikus zene, amit ma annak hívunk az régen olyan volt, mint ma a Lady Gaga és társai .....
Ezek a fiúk megmutatják, hogy a régi hangszereken nem csak klasszikust lehet játszani.
Lehet, hogyha ezt több fiatal látja, észreveszi, hogy milyen széles a zenei világ, mennyi minden elfér egymás mellett és kezd klasszikus zenét is hallgatni.
Abban az előttem szólónak igaza van, hogy az eredeti gazdája sem szólná le, hanem beállna és táncolna rá.
Lehet, hogy az angyalok között ezt is teszi.